Opplev Sør-Afrika med safari

/ Landet du aldri glemmer

Fra travle storbyer til stillheten i fjellene, fra urbane strøk til landsbyens hytter. En majestetisk natur med fjell, vidder, kyst og et helt unikt dyreliv. På safarien i Krugerparken står The Big Five på ønskelisten: løve, elefant, afrikansk bøffel, neshorn og leopard. På denne rundreisen opplever du landets historie fra Boerkrigen til Mandelas kamp for frihet og likeverd. Du besøker Soweto, Swaziland og Pretoria og de mektige Drakensbergfjellene. Turen avsluttes i Cape Town med Robben Island, Kapp det gode håp og vindistriktet. Innrammet av gode hoteller og smakfulle måltider – Sør Afrika må oppleves!

Last ned reiseprogram

Avreiser

 • Avreisedato 10.11.2017
 • Avreisested Cape Town, Johannesburg, Oslo
 • Tilgjengelighet Utsolgt
 • Dager 16 dager
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Fly til Sør-Afrika

Vi har avreise fra Oslo Lufthavn, Gardermoen med SK 809 kl. 15.05 med ankomst London kl. 16.25. Vi slipper å bytte terminal og har avreise videre med SA 235 kl. 18.05 med ankomst Johannesburg kl. 07.10 neste morgen.

Dag 2

Johannesburg og Soweto

Vi ankommer Johannesburg kl. 07.15. Etter pass og toll blir vi møtt av vår guide og sjåfør for turen. Veksler penger på flyplassen, før vi setter oss i bussen og kjører til Soweto. Med lokal guide blir vi vist omkring i denne bydelen utenfor Johannesburg og som vi kjenner så godt fra media. Her bor det mer enn fem millioner mennesker. Dette er det eneste sted i verden hvor det har bodd to fredsprisvinnere, Desmund Tutu og Nelson Mandela, i samme gate. Vi spiser lunsj i Wandies Taverne i Soweto, før vi kjører mot vårt hotell, Irene Country Lodge. Etter å ha sjekket inn kan vi nyte både hotellet og den deilige hagen, og på den måten få en lang reise ut av kroppen. På kvelden møtes vi og har en hyggelig middag i hotellets restaurant. En hyggelig avslutning på vår første dag i Sør-Afrika (L, M)

Hotell: Irene Country Lodge 5*

Dag 3

Pretoria - Dullstroom

Etter en god frokost begir vi oss med vår buss mot Pretoria. Vi gjør en rundtur i byens sentrum og ser alle de historiske bygningene som har vært med på å gi landet historie. Det blir et stopp ved Unionsbygningen hvor vi beundrer utsikten over byen. Denne bygningen er også kjent fra da Nelson Mandela ble innsatt som president 10. mai 1994. Vi avslutter besøket i Pretoria med å besøke Voortrekker-monumentet, hvor vi hører boernes historie for å overleve i Sør-Afrika. Vi har lunsj på egen hånd, før vi kjører gjennom naturskjønne omgivelser i Mpumalanga til Dullstroom i fjellene hvor vi skal overnatte. Ankomst til hotellet sen ettermiddag, hvor vi også har middag. (F, M)

Hotell: Hannah Game Lodge

Dag 4

Panoramaruten i Mpumalanga

I dag skal vi kjøre den berømte panoramaruten i Mpumalanga, og vi gjør flere stopp for å beundre den flotte utsikten. Bl.a. kjører vi gjennom verdens tredje største canyon, Blyde River Canyon. Vi stopper i den lille byen Graskop for lunsj før vi fortsetter til Hazyview og hotellet hvor vi skal bo i to netter. I kveld skal vi besøke Shangana-stammen. Vi blir tatt imot i deres landsby av høvdingen og hans familie og får se hvordan de bor. Deretter får vi oppleve stammens historie i et flott show med sang og dans, alt mens tropenatten senker seg og stjernehimmelen er som et eventyrtak over oss. Høvdingen og hans familie har tilberedt et hyggelig middagsmåltid, som vi spiser på tradisjonelt vis i leirhytter rundt leirbålet. (F, M)

Hotell: Protea Hazyview

Dag 5

Krugerparken

I dag skal vi opp før solen, og etter en rask kopp kaffe tar vi med frokostbokser og kjører mot Krugerparken, hvor vi skal tilbringe hele dagen på utkikk etter dyr. Og vær sikker, vi vil se mange. Vi stopper på en av lodgene og spiser vår medbrakte frokost, før vi igjen kjører videre i våre åpne safarijeeper og med dyktige rangere til å forklare alt vi ser. Vi håper å kunne se de fem store, elefant, løve, leopard, neshorn og afrikansk bøffel. Midt på dagen har vi picniclunsj på en lodge i parken, som en av rangerne har gjort klar for oss.
Deretter kjører vi videre og speider frem til mørket faller på, og trette og fulle av inntrykk kommer vi tilbake til hotellet tidlig på kvelden. Mulighet for middagsbuffet på hotellet. (F, L)

Hotell: Protea Hazyview

Dag 6

Swaziland

Vi forlater hotellet etter frokost, og kjører mot grensen til Swaziland. Vi gjør et stopp i Malelane, her handler hver inn det de ønsker til lunsj, og i den vakre naturen i Swaziland dekker vi opp til en pikniklunsj. Alle kjøper sin egen mat og drikke, reiseleder sørger for tallerken, bestikk, servietter og krus til alle.
Vi fortsetter mot grenseposten Jeppe’s Reef, og kjører gjennom store plantasjer av frukt og sukker. Swaziland er et eget kongedømme, midt i Sør-Afrika og blir ofte kalt for Afrikas svar på Europas Sveits på grunn av sin flotte natur, noe vi ser når vi stopper for lunsj. Vi forsøker også å få til et stopp hos en familie som bor ved veien, og får oppleve deres gjestfrihet og får se hvor glade og fornøyde de er til tross for sin enkle levestandard. Vi er fremme på vårt hotell tidlig ettermiddag, og bør ha god mulighet til å nyte det flotte svømmebassenget som finnes i hagen. På kvelden spiser vi middag sammen. (F, M)

Hotell: Lugogo Sun 4*

Dag 7

Zululand

Vi starter dagen med å kjøre til Manzini, og gjør et stopp på et lokalt marked der, hvor det sjeldent er turister. Videre kjører vi gjennom store sukkerplantasjer og er tilbake i Sør-Afrika på formiddagen. Når vi kommer inn i Sør-Afrika er vi samtidig kommet til et annet kongedømme, nemlig Zululand, men her utøver ikke kongen sin makt som i Swaziland. Han er mer en leder for Zuluene, som er den største stammen av de innfødte i Sør-Afrika. Vi kjører videre til vårt hotell, hvor vi spiser lunsj for egen regning. Etter lunsj setter vi oss igjen i bussen og kjører til safariparken Hluhluwe Game Reserve, hvor vi skal på en ettermiddagssafari. Parken er helt annerledes enn Krugerparken, og vi har igjen muligheten til å se mye dyr, spesielt nesehorn. Også her sitter vi i åpne safarijeeper. Vi har felles middag på hotellet om kvelden. (F, M)

Hotell: Ghost Mountain Inn 4*

Dag 8

Drakensbergfjellene

I dag går turen over nye deler av dette flotte landet. Det er storslagen natur som vi opplever hele dagen, og nesten fra vi kjører fra hotellet vil vi se fjellkjeden vi har som mål, Drakensbergfjellene. Det blir naturligvis flere pauser underveis, og vi kjører gjennom hyggelige små og store byer, og ser også hvordan landsbygda er i Sør Afrika. Vi stopper i byen Dundee, og her tar vi en enkel lunsj. Det er imponerende fjellkjede vi kjører mot, og selv om vi har flott natur i Norge er det ikke til å unngå at vi blir bergtatt av synet foran. Før vi kjører inn i disse fjellene, gjør vi et stopp i siste by, mulig noen ønsker å proviantere før oppholdet i fjellet. Vel fremme blir vi innlosjert i deilige rom, med storslagen utsikt og på kvelden har vi en hyggelig og god middag i hotellets restaurant. (F, M)

Hotell: Cathedral Peak Hotel 4*

Dag 9

Drakensbergfjellene

Dette er dagen vi bare skal kose oss i fjellene. Hotellet arrangerer flere aktiviteter, blant annet fine fjellturer. Dette vil det bli orientert om. Ellers har hotellet egen golfbane, svømmebasseng, deilige hager og terrasser. Lunsj er for egen regning, men om kvelden møtes vi til felles middag. (F, M)

Hotell: Cathedral Peak Hotel 4*

Dag 10

Fly til Cape Town

Vi har tidlig avreise fra hotellet, og skal ha en flott kjøretur tilbake til Johannesburg, også i dag gjennom vakkert landskap. Vi sjekker inn for SA 347 med avreise kl. 15.15 til Cape Town hvor vi landet kl. 17.20. Vår sjåfør møter oss og vi drar rett til vårt hotell og sjekker inn hvor vi skal bo i 5 netter. Til nærmere tid og sted kan de ønsker møte reiseleder i resepsjonen og vi spaserer sammen til Waterfront og blir litt kjent med dette området. Her er det nok av spisesteder og noe for enhver smak for en god middag.

Hotell: Southern Sun Cullinan 5*

Dag 11

Cape Town

I dag skal vi besøke Robben Island, og vi velger å være tidlig ute før avreise kl. 09.00 for å få de beste plassene på båten. Det er når vi kommer ut på havet at vi ser hvor flott Cape Town er, og hvilken fantastisk beliggenhet byen har. På Robben Island blir vi guidet rundt på øya med buss, og ser også fengslet hvor Nelson Mandela satt i 19 av de 27 år han var fengslet. Vel tilbake i Cape Town og Waterfront har vi litt tid på rådighet, før vi møter bussen som tar oss til Table Mountain. Vi må forsøke alle muligheter når fjellet er åpent. På vei tilbake til hotellet går vi innom en diamant og gull-engrosbutikk, og vi får både og blir kjent med hvordan landet har skaffet seg sitt levegrunnlag. Denne kvelden er til egen disposisjon, men reiselederen kan gi mange gode tips for restauranter hvor man kan ha en hyggelig middag for egen regning. (F)

Hotell: Southern Sun Cullinan 5*

Dag 12

Cape Town

Denne dagen har vi til fri disposisjon, men reiseleder vil komme med mange forslag for hva man kan gjøre. På dagtid kan det være hyggelig å utforske byens sentrum, besøke museer, eller ta en seiltur på havet som også kan kombineres med lunsj ombord. Det er også mulighet for en Hop On & Hop Off sightseeing buss, som har flere ruter og gir et godt overblikk over Cape Town. Med andre ord en dag å kunne være riktig late og føle ferie. (F)

Hotell: Southern Sun Cullinan 5*

Dag 13

Cape Peninsula

I dag skal vi på heldagsutflukt til halvøya Cape Peninsula, med Kapp det gode håp som et av målene. Vi kjører langs Atlanterhavet og gjør vårt første stopp i Hout Bay, en liten fiskelandsby før vi kjører langs Chapman’s Peak Drive, regnet som en av verdens vakreste strekninger. Sørspissen av halvøya består av Kapp det gode håp naturreservat. Vi kjører helt ut mot havkanten og gjør et stopp ved Afrika kontinentets sørvestligste punkt, før vi kjører opp til Kapp-punktet. På veien tilbake til Cape Town gjør vi et stopp i Simon’s Town og besøker en pingvinkoloni som har slått seg ned på Boulders Beach. Lunsj spiser vi på The Fish Hoek Galley, som ligger på stranden i Falskebukten. Her er det hummer som står på menyen. Vel tilbake på hotellet er kvelden til egen disposisjon. (F, L)

Hotell: Southern Sun Cullinan 5*

Dag 14

Cape Town

Også i dag har vi dagen til egen disposisjon, og man vil ha lagt merke til at i denne byen er det fortsatt ting å utforske eller besøke. Dersom vi ikke har kommet til Table Mountain på grunn av vær eller vind, så legger vi opp til det i dag. Vi vil gjøre alt for å komme opp der. Men vi møtes i resepsjonen på hotellet til middag på kvelden og vi drar sammen til The Africa Cafe, og det blir jo samtidig en farvel middag for denne turen. Her får vi smake rette ikke bare fra Sør-Afrika men fra hele Afrika. Ca 20 retter, men trøst dere med at det er lite av hver, men de er veldig smakfulle og delikate. Restauranten er i gammel slave lodge, og interiøret  er fra flere steder i Afrika

Hotell: Southern Sun Cullinan 5*
Måltider: Frokost  og middag

Dag 15

Vindistriktet og hjemreise

Med bagasjen i bussen drar vi forholdsvis tidlig fra hotellet og vi skal tilbringe i vindistriktet. Vi besøker en vingård og smaker vin, før vi kjører til den lille byen Franschoek hvor vi får tid til å titte litt. En sjarmerende by med butikker, gallerier og mange hyggelige spisesteder. Herfra kjører vi til hotellet, vingården Grande Roche hvor vi skal ha en hyggelig lunsj på terrassen i hagen, og da med utsikt som er vakker mot fjellene i vindistriktet.

Etter lunsj kjører vi mot flyplassen og sjekker inn for SA 362 til Johannesburg kl. 1805  og videre derfra med SA 236 til London kl. 2150 bagasjen får vi sjekket direkte til Oslo fra Cape Town.

Måltider: Frokost, lunsj og vinsmaking

Dag 16

London - Oslo

Flyet lander i London kl. 06.25, og vi slipper også denne veien å bytte terminal. Siste strekning går med SK804 kl. 10.20 med ankomst Oslo Lufthavn Gardermoen kl. 13.30.

Reisebetingelser

PRISEN INKLUDERER

 • Fly Oslo–Johannesburg t/r
 • Fly Johannesburg–Cape Town t/r
 • Flyskatter
 • Tretten netter på gode hotell inkludert frokost
 • Måltider som nevnt i programmet
 • Rundreise i komfortabel buss med klimaanlegg
 • Utflukter, sightseeing inkludert inngangsbilletter iht. program
 • Vinsmaking
 • Bagasjetransport på flyplasser og hotell
 • Egne guider på hele turen
 • Tips til guider, sjåfører og rangere
 • Norsk reiseleder med fra Oslo

PRISEN INKLUDERER IKKE

 • Drikkevarer
 • Avbestillings- og reiseforsikring

DEPOSITUM
Et depositum på kr 4000 pr. person vil bli fakturert ved påmelding. Restbeløpet forfaller til betaling seks uker før avreise. Vi tar forbehold i prisen ved store endringer i valutakurser og flyskatter.

TELEFON OG ELEKTRISITET
Mobiltelefon virker i Sør Afrika (ikke Swaziland). Strøm 220 volt. Ikke ta med adaptere, vi låner ut til bruk på turen.

TIDSFORSKJELL
Det er kun 1 times forskjell mellom Norge og Sør-Afrika.

VAKSINER/MEDISINER
Kontakt ditt lokale helsekontor om hvilke vaksiner du trenger, det kan endre seg fra tid til annen. Malariatabletter anbefales (Malarone), få resept på helsekontoret.

REISELEDER
På våre turer er det alltid reiseleder med fra Norge. Vedkommende har vært i Sør-Afrika ved flere anledninger og vet hva vi bør oppleve. I tillegg har vi lokale guider, forsøker å få norske, og det er guider som kan alt om dette unike landet og stopper og lar oss få oppleve innsiden av Sør-Afrika. Med all den ekspertise er våre reisende garantert fullt utbytte.

KLÆR
I Sør-Afrika er det for oss nordmenn alltid et behagelig klima. Lette sommerklær anbefales. Ta med en vindtett jakke for båt og fjellturer, og en lett genser for kveldsbruk. Gode sko anbefales og husk badetøy. Sporty antrekk til dagbruk, men man skifter til normalt pentøy til middag.

MAT OG DRIKKE
I Sør-Afrika trenger du ikke være forsiktig med hva du drikker eller spiser. Vann anbefales å drikke fra flaske og ikke springen. Salat og frukt kan spises direkte fra markedet. Mat og drikke er rimelig, en god middag med vin for kr 200 på gode restauranter. Sør-Afrika er kjent for god vin.

SHOPPING
Alt er ganske rimelig i Sør-Afrika, og man kan gjøre en god handel på nesten alt. Gull og edelstener er noe man fordelaktig kan kjøpe, ellers er både klær, sko og skinnvarer (strutseskinn) rimelig. Vi besøker flere markeder, og kunsthåndverk av beste kvalitet kan kjøpes til en gunstig pris.

VALUTA
I dag kan vi få kjøpt sør-afrikanske rand i Norge, men til en meget dårlig kurs. Det er derfor bedre å veksle fra norske kroner til rand på flyplassen i Johannesburg. 1 rand tilsvarer 0,65 kroner. Ved veksling anbefales også minibanker, og kort kan brukes på alle hotell og i butikker.

PASS OG VISUM
Norske statsborgere trenger ikke visum til Sør-Afrika, kun gyldig pass. I følge nye bestemmelser må passet ha minimum to ledige sider ved siden av hverandre ved innreise til Sør-Afrika. Passet må i tillegg være gyldig minimum seks måneder etter hjemkomst. Hvis du ikke er norsk statsborger, kan det i noen tilfeller være visumplikt til Swaziland. Det ordner eventuelt Escape Travel.