Slott og vin i Loiredalen

/ Elvecruise på Loire og hotell i Nantes

Loiredalen regnes som en av Frankrikes vakreste regioner. Det er ikke mange landskap i Europa som kan by på så mange godbiter for kulturinteresserte, og det er kort avstand mellom severdighetene. På programmet står flere av de fantastiske slottene i Loiredalen, vinsmaking i Muscadetdistriktet, Angers – hovedstaden i den historiske Anjouregionen, samt havnebyen Saint Nazaire. Vi avslutter reisen med et par hotellnetter i Nantes, det tidligere hovedsetet til hertugen av Loire.

Last ned reiseprogram
 • Drikke om bord inkludert

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 22.09.2017
 • Avreisested Oslo
 • Tilgjengelighet Utsolgt
 • Dager 8 dager
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Oslo-Nantes

Flyreise fra Oslo via Paris til Nantes midt på dagen. Felles transport med buss til skipet.

Bare drøye fem mil øst for Atlanterhavet ligger Nantes, Frankrikes sjette største by, ved utløpet til elven Loire. Her venter vårt elvecruiseskip MS Loire Princess. Vi sjekker inn på skipet og samles for en velkomstdrink og presentasjon av mannskapet. Etter middag er det en valgfri kveldsutflukt på elven Erdre, som har fått æresbetegnelsen «Frankrikes vakreste elv». Langs bredden ruver flere slott som perfekt tilpasset tilbehør til elven. Skipet ligger ved kai i Nantes over natten.

Dag 2

Nantes - Saint Nazaire

Etter frokost er det en valgfri utflukt i Nantes og området rundt. Her får dere rusle rundt i middelalderkvarteret Bouffay og se den overdådige gotiske katedralen, St. Peter og St. Paul. Deretter blir det besøk til Feydeau, som tidligere var en øy, men som nå er en del av byen. Legg spesielt merke til 1700-talls arkitekturen. Turen fortsetter til kaia og byens nyere områder, før dere besøker slottet til hertugen av Bretagne. Runde konstruksjoner med spisse tårn og vollgrav får tankene til å vandre til barske riddere og uskyldige jomfruer. Slottet slik det fremstår i dag ble bygget på 1400-tallet, opprinnelig tenkt som både bolig og militært fort. Hertuginne Anne, dronning av Frankrike to ganger siden hun var gift med både Charles VIII og Ludvig XII, fortsatte arbeidet. I dag er slottet museum og et landemerke ved Loireelven. Retur til skipet for lunsj.


Om ettermiddagen er det valgfri utflukt til Saint Nazaire, som ligger vakkert til ved sjøen. Besøket begynner med Escal’Atlantic, hvor du får et innblikk i hvordan livet var om bord på de legendariske Atlanterhavsskipene «Normandie» og «France». Hvordan var det å reise over Atlanterhavet for den som emigrerte og søkte et bedre liv i «mulighetenes land»? Historien bak og om skipene kan både ses og oppleves i form av utstillinger og levendegjøring med effekter. Utflukten fortsetter i denne ånden med besøk ved byens skipsverft, Europas største. Verftet er anerkjent verden over og dere vil få et godt innblikk i dagens skipskonstruksjon, kontra gamle dagers da «Normandie» og «France» ble bygget. For å delta på denne utflukten må du ha med passet ditt. Retur til skipet, som i mellomtiden har seilt til Saint Nazaire. Etter middag blir det dans om bord.

Dag 3

Saint Nazaire - Ancenis

Om formiddagen seiler vi på Loireelven. Nyt dagen om bord, les en bok eller følg med på det som passeres underveis. Vi ankommer Ancenis om ettermiddagen. Herfra er det en valgfri utflukt til Muscadet – regionen som er kjent for lette, tørre hvitviner som er perfekt følge til skalldyr. Dere besøker en vingård og får lære mer om akkurat denne vinens vei fra drue til velsmakende vin. Det viktigste er å smake på vinene – og det skal dere selvfølgelig gjøre. Turen fortsetter til Clisson, en sjarmerende middelalderby med italiensk påvirkning og stemning. Om kvelden er det middag og underholdning om bord.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Dag 4

Ancenis - Bouchemaine

Vi seiler mot Bouchemaine hele morgenen og formiddagen. Deretter er det en valgfri utflukt til Angers. Dette er en livlig by ved elven med rik historisk og kunstnerisk arv. Tidligere var byen setet for hertugene av Anjou, ikke minst for Plantagenet – en kjent slekt i området. Slottsbesøk er en selvfølge i denne regionen, også i dag. Kong Rene av Anjou ble født på slottet i Angers på 1400-tallet. Akkurat dette slottet er av stor historisk interesse, da det er dekorert med et nesten 100 meter langt håndvevet bilde fra middelalderen. Kunstverket oppbevares i et mørkt rom for å bevare fargene og stoffet. Fargene er derfor fortsatt godt bevart og bildene levendegjør Johannes åpenbaring. Turen går videre til la Doutre, en landsby i hjertet av Angers. Etter middag er det mannskapet om bord som står for underholdningen – og noen har mange talenter! Skipet ligger i Bouchemaine over natten.

Dag 5

Bouchemaine - Loiredalen - Ancenis

Etter frokost er det utflukt til noen av slottene i Loiredalen og i dag er alle gode ting tre. Først til prakteksemplaret Château d’Azay-le-Rideau, et av de flotteste ved Loire. Slottet er bygget på 1500-tallet, på en liten øy midt i elven Indre, og er et av de fremste eksempler på tidlig fransk renessanse arkitektur. Vi kan også se påvirkning fra Italias mestere på dette slottet, da målet var å forene det elegante franske med det storslagne italienske. Retur til skipet som i mellomtiden har seilt til Villandry. Etter lunsj er det tid til å rusle rundt på egen hånd gjennom hagene ved slottet Villandry. Her er det perfeksjon og planlegging bak enhver figur og et hvert bed, som igjen gir en ekstrem velfrisert og harmonisk helhet. Vi fortsetter til Rigny-Ussé og slottet Ussé. Bygget på 1400 og 1500-tallet, er det nærmest et Disneyslott av enorme dimensjoner. Det er et riktig eventyrslott og det er lett å drømme seg tilbake til en verden med prinsesser, prinser og slottsball. Det sies faktisk at Charles Perraults inspirasjon til eventyret Askepott kom fra nettopp Château d’Ussé. Retur til skipet som nå ligger i Ancenis. Siste kvelden om bord er det festmiddag, mens skipet seiler tilbake mot Nantes.

Dag 6

Nantes

Etter frokost sjekker vi ut og sier farvel til mannskapet. Vi fortsetter vår reise i vinens verden, og skal i dag besøke Museum of the Vineyard of Nantes. Vi vil her få en introduksjon til områdets vinhistorie, og utviklingen fra Middelalderen til i dag. Fra planting av vinranker til markedsføring; alle stadier av vinproduksjonen blir forklart. Vi må naturligvis også smake på vinen, og en vinmaker vil lose oss gjennom smakingen av tre viner med tilhørende fingermat. Vi sjekker deretter inn på vårt førsteklassehotell, sentralt beliggende i Nantes, hvor vi skal bo i to netter.

Som hovedstaden i Bretagne, har byen vært gjennom mange forandringer opp gjennom tidene. Regionen Bretagne er regionen for den som elsker friluftsliv – med tette skoger, dramatisk kystlinje og nydelige strender. På 1700-tallet var havnen hjertet og sjelen i Nantes. Derfra var veien kort til skipsbygging og industri. I dagens bybilde sprudler en levende studentby med sterk kulturfølelse og utpreget arkitektur i bakgrunnen.  Lysende eksempler på dette er Musée des Beaux-Arts – med verker av Chagall, Monet, Picasso og Kandinsky, Musée Jules Verne og Les Machines de l’Île de Nantes – som åpner en fantasiverden av mekanikk og maskiner.

Dag 7

Nantes

Dagen i dag kan du bruke akkurat som du ønsker. Kanskje har du bare lyst til å rusle rundt, nyte livet fra en fortauskafé eller besøke et av byens mange museer? Etter nesten en uke på reise er det mange opplevelser som skal fordøyes, og det kan være godt med en dag uten de store planene. Vi møtes til avskjedsmiddag på en lokal restaurant om kvelden.

Dag 8

Nantes - Oslo

Frokost på hotellet. Transport med buss til flyplassen. Flyreise fra Nantes på formiddagen, via Paris til Oslo.

Reisebetingelser

PRISEN INKLUDERER

 • Flyreise Oslo-Nantes t/r (pris på avreise fra andre byer på forespørsel)
 • Flyskatter og havneavgifter
 • Transport flyplass-hotell-skip-flyplass
 • Fem netter cruise i utvendig lugar
 • To netter på førsteklassehotell i Nantes
 • Helpensjon om bord på skipet
 • Drikke om bord på skipet: vann, vin, øl, juice og kaffe til måltidene og drinker servert i baren (ikke champagne og vin fra vinlisten)
 • To utflukter
 • Norsk reiseleder fra Escape

PRISEN INKLUDERER IKKE

 • Utfluktspakke
 • Tips til besetning, lokale guider og sjåfører
 • Avbestillings- og reiseforsikring

UTFLUKTSPAKKE
Utfluktene i programmet kan forhåndsbestilles i en utfluktspakke til kr 2440,- per person. For å være sikret plass på utfluktene, anbefaler vi at du bestiller utfluktspakken samtidig med cruiset. De forhåndsbestilte utfluktene vil være med engelsktalende guide. Det er også mulig å bestille utfluktene enkeltvis om bord, men da til høyere pris og med forbehold om ledig kapasitet.

Inkludert aktivitet:

Dag 5. Loiredalen Utflukt til slottene Azay-le-Rideau, Villandry og d’Ussé
Dag 6. Nantes Utflukt yil Nantes Vineyard Museum

Utfluktspakke:

Dag 1. Nantes Kveldscruise på Erdre
Dag 2. Nantes Byrundtur i Nantes, Utflukt til St. Nazaire
Dag 3. Ancenis Utflukt til Muscadet
Dag 4. Bouchemaine Angers

VIKTIG INFORMASJON
Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. På utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje. Ombord- og ilandstigning skjer via en smal landgang, og få skip har heis. I flere havner er det vanlig at skipene fortøyes langside mot langside, med opptil tre–fire skip ved siden av hverandre. For å komme i land må man gå gjennom/over de andre skipene. Rederiet forbeholder seg retten til å endre programmet og seilingsruten som følge av elvens vannstand eller andre uforutsette hendelser.

TIPS
Tips er frivillig, men også forventet. Rederiets anbefaling er cirka EUR 30 pr. person til besetningen om bord. I tillegg er det vanlig å tipse cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene.

OM SKIPET

MS LOIRE PRINCESSE 4*+
Rederi CroisiEurope
Byggeår 2015
Antall dekk 2
Passasjerer 96

Om bord er det restaurant, salong med dansegulv, bar med liten terrasse, og soldekk. Gratis Wi-Fi. Alle lugarene er utvendige og har bad med dusj, hårtørrer, radio, TV, minisafe og aircondition. Lugarene har to enkeltsenger som kan settes sammen til en dobbeltseng. Privat balkong på øvre dekk.