Victoriafallene, Chobe Nasjonalpark, Rovos Rail i Deluxe-suite og Cape Town

/ En reise i ypperste klasse til Zambia, Zimbabwe, Botswana og Sør-Afrika 

 • Zimbabwe: Victoriafallene og bo på legendariske Victoria Falls Hotel
 • Zambia: Livingstone og Victoriafallene
 • Botswana: Chobe National Park, en av de aller beste i Afrika
 • Rovos Rail: Utsøkt opplevelse i toppklasse på Deluxe-kupé
 • Sør-Afrika: Pretoria, Johannesburg og Cape Town med flere utflukter

Bruk av ord som elegant, luksuriøst og eksotisk for å beskrive en reise er blitt en klisjé, men det blir likevel vanskelig å gi en korrekt beskrivelse av denne reisen uten å bruke disse ordene.

Ta en spasertur langs Victoriafallene før frokosten, se dyrelivet i utrolige Chobe Nasjonalpark i Zimbabwe, fra båt på elven og bil på land. Kjøl deg ned i hotellets basseng om ettermiddagen. Opplev den avslappende atmosfæren i Deluxe-kupé på Rovos Rail, verdens mest luksuriøse tog. Turen avsluttes i Cape Town, en av verdens vakreste byer, som byr på uforglemmelige opplevelser!

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 83 930,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 15.11.2018 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 15 dager
 • En reise i samarbeid med Aftenposten
 • A-kort rabatt kroner 5000,-
Reiseleder
Geir Toverud

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 15.11.2018
 • Avreisested Oslo
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 15 dager
 • Priser fra 83 930,-
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Torsdag 15. november - Norge – Sør-Afrika

Vi reiser med British Airways på denne turen. På Gardermoen møter vi vår reiseleder som skal være med på hele rundreisen. Avgang fra Oslo med BA 763 kl. 11:40, med ankomst London kl. 13:10. Herfra går turen videre med BA 055 til Johannesburg hvor vi lander neste morgen.

Dag 2

Fredag 16. november - Johannesburg – Victoriafallene

Vi ankommer Johannesburg kl. 07:15, og får anledning til å strekke litt på beina før vi reiser videre med BA 6291 kl. 11:00, med ankomst Livingstone Airport i Zambia kl. 12:45. Etter pass, visum og tollkontroll går turen til hotellet i Zimbabwe. Vi skal bo på det historiske og berømte Victoria Falls Hotel som ligger vakkert til ved fallene. Her kan man sitte på hotellets terrasse og nyte en kopp te med vanndampen og et svakt drønn fra fallene som bakteppe. Victoria Falls Hotel blir omtalt som «The Grand Old Lady of the Falls» og er medlem av exclusive «Leading Hotels of the World». Det berømte hotellet i «Edwardian style» ble bygget i 1904. Fra hotellet er det bare 10 minutters gange langs en privat sti til selve fallene. Om ettermiddagen inviterer vi til solnedgangscruise på Zambesielven, og fra båten kan vi være heldige å se både flodhest og krokodiller, og kanskje elefanter på elvebankene eller svømmende over til en mindre øy. Alt mens båten glir inn i den vakre solnedgangen og vi kan nyte det hele fra dekk med forfriskende drikke. Vel tilbake på hotellet er det tid for en god og hyggelig middag.
Hotell: Victoria Falls Hotel     

Måltider: Middag

Victoria Falls
Dag 3

Lørdag 17. november - Victoriafallene

Etter frokost skal vi utforske Victoriafallene sammen med en lokal guide, både fra Zimbabwe- og Zambia-siden. Stiene går helt fram helt mot fallene. Vi kommer tett innpå, og får både se og høre hvor mektig fossen er. Guiden orienterer oss om historiske hendelser og om stedlig flora og fauna. Det blir god anledning til å fotografere, og den som vil, får låne regntøy og lette sandaler, ettersom vanndrevet fra fossen danner lokalt regnvær selv i godvær og strålende sol. Vel tilbake på hotellet har vi ettermiddagen til å slappe av. Hotellet har både svømmebasseng, spa og tennisbaner. Lunsj kan bestilles på en av hotellets tre restauranter og fra terrassen kan vi nyte vakker utsikt. Om kvelden skal vi til The Boma Restaurant for middag, en grillrestaurant hvor vi får servert middagen under Zimbabwes stjernehimmel.

Måltider: Frokost og middag

Victoriafallene i Zambia
Dag 4

Søndag 18. november - Victoriafallene - Chobe Nasjonalpark

Etter frokost er det tid for å sjekke ut og reise over til Botswana. Etter grensepassering går turen til Chobe Marina Lodge som ligger ved den nordlige inngangen til Chobe National Park, og inntil Chobe-elven som er en del av den større Cuando River. Parken er kjent som en av de flotteste i Afrika, med et rikt og variert dyreliv. Ingen annen park i Botswana er hjemsted for så mange arter som her. Om ettermiddagen kommer dyrene ned til elven for å drikke og avkjøle seg. Man regner med at det finnes over 70 000 elefanter på de ca 18000 km2 som parken utgjør. Er vi heldige, kan vi se flokker på over 100 dyr i samme følge. Vi spiser lunsj på lodge’n før det er tid for safari om ettermiddagen. Her kan vi velge om vi vil se dyrelivet fra båt eller bil. Begge deler er en opplevelse blant det beste Afrika har å by på. Om kvelden samles vi til middag på hotellet.

Hotell: Chobe Marina Lodge

Måltider: Frokost, lunsj og middag

Chobe nasjonalpark
Dag 5

Mandag 19. november - Chobe Nasjonalpark

I dag blir vi vekket tidlig for en morgensafari. Etter en kopp kaffe eller te, kan du igjen velge om du vil gjøre turen til lands eller til vanns. Tidlig om morgenen, når naturen våkner til liv, ser vi dyrene på en annen måte enn senere på dagen. Er vi heldige, får vi se flodhest på vei tilbake til elven etter å ha beitet gress og grønne planter om natten. Tilbake på Lodge’n venter deilig frokost, og deretter fritid til å nyte hotellets fasiliteter, – en dukkert i bassenget eller en forfriskning på terrassen med utsikt over elven. Eller kanskje en liten blund før lunsj og ettermiddagens safari? Da blir det fortsatt fritt valg om bil eller båt. Og om kvelden er det middag med eksotisk afrikansk stemning.

Måltider: Frokost, lunsj og middag

Flodhester i Chobe
Dag 6

Tirsdag 20. november - Chobe Nasjonalpark - Johannesburg

I dag setter vi nesen sørover. Vi pakker koffertene og drar over grensen til Zambia og til flyplassen i Livingstone. Vi flyr med BA 6292 kl. 13:30 og lander i Johannesburg kl. 15:15. Her venter bussen som kjører oss videre til African Pride Irene Country Lodge i Pretoria. Reiseleder legger til rette for middag om kvelden, som vi betaler hver for oss.

Hotell: African Pride Irene Country Lodge

Måltider: Frokost

 

Dag 7

Onsdag 21. november - Pretoria og innsjekk Rovos Rail i Deluxe-kupé

Etter frokost sjekker vi ut fra hotellet, og går om bord i bussen for sight-seeing i Pretoria. Vi ser sentrum og gjør et stopp ved Union Building, med flott utsikt utover byen. Pretoria blir kalt Jacaranda-byen. På denne tiden blomstrer Jacaranda-trærne og lyser flott mot oss i sin blå-lilla farge. Det blir mulighet til å kjøpe seg noe å spise og kl. 14:00 sjekker vi inn på Rovos Rail Lounge på Capital Park Station. Toget går kl. 15:00, og vi starter på en eventyrlig togreise om bord på et av verdens flotteste togsett. Vi bruker litt tid til å bli kjent på toget, komme til rette i vår deilige kupé og kanskje slappe litt av. Spisevognen ligger midt i toget, og her får vi servert kveldens middag. På toget er alle drikkevarer inkludert, både til måltider og når vi før eller etter middag begir oss helt bak i toget, – hvor vi kan sitte ned i salongen og bare nyte kvelden og livet!

Hotell: Deluxe compartment på Rovos Rail   

Måltider: Frokost og middag

Rovos Rail
Dag 8

Torsdag 22. november - Rovos Rail - Kimberley Station

Frokost blir servert i restaurantvognen. Utpå formiddagen ankommer vi Kimberley Station i byen som er kjent for sine diamantforekomster. Her er det lagt inn en sightseeing. Vi besøker diamantgruven «Big Hole» og Diamond Mine Museum som forteller byens historie. Oppdagelsen av diamanter i 1871 var starten på «det store diamant-rushet» idet folk strømmet til Kimberley fra hele verden på jakt etter rikdom. Byens fordums rikdom ga seg utslag i at Afrikas første børs ble åpnet her i 1881, og i 1882 var byen den andre i verden (etter Philadelphia, USA) til å installere elektriske gatebelysning! Tilbake på toget venter det oss en deilig lunsj. Og om ettermiddag har vi tid til å slappe av i kupeen eller sitte i salongen bakerst i toget mens vi nyter landskapet vi kjører gjennom. Det blir rolig frem vi skal spise middag i restaurantvognen, og om kvelden koser vi oss fortsatt i de elegante omgivelsene ombord.
Måltider: Frokost, lunsj og middag.

Union Building, Pretoria
Dag 9

Fredag 23. november - Rovos Rail - Cape Town

Frokost blir servert i restaurantvognen. Utpå formiddagen ankommer vi Kimberley Station i byen som er kjent for sine diamantforekomster. Her er det lagt inn en sightseeing. Vi besøker diamantgruven «Big Hole» og Diamond Mine Museum som forteller byens historie. Oppdagelsen av diamanter i 1871 var starten på «det store diamant-rushet» idet folk strømmet til Kimberley fra hele verden på jakt etter rikdom. Byens fordums rikdom ga seg utslag i at Afrikas første børs ble åpnet her i 1881, og i 1882 var byen den andre i verden (etter Philadelphia, USA) til å installere elektriske gatebelysning! Tilbake på toget venter det oss en deilig lunsj. Og om ettermiddag har vi tid til å slappe av i kupeen eller sitte i salongen bakerst i toget mens vi nyter landskapet vi kjører gjennom. Det blir rolig frem vi skal spise middag i restaurantvognen, og om kvelden koser vi oss fortsatt i de elegante omgivelsene om bord.
Hotell: Southern Sun The Cullinan

Måltider: Frokost og  lunsj 

Rovos Rail
Dag 10

Lørdag 24. november - Cape Town og Robben Island

I dag venter det oss store opplevelser i Cape Town. Første severdighet er Robben Island hvor Nelson Mandela satt 19 av de 27 år han var politisk fange. Første avgang er kl. 09:00, og vi satser på å være tidlig ute for å få de beste plassene på båten. Det er først når vi kommer ut på sjøen, på Table Bay, at vi ser hvor flott Cape Town er, med sin fantastiske beliggenhet. Det er mye å se på Robben Island. Vi får en 45 minutters omvisning med buss, og blir guidet rundt i fengslet hvor Nelson Mandela satt, og får blant annet se cellen hans. Vel tilbake på Waterfront har vi litt tid til rådighet og kan få oss noe å spise, før vi går om bord i bussen som tar oss til Table Mountain. På vei tilbake til hotellet blir det tilbud om å besøke en diamant- og gullbutikk (Jewel Africa) hvor vi kan bli kjent med prosessene og få mulighet til å handle.

I kveld har vi middag sammen på Africa Café, hvor de serverer spesialiteter fra hele Afrika, ikke bare Sør Afrika. Rettene er smakfulle og delikate, og de inntas i veldig afrikanske omgivelser.  

Måltider: Frokost og middag

Sør Afrika Waterfront Cape Town
Dag 11

Søndag 25. november - fridag i Cape Town

I dag skal vi med første båt til Robben Island, og vi velger å være tidlig ute før avreise kl. 09.00 for å få de beste plassene på båten. Det er når vi kommer ut på havet vi ser hvor flott Cape Town er, og en fantastisk beliggenhet. På Robben Island blir guidet rundt på øya med buss, og vi får guide som tar oss rundt i fengslet hvor Nelson Mandela satt fengslet i 19 av de 27 år han var fengslet.

Vel tilbake på Waterfront har vi litt tid til rådighet, før vi møter bussen som tar oss til Table Mountain, vi må forsøke alle muligheter når det er åpent. På vei tilbake til hotellet  går vi innom en diamant og gull engros butikk, og vi får både se og blir kjent med hvor landet har skaffet seg sitt levegrunnlag.

I kveld har vi middag sammen på Africa Cafe, hvor de serverer spesialiteter fra hele Afrika, ikke bare Sør Afrika, 18 – 20 retter, smakfulle og delikate, i veldig afrikanske omgivelser.

Hotell: Southern Sun Cullinan
Måltider: Frokost og middag.

Robben Island, Table Mountain, Capetown Sør Afrika
Dag 12

Mandag 26. november - Dagstur til Cape Peninsula

Etter frokost blir det dagstur for å utforske vakre Cape Peninsula. Det blir mange stopp både for å fotografere, og for å titte på hyggelige markedsplasser. Vi gjør et godt stopp på Kapp Det Gode Håp hvor det har vært flere dramatiske skipsforlis i tidligere tider. Vi kjører så til Cape Point hvor vi kan være med taubane opp til utsiktspunktet, eller vi kan gå opp og ned på en fin gangvei. Vi har for det meste kjørt langs Atlanterhavet på vei utover, og hjemover kjører vi på østsiden, langs False Bay. Det blir stopp i Simon’s Town hvor vi besøker en pingvinkoloni på Boulders beach. Lunsjen blir på restaurant Fisk Hoek Galley hvor grillet hummer står på menyen! Tilbake i Cape Town er kvelden fri til egen disposisjon.

Måltider: Frokost og lunsj

Boulders beach, Sør-Afrika
Dag 13

Tirsdag 27. november - vindistriktet med Stellenbosh og Franschoek

I dag skal vi besøke vindistriktene øst for Cape Town. Gjennom vakkert landskap kjører vi først til Stellenbosh som er den nest eldste europeiske bosetningen i provinsen Western Cape, etter Cape Town. Stellenbosh ble kjent som Eikestad på afrikaans på grunn av eikeskogen som ble plantet av grunnleggeren Simon van der Stel (1639-1712). Han var også den første guvernøren av Kappkolonien. Det blir vinsmaking på vingården Anura Vineyards ved foten av Simonsberg-fjellene. Herfra kjører vi til byen Paarl for å spise lunsj på Grande Roche Hotel. Paarl er den største byen i vindistriktet og har sitt navn etter fjellformasjonen Pearl Rock. Etter lunsj drar vi til Franschhoek – det franske hjørnet. Franschhoek var opprinnelig kjent som «Olifants Hoek» siden elefantene holdt til her. Byen har definitivt en fransk «touch» over seg, noe historien bekrefter. Mellom 1688 og 1690 ble området gitt til 200 hugenotter som hadde flyktet fra forfølgelse i Frankrike. De begynte vinproduksjon, og i dag er det flere titalls produsenter av førsteklasses vin som eksporteres til hele verden. Byen har kun en skikkelig gate, men den er til gjengjeld svært hyggelig med små forretninger, gallerier og kafeer hvor man kan sette seg ned med en kopp kaffe eller forfriskning. Sen ettermiddag er vi tilbake på vårt hotell i Cape Town.

Måltider: Frokost og lunsj

Stellenbosch
Dag 14

Onsdag 28. november - fridag og hjemreise

Så er vi kommet til turens siste dag. Det blir ikke noe felles program før avreisen til flyplassen, men reiseleder er fortsatt tilgjengelig for tips og gode råd. Vi må være på flyplassen i god tid før avreise med British Airways (BA 058)  kl. 18:45. Tidspunkt for fremmøte og avreise med bussen avtaler vi dagen før. Sannsynligvis drar vi fra hotellet ca kl. 15:00.

Cape Town
Dag 15

Torsdag 29. november - ankomst London, Heathrow og Oslo Lufthavn

Vi ankommer London kl. 04:45 og flyr videre med BA 762 kl. 07:25 med ankomst Oslo Lufthavn,  kl. 10:40.

Rovos Rail

ROVOS RAIL
Det er ikke uten grunn at Rovos Rail regnes som et av verdens mest luksuriøse tog. De vakkert ombygde vognene fra en svunnen tid er rammen rundt denne reisen. Det eldste lokomotivet er fra 1893. Vognene er pietetsfullt restaurert og har beholdt stilen fra kolonitiden – fra den gang de privilegerte reisende opplevde det magiske og mystiske Afrika på den mest avslappende og elegante måten som var mulig på den tiden. Hver eneste vogn har sin egen historie, og enkelte har fraktet både kongelige og annet fint folk. Vognene ble samlet inn fra alle hjørner av Sør-Afrika for å bli en del av grunnleggeren Rohan Vos samling av 75 vogner.

Ombord er det en elegant atmosfære med vakre trepaneler, stilmøbler i restauranten, bar, observasjonsvogner og kupeer. Her er det fint porselen, sølv og krystall, stivede linduker og nydelige måltider med utsøkte viner. Minibaren er velfylt og innholdet inkludert i prisen, og det er 24 timers romservice ombord. Til middag er pent antrekk og mørk dress en selvfølge. På dagtid er det greit med en mer bekvem klesstil. Med Rovos Rail reiser du med stil. Servicen er upåklagelig, og betjeningen står klare til å ta hånd om deg slik at du selv bare kan lene deg tilbake, nyte landskapet som passerer forbi og glede deg til neste stopp på turen. En reise med Rovos Rail er for mange en drøm som går i oppfyllelse, og når du i tillegg besøker både Kruger nasjonalpark og Victoria Falls – ja, så blir dette intet mindre enn en fantastisk reise!

Reisebetingelser

PRISEN INKLUDERER

 • Fly Oslo – London – Johannesburg – Livingstone – Cape Town – Oslo med British Airways / økonomiklasse
 • 12 overnattinger med frokost
 • Alle måltider nevnt i programmet + fri drikke på Rovos Rail
 • Alle utflukter nevnt i programmet
 • Engelsktalende guide på alle utflukter
 • Norsk reiseleder med fra Oslo

PRISEN INKLUDERER IKKE

 • Drikkevarer, bortsett fra om bord på Rovos Rail
 • Visum til Zimbabwe (USD 30)
 • Visum til Zambia (USD 50)
 • Avbestillings- og reiseforsikring
 • Enkeltrom 24980,-

PASS OG VISUM
Norske statsborgere trenger visum for Zimbabwe og Zambia, men ikke Sør-Afrika og Botswana (pr. februar 2018). Visum til Zimbabwe og Zambia kjøpes ved ankomst. Passet må være gyldig seks måneder etter hjemreise og ha minst tre tomme sider til hvert av landene. Vi ber om at du sender/mailer en kopi av tittelsiden i passet til Escape Travel ved bestilling. Navn i flybillett må stemme 100 % overens med navn i passet. Ellers kan man risikere å bli nektet ombordstigning. Reisende med barn under 18 år må ha med fødselsattest med apostille (dvs. stempel hos Fylkesmannen) til hvert av barna på engelsk (unabridged birth certificate).

HELSE OG VAKSINASJON
Medisin mot malaria anbefales både ved Victoriafallene og Chobe nasjonalpark.

FORBEHOLD
Det tas værforbehold for båtturen til Robben Island og kabelbanen til Table Mountain. Det tas også forbehold om at evt. forsinkelser på Rovos Rail kan medføre at utflukten fra Kimberley Station blir redusert eller avlyst.

PRAKTISKE OPPLYSNINGER
Praktiske opplysninger sendes alle påmeldte i god tid før avreise.