Moskva

Russiske vannveier

Elvecruise fra Moskva til St. Petersburg

Opplev høydepunktene i både Moskva og St. Petersburg. På seilasen med MS Sergei Yesenin mellom de to metropolene seiler vi over innsjøene Onega og Ladoga, gjennom atten sluseanlegg på de mektige elvene Volga, Svir og Neva. Du får et innblikk i millionbyer og russisk hverdagsliv, og besøker blant annet de historiske byene Jaroslavl og Uglitsj.

> Utsolgt? Se også ekstraavganger på Russiske vannveier i 2017

> Se også Russiske vannveier med Halvor Tjønn, avreise 8. august 2017

Last ned reiseprogram
 • Rabatt kr 1000 pr. person på avgangen 29.08
 • 55pluss rabatt kr 1500 på avgangen 29.08

Avreiser

 • Avreisedato 29.08.2017
 • Avreisested Oslo
 • Tilgjengelighet Utsolgt
 • Dager 12 dager
 • Avreisedato 19.09.2017
 • Avreisested Oslo
 • Tilgjengelighet Utsolgt
 • Dager 12 dager
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Norge – Moskva

Fly fra Norge til Moskva. På flyplassen i Moskva møter du vår norsktalende reiseleder. Fra flyplassen er det transport til skipet hvor vi sjekker inn og finner oss til rette i lugaren og om bord. Det blir informasjonsmøte med reiselederen før middagen. Skipet ligger ved kai over natten.

Dag 2

Moskva

Moskva har vært Russlands hovedstad siden 1918 (og før 1712). I dag har byen mer enn ti millioner innbyggere, er landets største by der den ligger mellom elvene Oka og Volga. Etter frokost skal vi besøke Kreml – maktens sentrum i verdens største land. Byens historiske festningsverk inkluderer flere katedraler og palasser omringet av Kremlmuren. En vandring i dette området er obligatorisk for alle Moskva-besøkende. Etter Kreml tilbys det et valgfritt besøk i Rustningskammeret – tsarens fantastiske skattekammer med gamle våpen, kjøretøy og ikke minst de berømte Fabergé- eggene (må forhåndsbestilles). Om ettermiddagen kan du utforske Moskva videre på egen hånd. Om kvelden er det valgfri sirkusforestilling (forhåndsbestilles) og/eller «Moskva by night».

Dag 3

Moskva

Etter frokost skal vi på halvdags byrundtur med buss og ser blant annet Den røde plass, KGB-bygningen, det kjente varehuset GUM og Vasilij-katedralen. Om ettermiddagen kan du kan du velge mellom de valgfrie utfluktene til Tratyakovgalleriet (forhåndsbestilles) eller bussutflukten gjennom sentrum av Moskva, inkludert besøk på en av byens vakkert dekorerte metrostasjoner og spasertur i den kjente gågaten Arbat. Før middag er det velkomstdrink og presentasjon av mannskapet. Skipet starter seilingen på vakre Volga før middag.

Dag 4

Uglitsj

Om ettermiddagen kommer vi til Uglitsj, en av de tradisjonsrike byene ved Volga som tilhører Den gylne ring. Bak denne betegnelsen skjuler det seg en krets av byer rundt Moskva som er spesielt interessante på grunn av sin historie og arkitektur. Uglitsj fikk sin plass i historien med det uoppklarte drapet på tsarevitsj Dimitrij, Ivan den grusommes yngste sønn. Drapet var foranledningen for Boris Godunovs maktovertakelse av landet. Vi blir med på en guidet byvandring og får se byens Kreml og den vakre Dimitrijkirken, også kalt Blodskirken, som er bygget på stedet der Dimitrij ble drept.

MS Sergei Yesenin
Dag 5

Jaroslavl

Vi seiler videre på Volga og om morgenen  legger skipet til kai i Jaroslavl, en viktig havneby med cirka seks hundre tusen innbyggere. Jaroslavl ble grunnlagt av prins Jaroslavl den vise i 1010. Byrundturen inkluderer besøk i den vakre Eliaskirken. Retur til skipet for lunsj. Etter middag blir vi underholdt av skipets mannskap som synger og spiller folkemusikk.

Dag 6

Goritsy

Cruiset fortsetter på Volga-Baltikum-vannveien, et system av elver, kanaler og sluser som gjør det mulig å seile mellom Svir og Volga. Om morgenen legger vi til kai i Goritsy. Bli med reiselederen på en rusletur i land hvor vi blir invitert inn til Baba Valya (bestemor) på te og hjemmebakt kake. Om bord kan du prøvesmake noe som absolutt hører hjemme i Russland: kaviar, blinis, vodka og champagne.

Dag 7

Kishi

Etter lunsj kommer vi til den lille øya Kishi som ligger nord i Onega. Øya er kjent for sin samling av unike trehus, vindmøller og kirker. Den mest imponerende bygningen er Kristi Forklarelseskirke fra 1714, med sine 22 kupler, bygget av tre uten en eneste spiker eller skrue. Kirken står på UNESCOs verdensarvliste. Skipet seiler videre om kvelden.

Dag 8

Mandrogi

Etter frokost kommer vi til Mandrogi – en liten landsby med tradisjonelle russiske trehus. Her går vi i land og får servert tradisjonell shashlyk (grillunsj) utendørs mens en lokal folkloregruppe underholder (med værforbehold). Etter lunsj kan du ta en spasertur på egen hånd og la deg friste av lokale kunsthåndverksprodukter eller besøk stedets lille vodkamuseum (ikke inkludert). Cruiset fortsetter på den smale Svir-elven mot Ladoga – Europas største innsjø. Om kvelden er det kapteinens festmiddag om bord.

Dag 9

St. Petersburg

Om morgenen ankommer vi St. Petersburg som ble grunnlagt av Peter den store i 1703 og ligger på 42 øyer ved utløpet til Neva-elven i Finskebukta. Byen sjarmerer sine besøkende med et nettverk av brede kanaler og avenyer, vakre parker og imponerende bygninger. St. Petersburg var i perioden 1712–1918 Russlands hovedstad og er i dag landets nest største by med mer enn seks millioner innbyggere.

Etter frokost skal vi på byrundtur med buss og ser blant annet St. Isak-katedralen med den store gullkuppelen, Nevskij Prospekt – byens handlegate, og Blodskirken med de fargerike løkkuplene. Det blir omvisning i Peter-Paul-festningen, hvor tsarene ligger begravet, før vi spiser lunsj på en lokal restaurant i byen. Om kvelden er det valgfri ballettforestilling (med forbehold om ledig kapasitet).

Dag 10

St. Petersburg, Eremitasjen

Dagens høydepunkt er besøket i Eremitasjen, som er det største og kanskje viktigste kunstmuseet i verden med rundt tre millioner gjenstander, blant annet verker av Michelangelo og Leonardo da Vinci. Museet ligger i Vinterpalasset, hjemmet til de seks siste tsarene. De russiske kronjuvelene har også sin plass i samlingen sammen med Fabergés juvelkunst.

Dag 11

St. Petersburg

I dag kan du bli med på en valgfri utflukt til Pushkin og Katarinapalasset med det berømte ravrommet. Utflukten inkluderer også en spasertur i parken til Peter den stores lystslott – Peterhof. Den praktfulle parken med alle springvannene er inspirert av Ludvig 14.s slott i Versailles.

Blir du ikke med på Pushkin-­utflukten er dagen til fri disposisjon og du kan utforske St. Petersburg på egen hånd. Kanskje en shoppingtur på Nevskij Prospekt frister?

Dag 12

St. Petersburg – Norge

Etter frokost sjekker vi ut fra skipet. På vei til flyplassen gjør vi et stop ved den imponerende Seiersplassen. Den 48 meter høye obelisken er til ære for de heroiske soldatene som forsvarte byen under andre verdenskrig, men ble reist først i 1975, under Sovjettiden. Fly fra St. Petersburg til Norge. Mellomlanding og flybytte underveis.

Reisebetingelser

11 netter fra kr 14 250

Pr. person i delt utvendig dobbeltlugar

Avreisedatoer 2017
16. mai
6. og 27. juni
18. juli
29. august
19. september

Prisen inkluderer

 • Fly Oslo–Moskva/St. Petersburg–Oslo (pris fra andre byer i Norge på forespørsel)
 • Flyskatter og havneavgifter
 • Transport mellom flyplass og skip
 • 11 netters cruise på valgt dekk
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag
 • Kaffe og te til alle måltidene
 • Smaksprøver på kaviar og blini
 • Ni utflukter iht. program
 • Trådløs audioguide på alle utfluktene
 • Foredrag, orkester og underholdning om bord
 • Norsktalende reiseleder møter gruppen på flyplassen i Moskva. Flyreisen tur–retur Russland er uten reiseleder.

PRISEN INKLUDERER IKKE

 • Drikkevarer
 • Valgfrie utflukter nevnt i programmet (se under)
 • Tips til besetningen
 • Tips til lokale guider og sjåfører
 • Visum til Russland
 • Avbestillings- og reiseforsikring

VALGFRIE UTFLUKTER
Sirkusforestilling, Rustningskammeret, Tratyagalleriet og Pushkin/Katarinapalasset må bestilles minst 55 dager før avreise. De andre valgfrie utfluktene nevnt i programmet kan kun kjøpes om bord.

PASS OG VISUM
Det kreves visum for reise til Russland. Vi samarbeider med Visumservice som tar seg av søknadsprosessen. For mer informasjon, gå inn på nettside: www. visumservice.no/escape. Vær oppmerksom på at passet må være gyldig i minimum seks måneder etter hjemreise. Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass og eventuelt visum er gyldig ved avreise. Escape Travel er ikke erstatningsansvarlig for passasjerer som ikke har dette i orden.

TIPS
Tips er frivillig, men også en viktig del av inntektene til de ansatte. Rederiets anbefaling er totalt cirka EUR 50 pr. person til besetningen om bord. I tillegg er det vanlig å tipse cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene.

Viktig informasjon
Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. På utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje. Ombord- og ilandstigning skjer via en smal landgang, og få skip har heis. I flere havner er det vanlig at skipene fortøyes langside mot langside, med opptil tre–fire skip ved siden av hverandre. For å komme i land må man gå gjennom/over de andre skipene.

Rederiet forbeholder seg retten til å endre programmet og seilingsruten som følge av elvens vannstand eller andre uforutsette hendelser.