Rundreise i Transilvania og elvecruise på Donau

Draculas rike og jernporten

Det mytiske og sagnomsuste Transilvania rommer så mye mer enn Draculas blodtørstige bitt. Her er vakre middelalderbyer som oser av stemning, brosteinsbelagte, smale gater, staselige eventyrslott og en variasjon i landskap og natur som du ikke kan tenke deg før du har sett det selv. Turen starter i sjarmerende Timisoara. Som et perfekt reisefølge, og det beste fra to verdener, sjekker vi inn på et komfortabelt elvecruiseskip som seiler sakte langs mektige Donau fra Bucuresti til Beograd.

Last ned reiseprogram
 • En tur i samarbeid med Vi over 60
 • Utflukter og alle måltider inkludert
Reiseleder
Trond Aspaas

Avreiser

 • Avreisedato 22.04.2017
 • Avreisested Oslo
 • Tilgjengelighet Utsolgt
 • Dager 8 dager
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

OSLO – MUNCHEN – TIMISOARA

Avreise fra Oslo med Lufthansa kl. 07.40 med flybytte i Munchen og ankomst Timisoara kl 13.40 lokal tid. Vi stiller klokkene ved ankomst fordi Romania ligger en time foran Norge. Fra flyplassen inn til vårt hotell i sentrum av Timisoara er det kun en kort kjøretur. Byen regnes som en av Romanias største og viktigste, ikke minst historisk, og i den nyere historie huskes Timisoara spesielt fordi den regnes som den Rumenske revolusjonens arnested i desember 1989. Ettermiddagen til fri disposisjon før vi blir møtt av vår lokale guide som tar oss med på en byvandring i den historiske bydelen. Byvandringen avsluttes med middag på en lokal restaurant. 

Dag 2

TIMISOARA – SIBIU

Frokost på hotellet før vi sjekker ut og setter kursen østover mot Transilvania. Det flate slettelandskapet rundt Timisoara er en del av den Ungarske puztaen, og dette er et viktig landbruksdistrikt med mange vingårder. Etterhvert endrer landskapet karakter og fjellene i den vestlige delen av fjellkjeden Karpatene kommer til syne, og det er her vi kjører inn i regionen Transilvania. På disse kanter er det mange vakre middelalderborger. I Hunedoara besøker vi Corvinilor (Ravneborgen) som er en av Europas største og mest spennende middelalderborger. Etter besøket inntar vi en god lunsj før vi fortsetter vår reise østover til Sibiu som er vår endestasjon denne dagen. Vi bor på et hyggelig hotell, rett ved den koselige gamlebyen. Forbes magasin sier at denne delen av Sibiu er en av Europas vakreste – det sier ikke lite! Byvandring med lokal guide og middag i en lokal restaurant i gamlebyen.

Dag 3

SIBIU – BRASOV

Frokost på hotellet. Nå settes kursen enda dypere inn i det sentrale Transilvania. Første stopp er festningsbyen og eventyrbyen Sighisoara som er på UNESCOs verdensarvliste. Koselige, pastellfargede hus kanter de brosteinsbelagte gatene og gir god stemning. Her inntar vi lunsj i huset der selveste Dracula angivelig ble født i 1431. Turen går videre gjennom bølgende landskap avløst av dype skoger, med førsteklasses tog, og vi ankommer Transilvanias hovedstad Brasov om kvelden. Brasov er en av de mest besøkte byene i Romania og det er det mange grunner til. Den ligger omgitt av Karpatenes sørlige fjelltopper, og viser frem vakker gotisk, barokk og renessanse-arkitektur i en salig blanding. Det er samtidig en spennende saksisk by fra 1200-tallet med skyhøy sjarmfaktor. Brasov er labyrinter av koselige gater som snirkler seg mellom bohemske kafeer og små pepperkakehus som tatt ut av eventyrene. Den stemningsfulle gamlebyen består av flust med vakre middelalderbygninger. Historie og kultur går hånd i hånd. Vi sjekker inn på et hyggelig hotell i gamlebyen. Det blir middag på en lokal restaurant om kvelden.

Dag 4

BRASOV – BRAN

Etter frokost på hotellet starter vi dagen med et besøk i det imponerende Castle Bran (Draculas slott), en drøy halvtime fra Brasov. Selve slottet ligger vakkert til på en høyde i den lille byen Bran. Her kreves det gode ben, god pust og gode sko, for i tillegg til en relativt bratt bakke, er det mange trapper inne i selve slottet. De som ikke ønsker å være med og besøke Castle Bran, kan ta en rusletur rundt i byen og se på fint lokalt og tradisjonelt kunsthåndverk av tre, keramikk og tekstiler til salgs i markedsbodene. Vi kjører tilbake til hotellet i Brasov hvor vi har ettermiddagen til fri disposisjon. Middag på en hyggelig lokal restaurant.

Folkets hus, Bucuresti
Dag 5

BRASOV – BUCURESTI, INNSJEKK PÅ MS RIVER NAVIGATOR 4*+

Frokost på hotellet og avreise med førsteklasses tog videre sydover og ut på slettelandskapet som omkranser hovedstaden i Romania. Bucuresti ble grunnlagt av selveste Dracula i 1459. Hovedstaden har over 2,5 millioner innbyggere, og byr i høyeste grad på både kultur og historie. Tidligere var byen kjent som «Lille Paris» eller «Balkans Paris» på grunn av sine brede bulevarder, fortauskafeer, og vakre bygninger inspirert av parisisk stil. I dag finner vi en storby i stadig forandring og utvikling, med en interessant blanding av gammelt og nytt. Vi inntar lunsj på en lokal restaurant i sentrum og deretter besøker vi verdens nest største bygning, Parliament Palace, som er avdøde diktator Ceaucescus’ verk. Fra Bucuresti kjører vi ca 2,5 time til Turnu Magurele ved Donau til vårt skip River Navigator, sjekker inn og finner oss til rette om bord sammen med andre norske gjester fra Escape Travel og våre dyktige reiseledere. Før middag møtes vi til en velkomstdrink. Om kvelden kaster skipet loss og cruiset begynner.

Dag 6

Vidin

Vi nyter en avslappende formiddag om bord mens skipet seiler. Før lunsj får vi en presentasjon av kapteinen og mannskapet. Om ettermiddagen kommer vi til den lille bulgarske havnebyen Vidin. Her skal vi på byvandring og ser blant annet Baba Vida-festningen, byens historiske landemerke. Etter byvandringen kan de som ønsker bli med på en valgfri utflukt til fjellområdet Belogradsjik, cirka femti kilometer fra Vidin. Belogradsjik er kjent for sine vakre og spesielle steinformasjoner, men også et stort festningskompleks som er et av de viktigste historiske minnesmerkene i Bulgaria.

Dag 7

Jernporten

I dag tilbringer vi hele dagen om bord mens skipet seiler gjennom Jernporten, en hundre kilometer lang naturskapt kløft som regnes blant de mest naturskjønne områdene langs Donau. Strekningen var tidligere fryktet av skipstrafikken på grunn av skarpe klipper og farlige strømmer, men i 1972 ble farene fjernet da et nytt hydroelektrisk anlegg og avansert system av sluser ble åpnet.

Dag 8

BEOGRAD – MUNCHEN – OSLO

Etter frokost sjekker vi ut fra skipet og har en byrundtur i Beograd med lokal guide før vi kjører til flyplassen. Avgang med Lufthansa kl 13.10 med flybytte i München og ankomst Oslo ca kl 18.00.

Reisebetingelser

PRISEN INKLUDERER

 • Fly Oslo–Timisoara / Beograd–Oslo med Lufthansa via München t/r (pris på fly fra andre byer i Norge på forespørsel)
 • Flyskatter og havneavgifter
 • Transport mellom flyplass og skip
 • Fire netter på firestjerners hotell i valgt romkategori
 • Tre netters cruise i utvendig lugar
 • Alle måltider på rundreisen i Transilvania
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag
 • Utflukter iht. program
 • Kaffe og te til alle måltidene om bord
 • Norsk reiseleder møter gruppen i Timisoara

PRISEN INKLUDERER IKKE

 • Drikkevarer
 • Tips til besetning, lokale guider og sjåfører
 • Valgfrie utflukter nevnt i programmet. Disse kan kun bestilles og betales om bord
 • Avbestillings- og reiseforsikring

HELSE
Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. Ombord- og ilandstigning skjer via en smal landgang, og få skip har heis. På utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje. Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må det opplyses om ved påmelding.

TIPS
Tips er frivillig, men også en viktig del av inntektene til de ansatte. Rederiets anbefaling er cirka syv euro pr. person pr. dag til besetningen om bord, og cirka én euro pr. utflukt til lokale guider og sjåfører.

River Navigator 4*+
Byggeår 2002, renovert 2013
Lengde 110 m
Antall dekk 3
Passasjerer 134

Fasilitetene om bord inkluderer restaurant, salong med bar, heis og stort soldekk. Gratis Wi-Fi.

Alle lugarene er utvendige og har bad med dusj, hårtørrer, minisafe, TV, aircondition og to enkeltsenger som kan settes sammen til en dobbeltseng. Lugarene er 14 m². Lugarene på øverste dekk har fransk balkong.