Passau i solnedgang

Romantiske høydepunkter på Rhinen, Main og Donau

/ Seil på tre elver – gjennom tre land

I løpet av 11 dager seiler du på tre elver gjennom tre land; Frankrike, Tyskland og Østerrike. Besøk sjarmerende og spennende europeiske byer langs Rhinen, Main og Donau. En stor opplevelse vil også være Europakanalen, med sine 16 sluser! Turen starter i sjarmerende Strasbourg, før den ender i Wien. Underveis blir det stopp i Mainz, Frankfurt, Miltenberg, Wertheim, Würzburg, Bamberg, Nürnberg, Regensburg og Passau.

Mens byer passeres, bor du komfortabelt og slapper av om bord på førsteklasseskipet MS River Navigator. Nyt elvenes skiftende landskap fra første rad på soldekket – og bli med på denne hyggelige og innholdsrike reisen hvor vakker natur, kulturelle byer og historiske severdigheter ligger som perler på en snor.

 • En seilas gjennom tre land
 • Bo godt i utvendig lugar på vårt 4* elvecruiseskip
 • Helpensjon inkludert under hele cruiset
 • 13 ulike utflukter (åtte inkludert i prisen)
 • Main-Donau kanalen med sine 16 sluser
 • Vår populære reiseleder, Geir Toverud, er med på turen
Last ned reiseprogram
 • Pris fra 14 980,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 10.09.2018 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 11 dager
 • Ekstra kapasitet i høysesong
 • Førsteklasses cruise til en super pris
Reiseleder
Geir Toverud

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 10.09.2018
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Få tilgjengelige
 • Dager 11 dager
 • Priser fra 14 980,-
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Oslo – Strasbourg

Vi flyr med Lufthansa direkte fra Oslo til Frankfurt om formiddagen. Herfra kjører vi til vårt hyggelige skip MS River Navigator (cirka 2 ½ times kjøring), som skal være vårt hjem den neste uken. Vi sjekker inn og finner oss til rette om bord. Før middag møtes vi i skipets lounge, hvor vi får servert en velkomstdrink og presentasjon av kapteinen og hans ledergruppe. Skipet ligger i Kehl, like utenfor Strasbourg om natten.

Dag 2

Strasbourg

Nyt en deilig frokost om bord. Strasbourg er hovedstaden i den franske regionen Alsace, og er mest kjent for den gamle bydelen fra middelalderen, kalt Petit France – med bindingsverkshus og smale kanaler. Her ligger flere vakre plasser og bygninger, blant annet den storslåtte gotiske katedralen, Place Gutenberg og Rohan-palasset som huser tre av byens viktigste museer. Vi skal på en guidet rundtur i denne sjarmerende og hyggelige byen. Se byens største historiske og moderne severdigheter, blant annet Europaparlamentet, Den europeiske menneskerettighetsdomstolen, ikke minst Notre-Dame katedralen og Eglise Saint Thomas. Turen avsluttes med en spasertur gjennom sjarmerende Petit France. Lunsj om bord.

Om ettermiddagen tilbys en valgfri utflukt til Riquewihr (ikke inkludert). Om kvelden, mens kapteinen og hans mannskap setter kursen mot Mainz og Tyskland, nyter vi en god middag om bord.

Valgfri utflukt: Riquewihr
Bli med på en unik utflukt til Riquewihr – en av de vakreste landsbyene i Frankrike. Vi befinner oss nå i Alsace, i en romantisk middelalderby mellom fjell og vingårder. Alsace grenser mot Tyskland, og er utvilsomt et flott område med en kombinasjon av historie, kultur og vakker natur. Opplevelsene av god mat og vin, krydrer besøket til et uforglemmelig eventyr. Riquewihr er kjent for sine gode Rieslingviner.

Strasbourg
Dag 3

Mainz og Frankfurt

I dag skal vi først oppleve den kjente industribyen som ligger der elvene Rhinen og Main møtes. Mainz, ble grunnlagt for mer enn 2000 år siden av romerne. På 1600- og 1700-tallet ble noen av verdens fremste arkitekter og skulptører hyret inn for å planlegge byens utseende. Og dette har gitt resultater – byen har flotte palasser og kirker. Etter frokost tar vi på oss gode sko og spaserer gjennom de sjarmerende gatene i gamle Mainz. Johann Gutenberg, som utviklet boktrykkerkunsten ble født nettopp her. Det blir også et besøke på det kjente museet hvor man kan se eksemplarer av Gutenbergs bibel – den eldste trykksaken i verden.

Etter lunsj kan du være med på en valgfri utflukt til Frankfurt, Tysklands finansmetropol (ikke inkludert). Under andre verdenskrig ble Frankfurt kraftig bombet, og gamlebyen ble ikke fullstendig gjenoppbygd før på 1980-tallet. Skipet fortsetter seilasen på Main-elven og gjør et kort stopp i Frankfurt før middag, for å plukke opp de som har vært på utflukt.


Valgfri utflukt: Byrundtur i Frankfurt
Bli med på en guidet byrundtur til Frankfurt. Denne turen vil gi deg et levende innblikk i utviklingen av Frankfurt fra en middelaldersk handelsby til den økonomiske hovedstaden byen er i dag. Oppdag det historiske sentrum, hvor handelsmenn møttes i middelalderen. Lær mer om det kommersielle distriktet, inkludert den berømte shoppinggaten «Zeil». I løpet av turen vil du også kjøre forbi bl.a. Deutsche Bundesbank og Frankfurt Stock Exchange. Se den nye imponerende bygningen til den europeiske sentralbanken som ble ferdig mars 2015, videre forbi Bahnhofsviertel» som i dag er et veldig populært område. Skyskraperne her gir Frankfurt et utseende som minner om amerikanske byer, derav tilnavnet Mainhattan. Andre foretrekker navnet Bankfurt. Vår lokalguide viser Frankfurts beste sider, med sin spesielle atmosfære og mange severdigheter. Det blir også en spasertur gjennom det berømte «Römerberg» og forbi katedrale og litt tid på egen hånd, før bussen returnerer til skipet som nå har ankommet Frankfurt.

Mainz
Dag 4

Miltenberg og Wertheim

Skipet ankommer Miltenberg mens vi nyter en deilig frokost om bord. I dag kan du utforske denne romantiske byen på egenhånd. En spasertur gjennom de smale brosteinsbelagte gatene med velholdte bindingsverkshus, er som en vandring mange hundre år tilbake i tid. Ved hovedgaten, Hauptstrasse, ligger Hotel Zum Riesen, Tysklands eldste taverna. Kanskje frister det med et glass lokalt øl i det tradisjonelle, gamle skjenkestedet?

Skipet seiler videre ved lunsjtider og ankommer Wertheim sent om ettermiddagen. Her gjør vi et lite stopp og du har mulighet til å skjerpe appetitten før middag, ved å ta en liten titt på denne trivelige romantiske middelalderbyen som ligger langs elven Main, i et vakkert naturområde. Vi kan virkelig anbefale en spasertur i denne pittoreske gamlebyen med sjarmerende, flotte bindingsverkshus og trange smug. Denne historiske byen kan også vise frem sine imponerende slottsruiner, noen av de største i Sør-Tyskland. Skipet seiler videre ved middagstider.

Sjarmerende Wertheim
Dag 5

Würzburg

Vi nyter en avslappende morgen om bord. Etter frokost ankommer vi Würzburg, en vakker by langs Main i den tyske delstaten Bayern. Würzburg er først og fremst kjent for den imponerende biskopresidensen fra 1744, et av Tysklands største og vakrest utsmykkede barokk-palass. Fresker av den italienske maleren Giovanni Tiepolo pryder taket og palasset står på UNESCOs verdensarvliste. Under vår bussrundtur besøker vi residensen og får omvisning her. Området har i løpet av årene fungert som bolig for biskopene i det fyrstelige bispedømmet Würzburg. På ferden videre passerer vi den eldste broen over Main «Alte Mainbrücke», det historiske rådhuset og blant annet den imponerende romanske katedralen. Skipet seiler fra denne flotte vinbyen om ettermiddagen.

Wurzburg med sine vakre fasader
Dag 6

Bamberg

Bamberg ligger i den nordlige delen av regionen i Bayern og cirka 25 mil nord for München, der elven Main møter Main-Donau-kanalen.  Kanalen består av 14 sluser og er et interiørmessig mesterverk som gjør det mulig å seile mellom Main og Donau. Nyt en rolig formiddag om bord før vi ankommer den vakre og godt bevarte historiske byen som ligger idyllisk til blant elver og store skoger. Etter lunsj blir vi hentet med buss og blir kjørt inn til sentrum. Byen er bygget på syv høyder, og blir ofte sammenlignet med Roma. På hver topp står det en liten kirke, og Bamberg står også på UNESCOs verdensarvliste. Byvandringen går over brostein og gjennom trange gater, forbi sjarmerende hus og det unike Rathaus (rådhuset), hvor middelaldersk arkitektur fortsatt eksisterer der det står midt i elven mellom to broer. Vi fortsetter til «Lille Venezia», en liten koloni av pittoreske fisker-hus fra 1900-tallet, som ligger langs elva Regnitz. Etter byrundturen retrunerer vi til skipet, hvor vi spiser middag mens vi seiler videre mot Nürnberg.

Rådhuset i Bamberg
Dag 7

Nürnberg

I dag kommer vi til middelalderbyen Nürnberg, den nest største byen i Bayern. Nürnberg er først og fremst en hyggelig, gammel, godt bevart og levende by med interessante museer, historiske severdigheter og veldig godt øl! Etter frokost starter vår byrundtur, hvor vi blant annet kjører til det keiserlige slott, et kjent landemerke i Nürnberg. I middelalderen levde keisere fra det hellige romerske riket i dette slottet, hvor vi får oppleve en fantastisk utsikt over byen. Fra slottet fortsetter vi til sentrum, som er omgitt av den gamle bymuren fra middelalderen. Vi besøker kirken og går forbi det gamle rådhuset, bygget i renessansestil. Vi fortsetter over markedet med vakre fontener, før vi kommer til den gamle katolske kirken bygget i 1355-1362, og regnes som en av de viktigste kirkene i Nürnberg. Det blir også litt tid på egenhånd i denne sjarmerende byen med sin hyggelige atmosfære, hvor du blant annet ser den gamle markedsplassen – omgitt av sjarmerende bindingsverkshus. Byen er også kjent for Nürnbergprosessen, rettssakene mot de tyske nasjonal-sosialistene etter Nazi-Tysklands sammenbrudd. Skipet seiler videre ved lunsjtider.

Gamlebyen i Nürnberg
Dag 8

Regensburg

Vi ankommer Regensburg rundt frokosttider. Byen ligger ved Donau og er en av Tysklands eldste byer fra steinalderen og var hovedstad i Bayern. Regensburg var en viktig by under Karl den stores regjeringstid, og kom relativt uskadd fra de alliertes bombing under den andre verdenskrigen. I løpet av en 2-timers byvandring går vi gjennom sentrum og gjennom den sjarmerende gamle delen av byen med sine velholdte kjøpmannshus og det gamle rådhuset. Regensburg er oppført på UNESCOs verdensarvliste siden 2006. Se den gotiske katedralen, steinbroen fra 1100-tallet hvor korsfarerne krysset Donau på vei til Det hellige land, og restene av de romerske festningsmurene inkludert Porta Praetoria. Deretter fortsetter vi til St. Peter-katedralen, som vi ser fra utsiden. Etter byvandringen er det også tid til å utforske denne hyggelige byen på egen hånd. Hva med å besøke det historiske Wurstkuche hvor du kan smake de berømte tyske pølsene. Om kvelden seiler vi videre mot Passau.

Valgfri utflukt: Weltenburg slottet
Benediktinerkloster av Weltenburg er den eldste klosteret i Bayern og ble grunnlagt rundt år 600 av St. Columbanus. Det ligger nær inngangen til naturskjønne Donau-kløften, på nordsiden av fjellet Arzberg, nær den gamle keltiske bosetningen Artobriga. Den barokke kirken ble påbegynt i 1716 og bygget ble fullført i 1751.

Regensburg
Dag 9

Passau

Tidlig morgen legger skipet til kai i Passau, som ligger der elvene Donau, Inn og Ilz møtes. Utforsk den to tusen år gamle byen på egen hånd, eller bli med på en guidet byvandring. Passau er kjent for sine vakre bygninger i gotisk og italiensk-barokk arkitektur og det historiske sentrum oppdages best til fots. Gå ikke glipp av den storslagne St. Stefan-katedralen, som huser verdens største kirkeorgel. Ved lunsjtid fortsetter cruiset og vi seiler etter hvert gjennom noen av de vakreste områdene langs Donau på vei til Wien.

Passau
Dag 10

Wien

Vi ankommer praktfulle Wien ved frokosttider. I dag skal vi oppleve denne klassiske og vakre keiserbyen, Østerrikes hovedstad. Vi skal på bussrundtur for å se flere av byens historiske steder og severdigheter, blant annet det fargerike Hundertwasserhaus og det storslåtte Belvedere-slottet. Turen fortsetter langs Ringstrasse som vitner om sin fordums prakt, når Wien var hovedstaden i imperiet av Østerrike-Ungarn. Neste stopp blir i det gamle sentrum av Wien for å se den imponerende Stefansdomen (katedralen). Deretter tar vi en spasertur gjennom gågaten fra Graben og Kohlmarkt til Michaela Square, som slutter ved inngangen til Hofburg (keiserpalasset).

Om kvelden er det mulighet for en valgfri utflukt til en klassisk konsert (ikke inkludert). Skipet ligger til kai i Wien over natten.

Valgfri kveldsutflukt: Klassisk konsert i Wien
Om kvelden er det valgfri klassisk konsert i det fantastiske Auersperg-palasset med musikk av Mozart og Strauss.

Hofburgpalasset i Wien
Dag 11

Wien

Etter frokost forlater vi skipet i Wien og setter kurs for flyplassen. Direktefly tilbake til Norge.

River Navigator

MS River Navigator er et av våre populære skip, som vi har benyttet siden 2016. Skipet ble bygget i 2000 og renovert 2013. Lengde 110 meter og skipet har 3 dekk og plass til 134 reisende.

Skipet er lyst og moderne, har romslige, velutstyrte fellesområder og fasilitetene om bord inkluderer restaurant, salong med bar, bibliotek, trimrom, heis og stort soldekk. Gratis WIFI. Alle lugarene (14 m²) er utvendige og har bad med dusj, hårføner, minisafe, TV, aircondition og to enkeltsenger som kan settes sammen til en dobbeltseng. Lugarene på øvre dekk har vindu fra gulv til tak, som delvis kan åpnes.

Stort soldekk hvor du kan nyte reisen fra en solseng – eller hva med slag sjakk under solen!

For nostalgisk moro er den nye Rat Pack Lounge et perfekt sted å slappe av og nyte et glass med gode venner. Her kan vi by på klassiske cocktails, originale kunstverk og en jukeboks fylt med hits fra Frank Sinatra, Sammy Davis, Dean Martin og andre jazz og pop ikoner på 50- og 60-tallet. Skipet ligger på Facebook, så her kan du holde deg oppdatert med de siste nyhetene og bilder fra livet om bord.

 • River Navigator, resepsjon, Cruiseawa, elvecruise
 • MS River Navigator i Budapest

Reisebetingelser

PRISEN INKLUDERER

 • Fly Oslo – Frankfurt/Wien – Oslo med Lufthansa og Austrian Airlines
 • Flyskatter og havneavgifter
 • Transport mellom flyplass og skip
 • 10 netters cruise i utvendig lugar
 • Helpensjon om bord (fra middag første dag til frokost siste dag)
 • Kaffe og te hele døgnet om bord
 • En aperitiff til kapteinens middag
 • 8 utflukter iht. program
 • Levende musikk i salongen
 • WIFI om bord
 • Norsk reiseleder med fra Norge

PRISEN INKLUDERER IKKE

 • Drikkevarer (utover det som er nevnt i programmet)
 • Tips til besetning, lokale guider og sjåfører
 • Valgfrie utflukter nevnt i programmet (kjøpes om bord)
 • Avbestillings- og reiseforsikring

TIPS
Tips er frivillig, men også forventet. Rederiets anbefaling er cirka EUR 7 pr. reisende/dag til besetningen om bord. I tillegg er det vanlig å tipse cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene.

VIKTIG INFORMASJON
Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. På utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje.

Ombord- og ilandstigning skjer via en smal landgang, og få skip har heis. I flere havner er det vanlig at skipene fortøyes langside mot langside, med opptil tre–fire skip ved siden av hverandre. For å komme i land må man gå gjennom/over de andre skipene.

Rederiet forbeholder seg retten til å endre programmet og seilingsruten som følge av elvens vannstand eller andre uforutsette hendelser.

Inkluderte utflukter:

Dag 2 Strasbourg Byrundtur med og uten buss
Dag 3 Mainz Byvandring inkl. besøk på Gutenbergmuseet
Dag 5 Würzburg Byrundtur inkl. besøk i Residensen
Dag 6 Bamberg Byvandring
Dag 7 Nürnberg Byrundtur med og uten buss
Dag 8 Regensburg Byvandring
Dag 9 Passau Byvandring
Dag 10 Wien Byrundtur med og uten buss


Valgfrie utflukter (kjøpes om bord):

Dag 2 Strasbourg Utflukt til Riquewihr
Dag 3 Frankfurt Utflukt til Frankfurt
Dag 8 Regensburg Utflukt til Weltenburg-slottet
Dag 10 Wien Klassisk konsert

Forbehold om endringer i pris og hvilke valgfrie utflukter som tilbys/gjennomføres (min. 20 deltakere).