USA med musikk- og sørstatshistorie!

/ Nashville – Memphis – New Orleans

Vi skal oppleve verdens countryhovedstad Nashville med Country Music Hall of Fame og Grand Ole Opry. Videre går turen til Memphis med Elvis’ ikoniske Graceland, Sun Studio og Lorraine Hotel der Martin Luther King ble skutt og drept. New Orleans byr på jazz, rusleturer på Bourbon Street, utforsking av Det franske kvarteret og jazz-cruise om bord på hjuldamper på Mississippi. Med plantasjer fra svunne tider og hendelser som forandret hele landets fremtid, kjenner vi på historiens sus. Den velsmakende kreolske maten er bonus for alle som vil ha nye smaksopplevelser. Vi bor på sentralt beliggende hoteller i Nashville, Memphis og New Orleans!

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 32 780,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 18.02.2018 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 10 dager
 • En tur i samarbeid med Aftenposten
 • A-kort rabatt kr 2000
Reiseleder
Inger-Torill Kirkeby

Avreiser

 • Avreisedato 18.02.2018
 • Avreisested Oslo
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 10 dager
 • Priser fra 32 780,-
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Søndag 18. februar, Norge - Nashville

Vi reiser fra Oslo med Air France kl. 06:10 via Paris og Atlanta, så videre med Delta og ankommer Nashville kl. 18:02 lokal tid (minus 7 t).

Vi bor sentralt i Nashville og det er gåavstand til kjente Broadway med sitt pulserende uteliv. Mange vil kanskje slappe av på hotellet denne første kvelden. Hotellet byr på «Manager’s Reception» og levende musikk hver kveld.

Dag 2

Mandag 19. februar, Nashville

Nashville er countrymusikkens Mekka og hit kommer alle som ønsker å bli noe innen denne musikkformen, med håp og ambisjoner om suksess. Det spilles rundt overalt i byen. Vi besøker selvfølgelig Country Music Hall of Fame som fremhever de store navnene innen countrymusikken. Gjennom den imponerende permanente utstillingen «Sing Me Back Home» kan vi følge utviklingen tiår for tiår. Her er bilder, kostymer og instrumenter brukt av artister som lever videre i våre hjerter den dag i dag. Ettermiddagen og kvelden til egen disposisjon. Her er flere museer, for eksempel Johnny Cash Museum og Ryman Auditorium som rommer mye musikkhistorie, begge midt i byen. Restaurantene og barene ligger på rekke og rad og mange lokker med levende musikk.

Dag 3

Tirsdag 20. februar, Nashville

Formiddagen brukes til sightseeing med buss. Vi kjører nordover mot Clarksville og til et vakkert «Antebellum House». Antebellum (=før krigen) regnes vanligvis som tiden fra ca 1800 og fram til borgerkrigen i 1861. Dette var en brytningsperiode i USA sin historie. I nord ble samfunnet stadig mer industrialisert, mens plantasje-eierne i sørstatene brukte slaver som arbeidskraft. Bomulls- og sukkerplantasjene ga god inntjening, og mange plantasje-eiere bygde vakre hus i klassisk stil på eiendommene sine. Vi er invitert til et privat antebellum-hus fra ca 1860 med en spennende historie. Huset ble okkupert av offiserer fra nordstatene under borgerkrigen, senere eide en delstatsguvernør eiendommen. Dagens eiere har barnebarn med norsk blod i årene. Om kvelden har vi billetter til Grand Ole Opry og vi får antagelig høre både country, bluegrass og gospel. Grand Ole Opry er et verdenskjent konsertlokale, og konsertene overføres direkte i radio slik det er blitt gjort helt siden 1925. Vi opplever historie!

Dag 4

Onsdag 21. februar, Nashville - Memphis

Turen til Memphis tar ca 4 timer. Det var Elvis som satte Memphis på verdenskartet og vi besøker først Graceland, som var Elvis’ hjem fra 1957 og fram til han døde i 1977, bare 42 år gammel. Graceland besøkes av hundretusener hvert år. Vi blir guidet rundt i huset ved hjelp av en Ipad. Vi får høre musikk og interessante historier fra da Elvis levde her, og datteren Lisa Maries stemme er med og gjør turen både personlig og nær. Vi får se Elvis’ enorme samling med gull- og platina-plater, kostymer og personlige eiendeler. Vi kan også la oss imponere av Elvis’ biler og privatflyet Lisa Marie. Sterkest er Meditation Garden, der Elvis ligger begravet sammen med foreldrene sine. Etterpå stopper vi ved Sun Studio, fødestedet til rock and roll. Elvis, Jerry Lee Lewis, B.B. King, Johnny Cash, Carl Perkins, Roy Orbinson og mange flere har gått inn døren og skapt musikk som har gledet generasjoner over hele verden. Omvisningen gir oss et innblikk i tiden da rock and roll ble skapt. Om kvelden blir det rusletur ut på Beale Street, en av Amerikas mest berømte gater. Her lever blues-musikken, og her finner vi Beale Street Brass Note Walk of Fame, en hyllest til mange av verdens mest kjente musikere. Her ligger restauranter, klubber og musikksteder tett i tett, her tilbys god mat og fengende musikk; blues, rhythm & blues, jazz og rock and roll.

Dag 5

Torsdag 22. februar, Memphis

Vi besøker Lorraine Hotel der Martin Luther King ble skutt og drept i april 1968. Hotellet er nå en del av National Civil Rights Museum som gir en oversikt over kampen for borgerrettigheter slik den er kjempet fra 1600-tallet og fram til i dag. Resten av dagen til egen disposisjon. Vi foreslår en rusletur langs Mississippi-elva eller i en av de mange parkene i byen. Ærverdige Peabody Hotel er også verd et besøk; der har de et daglig «show» med tamme ender inne i lobbyen. Endene har vært en del av hotellet siden 1930-tallet, og her er en egen Duck Master som har ansvar for endene. Ingen av restaurantene på hotellet serverer and! Og Beale Street ligger der med mer musikk, mer mat, og mange spennende butikker som selger både tradisjonelle og mer utradisjonelle suvenirer. Reiseleder står til disposisjon for dem som ønsker å gå samlet.

Dag 6

Fredag 23. februar, Memphis - New Orleans

Denne dagen er en transport-etappe, vi følger I-55 sørover gjennom staten Mississippi og til New Orleans i Lousiana. Dagen gir mulighet for både konkurranser og historiefortelling, og selvfølgelig litt avslapping. Inn mot New Orleans kjører vi over broer gjennom et fascinerende sump-landskap. Vi ankommer New Orleans tidlig nok til at de som ønsker det kan rusle en tur ut på byen sammen med reiseleder.

Dag 7

Lørdag 24. februar, New Orleans

Formiddagen brukes til en liten byrunde. Vi besøker blant annet Armstrong Park og håper på levende musikk ved Jackson Square. Så må vi gjøre oss kjent i Det franske kvarteret, rusle langs Bourbon Street og Royal Street, kanskje drikke kaffe og spise beignets på Café du Monde, eller ta en tur med St Charles Avenue Streetcar, den gamle romantiske bytrikken. New Orleans har så mye å by på! Mens mørket senker seg, går vi om bord i Steamboat Natchez som ligger til kai i New Orleans. Vi lytter til livlig jazz-musikk og nyter en deilig buffet-middag mens vi glir langsomt forbi New Orleans’ skyline. Fortid og nåtid går over i hverandre i denne byen.

Dag 8

Søndag 25. februar, New Orleans

Vi gjør et nytt dykk i sørstats-historien når vi besøker Oak Alley Plantation. Den fantastiske Mansion (hovedbygningen) er fra 1839. Eike-alleen som leder opp til huset ble plantet i første halvdel av 1700-tallet og kunne ses av dem som seilte på Mississippi-elva. Stiftelsen som driver anlegget i dag, sørger for at vi får et innblikk i hvordan 1800-tallets sukkerbaroner levde, selve sukkerproduksjonen, og slavenes liv på plantasjene. Om kvelden inviterer reiseleder på et besøk i Preservation Hall (ikke inkludert). Preservation Hall er kanskje den mest kjente jazz-klubben i New Orleans. I det lille lokalet spilles tradisjonell New Orleans Jazz så taket nesten løfter seg hver kveld. Ved siden av Preservation Hall ligger Pat O’Brien’s, en annen New Orleans-institusjon. Her serveres blant annet signatur-drinken Hurricane.

Dag 9

Mandag 26. februar, New Orleans - Norge

Vi reiser fra hotellet i god tid til å rekke flyet som går kl. 11:00 med Delta via Detroit til Amsterdam.

Dag 10

Tirsdag 27. februar, Hjemme

Vi lander på Gardermoen med KLM kl. 08:45.

NB: Flytidene kan endres fram til avreise. KLM flyr også til andre byer i Norge; Air France har kun avganger fra Gardermoen. Kontakt oss hvis du ønsker utreise fra en annen flyplass enn Gardermoen.

Reisebetingelser

PRISEN INKLUDERER

 • Flyreisen med Air France, KLM og Delta Airlines Oslo – Nashville og New Orleans – Oslo
 • Opphold i dobbeltrom på turistklasse hoteller
 • Frokost alle dager
 • Rundreisen med besøk, inngangsbilletter og guiding ifølge programmet
 • Norsk reiseleder på hele turen

PRISEN INKLUDERER IKKE

 • Tips til sjåfør og lokale guider USD 80,- pr. person
 • Forsikringer

BOSTEDER:
Nashville:
Holiday Inn Express Nashville Downtown
Memphis: Comfort Inn Memphis Downtown
New Orleans: Staybridge Suites Downtown

Vi tar forbehold om eventuelt bytte av hoteller. Oppdaterte opplysninger om noen gis før avreise.

Prisene er gitt på gjeldende tariffer og valutakurser (mars 2017) og med forbehold om min 20 betalende deltagere. Vi tar forbehold om programendringer og at det melder seg nok deltakere til å gjennomføre turen. Praktiske opplysninger og informasjon sendes alle påmeldte i god tid før avreise.  Våre avbestillingsregler og øvrige reisebetingelser finner du på her

For spørsmål eller mer info, kontakt gjerne reiseleder Inger-Torill Kirkeby
E-post: itkirkeby@itkirkeby.com
Telefon: +47 944 38 319 (Norge)
Telefon: +1 305 586 1575 (USA)

Praktisk informasjon

Innreise til USA
Alle må ha innreisetillatelse til USA på plass før avreise. Log på med denne adressen  https://esta.cbp.dhs.gov/ ( eller klikk på lenken) og følg fremgangsmåten der (offisiell myndighetsside). Ha pass og kredittkort for hånden. Kostnad er USD 14,-. Skulle dere trenge hjelp så ta kontakt med oss i Escape Travel. 

Pass og øvrige dokumenter
Alle som reiser til USA må være innehaver av gyldig elektronisk lesbart pass som er gyldig minimum 6 mnd. etter hjemkomst.

Valuta
Myntenheten i USA er dollar og fås kjøpt i bankautomat på flyplasser i Norge. Det er lurt å veksle litt dollar før avreise. Bruk av kredittkort er vanlig både til shopping og i minibankautomater, og mest vanlig er Visa og Mastercard. Bruk gjerne safe på hotellene for oppbevaring av penger og verdisaker, enten i resepsjonen eller på rommene. Det er også fornuftig å ha verdisaker plassert tett på kroppen. 

Tips
Reiseleder samler inn 80 USD fra hver deltager og fordeler tips til bussjåfør og lokale guider og hjelpere underveis. Utover dette må den enkelte vurdere hvor mye tips man vil gi. Det er vanlig å gi 10-20% tips på bedre restauranter og til drosjesjåfører, bartendere etc. Husk at moms (tax) kommer i tillegg til oppgitt pris i butikker, restauranter, etc. og varierer fra stat til stat (normalt 5-8%). På hotellene forventes det tips på rommet på 1 USD pr. deltager pr. døgn. Og noen ganger forventes det tips ved frokosten. Nærmere informasjon om tipskulturen i USA gis underveis.

Mat og måltider
Det blir mye billigere å kjøpe mat underveis enn å inkludere den i pakkeprisen. Vi legger til rette for lunsj og middag hver dag, og de som ønsker det spiser sammen med reiseleder. Det er inkludert frokost på hotellene, men de øvrige måltidene må betales på stedet. Man får vanligvis et godt og rikholdig måltid til rundt 15 til 18 dollar i USA.

Tidsforskjell
Tidsforskjellen vil være 7 timer etter norsk tid.

Strøm
Det er 110/120 volt mens vi i Norge har 220 volt. For at norsk elektrisk utstyr skal kunne brukes, må apparatet (barbermaskin etc.) kunne «switche» fra 220 v til 110 v. I tillegg må det benyttes adapter som er tilpasset amerikanske stikkontakter. To-punkt (flat) stikkontakt er mest brukt, mens tre-punkt er også vanlig. 

Telefon og internett
Mobilnettet er godt utbygd. Hotellene har normalt god Wifi-dekning. 

Forsikring
Avbestillingsforsikring og reiseforsikring ordnes gjerne best gjennom din egen forsikringsforbindelse.

Bagasje
Møt i god tid før avgang på flyplassen, gjerne 2 timer før på Gardermoen og minimum halvannen time på andre flyplasser. Det er gjennomgående håndtering av bagasje fra Norge til Nashville. Det tillates 1 kolli á 23 kg pr. person som innsjekket bagasje, og 1 stk håndbagasje (12 kg) pluss en liten veske eller pc.

Flyplass i Norge
I tillegg til Oslo flyr KLM også fra Sandefjord, Kristiansand, Stavanger, Bergen, Ålesund og Trondheim. Vi kan søke om utreise fra en av disse, men da via Amsterdam. Hovedgruppen har utreise fra Oslo med Air France til Paris. Husk i så fall å gi beskjed om hvilken flyplass du ønsker å reise fra. Det koster noe ekstra.

Andre ønsker
Vi legger til rette for individuelle ønsker om forlengelse av turen dersom noen vil bruke mer tid i USA. Ta kontakt med oss dersom du har ønsker om tillegg utover grunnpakken i denne turen!

Reiseleder på denne turen

Inger-Torill Kirkeby

Inger-Torill Kirkeby er en erfaren reiseleder. Hun har bodd i Miami siden 2001 og har reist svært mye i USA. Hun interesserer seg for mennesker, politikk og samfunnsliv, og har studert historie og kunsthistorie. Inger-Torill har stort engasjement for stedene vi besøker og menneskene vi møter. Hun tar deg med på store opplevelser, fører deg inn i musikk- og sørstatshistorien og legger til rette for mange kulturelle høydepunkter. Inger-Torill inviterer deg på tur i et land og et landskap som hun selv er utrolig glad i og fascinert av!