Safari i Kenya

/ Dette er Afrika!

Barndommens drømmer og fantasier om Afrika blir til virkelighet når du står i safaribilen og skuer utover landskapet der varmedisen hildrer over savannen. Du ser sebraer og antiloper som går og gresser. En søvnig løveflokk som døser i skyggen. Giraffhoder som stikker frem mellom trekronene. Geparder som jakter. Neshorn og elefantflokker som lusker av gårde, og silhuetten av en leopard i solnedgangen.

Varige minner gir også den vakre stjernehimmelen og den gode stemningen når du sitter rundt bålet med masaiene om kvelden. For ikke å glemme nattemørket med løvebrøl og en kakafoni av lyder.

Basecamp Masai Mara skiller seg ut fra andre camper i Kenya ved sitt sterke samarbeid med Masaiene, sitt engasjement i lokalmiljøet og sitt sterke fokus på økoturisme.

Masai Mara har Afrikas største konsentrasjon av ville dyr. Basecamp Masai Mara grenser til Masai Mara og er flere ganger prisbelønnet som et lysende eksempel på bærekraftig, økologisk turisme.  Som gjest her får du se dyrene i sitt naturlige element og du kommer Masaiene tett innpå livet. Masai Mara ligger ved elven Talek, er grunnlagt av en nordmann, men drives av masaiene selv.

I løpet av oppholdet er det game drives både tidlig på morgenen og på ettermiddagen. Om kvelden samles både masaier og gjester rundt leirbålet. Du vil bli invitert til å besøke en masailandsby, være  med på treplanting, besøke skolen og kvinneprosjektet, der mer enn 100 kvinner arbeider med tradisjonelt håndverk. Her blir Afrika mer enn bare ville dyr – her får du samvær med mennesker som  lar dyrene og naturen som rammer for sine liv og sin historie.

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 24 457,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 30.09.2017 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 8 dager

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 30.09.2017
 • Avreisested Oslo
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 8 dager
 • Priser fra 24 457,-
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Når du går ut av småflyet på Olkiombo landingsstripen står en av Basecamps hyggelige Masaiguider – de virkelig ekspertene – klar til å ta deg med på din første game drive i en av sine spesialbygde Land Cruiser firehjulstrekkere. Under kjøreturen blir du introdusert til det enestående dyrelivet i Masai Mara, inkludert flokker av løver, elefanter, geparder og leoparder. Du ankommer Basecamp Masai Mara i tide til lunsj, tilberedt av et team av dyktige Masai-kokker. Etter lunsj, anbefaler vi at du spaserer rundt på campen og nyter stillheten på Basecamp Masai Mara. Stillheten som råder i campen kommer til å hjelpe deg med å finne roen raskt. Kl. 16 møter du din masaiguide for ettermiddagens game drive for å oppdage nye dimensjoner ved safarilivet. Du er tilbake til Basecamp Masai Mara i tide til en deilig tre-retters middag, etterfulgt av historiefortelling under stjernene rundt leirbålet. Når du selv ønsker, blir du fulgt til teltet ditt for din første natt på savannen.

Dag 2 og 3

Våkn opp til den strålende, naturlige vekkerklokken som Basecamp Masai Maras imponerende fugleliv utgjør. Etter frokost, møter du din masaiguide for en vandring rundt campen. På denne vandringen blir du introdusert for noen av de driftsmessige elementene som har gjort at Basecamp er en ledende pioner innen bærekraftig turisme. Din vandring i campen inkluderer et besøk til Basecamp Masai Brand (BMB), et smykkeverksted som gir arbeid til 118 kvinner. Rund av omvisningen med å plante et tre, i samme prosjekt som Obama-familien satte ned for noen år tilbake. Etter en smakfull lunsj, er det bare å krysse over hengebroen for å møte din masaiguide for ettermiddagens game drive. Du kommer til å bli overrasket over hvor variert dyrelivet i Mara er. Det er virkelig ikke et eneste kjedelig øyeblikk på safari. En fin avrunding på game drive er en tradisjonell Basecamp Sundowner – noe forfriskende å drikke mens solen er på vei ned – som nytes med litt tiltygg under et akasietre. Du vender tilbake til Basecamp Masai Mara til middag, etterfulgt av historiefortelling under stjernene rundt leirbålet.

Dag 4

Våkn opp til daggry og nyt en rolig frokost. Målet for dagens tur er Eagle View Camp, og du er framme til lunsj. Eagle View befinner seg på toppen av et høydedrag med fabelaktig utsyn over savannen. På ettermiddagen tar din masaiguide deg med til Oleseri, Basecamps grønne landsby. I Oleseri har de støttet lokalsamfunnet ved å bygge en helsestasjon, oppgradere barneskolen og borre et vannhull. Som en fin avslutning på din ettermiddags game drive, kan du nyte en Basecamp Sundowner på savannen. På returen til camp, benytter guiden seg av infrarød lampe som gjør det mulig å se nattaktive dyr. Nattsafari er en spennende opplevelse som kun kan nytes i private bevaringsområder som Naboisho. Du er tilbake i camp i tide til en deilig treretters middag og historiefortelling rundt leirbålet.

Eagle View, Kenya
Dag 5

Nyt en tidlig frokost før du legger ut på en heldags fotsafari. I løpet av turen, kommer du til å lære mer om de små detaljene på savannen, slik som å gjenkjenne fotavtrykk og ulike etterlatenskaper. Rundt 12-slaget finner din masaiguide et passende akasietre hvor du kan slappe av og hente ny energi mens du nyter din matpakke. Du fortsetter fotturen når temperaturen har blitt mer behagelig og er tilbake på Eagle View før solnedgang. Nyt en velfortjent middag og slapp av rundt leirbålet, mens du tenker gjennom dagens opplevelser.

Dag 6

Våkn opp til daggry til en siste fotsafari eller game drive. Nyt hvordan hele savannen våkner til liv i det solen er på vei opp. Frokost serveres som piknik på savannen. Etter lunsj, er det på tide å pakke og si farvel for denne gang. En siste ’game drive’ tar deg med landingsstripen i Naboisho, i god tid for å rekke din avgang til Nairobi. Det blir tid til en sen lunsj (på egen regning) på Carnivore før det er på tide å sjekke inn for retur til Norge. I det du går om bord i flyet, er det nærliggende å kjenne på følelsen av å komme som en gjest, bo som en venn og reise som en partner.

Eagle View, Kenya

Reisebetingelser

Prisen inkluderer:

 • Flyreise Oslo – Nairobi t/r med Emirates
 • Flyskatter
 • Flyreise Nairobi – Masai Mara t/r
 • Tre overnattinger på Basecamp Masai Mara
 • To overnattinger på Eagle View
 • Alle måltider
 • Daglige safariaktiviteter
 • Parkavgifter

Prisen inkluderer ikke:

 • Drikke til måltidene
 • Tips
 • Visum til Kenya