Vietnam og Kambodsja

/ Bli med og opplev en uforglemmelig tur i det gamle Indokina!

 Turen begynner i Vietnams hovedstad Hanoi, som huser grønne parker og myldrende håndverksgater fra 1200-tallet. Vi reiser videre til den naturskjønne Ha Long-bukten, som står på listen til UNESCOs naturarv. Her gjør vi en båtutflukt i et landskap dekket med over 3000 sukkertoppsøyer i sjøen. Derfra flyr vi til Ho Chi Minh City, tidligere Saigon. Dagsutflukter til Cu Chi-tunnelene og Mekong-deltaet er inkludert i programmet. Vi avslutter vår reise i Siem Reap i Kambodsja hvor vi finner et av høydepunktene på turen, Angkor Wat-tempelet. En reise som byr på det meste av kultur, natur og opplevelser i to skjønne land!

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 34 250,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 05.11.2017 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 14 dager
 • Reiseleder fra Norge

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 05.11.2017
 • Avreisested Oslo
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 14 dager
 • Priser fra 34 250,-
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Norge-Hanoi

Avreise med Thai Airways fra Oslo via Bangkok til Hanoi. Oppmøte 2 timer før flyavgang på Oslo Lufthavn Gardermoen.

Dag 2

Bangkok/Hanoi

Vi ankommer Hanoi om formiddagen. Vår lokale guide møter oss på flyplassen og vi blir kjørt inn til byen. Før innsjekking på hotellet spiser vi litt lunsj. Felles middag om kvelden. (L, M)

Dag 3

Hanoi - Ha Long City

I dag skal vi bli bedre kjent med Vietnams hovedstad og en av Asias vakreste byer. Ho Chi Minh mausoleet ble konstruert mellom 1973 og 1975. Dette er den store lederens siste hvilested og kjent som et pilegrims sted for vietnameserne. I nærheten finner vi også Ho Chi Minhs søyle hus i naturskjønne omgivelser. Ho Chi Minh levde mellom 1958 og 1969 i huset som er inspirert av de ulike etniske minoriteter. I det idylliske miljøet rundt Ho Chi Minhs hus finner vi også Pagoden på en søyle. Vi spiser lunsj før vi skal reise videre med buss til øst kysten. Reisen med buss er på 20 mil og tar ca. 3,5 – 4 timer. Vi ankommer Ha Long City ved Ha Long bukten på ettermiddagen og sjekker inn på vårt hotell. Middag på hotellet seinere om kvelden. (F, L, M)

Dag 4

Ha Long City

Vi spiser frokost på hotellet og blir transportert til en ventende komfortabel cruisebåt. Vi nyter en 7 timers båtutflukt i Ha Long bukten. Vi glir mellom de mer enn 3 000 kalksteinsøyer i området. Vi besøker Sung Sot-grotten, en av de mest kjente av grottene i området. Det er også mulighet for en dukkert i vannet dersom vær og temperaturforhold tilsier det. På båten blir vi servert et fristende måltid med fersk sjømat. Vi returnerer til Ha Long City og besøker det lokale markedet i Hong Gai. Felles middag om kvelden. (F, L, M)

Dag 5

Ha Long City - Hanoi

Med buss skal vi i dag returnere til Hanoi. Etter lunsj begynner vi vår sightseeing med Litteraturtempelet som ble bygget i år 1070 av keiser Ly Thanh Tong og et kjent historisk lærested dedikert Confucius lære. Dette var Vietnams første universitet og ble etablert i år 1076. Vi blir servert forfriskninger på en fransk kafé og får deretter en nær kontakt med gamlebyen med over 1 000 års historie på vår tur med små elektriske biler gjennom den antikke delen av byen. På 1200 tallet etablerte 36 håndverksgrupper seg og derav fått navnet ”36 gater”. Så kan vi glede oss over en underholdende forestilling med tradisjonelle vanndukker før innsjekk på hotellet. Kvelden er fri til egen disposisjon. (F, L)

Dag 6

Hanoi - Ho Chi Minh City

Fri aktivitet og lunsj på egen hånd. Utsjekking fra hotellet og transfer til flyplassen. 

I dag fortsetter vi vår rundreise til Ho Chi Minh City i Vietnam. Vi ankommer Ho Chi Minh City og møter den lokale guiden på flyplassen. Transport inn til byen for lunsj og sightseeing. I sentrum av byen finner vi noen byggverk fra den franske kolonitiden. Notre Dame-katedralen ble oppført i 1877 og 1883. Foran katedralen finner vi en statue av jomfru Maria. Ved siden av katedralen ligger Hovedpostkontoret, bygget mellom 1886 og 1891 og tegnet av Gustav Eiffel. Vi får opplæring i tradisjonelt håndverk i en fabrikk for lakkert kunsthåndverk. Ben Thanh-markedet er full av handelsaktivitet og vi finner alt vi måtte ønske i en labyrint av boder og ganger. Innsjekking på hotellet og middag om kvelden. (F, L)

Dag 7

Ho Chi Minh City - Cu Chi tunnelene - Ho Chi Minh City

Etter frokost reiser vi ut fra byen til Cu Chi. Her finner vi Cu Chi-tunnelene som ble kjent på 1960-tallet under Vietnamkrigen da Viet Cong (VC) kontrollerte dette landområdet. Tunnelene har en lengde på ca. 250 km og strekker seg på det lengste til Kambodsjas grense. Vi får sett blant annet boliger, sykehus, kjøkken, møterom, lager og militære hovedkvarter samt fryktinngytende feller. Vi returnerer til Ho Chi Minh City og spiser lunsj før vi besøker Krigsminnesmuseet. Museet gir oss et historisk tilbakeblikk av Vietnams krigshistorie og er en meget sterk opplevelse av den lidende sivilbefolkningen måtte utstå fra de militære styrker. Om kvelden spiser vi middag om bord på en cruisebåt på Saigon elven. (F, L, M)

Dag 8

Mekongdeltaet

Vi skal i dag gjøre en utflukt til det kjente Mekong-deltaet. På veien stopper vi ved et Cao Dai-tempel. Caodaisme ønsker å forene menneskeligheten i troen om at det finnes kun én allmektig. Det er en vietnamesisk rørelse som formelt ble etablert i 1926 og som inkluderer ulike aspekter fra buddhisme, taoisme, konfutsianisme og katolisisme. Vi ankommer Tien Giang med buss og begynner en behagelig båtreise langs Tien elven. Vi kommer tett innpå det flytende markedet langs elven. I nydelige omgivelser på en øy spiser vi lunsj før vi reiser tilbake til Ho Chi Minh City. Middag på egen hånd. (F, L)

Dag 9

Ho Chi Minh City - Siem Reap

Fri aktivitet og lunsj på egen hånd. Vi sjekker ut fra hotellet og besøker Gjenforeningspalasset som var selve hovedsenteret for Sør Vietnams regjering. Når kommunistiske stridsvogner kjørte inn i gjennom portene i 1975 var det ikke lenge etter at Nord Vietnam gikk seirende ut av konflikten.

Deretter transfer til flyplassen. Vi flyr til Siem Reap i Kambodsja. Her finner vi en av kulturhistoriens aller fremste underverk, det enorme tempelområdet i Angkor. Hovedstaden i det mektige Khmer riket hadde sitt høydepunkt mellom 800 – 1400 tallet etter Kristus. Vår lokale guide møter oss på flyplassen. Vi sjekker inn og spiser middag på hotellet. (F, M)

Dag 10

Angkor Wat

Etter frokost skal vi utforske tempel området Angkor. Vi reiser med Tuk Tuk til Angkor Wat som regnes som en av verdens mest enestående severdigheter og sies å være det aller største religiøse byggverket. Tempelet er en hyllest til den hinduistiske guden Vishnu, og går for å være grav tempel for Suryavarman II. Den samme kongen påbegynte konstruksjonen av Angkor Wat i 1112. Et av de mer fascinerende templene i området er det buddhistiske tempelet Ta Prohm som ligger omkranset i naturlige omgivelser. Monumentet ble bygget i 1186 og er dedikert moren til Jayavarman VII. Opprinnelig ble tempelet kalt Rajavihara, Kongens kloster. Etter lunsj blir det tid til egen aktivitet. Middag på egen hånd. (F, L)

Dag 11

Tonle Sap, Angkor Thom og Bayontempelet

I dag reiser vi med buss til den store innsjøen Tonle Sap. Sjøen vokser omtrent 200 % i areal under regntiden og på vår båtreise møtes vi av sjøfolket som i hovedsak er vietnamesere og som har sitt bosted ute på vannet. Etter lunsj skal vi besøke Angkor Thom, ”Store Angkor” eller ”Store by”, med sine bymurer. Byen ble konstruert på slutten av 1100-tallet av den mektige kongen Jayavarman VII. I sentrum av Angkor Thom ligger det magnifikke buddhistiske tempelet Bayon fra 1190 og som representerer grenseskillet mellom himmel og jord. I hver himmelretning troner steinansikter som forestiller bodhisattvaen (den oppvåkte) Avalokiteshvara og sies å portrettere kongen Jayavarman VII. Om kvelden spiser vi felles middag. (F, L, M)

Dag 12

Banteay Srei

I dag reiser vi med buss til Banteay Srei, «citadellet for kvinnene», som er et hinduistisk tempel fra 967 dedikert til ære for Shiva. Vi får dessuten mulighet til å lære kjenne det lokale liv når vi etterpå tar en tur til fots i en landsby og besøker en lokal familie. Vi returnerer til byen og etter lunsj er det fri aktivitet. Vi anbefaler byens populære pub og kafégate, det lokale markedet med mange gode muligheter for shopping eller en god massasje for litt ekstra velvære. Avskjedsmiddag på kvelden. (F,L,M)

Dag 13

Siem Reap - Bangkok - Norge

Formiddagen er avsatt til fri aktivitet og lunsj på egen hånd.

Vi skal besøke et håndverksenter som støtter den fattigere delen av befolkingen til utdanning og videre arbeid innen tradisjonelt håndverk. Etter felles middag drar vi til flyplassen. Flyet vil ta oss via Bangkok til Oslo. (F, M)

Dag 14

Ankomst Norge

Ankomst Oslo Lufthavn Gardermoen om morgenen.

Juliette Yu

Reiseleder på denne turen

Juliette er opprinnelig fra Taiwan og har engasjert utallige av våre Kina-farere med sin kunnskap og entusiasme. Hun har over 20 års fartstid i reiselivsbransjen og ansvaret for Escape Travels temareiser og rundturer i Kina, Japan, Vietnam, Laos og Kambodsja.

Reisebetingelser

PRISEN INKLUDERER

 • Flyreise Oslo – Hanoi, Siem Reap –  Oslo m. Thai Airways
 • Flyreise Hanoi – Ho Chi Minh City 
 • Flyreise Ho Chi Minh City – Siem Reap  
 • Alle flyskatter
 • Overnatting i dobbeltrom på 4-stjernes hoteller m/frokost buffét
 • Transport, sightseeing med engelsk talende guide inkl. inngangsbilletter
 • Måltider spesifisert i programmet
 • Norsk reiseleder

PRISEN INKLUDERER IKKE

 • Visum til Kambodssja USD 30,-
 • Enkeltromstillegg kr 5 450,-
 • Tips til guide og sjåfør

Det tas forbehold om endring i program og pris som følge av valutakurser, fly- og transporttariffer, samt uforutsette skatter og avgifter som står utenfor vår kontroll.