Skjærgårdscruise i Kroatia med motoryacht

/ Opplev Adriaterhavets fortryllende skjærgård

 • Yachtcruise på Kroatiakysten
 • Krystallklart vann og vakker natur

Bli med på et herlig cruise i Kroatias vakre skjærgård. Vi har en egen båt som er kun for oss. Mellom de fantastiske øyene i Adriaterhavet skal vi nyte deilige dager med sol, bade i asurblått hav, kose oss med god mat, besøke små sjarmerende landsbyer, nyte den herlige lokale vinen, vandre turer i vakker natur eller rett og slett slappe av på dekk med nye venner. Vi lar skipper og mannskap ta oss fra den ene idylliske bukten til den andre. Her gjelder det å ha badetøyet klart! Dagen starter gjerne med et morgenbad før vi cruiser av sted mot neste mål. Underveis spiser vi deilig lunsj om bord og gjør gjerne et stopp for å bade og snorkle i det krystallklare vannet. Hver ettermiddag ankrer vi opp i en ny, idyllisk havn. Her har du ettermiddagen og kvelden til å utforske nye steder, og med deilig mat og vin samt nye hyggelige bekjentskaper kan det fort kan bli noen sene kveldstimer før vi vender tilbake til båten.

MS «Dalmatia» er en elegant og moderne motoryacht, bygd i 2011. Hun har kun 18 lugarer, alle med aircondition og eget bad. Noen lugarer har dobbeltseng, andre 2 separate senger. På skipets øvre dekk er det fra solstolen en fantastisk utsikt til landskapet vi glir forbi. Hovedrestauranten har air condition, det finnes også bar, salong og et utendørs spiseområde. Akter finnes en plattform med stige for lettere tilgang til sjøen. Under følger dagsprogrammet som kan endres noe. Vår erfarne skipper vil bestemme den endelige reiseruten etter vær- og vindforhold.

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 17 990,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 16.08.2018 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 10 dager
Reiseleder
Ulf Brynildsen

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 16.08.2018
 • Avreisested Oslo
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 10 dager
 • Priser fra 17 990,-
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Oslo-Opatija

Vi flyr med Lufthansa, avreise fra Oslo Lufthavn om morgenen. Flybytte i München og ankomst Zagreb ved lunsjtid. Fra Zagreb blir det en to-timers reise med buss til Opatija, hvor vi skal vi bo i to netter på hotell før vi starter vårt eventyr til sjøs.

I kveld spiser vi middag på en hyggelig restaurant i Opatija.

Dag 2

Opatija

Frokost på hotellet. I dag kan du virkelig nyte denne perlen ved Adriaterhavet. Opatija blir også kalt «Adriaterhavets Nice». Opatija er et fasjonabelt kursted på Istrias østkyst. Langs den 12 kilometer lange stranden ligger det majestetiske og vakre 1800-talls bygninger. Dette minner om den franske riviera, men har et betydelig lavere prisnivå. Middag ute på restaurant om kvelden.

Opatija riviera
Dag 3

Opatija - Krk

Etter frokost gjør vi oss klare til å borde vårt flytende hotell. Ved lunsjtider setter vi kursen mot øya Krk som er Kroatias største øy. Underveis spiser vi deilig lunsj og tar et badestopp hvor du kan kjøle deg ned i det glassklare vannet. På ettermiddagen kaster vi anker ved byen Krk. Byen er omgitt av venezianske murer og har en katedral fra 1200-tallet. Øya Krk er knyttet til fastlandet med en 1430 m lang betongbro, der den største buen er den nest lengste i verden. Ta gjerne en spasertur på en av de mange strandpromenadene, her vokser det ofte pinjeskog, som gir en deilig skygge.

Gamlebyen Krk
Dag 4

Krk - Rab

Vi fortsetter seilasen mot Rab, også kalt kjærlighetsøya. Rab er en av de mest frodige øyene i Adriaterhavet og kjent for sitt biologiske mangfold, vakre sandstrender og lang dramatisk fortid som går helt tilbake til 3609 f.Kr. Selve byen Rab er omringet av en nesten intakt bymur og i gamlebyen kan man rusle rundt i brosteinsbelagte gater og beskue de vakre middelalderbygningene, palasser og kirketårn. Byen har et livlig sentrum med mange gode restauranter, barer og shoppingmuligheter. Ikke glem å smake på øya`s spesialitet, Rapska torta, en pai med mandler, maraschino-likør og sitron.

Fersk fiskerett
Dag 5

Rab - Zadar

I dag tar vi et badestopp ved den lille øya Maun før vi fortsetter vår reise mot Zadar. Zadar ligger på fastlandet, her blir det en guidet tur i gamlebyen. Til tross for at Zadar med sine 75.000 innbyggere er en av de største byene i landet, har den fremdeles et småbypreg med sin gamleby omkranset av en bymur. Her finner vi trange brosteinsbelagte gater, hyggelige butikker, kafeer, marked og gamle godt bevarte bygninger. Zadar er en sjarmerende og livlig by med stort utvalg av restauranter og utesteder. Byens spesialitet er kirsebærlikøren Maraschino.

Vakker solnedgang
Dag 6

Zadar - Molat eller Olib

Vi setter kursen mot øya Molat eller Olib. Begge øyene er svært små og har begrenset plass i båthavnen. Idylliske badebukter med krystallklart vann kjennetegner begge, samt stillhet, ro og vakker natur. Her finner du ikke mye uteliv.

I kveld byr vi på Captains dinner om bord på skipet.

St. Donatuskirken i Zadar
Dag 7

Molat eller Olib - Ilovik - Losinj

Etter frokost og et morgenbad fortsetter reisen mot blomsterøya Ilovik hvor vi har et kort stopp før vi cruiser videre til Losinj. Losinj er kjent som solskinnsøya, og kan skryte av flest soltimer per år i hele Europa. Losinj kan kanskje også kalles for duftenes øy, da øya er dekt med pinjetrær som setter et deilig preg på luften her. Ta en rusletur langs havnen og besøk gjerne den aromatiske hagen som viser øyas biolgiske mangfold, kanskje lar du deg friste til å kjøpe med lokalprodusert honning eller likør?

Losinj
Dag 8

Losinj - Cres

I dag skal vi til naboøya Cres. Cres og Losinj hang tidligere sammen, men for å forenkle båttrafikken bygde romerne en kanal mellom øyene. Cres er en vakker, langstrakt øy som er dekt med pinjetrær, olivenlunder og vinranker. Vi ankrer opp i den sjarmerende byen Cres. Sentrum av Cres er svært hyggelig med pastellfargede hus, idylliske cafeer og trange smug.

Idyll i Cres
Dag 9

Cres – Rabac

Vi nyter vår siste dag om bord, med badestopp og beundrer landskapet vi passerer før vi legger til i Rabac  på ettermiddagen. Rabac er en idyllisk fiskelandsby på Istrias østkyst som gradvis har utviklet seg til et lite, idyllisk badested. Ta gjerne turen innom en av de mange rustikke tavernaene som kalles konoba.

I kveld samles vi til avskjedsmiddag om bord. Kokken fyrer opp grillen mens vi hygger oss til bords og kan forhåpentligvis oppsummere mange gode minner fra vår uke sammen.

Rabac
Dag 10

Rabac-Opatija-Oslo

Etter frokost tar vi farvel og takker kaptein og mannskap for turen. Underveis til flyplassen stopper vi for en hyggelig lunsj (ikke inkludert). Vårt fly har avreise fra Zagreb på ettermiddagen, flybytte i München med ankomst Oslo Lufthavn sen kveld.

Reisebetingelser

PRISEN INKLUDERER

 • Fly Oslo-Zagreb t/r med Lufthansa
 • 2 netter på hotell i Opatija inkl. frokost
 • 2 middager i Opatija
 • 7 netter om bord på M/S Dalmatia inkl. frokost og lunsj inkl. 1 glass vin
 • Håndkleskift annenhver dag
 • Ettermiddagste-/kaffe med kjeks
 • Velkomstdrink
 • Captain’s dinner
 • En kveld med grilling på dekk
 • 1 flaske vann per dag
 • Vin- og olivenoljesmaking ombord
 • Sightseeing med engelsktalende guide i Opatija og Zadar
 • Gratis wifi om bord
 • Norsk reiseleder fra Escape Travel

PRISEN INKLUDERER IKKE

Reise- og avbestillingsforsikring
Øvrige måltider
Tips