Skjærgårdscruise i Kroatia

Bli med på et herlig cruise i vakre Kroatia, med sommer, sol og salt sjø!

Sitt godt tilbakelent på det store soldekket og nyt utsikten til Kroatias nydelige skjærgård. Livet er godt!  Du kan nesten speile deg i det klare Adriaterhavet mens du myser bak solbrillene etter neste bukt der vi legger til ved for å ta en dukkert. Du blir kjent med noen av Kroatias mange billedskjønne øyer og det er ingen mangel på sjarmerende landsbyer og hvite strender underveis. Da venter blant annet koselige Korcula, snirklete brosteinsgater i Hvar samt postkortstranda Zlatni Rat i Bol. Perlen Dubrovnik opplever vi også – alt dette på et og samme cruise!

Under følger dagsprogrammet som kan endres noe. Vår erfarne skipper vil bestemme den endelige reiseruten etter vær- og vindforhold. Det er lagt opp til en avslappende ferie, men ønsker du å oppleve mer underveis, arrangerer båten utflukter som bestilles og betales om bord.

Last ned reiseprogram
 • En tur i samarbeid med Vi over 60

Avreiser

 • Avreisedato 14.09.2017
 • Avreisested Oslo
 • Tilgjengelighet Utsolgt
 • Dager 10 dager
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Ankomst Split

Vi har avreise grytidlig om morgenen. Vi lander på flyplassen i Split og får transfer til hotellet hvor vi skal bo 2 netter før vi skal ut på bøljan blå. Hotellet ligger ca ti minutters gange fra den flotte gamlebyen i Split, hvor du finner et mylder av smale gater, små butikker, hyggelige restauranter og vinbarer. Split er en by der kultur, severdigheter, industri, handel og turisme lever side ved side. Havneområdet er imponerende vakkert, med en bred promenade kantet med palmer. Praktbygget Diokletianspalasset, hvitt og skinnende, er selvsagt bygget med den berømte steinen fra Brac. St. Dujamkatedralen er et landemerke i byen og dets klokketårn er å regne som byens symbol. Bli med reiselederen på en rusletur eller sett deg på en kafe og se på folkelivet. Om kvelden samles vi til en hyggelig velkomstmiddag.

Dag 2

Split

Dagen i dag er til egen disposisjon. De som ønsker kan bli med på en valgfri heldagsutflukt til den vakre byen Mostar i nabolandet Bosnia-Hercegovina (ikke inkludert). På grunn av sin beliggenhet var Mostar et viktig knutepunkt på handelsrutene mellom øst og vest, og innbyggerne levde i fred og fordragelighet på hver sin side av Neretva-elva inntil tragediene på 1990-tallet forandret byen for alltid. I dag er byen delt, med katolikker på vestsiden og muslimer på østsiden av elva. Den vakre brua Stari Most, innbyggernes stolthet, ble ødelagt under krigen, men er siden blitt gjenoppbygd og forbinder de to bydelene. Bussturen til Mostar tar ca 2 timer. Lunsj inkludert.

Dag 3

Split – innsjekk MS Majestic - Makarska

Vi spiser frokost på hotellet og tidlig ettermiddag drar vi til kaia der MS Majestic venter oss. Vi hilser på mannskapet, sjekker inn og finner oss til rette. Båten har avgang cirka kl. 13:00. Vi befinner oss i regionen Dalmatia hvor det finnes et stort antall øyer og der de største byene er Dubrovnik og Split. Med både nydelige badebukter, deilige sand- og steinstrender, fjell og interessante romerske ruiner – sier det seg selv at Dalmatia er elsket av både kroater selv og de besøkende.

Båten setter kursen langs kysten og mot Makarska mens vi nyter lunsjen tilberedt av mannskapet. Om ettermiddagen legger vi til ved en bukt der vi kan ta en forfriskende dukkert. Dersom du ønsker en kick-start på ferien, arrangerer båten to valgfrie utflukter du kan være med på. Begge involverer at det kiler litt i magen og får blodet til å pumpe litt ekstra. Du kan rafte nedover elven Cetina! Det er ingen voldsomme stryk, men en tur som passer alle som kan svømme og som liker litt fart og spenning. Du kan også zip-line 150 meter over elvedalen (maksvekt 130 kg). Dette er et vakkert område med frodig vegetasjon og klart vann om du ser ned underveis. Sikkerhetsbriefing er en selvfølge og til raftingen får du utstyr der.

Uansett kommer alle sammen om bord igjen i Makarska. Selve byen er liten og koselig og ligger langs det man kaller Makarska-rivieraen. Mange strender og et eldorado for sommerferie. L.

Dag 4

Makarska-Mjlet

Tidlig om morgenen setter vi kursen mot Mljet. Vi stopper for et dypp i havet ved Peljesac-halvøya før ankomst. I de frodige, grønne omgivelsene på øya Mljet og i nasjonalparken her, er det lett å nyte dagen. De to innsjøene Malo Jezero (den lille) og Veliko Jezero (den store) er perfekte settinger for rolig pedal-aktivitet og du kan leie sykkel om du vil. Midt i Veliko Jezero er det en bitteliten øy der det ligger et benediktinerkloster som ble påbegynt på 1100-tallet. I dag er det både i renessanse- og barokkstil, bygget på det opprinnelige romanske bygget. Du kan ta den lille båtturen over for å se nærmere på klosteret. Båten fortsetter mot Polaca/Pomena og ligger til kai der over natten.

Dag 5

Mljet-Dubrovnik

Etter frokost vender vi nesen mot praktbyen Dubrovnik. På turen dit nyter vi utsikten og den friske luften. Målet er det George Bernard Shaw kalte «himmelen på jord». Gamlebyen, eller Stari Grad som den også kalles, har en fantastisk beliggenhet helt i vannkanten, og er godt beskyttet av en intakt bymur. Byen har en rik historie og mange forskjellige styresett har preget den. Perioden man er mest stolt over er da byen var egen republikk, Republikken Ragusa. Formelt ble republikken selvstendig i 1382 og hadde allerede på 1400-tallet en egen og sterk havgående flåte. Takket være flåten hadde man kontakt med omverdenen gjennom handel. Byen ble bygget opp igjen etter et jordskjelv på 1600-tallet, og da i barokk stil.

Dubrovnik er en labyrint av bilfrie marmorgater, steinhus i matchende farger og storslagne palasser.  Byen har en italiensk finesse over seg med hovedgaten Stradun, men er fortsatt full av lokale innbyggere som mater katten og henger ut klesvasken i de trange smugene. En vandretur på toppen av muren gir deg følelsen av å komme nærmere byens historie. Den gamle kanonen står her ennå og peker ut i havet mot en av de mange cruisebåtene. Båten ligger til kai i Dubrovnik over natten.

Dag 6

Dubrovnik-Sipan/Trstenik

Litt utpå morgenen er vi på vei mot Sipan eller muligens Trstenik som ligger på Peljesac-halvøya. I dag skal vi slappe av om bord og selvfølgelig ta forfriskende dukkerter. Det ultraklare vannet rundt kysten her bare innbyr til det! Sipan er en vakker øy som byr på vingårder, olivenlunder og frodig vegetasjon. Det er stille og rolig stemning og båten ligger til kai enten ved Sipan eller Trstenik. Det er en valgfri utflukt til en lokal vingård og om kvelden blir det Captains dinner om bord.

Dag 7

Sipan/Trstenik-Korcula

Etter frokost setter vi kurs mot øya Korcula, og underveis spiser vi lunsj om bord. Korcula sies å være fødestedet til Marco Polo, noe de er veldig stolte av. Festningsbyen Korcula er stemningsfull med flere murer, tårn og festningsverk bygget på 1200-tallet. Bak murene ruver St. Markuskatedralen med sitt klokketårn. Kanalen som ble lagt mellom byen og øya holdt fiendene på avstand. Korcula by har mange sjarmerende barer og restauranter, et deilig sted å være.

Vi skal også stifte nærmere bekjentskap med den lokale vinen, en meget velsmakende sådan. En kunnskapsrik sommelier vil være guiden vår mens han eller hun forteller om øyas vinproduksjon. Vi skal smake oss frem til hva som karakteriserer fire ulike vintyper og noen får kanskje en ny sommerfavoritt! Tiltygg som passer til edle dråper er lokal, kortreist snack som ost, mandler og druer i tillegg til spesialiteten moreska sorbetto. Denne er laget av ingefær, sitronskall og myrt.

Dag 8

Korcula-Hvar

Det er tidlig avgang i dag fra Korcula til Pakleniøyene. Rett oversatt betyr det djeveløyene, men navnet skjemmer absolutt ikke disse grønnkledde øyene som ligger spredt rundt i det klare vannet. Lunsj om bord før vi fortsetter til en ny øy – Hvar. Den solfylte 290 kvadratkilometer store Hvar har lange tradisjoner for jordbruk og fiske, noe som fortsatt er viktig, selv om turismen for lengst har gjort sitt inntog.

Hvar by er stedet der vakre, utsmykkede gotiske palasser lever i perfekt symbiose med snirklete brosteinsgater, bilfrie marmorgater og strender. På en høyde over byen troner festningen Fortica som skulle beskytte mot de fryktede tyrkerne. Sentrum i Hvar by er St. Stephanstorget, et av de største torgene i Dalmatia. Fransiskanerklosteret fra 1400-tallet har et vakkert utført klokketårn og ble laget av en håndverkerfamilie fra Korcula. Hvar by er livlig om sommeren og det er et utall av barer og restauranter.

Dag 9

Hvar-Brac, Bol-Split

Neste nydelige øy på turen er Brac, kjent for sin hvite stein som er brukt på flere praktbygninger. Vi nevner bare Det hvite hus! De største stedene på Brac er Bol og Supetar. Bol er definitivt mest kjent – og det er her vi skal bade og kose oss i dag. Hovedrollen spilles av stranda som pryder utallige postkort – Zlatni Rat. Og den ER vakker og unik. Sanden er myk og hvit, formet som bokstaven v. Men denne formen endrer seg etter tidevann, strøm og vind og er et spesielt fenomen.

Ferden videre fortsetter til en av mange bukter ved Brac. Målet er mer bading før vi ankommer Split, hovedstaden i Dalmatia.

Om kvelden vartes vi opp av mannskapet som lager en velsmakende middag siste kvelden mens vi ligger til kai i Split. Det er mange muligheter for å fortsette kvelden etterpå på en av Splits mange barer eller kafeer.

Dag 10

Split, hjemreise

Etter frokost er det på tide å si på gjensyn til Kroatia og mannskapet som har tatt så godt vare på oss om bord. Vi får transfer ut til flyplassen for retur hjem til Norge.

Reisebetingelser

PRIS
Nedre dekk 15 980
Øvre dekk kr 18 290
Pris pr. person i delt dobbeltlugar.
Enkeltlugar fra kr 24 980

PRISEN INKLUDERER

 • Fly Oslo – Split t/r
 • 2 netter på 4* hotell i Split
 • 7 netters cruise i valgt kategori
 • Halvpensjon (frokost og lunsj) om bord
 • Drikkevarer til lunsj
 • Vinsmaking i Korcula
 • Byrundtur i Dubrovnik
 • Captains dinner ombord
 • Velkomstmiddag
 • Transport t/r flyplass – skip   
 • Flyskatter og havneavgifter (per sep. 2015) 
 • Norsk reiseleder med fra Escape Travel (ved minimum 25 deltagere)

PRISEN INKLUDERER IKKE

 • Middag der hvor dette ikke er spesifisert
 • Serviceavgift/tips til betjeningen ombord 
 • Utflukter 
 • Drikkevarer utover det som er spesifisert
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Utflukt til Mostar kr 950,– per person (min 15 personer)

 MS MAJESTIC
MS Majestic er en elegant og moderne motoryacht med kun 18 lugarer, alle med aircondition og eget bad. Skipet har et stort soldekk og en hyggelig restaurant samt egen badeplattform.

Byggeår: 2015
Lengde: 37 meter
Bredde: 7,6 meter
Soldekk: 180 kvadratmeter
Antall passasjerer: 35

Alle lugarer har enten dobbeltseng eller twin-senger samt dusj og toalett.