Dürnstein, Wachaudalen.

Seil langs Rhinen, Main og Donau

/ Et elvecruise fra Amsterdam til Wien

 • En seilas gjennom tre land, mange byer og landsbyer
 • Main-Donau kanalen med sine 14 sluser
 • Den berømte Kölnerdomen
 • Rhindalen med Lorelei klippen, middelalderslott og vakkert vinlandskap
 • Vinbyen Rüdesheim
 • Den idylliske Wachaudalen
 • Byene Bamberg, Regensburg og Dürnstein – som alle står på Unescos Verdensarvliste
 • Byrundtur i Wien
 • Hyggelig førsteklasses skip
 • Norsk reiseleder med på hele turen

Bli med oss på denne spennende seilasen, der vi besøker tre forskjellige land; Nederland, Tyskland og Østerrike. Cruiset er innom to hovedsteder; Amsterdam og Wien – og mange sjarmerende byer. Mens vi seiler, bor du komfortabelt og slapper av om bord på 4* skipet MS River Navigator. Dette populære skipet danner en fin ramme på elvecruiset, og ved turens ende i Wien, skal du ikke se bort ifra at du både har fått nye venner og minner for livet!

Turen starter i Amsterdam, og vi seiler først på elvene Rhinen og Main, en sann opplevelse i seg selv. Et av seilasens mange høydepunkter er turen på Main-Donau kanalen. Den menneskeskapte kanalen, med 14 sluser er grunnen til at det er mulig å letter anker i Amsterdam og ende opp i Wien. I tillegg til å koble Rhinen og Donau, får den 171 km lange kanalen oss opp i 406 meters høyde over elver og veier.

Vi anbefaler å bestille vår utfluktspakke, der de fleste utfluktene er med. Du får oppleve kjente steder og severdigheter som kanalene i Amsterdam, katedralen i Köln, Frankfurt skyline, fantastiske Wien, vakre katedraler, middelalderbyer m.m. Skulle du ønske å få med deg mer, tilbys det valgfrie utflukter til Frankfurt og Salzburg. Alle utfluktene er enten med skandinavisktalende eller engelsktalende lokale guider.

Last ned reiseprogram

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 04.08.2018
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Utsolgt
 • Dager 13 dager
 • Frankfurt, Tyskland
 • Durnstein Wachau Østerrike Donau
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Norge - Amsterdam

Vi flyr med KLM direkte til Amsterdam. På flyplassen venter bussen som skal kjøre oss til det hyggelige skipet MS River Navigator, som skal være vårt hjem på denne turen. Vi går om bord, og finner oss til rette i lugarene våre. Om kvelden møtes vi i skipets lounge, der mannskapet blir presentert, og vi kan nyte en velkomstdrink før middag. Skipet ligger til kai sentralt i Amsterdam, nær jernbanestasjonen.

Amsterdams idylliske kanaler
Dag 2

Amsterdam

Denne sjarmerende hovedstaden har noe for enhver smak; blomstermarked, museer, kunstgallerier, spennende butikker, kafeer, vakker arkitektur og Anne Franks hus. Amsterdam blir med rette omtalt som en by full av nyanser og kontraster. Her møtes hav og land, og bohemene vandrer side om side med høykonservative besteborgere. Amsterdam er Nederlands største by, og historien kan spores helt tilbake til 1200-tallet, da den var et mindre fisker-samfunn ved elven Amstels bredder, som også ga navnet til byen.
Etter frokost kan du oppleve Amsterdam med båt på noen av byens mange kanaler. Det er også mulig å se denne sjarmerende byen på egenhånd hvis du ikke ønsker å være med på kanalbåt-utflukten. Vel tilbake på skipet, og mens kapteinen og hans mannskap setter kursen mot Tyskland, nyter vi en god lunsj om bord.

Dag 3

Köln

Köln er parfymens fødeplass, med verdens første eau de cologne. Cologne er det engelske og franske navnet på byen Köln. Vi ankommer den historiske byen på formiddagen og spiser lunsj om bord.
De som har kjøpt utflukt inviteres med på en guidet byvandring. Köln har mer enn 2000 år gammel historie og er sentrert rundt den vakre elven Rhinen, som deler byen i to. Vi spaserer gjennom det gamle sentrum, Altstadt, med vakre gamle hus og sjarmerende gater. Videre mot byens landemerke, den berømte Kölnerdomen, med de to 157 m høye tårnene som kan ses fra omtrent alle steder du måtte befinne deg i byen! Byggingen startet i 1248, og det tok mer enn 600 år å fullføre denne imponerende bygningen, som stod ferdig i 1880. Du inviteres også til øl-smaking av byens lokale øl, Kölsch. Vi skal til et lite bryggerhus med pub som ligger i nærheten av Kölnerdomen, der vi får høre litt om bryggeriets historie i tillegg til å nyte stedets stolthet.
Om du ønsker å oppleve Köln på egenhånd, anbefaler vi å ta turen til Kölnerdomen, en av de mest kjente byggverkene i byen.

Skipet kaster loss før midnatt, og fortsetter mot Rüdesheim.

Dag 4

Rüdesheim

Nyt en deilig frokost og formiddag om bord, mens skipet seiler langs Rhinen. Etter Koblenz kalles strekningen «den romantiske Rhinen». Her renner den gjennom Rhinkløften med Lorelei-klippen 120 meter over elven. Kløften er ganske dyp, og området er kjent for slottene og vingårdene som ligger her. Området er på UNESCOs Verdensarvliste med mer enn 40 slott og festninger fra middelalderen og mange vakre vinlandsbyer. Lorelei ble personifisert tilbake i middelalderen som en fortryllende og forførende kvinne. Romantiske eventyr og sagn har bygd myten om hvordan hun ledet sjøfolk i ulykke, fordi hun bedåret dem med vakker sang, og avledet deres oppmerksomhet fra de farlige klippene…!

Om ettermiddagen ankommer vi den kjente vinbyen Rüdesheim. Byen er en del av øvre mellomrhindal som i 2002 ble oppført på UNESCOs Verdensarvliste. De som har bestilt utflukt kan bli med det lille toget, Winzerexpressen, på en kjøretur i de trange gatene i denne sjarmerende byen. Det blir også besøk i det interessante Siegfrieds Mekaniske Musikk Museum.
Vi skal være i sjarmerende Rüdesheim utover ettermiddagen, og få med oss de velkjente bindingsverkshusene, vinbarene og ikke minst den verdenskjente gaten «Drosselgasse». Gaten ligger i hjertet av gamlebyen og er en turistmagnet grunnet sin sjarm, vinhus, restauranter m.m.   Retur til skipet for middag.

Frankfurt
Dag 5

Mainz og Frankfurt

I løpet av natten har skipet seilt fra Rüdesheim til Mainz. Etter en bedre frokost passer det fint med bytur til fots. Vi som har utflukten inkludert spaserer gjennom de sjarmerende gatene i gamle Mainz, som også er hjembyen til Johannes von Gutenberg – mannen som utviklet boktrykkerkunsten. Vi besøker Gutenberg Museet og får tid til å oppleve byen på egenhånd. Retur til skipet, hvor vi nyter en deilig lunsj.

Etter lunsj har du mulighet til å bli med på en guidet byrundtur i Frankfurt. Vi kjører buss fra Mainz til Frankfurt, mens skipet fortsetter til Frankfurt der vi går om bord igjen om kvelden. Frankfurt er den største finansmetropolen i kontinental-Europa, og en av Europas viktigste kulturbyer. Dette er også den største byen langs den 527 km lange Main, som er en av de viktigste sideelvene til Rhinen.

Valgfri utflukt: Byrundtur i Frankfurt – (bestilles om bord)
Turen vil gi deg et levende innblikk i utviklingen av Frankfurt fra en middelaldersk handelsby til den økonomiske hovedstaden byen er i dag. Oppdag det historiske sentrum, hvor handelsmenn møttes i middelalderen. Lær mer om det kommersielle distritiktet, inkludert den berømte shoppinggaten «Zeil». I løpet av turen vil du også kjøre forbi bl.a. Deutsche Bundesbank og Frankfurt Stock Exchange. Se den nye imponerende bygningen til den europeiske sentralbanken som ble ferdig i mars 2015, videre forbi Bahnhofsviertel, som i dag er et meget populært område. Skyskrapere i Bankenviertel gir Frankfurt et utseende som minner om amerikanske byer, derav tilnavnet Mainhattan. Andre foretrekker navnet Bankfurt. Vår lokal-guide viser Frankfurts beste sider, med sin spesielle atmosfære og mange severdigheter. Det blir også en spasertur gjennom det berømte «Römerberg» og forbi katedralen, samt litt tid på egenhånd.

Sjarmerende Wertheim
Dag 6

Wertheim

I løpet av natten og formiddagen har skipet forflyttet seg til Wertheim, den romantiske middelalderbyen som ligger i et vakkert naturområde langs Main. Etter lunsj kan de som har bestilt utflukt bli med på en guidet spasertur i denne pittoreske gamlebyen, med sjarmerende, flotte bindingsverkshus og trange smug. Denne historiske byen kan også vise frem sine imponerende slottsruiner, noen av de største i Sør-Tyskland. Etter spaserturen blir det tid til å utforske byen på egenhånd før skipet seiler videre sent på kvelden.

Wurzburg
Dag 7

Würzburg

Tidlig om morgenen ankommer vi Würzburg. Byen har en forholdsvis ny bykjerne som er bygget opp igjen etter at 90% av byens sentrum ble bombet av britene under andre verdenskrig. Over 5000 mennesker omkom i luftangrepet. Byen ligger vakkert til langs Main i den tyske delstaten Bayern.
Etter frokost om bord kjører de som har bestilt utflukt buss til Würzburg Residence, et flott barokk-palass fra det 18.århundre. Området har i løpet av årene fungert som bolig for biskopene i det fyrstelige bispedømmet Würzburg. Det blir også en guidet byvandring der vi bl.a. får se den imponerende katedralen. Ved lunsjtider kaster skipet loss og forlater byen. Vi nyter en god lunsj om bord mens vakker natur glir forbi.

Rådhuset i Bamberg
Dag 8

Bamberg

Bamberg ligger i den nordlige delen av regionen Bayern, og ca. 25 mil nord for München. Den vakre og godt bevarte historiske byen, ligger idyllisk til blant elver og store skoger. Byen er bygget på syv høyder, og blir ofte sammenlignet med Roma. På hver topp står det en liten kirke. Bamberg står på UNESCOs Verdensarvliste og er kjent for sin livlige gamleby fra middelalderen og sine særegne øltradisjoner.
De som har bestilt utflukt kjører buss til sentrum av byen. Herfra går vi til fots over brostein og gjennom trange gater, forbi sjarmerende hus og det unike Rathaus, byens rådhus, som står midt i elven – mellom to broer. Et annet kjent landemerke er den store katedralen med sine fire tårn. Vi fortsetter til «Lille Venezia», en liten koloni av pittoreske fisker-hus fra 1900-tallet, som ligger langs elva Regnitz. Vi får også mulighet til å smake på det lokale ølet, før vi drar tilbake til skipet. Vel om bord nyter vi en god lunsj mens vi seiler videre mot Nürnberg.

Dag 9

Nürnberg

Velkommen til Nürnberg, den nest største byen i Bayern. Etter frokost kan de som har bestilt utflukt bli med på en spennende by-rundtur, hvor vi bl.a. besøker det keiserlige slott, et kjent landemerke i Nürnberg. I middelalderen levde keisere fra det hellige romerske riket i dette slottet, hvorfra det er en fantastisk utsikt over byen. Fra slottet fortsetter vi til sentrum, som er omgitt av den gamle bymuren fra middelalderen. Vi besøker kirken og går forbi det gamle rådhuset, bygget i renessansestil. Videre over markedet med vakre fontener, før vi kommer til den gamle katolske kirken som ble bygget i 1355 – 1362, og regnes som en av de viktigste kirkene i Nürnberg. Det blir også litt tid til å oppleve denne sjarmerende byen med sin hyggelige atmosfære på egenhånd.
Retur til skipet for lunsj og cruise videre mot Regensburg.

Regensburg
Dag 10

Regensburg

Vi ankommer Regensburg om morgenen. Vi har nå seilt ut av Main og inn på elven Donau. Byen er en av Tysklands eldste, og var tidligere hovedstad i Bayern. Regensburg var en viktig by under Karl den stores regjeringstid, og kom relativt uskadd fra de alliertes bombing under den andre verdenskrig.

De som har bestilt utflukt kan bli med på en to-timers byvandring, der vi går gjennom sentrum og den sjarmerende gamle bydelen med sine velholdte kjøpmannshus og det gamle rådhuset. Regensburg ble oppført på UNESCOs Verdensarvliste i 2006. Vi får se den gotiske katedralen, steinbroen fra 1100-tallet hvor korsfarerne krysset Donau på vei til Det hellige land, og restene av de romerske festningsmurene inkludert Porta Praetoria. Videre til St. Peters-katedralen, som vi ser fra utsiden. Etter byvandringen er det tid til å utforske denne hyggelige byen på egenhånd. Hva med å besøke det historiske Würstkuche hvor du har mulighet til å smake de berømte tyske pølsene?
Om ettermiddagen fortsetter vi videre mot Østerrike, og byen Linz.

Linz
Dag 11

Linz

Etter frokost kan de som har bestilt utflukt bli med på en guidet spasertur gjennom den fantastiske gamlebyen i Linz, med flott arkitektur, spennende attraksjoner og historiske steder. Bak Landhaus, er Mozarthaus, hvor den østerrikske komponisten Wolfgang Amadeus Mozart levde i 1783. Denne vakre bygningen med barokk-fasade fra 16.århundre, er stedet hvor han komponerte Linz Symphony. Vi går forbi det historiske hotellet «Kremsmünstererhof», det gamle markedet og opp til det imponerende hovedtorget med den store statuen «Trinity Column», fullført i 1723. Vi besøker også Konditori Jindrak, hvor det blir anledning til å smake på den berømte Linzer-kaken.

Valgfri utflukt: Heldagsutflukt til Salzburg – (bestilles om bord)
Salzburg ligger flott til langs elven Salzach i Østerrike. Byen som er viden kjent fra filmen «The Sound of Music», og for å være Mozarts fødeby, kan med sin vakre gamleby og den imponerende borgen Hohensalzburg, ta pusten fra mang en turist. Salzburg har en rekke museer og attraksjoner, som du finner i den godt bevarte gamlebyen. Her besøker vi Salzburgs domkirke, Mozarts fødested, Salzburg museum m.m. I gamlebyen ligger også Getreidegasse, en spennende og kanskje den mest berømte handlegaten i Salzburg. Gamlebyen med sin berømte og godt bevarte barokke arkitektur står oppført på UNESCOs Verdensarvliste. Du får servert en 3-retters tradisjonell østerisk lunsj, og mulighet til å oppdage mer av denne unike byen på egenhånd, før vi returnerer til skipet.

Dürnstein
Dag 12

Melk og Dürnstein

Donau bukter seg idyllisk gjennom postkort-landskapet i Wachaudalen. Vi ankommer Melk om morgenen.
Utflukten starter etter frokost for de som har bestilt dette. Det blir en kort busstur til det gamle, praktfulle Benediktinerklosteret. Stift Melk ble grunnlagt i 1089 da markgreve Leopold II ga et av slottene sine til benediktinermunkene i det 12.århundre. Klosteret regnes for å ha en av Europas mest fullendte barokkbygninger. Spesielt imponerende er biblioteket med sin store samling middelalder-manuskripter. Vi ender opp på klosterets store terrasse, hvor vi har en fantastisk utsikt over Donau. Deretter avslutter vi besøket i den vakre og imponerende klosterkirken, med sine fresker og enestående interiør med flotte malerier fra 18.århundre. Praktbygget, som også er kjent for sine tvillingtårn, regnes som den fineste barokke kirken nord for Alpene.

Lunsjen nytes om bord mens vi seiler videre mot Dürnstein, som ligger i hjertet av Wachaudalen og står oppført på UNESCOs Verdensarvliste. Vi ankommer byen om ettermiddagen. De de som har bestilt utflukt kan bli med på en spasertur i den sjarmerende middelalderbyen. Over byen rager den gamle middelalderborgen hvor Richard Løvehjerte ble holdt fanget under det tredje korstoget. Vi tar en tur langs den gamle bymuren og gjennom byporten. Her finnes det vinranker, aprikostrær, og små butikker hvor du kan få kjøpt lokale produkter. Turen avsluttes med en vakker orgelkonsert i kirken.

Om kvelden er det kapteinens middag om bord, mens skipet setter kursen mot Wien.

Wien er kjent for sine mange vakre slott.
Dag 13

Wien - Norge

Vi ankommer praktfulle Wien, Østerrikes hovedstad, på morgenen. Etter en god frokost må vi si farvel til skipet og mannskapet om bord. Før vi kjører til flyplassen, tar vi alle en bussrundtur for å oppleve denne vakre keiserbyen. Vi får se flere av byens historiske steder og severdigheter, bl.a. det fargerike Hundertwasserhaus og det storslåtte Belvedere slottet. Turen fortsetter langs Ringstrasse som vitner om sin fordums prakt, når Wien var hovedstaden i imperiet av Østerrike-Ungarn, og var Habsburgernes høyborg. Neste stopp blir det gamle sentrum av Wien, med sin imponerende Stefansdom. Vi spaserer gjennom gågatene før vi igjen tar plass i bussen og kjører til flyplassen.

Hjemreise med KLM via Amsterdam, der det blir noen timers ventetid før vi kan gå om bord i flyet videre til Norge.

Utflukter

Utfluktspakke med 12 utflukter

 • Dag 2. Amsterdam, kanalbåttur
 • Dag 3. Köln, byvandring og øl-smaking
 • Dag 4. Rüdesheim, byrundtur m/lite turisttog
 • Dag 5. Mainz, byvandring og Gutenberg Museum
 • Dag 6. Wertheim, byvandring
 • Dag 7. Würzburg, byvandring og Residence Palace
 • Dag 8. Bamberg, byvandring
 • Dag 9. Nürnberg, byrundtur
 • Dag 10. Regensburg, byvandring
 • Dag 11. Linz, byvandring
 • Dag 12. Melk, byrundtur og besøk i Benediktingerklosteret
 • Dag 12. Dürnstein, byvandring og orgelkonser

Utfluktspakken bestilles separat. Pris kr. 2490,- pr. person.

 

Valgfrie utflukter (bestilles og betales om bord)

 • Dag 5. Frankfurt, byrundtur
 • Dag 11. Linz, utflukt til Salzburg inkl. lunsj
 • River Navigator, resepsjon, Cruiseawa, elvecruise

MS River Navigator 4*

MS River Navigator har god komfort og lyst interiør. Skipet ble bygget i 2000 og renovert i 2013.
Lengde 110 meter, 3 dekk og plass til 134 reisende.

Skipet har romslige, velutstyrte fellesområder, og fasilitetene om bord inkluderer restaurant, salong med bar, bibliotek, trimrom, heis og stort soldekk. Gratis Wi-Fi. Alle lugarene er utvendige, og har bad med dusj, hårføner, minisafe, TV, air-condition og to enkeltsenger som kan settes sammen til en dobbeltseng. Lugarene er 14 kvadratmeter. Lugarene på øvre dekk har vindu fra gulv til tak, som delvis kan åpnes.

Stort soldekk hvor du kan nyte reisen fra en solseng, eller hva med et slag sjakk under solen?

For nostalgisk moro er den nye Rat Pack Lounge et perfekt sted å slappe av og nyte ett glass med gode venner. Her serveres klassiske cocktailer, originale kunstverk og en jukeboks fylt med hits fra Frank Sinatra, Sammy Davis, Dean Martin, og andre ikoner på 50 og 60-tallets jazz og pop.

Reisebetingelser

Prisen inkluderer

 • Fly Oslo – Amsterdam/Wien – Oslo (pris fra andre byer på forespørsel)
 • Flyskatter og havneavgifter
 • Transport mellom flyplass og skip
 • 12 netters cruise i utvendig lugar
 • Helpensjon om bord (fra middag første dag, til frokost siste dag)
 • Kaffe og te hele døgnet om bord
 • En aperitiff til kapteinens middag
 • Levende musikk i salongen
 • Gratis Wi-Fi om bord
 • Byrundtur i Wien
 • Norsk reiseleder med fra Oslo

Prisen inkluderer ikke

 • Drikkevarer (utover det som er nevnt i programmet)
 • Utfluktspakke (12 utflukter)
 • Valgfrie utflukter (må kjøpes om bord)
 • Tips til besetning, lokale guider og sjåfører
 • Avbestillings- og reiseforsikring

Tips
Tips er frivillig, men også forventet i store deler av verden. Rederiets anbefaling er ca. EUR 7 pr. person/dag til besetningen om bord. I tillegg er det vanlig å tipse ca. EUR 1 hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene.

Viktig informasjon
Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. På utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne følge resten av gruppen på byvandring i vanlig tempo.
Om bord- og ilandstigning skjer via en smal landgang, og få skip har heis. I flere havner er det vanlig at skipene fortøyes langside mot langside, med opptil tre-fire skip ved siden av hverandre. For å komme i land må man gå gjennom/over de andre skipene.
Rederiet forbeholder seg retten til å endre programmet og seilingsruten som følge av elvens vannstand eller andre uforutsette hendelser.