Rundreise – Langs Mekong gjennom fire land

/ Thailand, Laos, Kambodsja og Vietnam

På denne turen får du en opplevelse av fire land som alle ligger ved bredden av den mektige Mekong-elven, selve livsåren i disse landene. Land som er utrolig vakre. Reisen gir deg et unikt innblikk i Indokinas svunne og eksisterende kulturer. Her er kultur og folkeliv preget av dyp buddhistisk religiøsitet og sterk nasjonal karakter. Her er stillhet og støy. Prektige pagoder, glitrende templer og dyrebare Buddha-statuer er bare noen av de sørøstasiatiske uttrykksformer som avslører en dypt fundamentert religiøsitet.

Hør Gunnar Skjolden fortelle om turen:

Vi bor godt, spiser godt, har ro til å se og nyte severdigheter og stemning. Denne turen er en stor opplevelse, og vi våger å si at få har gjort den på denne måten. Men vi har vært der før, og tør si at turen aldri har vært bedre. Vi sier med stor frimodighet: Velkommen!

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 49 900,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 16.11.2017 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 19 dager
 • Stor rundreise
Reiseleder
Gunnar Skjolden

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 16.11.2017
 • Avreisested Oslo
 • Tilgjengelighet Få tilgjengelige
 • Dager 19 dager
 • Priser fra 49 900,-

THAILAND med vennlige, smilende og hjelpsomme mennesker, god mat og flotte landskaper. Her starter vår reise på den mektige og sagnomsuste Mekong-elven. To netter i Thailand, på en perle av et sted i nord, ved ”treriks-røysa”, møtestedet mellom Thailand, Laos og Burma. Flott utsikt over elven, et sted for ro og hvile. Sitt ned på terrassen og meditér noen minutter, nyt landskapet og luften, – før det bærer løs.

«Det første synet av Mekong tok simpelthen pusten fra meg.»
H. Warrington Smyth Notes of a Journey on the Upper Mekong. London 1895

LAOS er et land med munker i safrangule kapper og gamle templer, et land med fjellområder som er tynt befolket, men som har mer enn 50 forskjellige etniske grupper. Å reise i Laos er å reise tilbake i tid, her har det skjedd lite siden freden kom 1975. Først nå er landet ved å våkne. Laos er en opplevelse, som et forunderlig eventyr i en annen verden. Landet er nytt for de fleste, og fremdeles fullt av eventyr – og enkelte utfordringer.Infrastrukturen er ikke som i nabolandene, standarden på innkvartering er ikke alltid femstjerners, men dette oppveies av pionerfølelsen og opplevelsene underveis. Vientiane, hovedstaden, er som en fredelig småby, men overgås i ro og stillhet av Luang Prabang, med alle dens templer og pagoder. En drøm av en by! Og så den merkelige Krukkesletta. Dette er Sydøst-Asias aller største mysterium; hundrevis av gigantiske krukker strødd ut over en høyslette. Mange er to-tre meter høye, laget av solid stein og med en vekt på mer enn seks tonn. – Hvem har plassert dem der, og hvorfor? Det er et merkelig syn, og teoriene er mange…

«Det er monumenter der som har fått handelsmenn fra fjerne land til å tale ofte om “Kambodsja, det rike og praktfulle landet.»
Chou Ta-Kuan besøkte Angkor Wat i 1296

KAMBODSJA – Fra niende til fjortende århundre hersket de mektige khmer-kongene over et rike som strakte seg over det som i dag er både Vietnam, Laos og Thailand, og den høyt utviklede sivilisasjonen hadde en enorm påvirkning på den kulturelle og kunstneriske utviklingen over hele Sørøst-Asia. Kambodsja er i ferd med å ta seg inn igjen etter kriger og voldsomheter da landet ble styrt av Røde Khmer.
Et av turens høydepunkter er utvilsomt Angkor Wat. Dette er et enormt ruinkompleks av palasser og templer fra den tidligere hovedstad i khmer-riket. Komplekset består av ca. 100 templer, hvorav flere som ligger langt inne i jungelen, og hele komplekset strekker seg over et område på 250 kvadratkilometer. Lenge var Angkor Wat nedgrodd i jungel, og glemt, nå er skogen ryddet og vidunderlige skatter kan oppleves igjen.

«Et av disse templene – en rival til Kong Salomo og reist av en gammel likemann til Michael Angelo – kan stille seg side ved side med våre vakreste bygninger – Det er mer storslagent enn noe vi finner i Hellas eller Rom.»
Henri Mouhot beskriver Angkor Wat, som han besøkte i 1866

Turen ender i VIETNAM der Mekong løper ut i havet, med et frodig og intenst oppdyrket delta, og den myldrende, støyende, fascinerende storbyen Ho Chi Minh City, vår barndoms Saigon, veldig dynamisk, men hvor også nostalgien lever videre.

Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

16. november - Fly Oslo-Bangkok

Avreise Gardermoen ved lunsjtid med Thai International Airways’ direktefly til Bangkok.

Dag 2

17. november - Bangkok-Chieng Rai-Chien Saen

Tidlig ankomst til Bangkok, hvor vi ganske snart reiser videre med fly til Chieng Rai, helt oppe i Nord-Thailand, med ankomst på formiddagen. Etter en liten tur i Chieng Rai reiser vi gjennom et vakkert landskap av skogholt og rismarker til våre ”base”, deilige Hotel Anantara Golden Triangle Resort like ved stedet der tre land møtes: Thailand, Laos og Myanmar.

Dag 3

18. november - Det gylne triangel

Behagelig drøy halvdagstur, først til Mae Sai, en liten by ved den burmesiske grensen. Vi fortsetter videre til blomstringen i Kongemoderens Have på toppen av fjellet Doi Tung, dypt inne i Det gylne triangel, med panoramautsikt over et praktfullt landskap. Ettermiddagen til fri disposisjon, hotellet har både svømmebasseng og velværeavdeling – og en spennende landsby ikke langt unna.

Dag 4

19. november - Houeisay-Pakbeng med båt

Tidlig opp og transport til byen Chiang Kong hvor vi krysser Mekongelven med små fergebåter. Etter at vi har passert passkontrollen i Laos, går vi ombord i en elvebåt ved Houei Say og kjører nedover Mekong mot byen Pakbeng. Underveis blir det stopp for pickniklunsj ved elvebredden og om tiden tillater gjør vi besøk i en landsby med etniske minoriteter, yao eller lu-folket. Vi nyter naturen og folkelivet langs elven og ankommer Pakbeng før solnedgang. Innsjekking på en «lodge» på elvebredden, enklere standard enn hotellene, men greit nok.

Dag 5

20. november - Pakbeng-Luang Prabang

De som ønsker det, kan tidlig på morgenen ta en tur til morgenmarkedet i Pakbeng. Vi reiser videre med båten, og det blir igjen picknik-lunsj på sandbankene langs elven eller ombord i båten vår. Vi har også en kort stopp i en hmonglandsby. Hmongfolket er de som har vært mest involvert i opiums-trafikken og de lot seg verve i kampen mot kommunistene under ”den amerikanske krig”. Båtturen går videre til landsbyen Pak Ou ved elvemunningen til Nam Ou-elven. Vi besøker grotten med de tusen buddhaer før vi ankommer Luang Prabang i skumringen.

Dag 6

21. november - Luang Prabang

En heldags byrundtur i Luang Prabang til blant annet de mange templene som dateres tilbake til det sekstende århundre, og klatrer opp på Phousy Hill for å nyte utsikten over byen og elven. Luang Prabang står på UNESCOs liste over verdens kulturarv – av gode grunner. Vi ser også Kongepalasset med en flott samling kunst, møbler og malerier, inklusive den utrolige Prabang, en Buddha som stammer fra Kambodsja, og vi besøker veverlandsbyen Ban Phanom.

Dag 7

22. november - Luang Prabang

Halvdagstur gjennom brede bygder og spennende skog til Kouang Si, et praktfullt område med dramatiske fosser og stille kulper. Vakkert – og vannet er til å bade i! Ettermiddagen til disposisjon for å utforske Luang Prabang på egenhånd, her er enda mye å oppdage.

Dag 8

23. november - Landeveien fra Luang Prabang til Xieng Khuang, Krukkesletta

Vi tar landeveien fatt, det er en opplevelse i seg selv, til den berømte ”Krukkesletta”. Her finner vi hundrevis av krukker, hugget i sten, opptil 6 tonn tunge, de er sannsynligvis flere tusen år gamle. Vi utforsker det vi kan nå å se innen solen går ned. Vårt hotell har peis, det er godt både for hyggen og for å få varme i kroppen før sengetid.

Dag 9

24. november - Fly Xieng Kuang-Vientiane

Vi forsetter å utforske Krukkesletta og markedet i Xieng Kuang. Fly til Vientiane, der vi prøver å nå en kjapp byrundtur som inkluderer templene Wat Phra Keo og Wat Sisaket, samt That Luang-pagoden. Vientiane må være en av verdens stilleste hovedsteder!

Dag 10

25. november - Fly Vientiane-Pnomh Penh

Vi ser litt mer av Vientiane før vi flyr direkte fra Vientiane til Phnom Penh på sen formiddag. På ettermiddagen en første bli-kjent-tur i khmerenes hovedstad og omegn med besøk på Dødsmarkene, et minne fra Røde Khmertiden. Overnatting på tradisjonsrike Le Royal Hotel, en opplevelse i seg selv.

Dag 11

26. november - Pnomh Penh-fly til Siem Reap-Angkor Wat

Besøk på nasjonalmuseet, kongepalasset og Sølvpagoden, og andre landemerker i byen. Lunsj før vi kjører til flyplassen for ettermiddagsfly til Siem Reap, der vårt hotell er en oase midtveis mellom tempelruinene og den raskt voksende byen.

Dag 12

27. november - Siem Reap med Angkor Wat

Om formiddagen reiser vi ut over rismarkene til Banteay Sri-templet, en liten perle av et tempel med utsøkte stenhuggerarbeider. På ettermiddagen utforsker vi selve Angkor Wat-komplekset. Det er enormt!

Dag 13

28. november - Siem Reap

Lang formiddag til fri benyttelse for å besøke templer, shoppe eller bare slappe av og nyte atmosfæren og samle inntrykkene litt. Et glimrende arkeologisk museum ligger vegg i vegg med hotellet, og hotellet har en stor velværeavdeling. På ettermiddagen båttur på innsjøen Tonle Sap, til flytende markeder og små landsbyer.

Dag 14

29. november - Siem Reap-Fly til Ho Chi Minh City/Saigon

Om formiddagen ser vi det store Angkor Thom-komplekset med Bayon-tempelet og elefant-terrassen, og Ta Prohm, et tempel som på spektakulært vis kveles av trær og røtter. Transport til flyplassen for fly til Saigon, Ho Chi Minh City. Vi bor på det legendariske Hotel Majestic. Det har innlosjert reisende siden 1925, og er nå nyoppusset, men fullt av atmosfære.

Dag 15

30. november - Saigon sightseeing

Utflukt til de berømte Cu Chi-tunnelene, skjulesteder for Vietcong under geriljakrigen. På ettermiddagen besøker vi Gjenforeningshallen, det tidligere presidentpalasset, og vi ser Notre Dame-katedralen og postkontoret og andre landemerker i denne uhyre hektiske og pulserende byen.

Cu Chi tunnel
Dag 16

1. desember - Saigon-båttur fra Cai Be til Can Tho

Utpå morningen kjører vi til Cai Be, og tar en tur med båt med besøk i landsbyer langs elven. Lunsj i frukthavene dypt inne i deltalandskapet. På ettermiddagen båt til Vinh Long og videre med buss til Can Tho i hjertet av Mekong-deltaet.

Dag 17

2. desember - Can Tho-Saigon

Morgentur til det flytende markedet i Cai Rang og de tropiske hagene, deltaet er utrolig frodig og fruktbart. Så ut på landeveien igjen og tilbake til Saigon. Vi stopper underveis ved et tempel for Cao Dai-religionen.

Dag 18

3. desember - Saigon-Bangkok-Oslo

Mulighet for rimelig ekstra tur til en perle av en strand ved Sør-Kinahavet, ellers har vi fri og tid til egen disposisjon fram til avreise til flyplassen for flyavgang kl. 21.05, ankomst Oslo 4. desember i den årle morgen.

Gunnar Skjolden

Reiseleder på denne turen

Gunnar har reist verden på kryss og tvers i årevis, med lengre opphold i Nepal, Israel og Indonesia. Under mottoet «små grupper, store eventyr» reiser Gunnar til land og steder litt utenfor allfarvei. Med andre ord eventyrlige opplevelser i en liten, dynamisk og trygg gruppe.

Fornøyde turdeltagere fra samme reise tidligere

Ferden på og langs Mekong er for oss den mest fascinerende turen vi har deltatt på, og de har vært ganske mange opp gjennom årene. På mange måter er dette kontrastenes tur med start oppe i Det Gylne Triangel i rolige omgivelser med elefanter inne på hotellområdet, – en opplevelse i sterk kontrast til det Thailand man har hørt om og opplevd lengre sør i landet, samt bylivet i storbyen Saigon på slutten av turen.

Fra Det Gylne Triangel reiste vi med elvebåt på Mekong først langs grensa til Laos og deretter inn i landet gjennom områder hvor man får følelsen av at tiden har stått stille. Ved besøk i landsbyer langs elva får man følelse av å en reise med en tidsmaskin. Kontrasten til storbyene Vientiane, Phnom Penh og Saigon er enorm. Kontrastene setter den nære historien i perspektiv, med besøk på Krukkeslettas bombekratere og dødsmarkene i Kambodsja. Det gjør vår nære fortid levende.

Og så Mekong-deltaet, – hvor husene er bygd på «krykker» og folket lever mere eller mindre av og på elva upåvirket av verdens utvikling, – og maten, vi har aldri spist så mye god mat, – dess enklere forhold den ble tilberedt under dess bedre smakte det, – og menneskene, alltid smilende og imøtekommende.

Mekong-reisen med Gunnar Skjolden er en tur vi kan anbefale på det sterkeste.

Ellen og Åsmund Broli, deltakere på turen 2015

Jeg vil få takke Escape Travel for et meget godt planlagt og gjennomført reiseopplegg. Jeg tror at jeg har alle med meg, når jeg også takker Escape Travel for en meget kunnskapsrik og dyktig reiseleder.

Dette var en helt spesiell opplevelsesreise, som også omfattet reise langt tilbake i tid, ved besøk på historiske steder, knyttet til opplevelser, historie, arkitektur. Reisen var en fantastisk opplevelse i en verden som man ikke ante eksisterte.

Vi var en mindre reisegruppe, som gav nærhet med større faglig og informativt utbytte for alle. Turprogrammet var godt gjennomarbeidet og detaljert. Godt gjennomført med utnyttelse av dagene, tilpasset de enkelte stedene.
Vi opplevde også lokale kulturer, historie og levesett, fra gammel historie frem til dagens virkelighet, slik som ved en studiereise.

Det er ingen tvil om at en slik reise som denne, sammen med Gunnar Skjolden som reiseleder, frister til gjentagelser.
Birger Johnsen, deltaker på turen 2015

Reisebetingelser

PRIS
Pr. person i delt dobbeltrom 49 900,-
Tillegg for enkeltrom 17 900,-

PRISEN INKLUDERER

 • Flyreise Oslo – Bangkok – Chiang Rai og Saigon – Bangkok – Oslo med Thai Airways International i økonomiklasse (tillegg for plass på business class på forespørsel).
 • Alle lokale flygninger under reisen, og alle utflukter iflg. program
 • Plass i dobbeltrom for to personer.
 • Drøyt halvpensjon (frokost samt femten lunsjer i lokal stil og elleve middager).
 • Norsk reiseleder og nasjonale guider

PRISEN INKLUDERER IKKE

 • Ev. reiseforsikring og avbestillingsforsikring ved akutt sykdom før avreise
 • Ev. vaksiner etc.
 • Visum til Laos og Kambodsja, betales ved grensepassering / flyplass, ca USD 60
 • Måltider utover det som står inkludert samt drikke
 • Driks til sjåfører, guider osv., samt personlige innkjøp på turen

PRISFORBEHOLD
Prisen er basert på min. 15 deltagere og på priser, skatter og avgifter, samt valutakurser pr. 03.03.17. Ved endrede forutsetninger kan prisen bli endret. Vi tar forbehold om nødvendige endringer i reiserute, hotellvalg, utflukter og måltidsprogram både før og under reisen. I tilfelle færre påmeldte forbeholder vi oss retten å forhøye prisen eller i verste fall å kansellere turen. I så fall vil beskjed bli gitt senest 30 dager før avreise. Prisen er kalkulert mens norske kroner er svake. Skulle kronen styrke seg vesentlig, skal det komme våre gjester til gode i form av justert og lavere pris.

INGEN HJEMLENGSEL?
Om noen ønsker å forlenge oppholdet, f. eks. med noen dager på stranden i Vietnam eller i Thailand, vær vennlig å kontakte oss i god tid, så vi kan endre flyreservasjonen og bestille plass på hotell etc. For spørsmål eller opplysninger om turen ta kontakt med Gunnar Skjolden
24 14 94 00 gunnar.skjolden@escape.no Vi tar forbehold om evt. trykkfeil.

HOTELLENE

 • Chiang Rai, Thailand: Anantara Resort Golden Triangle
 • Pak Beng. Laos: Phetsokxay Hotel, enkel standard
 • Luang Prabang, Laos: Grand Luang Prabang
 • Xieng Khuang, Laos: Vansana Hotel, enkel standard
 • Vientiane, Laos: Lao Plaza Hotel/Ansara Boutique Hotel
 • Phnom Penh, Kambodsja: Sofitel Phnom Penh Phokeethra
 • Siem Reap, Kambodsja: Sofitel Phokeethra Hotel
 • Ho Chi Minh City, Vietnam: Majestic Saigon Hotel og Saigon Hotel
 • Can Tho, Vietnam: Victoria Can Tho

Vi bor der andre kommer innom for å se!