Romantiske høydepunkter på Rhinen, Main og Donau

/ Strasbourg – Wien

Bli med på elvecruise i den frodige Rhindalen og på maleriske Main-Donau-kanalen, som da den åpnet for første gang i 1992, gjorde det mulig å seile hele veien fra Nordsjøen til Svartehavet. Turen fortsetter på vakre Donau i naturskjønne omgivelser.

Turen starter i sjarmerende Strasbourg, før den ender i vakre Wien hvor man kan oppleve og kjenne på historiens sus. Underveis blir det stopp i Frankfurt, Miltenberg, Wertheim, Würzburg, Bamberg, Nürnberg, Regensburg og Passau.

Mens byer passeres, bor du komfortabelt og slapper av om bord på førsteklasseskipet MS River Discovery II. Nyt elvenes skiftende landskap fra første rad på soldekket, og bli med på denne hyggelige og innholdsrike reisen hvor vakker natur, kulturelle byer og historiske severdigheter ligger som perler på en snor.

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 18 980,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 29.08.2017 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 11 dager
 • Helpensjon og utflukter inkludert
 • Rabatt kr 2500 pr. person

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 29.08.2017
 • Avreisested Oslo
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 11 dager
 • Priser fra 18 980,-
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Oslo – Strasbourg (Kehl), Frankrike

Vi flyr med Lufthansa direkte fra Oslo til Frankfurt om formiddagen. Herfra kjører vi til vårt hyggelige skip MS River Discovery II (cirka 2 ½ times kjøring), som skal være vårt hjem den neste uken. Vi går om bord, sjekker inn og møtes i skipets lounge, hvor vi blir servert en velkomstdrink før middag. Skipet ligger i Kehl, like utenfor Strasbourg om natten.

Opplev det beste av to verdener; vær aktiv og nyt det gode liv på elvecruise langs Donau!
Dag 2

Strasbourg

Nyt en deilig frokost om bord. Strasbourg er hovedstaden i den franske regionen Alsace, og er mest kjent for den gamle bydelen fra middelalderen, kalt Petit France – med bindingsverkshus og smale kanaler. Her ligger flere vakre plasser og bygninger, blant annet den storslåtte gotiske katedralen, Place Gutenberg og Rohan-palasset som huser tre av byens viktigste museer. Vi skal på en guidet rundtur i denne sjarmerende og hyggelige byen. Se byens største historiske og moderne severdigheter, blant annet Europaparlamentet, Den europeiske menneskerettighetsdomstolen, ikke minst Notre-Dame katedralen og Eglise Saint Thomas. Turen avsluttes med en spasertur gjennom Petit France. Lunsj om bord. Om ettermiddagen tilbys en valgfri utflukt til Riquewihr (ikke inkludert). Etter middag fortsetter skipet mot Mainz.

Valgfri utflukt: Riquewihr, en av de vakreste landsbyene i Frankrike

Bli med på en unik utflukt til Riquewihr, i Alsace – en romantisk middelalderby mellom fjell og vingårder. Alsace grenser mot Tyskland, og er utvilsomt et flott område med en kombinasjon av historie, kultur og vakker natur. Opplevelsene av god mat og vin, krydrer besøket til et uforglemmelig eventyr. Riquewihr er kjent for sine gode Riesling-viner. Vel tilbake, og mens kapteinen og hans mannskap setter kursen mot Tyskland, nyter vi en god middag om bord. (Utflukten gjennomføres med minimum 20 betalende deltakere).

Dag 3

Mainz og Frankfurt

I dag skal vi først oppleve den kjente industribyen som ligger der elvene Rhinen og Main møtes. Mainz, ble grunnlagt for mer enn 2000 år siden av romerne. På 1600- og 1700-tallet ble noen av verdens fremste arkitekter og skulptører hyret inn for å planlegge byens utseende. Og dette har gitt resultater – byen har flotte palasser og kirker. Etter frokost går vi på en spennende byrundtur. Vi spaserer gjennom de sjarmerende gatene i gamle Mainz. Johann Gutenberg, som utviklet boktrykkerkunsten ble født nettopp her. Det blir også et besøke på det kjente museet hvor man kan se  eksemplarer av Gutenbergs bibel – den eldste trykksaken i verden. Skipet fortsetter etter lunsj og ankommer Frankfurt, Tysklands finansmetropol om kvelden. Under andre verdenskrig ble Frankfurt kraftig bombet, og gamlebyen ble ikke fullstendig gjenoppbygd før på 1980-tallet.

For de som er interessert, blir det muligheter til å være med på en valgfri utflukt til Frankfurt (ikke inkludert). Her får du et inntrykk av den uvanlige kombinasjonen av gammel og moderne arkitektur som byen byr på. Om kvelden seiler skipet videre på Main-elven.


Valgfri utflukt: Byrundtur i Frankfurt
Bli med på en guidet byrundtur til Frankfurt. Denne turen vil gi deg et levende innblikk i utviklingen av Frankfurt fra en middelaldersk handelsby til den økonomiske hovedstaden byen er i dag. Oppdag det historiske sentrum, hvor handelsmenn møttes i middelalderen. Lær mer om det kommersielle distriktet, inkludert den berømte shoppinggaten «Zeil». I løpet av turen vil du også kjøre forbi bl.a. Deutsche Bundesbank og Frankfurt Stock Exchange. Se den nye imponerende bygningen til den europeiske sentralbanken som ble ferdig mars 2015, videre forbi Bahnhofsviertel «som i dag er et veldig populært område. Skyskrapere i Bankenviertel gir Frankfurt et utseende som minner om amerikanske byer, derav tilnavnet Mainhattan. Andre foretrekker navnet Bankfurt. Vår lokal-guide viser Frankfurts beste sider, med sin spesielle atmosfære og mange severdigheter. Det blir også en spasertur gjennom det berømte «Römerberg» og forbi katedralen, samt litt tid på egenhånd før bussen returnerer tilbake til skipet.
(Utflukten gjennomføres med minimum 25 betalende deltakere).

Dag 4

Miltenberg og Wertheim

 Skipet ankommer Miltenberg mens vi nyter en deilig frokost om bord.

Våre gjester kan i dag utforske denne romantiske byen på egenhånd. En spasertur gjennom de smale brosteinsbelagte gatene med velholdte bindingsverkshus, er som en vandring mange hundre år tilbake i tid. Ved hovedgaten, Hauptstrasse, ligger Hotel Zum Riesen, Tysklands eldste taverna. Kanskje frister det med et glass lokalt øl i det tradisjonelle, gamle skjenkestedet? Skipet seiler videre før lunsj til Wertheim. Før middag blir det tid til å rusle rundt i denne hyggelige romantiske middelalderbyen som ligger langs Main, i et vakkert naturområde. Vi kan anbefale en spasertur i denne pittoreske gamlebyen med sjarmerende, flotte bindingsverkshus og trange smug. Denne historiske byen kan også vise frem sine imponerende slottsruiner, noen av de største i Sør-Tyskland. Skipet seiler videre ved middagstider.

Wertheim
Dag 5

Würzburg

Vi nyter en avslappende morgen om bord. Etter frokost ankommer vi Würzburg, en vakker by langs Main i den tyske delstaten Bayern. Würzburg er først og fremst kjent for den imponerende biskopresidensen fra 1744, et av Tysklands største og vakrest utsmykkede barokk-palass. Fresker av den italienske maleren Giovanni Tiepolo pryder taket og palasset står på UNESCOs verdensarvliste. Vi kjører på en spennende byrundtur og besøker bl.a. Würzburg Residence, et flott barokk-palass fra 18. århundre. Området har i løpet av årene fungert som bolig for biskopene i det fyrstelige bispedømmet Würzburg. Vi får en omvisning på slottet. På ferden videre passerer vi den eldste broen over Main «Alte Mainbrücke», det historiske rådhuset og bl.a. den imponerende romanske katedralen. Skipet seiler fra denne flotte vinbyen om ettermiddagen!

Dag 6

Bamberg

Bamberg ligger i den nordlige delen av regionen i Bayern og ca 25 mil nord for München, der elven Main møter Main-Donau-kanalen.  Kanalen består av seksten sluser og er et ingeniørmessig mesterverk som gjør det mulig å seile mellom Main og Donau. Nyt en rolig formiddag om bord før vi ankommer den vakre og godt bevarte historiske byen som ligger idyllisk til blant elver og store skoger etter lunsj. Vi blir med på en byrundtur i denne spesielle og sjarmerende byen, som er bygget på syv høyder, og blir ofte sammenlignet med Roma. På hver topp står det en liten kirke, og Bamberg står også på UNESCOs verdensarvliste.  Fra skipet kjører vi med buss til sentrum. Herfra starter vår byvandring over brostein og gjennom trange gater, forbi sjarmerende hus og det unike Rathaus (rådhuset), hvor middelaldersk arkitektur fortsatt eksisterer der det står midt i elven mellom to broer. Vi fortsetter til «Lille Venezia», en liten koloni av pittoreske fisker-hus fra 1900-tallet, som ligger langs elva Regnitz. Etter byrund-turen, reiser vi tilbake til skipet, hvor vi spiser middag mens vi seiler videre mot Nürnberg.

Dag 7

Nürnberg

I dag kommer vi til middelalderbyen Nürnberg, den nest største byen i Bayern. Nürnberg er først og fremst en hyggelig, gammel, godt bevart og levende by med interessante museer, historiske severdigheter og veldig godt øl. Etter frokost starter vi på en spennende byrundtur, hvor vi blant kjører til det keiserlige slott, et kjent landemerke i Nürnberg. I middelalderen levde keisere fra det hellige romerske riket i dette slottet, hvor vi har en fantastisk utsikt over byen. Fra slottet fortsetter vi til sentrum, som er omgitt av den gamle bymuren fra middelalderen. Vi besøker kirken og går forbi det gamle rådhuset, bygget i renessansestil. Vi fortsetter over markedet med vakre fontener, før vi kommer til den gamle katolske kirken bygget i 1355-1362, og regnes som en av de viktigste kirkene i Nürnberg. Det blir også litt tid på egenhånd i denne sjarmerende byen med sin hyggelige atmosfære, hvor du blant annet ser den gamle markedsplassen – omgitt av sjarmerende bindingsverkshus. Byen er også kjent for Nürnbergprosessen, rettssakene mot de tyske nasjonal-sosialistene etter Nazi-Tysklands sammenbrudd. Skipet seiler videre ved middagstider.

Dag 8

Regensburg

Vi ankommer Regensburg etter frokost. Byen, som er en av Tysklands eldste byer fra steinalderen og som var hovedstad i Bayern, ligger ved Donau. Regensburg var en viktig by under Karl den stores regjeringstid, og kom relativt uskadd fra de alliertes bombing under den andre verdenskrigen. I løpet av en 2-timers byvandring går vi gjennom sentrum og gjennom den sjarmerende gamle delen av byen med sine velholdte kjøpmannshus og det gamle rådhuset. Regensburg er oppført på UNESCOs verdensarvliste siden 2006. Se den gotiske katedralen, steinbroen fra 1100-tallet hvor korsfarerne krysset Donau på vei til Det hellige land, og restene av de romerske festningsmurene inkludert Porta Praetoria. Deretter fortsetter vi til St. Peter-katedralen, som vi ser fra utsiden. Etter byvandringen er det også tid til å utforske denne hyggelige byen på egen hånd. Hva med å besøke det historiske Wurstkuche hvor du kan smake de berømte tyske pølsene. Om kvelden fortsetter vi videre mot Passau.

Valgfri utflukt: Weltenburg slottet
Benediktinerkloster av Weltenburg er den eldste klosteret i Bayern og ble grunnlagt rundt 600 av St. Columbanus. Det ligger nær inngangen til naturskjønne Donau-kløften, på nordsiden av fjellet Arzberg, nær den gamle keltiske bosetningen Artobriga. Den barokke kirken ble påbegynt i 1716 og bygget ble fullført i 1751. (Utflukten gjennomføres med minimum 20 betalende deltakere).

Dag 9

Passau

Tidlig morgen legger skipet til kai i Passau, som ligger der elvene Donau, Inn og Ilz møtes. Utforsk den to tusen år gamle byen på egen hånd, eller bli med på en guidet byvandring. Passau er kjent for sine vakre bygninger i gotisk og italiensk-barokk arkitektur og det historiske sentrum oppdages best til fots. Gå ikke glipp av den storslagne St. Stefan-katedralen, som huser verdens største kirkeorgel. Ved lunsjtid fortsetter cruiset og vi seiler etter hvert gjennom noen av de vakreste områdene langs Donau på vei til Wien.

Dag 10

Wien

Vi ankommer praktfulle Wien ved frokosttider. I dag skal vi oppleve denne klassiske og vakre keiserbyen, Østerrikes hovedstad. Vi skal på bussrundtur for å se flere av byens historiske steder og severdigheter, bl.a. det fargerike Hundertwasserhaus og det storslåtte Belvedere slottet. Turen fortsetter langs Ringstrasse som vitner om sin fordums prakt, når Wien var hovedstaden i imperiet av Østerrike-Ungarn. Neste stopp blir i det gamle sentrum av Wien for å se den imponerende Stefansdomen (katedralen). Deretter tar vi en spasertur gjennom gågaten fra Graben og Kohlmarkt til Michaela Square som slutter ved inngangen til Hofburg (keiserpalasset). Etter lunsj kan du være med på en valgfri utflukt til Schönbrunn (ikke inkludert) og om kvelden er det mulighet for en valgfri utflukt til en klassisk konsert (ikke inkludert).

Valgfri utflukt: Schönbrunn-slottet og klassisk konsert
Etter lunsj er det valgfri utflukt til det vakre Schönbrunn-slottet. Om kvelden er det valgfri klassisk konsert i fantastiske Auersperg-palasset med musikk av Mozart og Strauss. 
(Utfluktene gjennomføres med minimum 20 betalende deltakere).

Dag 10

WIEN–OSLO

Etter frokost sjekker vi ut, sier farvel til skipet og går i land i Wien. Direktefly tilbake til Oslo.

Reisebetingelser

OM SKIPET

MS River Discovery II (4*+)
Byggeår: 2012
Lengde: 135 m
Passasjerer: 170

Lekkert førsteklasseskip bygget i Nederland i 2012 som har kapasitet til 170 gjester. Skipet har fire dekk (nedre-, midt- og øvre-dekk, samt et innbydende soldekk). Det er en stor restaurant, lounge/bar, resepsjon, suvenirbutikk, bibliotek, Captains Club, heis mellom dekkene (nedre- og øvre dekk) og hydraulisk stolheis til soldekket. Gratis Wi-Fi (forbehold om tilgjengelighet/dekning). I skipets restaurant serveres de inkluderte måltider bestående av rikholdig frokostbuffé, samt lunsj og middag bestående av forrett, suppe, hovedrett og dessert. Om ettermiddagen serveres kaffe og kaker. Kveldssnacks serveres senere om kvelden.
Alle lugarene er utvendige, er komfortabelt innredet, eget bad med dusj, hårføner, minisafe, TV, telefon, aircondition og to enkeltsenger som kan settes sammen til en dobbeltseng. Lugarene på midt- og øvre dekk har store vinduer (fra gulv til tak) som delvis kan åpnes. Lugarene på nedre dekk har standard vinduer som ikke kan åpnes. 

Singellugar på nedre dekk uten tillegg (NB – begrenset antall).

 

PRISEN INKLUDERER

 • Fly Oslo – Frankfurt/Wien – Oslo med Lufthansa og Austrian Airlines (direkte fly)
 • Flyskatter og havneavgifter
 • Transport mellom flyplass og skip
 • 10 netters cruise i utvendig lugar
 • Helpensjon om bord (fra middag første dag til frokost siste dag)
 • Kaffe og te hele døgnet om bord
 • En aperitiff til kapteinens middag
 • Levende musikk i salongen
 • 8 utflukter iht. program
 • Norsk reiseleder med fra Norge

PRISEN INKLUDERER IKKE

 • Drikkevarer (utover det som er nevnt i programmet)
 • Tips til besetning, lokale guider og sjåfører
 • Valgfrie utflukter nevnt i programmet (må kjøpes om bord)
 • Avbestillings- og reiseforsikring

TIPS
Tips er frivillig, men også forventet. Rederiets anbefaling er cirka EUR 7 pr. person pr dag til besetningen om bord. I tillegg er det vanlig å tipse cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene.

VIKTIG INFORMASJON
Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. På utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje. Ombord- og ilandstigning skjer via en smal landgang, og få skip har heis. I flere havner er det vanlig at skipene fortøyes langside mot langside, med opptil tre–fire skip ved siden av hverandre. For å komme i land må man gå gjennom/over de andre skipene. Rederiet forbeholder seg retten til å endre programmet og seilingsruten som følge av elvens vannstand eller andre uforutsette hendelser.


Inkluderte utflukter:

Dag 2. Strasbourg Byrundtur
Dag 3. Mainz Byvandring med bl.a. besøk på Gutenberg Museum
Dag 5. Würzburg Byrundtur inkludert besøk i Residensen
Dag 6. Bamberg Byvandring
Dag 7. Nürnberg Byrundtur
Dag 8. Regensburg Byvandring
Dag 9. Passau Byvandring
Dag 10. Wien Byrundtur

Valgfrie utflukter:

Dag 2. Strasbourg Utflukt til Riquewihr (EUR 55,- pr person)
Dag 3. Frankfurt Utflukt til Frankfurt (EUR 50,- pr person)
Dag 8. Regensburg Utflukt til Weltenburg-slottet (EUR 50,- pr person)
Dag 10. Wien Utflukt til Schönbrunn-slottet (EUR 47,- pr person)
Dag 10. Wien Klassisk konsert (EUR 57,- pr person)

De valgfrie utfluktene kjøpes om bord.