Victoriafallene, Kruger Nasjonalpark, Rovos Rail og Cape Town

/ En reise i ypperste klasse

Bruk av ord som elegant, luksuriøst og eksotisk for å beskrive en reise er blitt en klisjé, men det blir likevel vanskelig å gi en korrekt beskrivelse av denne reisen uten å bruke disse ordene.

Ta en spasertur langs Victoriafallene før frokosten, jakte på ville dyr med kikkert og kamera i mektige Kruger nasjonalpark, og kjøl deg ned i hotellets basseng på ettermiddagen, opplev den avslappende atmosfæren på en reise med Rovos Rail, verdens mest luksuriøse tog. Turen avsluttes i Cape Town, som mange ser på som en av verdens vakreste byer når det gjelder beliggenhet, og som gir store opplevelser på mange områder.

Last ned reiseprogram
Reiseleder
Svein Rune Eriksen

Avreiser

 • Avreisedato 27.10.2017
 • Avreisested Oslo
 • Tilgjengelighet Utsolgt
 • Dager 15 dager
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Norge – Sør-Afrika

Ved fremmøte på Oslo Lufthavn, Gardermoen blir man av den norske reiseleder som skal være med på hele turen. Avgang fra Oslo med SK 809 kl. 15.05, med ankomst London kl. 16.25. Det blir kort mellomlanding i London, men vi slipper å bytte terminal. Videre med SA 235 kl. 19.00 og ankomst Johannesburg neste morgen.

Dag 2

Johannesburg – Victoriafallene

Vi ankommer Johannesburg kl. 07.05, og får anledning til å strekke litt på beina før vi reiser videre med SA 040 kl. 10.50, med ankomst Victoria Falls kl. 12.30. Etter pass, visum og tollkontroll har vi transfer til vårt hotell.

I 3 dager skal vi bo på det historiske og berømte Victoria Falls Hotel som ligger vakkert til ved fallene. Her kan man sitte på hotellets terrasse og nyte en kopp te med vanndampen og et svakt drønn fra fallene som bakteppe. Victoria Falls Hotel blir omtalt som «The Grand Old Lady of the Falls» og er medlem av exclusive Leading Hotels of the World. Det berømte hotellet i edvardiansk stil ble bygget i 1904. Fra hotellet er det bare 10 minutters gange langs en privat sti til fallene.

På ettermiddagen inviterer vi til solnedgangscruise på Zambesielven, og fra båten kan vi være heldige å se både flodhest og krokodiller, og kanskje elefanter på elvebankene eller svømmende over til en mindre øy. Alt mens båten glir inn i den vakre solnedgangen og vi nyter det hele fra dekket med noe leskende å drikke.

Vel tilbake på hotellet er det tid for en god og hyggelig middag.

Hotell: Victoria Falls Hotel     
Måltider: Middag

Dag 3

Victoriafallene

Etter frokost skal vi med egen guide utforske Victoriafallene. Vi skal gå på en sti helt mot fallene og får de virkelig tett inn på oss, og får både se og høre hvor mektig denne fossen er. I tillegg til historien vil guiden fortelle oss om flora og fauna vi ser på denne turen. Det blir god anledning til å fotografere underveis, men heldigvis får vi låne regntøy og lette sandaler, for fossen gir dusj fra seg som om vi vandrer i regnvær med strålende sol på himmelen.

Vel tilbake på hotellet har vi ettermiddagen til å slappe av, og hotellet har både svømmebasseng, spa og tennisbaner. Lunsj kan bestilles på en av hotellets 3 restauranter og fra terrassen har vi flott utsikt.

På kvelden skal vi til en BOMA restaurant for middag, det vil si en grillrestaurant og vi skal nyte middagen under stjernehimmelen i Zimbabwe.

Hotell: Victoria Falls Hotel
Måltider: Frokost og middag

Dag 4

Victoriafallene

Denne dagen har vi til egen disposisjon, og det er som sagt ikke langt til fallene for de som ønsker å ta en nærmere titt på dem enda en gang. Ellers vil reiseleder være behjelpelig med å arrangere egne utflukter.

Ellers er hotellets terrasse og svømmebasseng et godt sted å slappe av, og lydene og varmen gjør at man føler seg langt fra senhøsten i Norge.

Middag sammen på hotellet på kvelden.

Hotell: Victoria Falls Hotel
Måltider: Frokost og middag

Dag 5

Victoriafallene til Krugerparken

Etter frokost er det tid for å sjekke ut, og etter å ha fått bagasje i bussen vil sjåfør og guide ta oss til grenseposten Zimbabwe/Zambia hvor den blir litt formaliteter for å komme inn i Zambia. Her vil guiden ta oss til Victoriafallene så vi også får se dem fra Zambia siden, det sies at det blir 2 forskjellige opplevelser å se fra Zimbabwe og Zambia.

Vi kjører deretter til flyplassen Livingstone for å fly til Kruger Mpumalanga International Airport. Avreise fra Livingstone med SA 8871 kl. 13.45 med ankomst Kruger Mpumalanga kl. 15.25.

Her vil en ny buss og sjåfør vente oss og tar oss til vårt hotell i Haziview, en liten by like utenfor Krugerparken.

Vi finner våre rom og kan slappe litt av i en deilig have (park) før vi har middag på hotellet.
Hotell: Sabi River Sun      
Måltider: Frokost og middag

Dag 6

Safari i Krugerparken

I dag skal vi tidlig opp, og før soloppgang blir vi hentet på hotellet i åpne safari biler og skal tilbringe hele dagen i Krugerparken. Vi har med frokost pakker fra hotellet, så før avgang får vi kun en kopp kaffe/te og en kjeks, men etter en stund i bilene stopper vi ved en camp og spiser medbrakt frokost. Men vi skal ut å jakte med kikkert og kamera igjen og vi håper naturligvis å se alle de 5 store, elefant, løve, leopard, bøffel og neshorn.

Etter noen timer i bilen gjør vi et stopp ved en camp hvor våre rangere (guider) gjør i stand en hyggelig picnic lunsj for oss. Vi får kost oss og vi får strukket litt på beina før vi starter på etter middags økten. Alltid spennende med hva som er å se rundt neste sving, og rangerne har kontakt over radio, så om den ene ser noe som er spennende vil de andre bli varslet. Vi har middag på hotellet.

Hotell: Sabi River Sun
Måltider: Frokost, Picnic lunsj og middag

Dag 7

Safari i Krugerparken

Dagen i dag vil nok bli mye lik dagen i går, men Krugerparken er stor, i areal kan den sammenlignes med landet Israel eller Wales. Med andre ord så er det store områder vi kan utforske i dag også. Også i dag har vi med frokostbokser, og vi gjør stopp for både frokost og lunsj, også i dag blir laget picnic lunsj for oss.

Begge disse dagene blir det mange inntrykk, og selv om det høres ut som at vi har en rolig dag der vi sitter i våre biler og speider, så er det godt å komme tilbake til hotellet, stupe i bassenget og se frem til den deilig middag.

Hotell: Sabi River Sun
Måltider: Frokost, Picnic lunsj og middag

Dag 8

Pretoria og innsjekk Rovos Rail

Etter frokost sjekker vi ut fra hotellet, og har tidlig transfer til flyplassen. Med avreise med SA 8828 kl. 10.10 har vi ankomst Johannesburg kl. 11.05. Her venter buss og guide og på vei til togstasjonen for Rovos Rail har vi en sightseeing i Pretoria, som er 1 av Sør Afrikas 3 hovedsteder.

Vi ser sentrum og vi gjør stopp ved Unions Bygningen, hvor vi også har en flott utsikt utover byen. Pretoria blir kalt Jacaranda byen, på denne tiden blomstrer Jacaranda trærne og de lyser flott mot oss med sin blå-lilla farge.

Kl. 14.00 kjekker vi inn på Rovos Rail og kl. 15.00 forlater toget Capital Park Station.

Vi vil nok bruke litt tid til å bli kjent på toget, bli kjent i vår deilige kupe og kanskje slappe litt av. Spisevognen ligger midt i toget, og det er her vi skal få kveldens middag servert. På toget er alle drikkevarer inkludert, både til måltider og når vi før eller etter middag begir oss helt bak i toget hvor vi kan sitte ned og bare nyte kvelden videre.

Hotell: Rovos Rail     

Måltider: Frokost og middag

Union Building, Pretoria
Dag 9

Rovos Rail - Kimberley

Frokost blir server i restaurantvognen, og vi vil på formiddagen ankomme Kimberley, kjent for sine diamant forekomster. Vi forlater toget og skal ha en sightseeing i byen, besøke en diamantgruve og museet som forteller byens historie.

Lunsj blir servert i togets restaurant vogn og ettermiddagen har vi til å slappe av i kupeen eller bakerst i toget, i observasjons vognen, mens vi bare nyter landskapet vi kjører gjennom. Det blir rolig frem vi skal spise middag i restaurant vognen, og kvelden kan nytes i mange av togets elegante omgivelser.

Hotell: Rovos Rail
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 10

Rovos Rail - Cape Town

Vi har frokost i restaurantvognen, og ankommer snart Whitehall. Her kan de som ønsker være med på en 5 km spaser eller joggetur til Matjiesfontain Stasjon, da med en av de ansatte på toget som leder for turen. Toget vil også komme til samme stasjon, og vi får anledning til å gå i land og vandre rundt i denne historiske byen.

Formiddagen har vi om bord og lunsj blir servert i restaurantvognen. Men i dag når vi også frem til Cape Town og toget ankommer Cape Town Stasjon kl. 1800. Vi får transfer til vårt hotell hvor vi skal bo de neste 4 dagene.

Hotell: Southern Sun Cullinan            
Måltider: Frokost og lunsj

Dag 11

Cape Town og Robben Island

I dag skal vi med første båt til Robben Island, og vi velger å være tidlig ute før avreise kl. 09.00 for å få de beste plassene på båten. Det er når vi kommer ut på havet vi ser hvor flott Cape Town er, og en fantastisk beliggenhet. På Robben Island blir guidet rundt på øya med buss, og vi får guide som tar oss rundt i fengslet hvor Nelson Mandela satt fengslet i 19 av de 27 år han var fengslet.

Vel tilbake på Waterfront har vi litt tid til rådighet, før vi møter bussen som tar oss til Table Mountain, vi må forsøke alle muligheter når det er åpent. På vei tilbake til hotellet  går vi innom en diamant og gull engros butikk, og vi får både se og blir kjent med hvor landet har skaffet seg sitt levegrunnlag.

I kveld har vi middag sammen på Africa Cafe, hvor de serverer spesialiteter fra hele Afrika, ikke bare Sør Afrika, 18 – 20 retter, smakfulle og delikate, i veldig afrikanske omgivelser.

Hotell: Southern Sun Cullinan
Måltider: Frokost og middag.

Dag 12

Cape Town, dag til egen disposisjon

Denne dagen ha vi til egen disposisjon og alle har sikkert alt oppdaget at Cape Town har mye å by på. For å bli enda bedre ent med byen anbefales en «ON og OFF» buss, som kjører forskjellige sightseeing ruter både i sentrum og litt ut langs kysten av Atlanterhavet. Her kan man gå av og på som man har lyst, og har vi ikke vært på Table Mountain, så gjør en stopp der og man kan gå av og ta kabelbanen til toppen. Ved de hyggelige strender ved havet, kan man også gå av og ha en lunsj helt i vannkanten.

På ettermiddagen/tidlig kveld kan man ta en seilskute ut på havet og se solnedgangen og være tilbake på Waterfront i god tid for en hyggelig middag, som vi i dag har hver for oss

Hotell: Southern Sun Cullinan
Måltider: Frokost

Dag 13

9. november - Cape Peninsula

Vi starter dagen straks etter frokost og vil skal hele dagen utforske den vakre Cape Peninsula halvøyen. Det blir mange stopp både for å fotografere, og for å titte litt på hyggelige markeder. Vi gjør et godt stopp på Kapp Det Gode Håp som også er Afrika kontinentet sørvestligste punkt. Her var det ofte store skipsforlis i tidligere tider. Vi kjører så til Cape Point hvo vi kan være med taubane opp til utsiktspunktet eller vi kan gå opp og ned på en fin gangvei.

Vi har kjørt for det meste langs Atlanterhavet på vei utover, og hjemover kjører vi langs Falskebukten. Det blir stopp i Simonstown hvor vi besøker en pingvinkoloni som har slått seg ned der. Lunsj skal vi ha sammen i Fish Hoek på restauranten Fisk Hoek Galley og det er grillet hummer som er hovedretten.

Hotell: Southern Sun Cullinan
Måltider: Frokost og lunsj

Dag 14

Vindistriktet Franschoek og hjemreise

I dag må vi sjekke ut av hotellet og med bagasjen i bussen kjører vi mot vindistriktet hvor vi skal tilbringe hele dagen. Gjennom vakkert landskap kjører vi mot Franschoek en liten men vakker by. Byen har 1 hovedgate og å vandre i den er veldig hyggelig, masse små forretninger, gallerier og hyggelige kafeer hvor man kan sitte ned en liten stund. 

På veien til Franschoek stopper vi på en vingård for vinsmaking. På vei til flyplassen stopper vi på den hyggelige vingården Grande Roche, hvor en god lunsj venter oss på terrassen, og den kan vi nyte til en fantastisk utsikt mot vinlandskap.

Vi skal videre   til flyplassen for å starte vår hjemreise med SA 362 kl. 18.05 med ankomst Johannesburg kl. 20.00. Videre med SA 236 kl. 21.50 med ankomst London neste morgen kl. 07.20.

Dag 15

Ankomst Oslo Lufthavn

Vi har ankomst London kl. 0720 og har avreise med SK804 kl. 1020 med ankomst Oslo Lufthavn, Gardermoen kl. 1330.

Rovos Rail

ROVOS RAIL
Det er ikke uten grunn at Rovos Rail regnes som et av verdens mest luksuriøse tog. De vakkert ombygde vognene fra en svunnen tid er rammen rundt denne reisen. Det eldste lokomotivet er fra 1893. Vognene er pietetsfullt restaurert og har beholdt stilen fra kolonitiden – fra den gang de privilegerte reisende opplevde det magiske og mystiske Afrika på den mest avslappende og elegante måten som var mulig på den tiden. Hver eneste vogn har sin egen historie, og enkelte har fraktet både kongelige og annet fint folk. Vognene ble samlet inn fra alle hjørner av Sør-Afrika for å bli en del av grunnleggeren Rohan Vos samling av 75 vogner.

Ombord er det en elegant atmosfære med vakre trepaneler, stilmøbler i restauranten, bar, observasjonsvogner og kupeer. Her er det fint porselen, sølv og krystall, stivede linduker og nydelige måltider med utsøkte viner. Minibaren er velfylt og innholdet inkludert i prisen, og det er 24 timers romservice ombord. Til middag er pent antrekk og mørk dress en selvfølge. På dagtid er det greit med en mer bekvem klesstil. Med Rovos Rail reiser du med stil. Servicen er upåklagelig, og betjeningen står klare til å ta hånd om deg slik at du selv bare kan lene deg tilbake, nyte landskapet som passerer forbi og glede deg til neste stopp på turen. En reise med Rovos Rail er for mange en drøm som går i oppfyllelse, og når du i tillegg besøker både Kruger nasjonalpark og Victoria Falls – ja, så blir dette intet mindre enn en fantastisk reise!

Reisebetingelser

PRISEN INKLUDERER

 • Fly Oslo – London – Johannesburg
 • Fly Johannesburg – Victoria Falls
 • Fly Zambia  – Kruger parken – Johannesburg
 • Fly Cape Town – Johannesburg – London – Oslo
 • Alle flyskatter
 • 3 netter på Victoria Falls hotel I de luxe rom
 • 3 netter på Hotel Sabi River Sun ved Kruger parken
 • 2 netter på Rovos Rail i valgt kupe
 • 4 netter på Southern Sun Cullinan Hotel i Cape Town
 • Alle måltider nevnt I programmet
 • Alle utflukter nevnt I programmet
 • Tips til lokale guider og sjåfører
 • Engelsktalende guide på alle utflukter
 • Norsk reiseleder med fra Oslo

PRISEN INKLUDERER IKKE

 • Drikkevarer, bortsett fra om bord på Rovos Rail
 • Visum til Zimbabwe (USD 30)
 • Visum til Zambia (USD 50)
 • Avbestillings- og reiseforsikring

PASS OG VISUM
Norske statsborgere trenger visum for Zimbabwe, men ikke Sør-Afrika. Visum til Zimbabwe kjøpes på flyplassen ved ankomst. Passet må være gyldig seks måneder etter hjemreise og ha minst tre tomme sider. Vi ber om at du sender en kopi av passet til Escape Travel ved bestilling.

HELSE OG VAKSINASJON
Medisin mot malaria anbefales både ved Victoriafallene og Kruger nasjonalpark.

FORBEHOLD
Prisen er beregnet på minimum 20 betalende deltagere. Vi tar forbehold i pris ved store endringer i valutakurser og flyskatter som liger utenfor vår kontroll.