Sør-Afrika

/ Et storslått og interessant land

I løpet av disse dagene får du oppleve Johannesburg, hvor du blant annet får innblikk i apartheid og mer forståelse for den enorme betydning Nelson Mandela har hatt for landet. Det blir selvsagt safari for å få med seg det ubeskrivelige, rike dyrelivet samt besøk i Cape Town, en av verdens desidert vakreste byer. Dette blir en drømmereise der minnene vil være med deg for alltid.

Last ned reiseprogram
 • Norsk reiseleder

Avreiser

 • Avreisedato 17.02.2017
 • Avreisested Oslo
 • Tilgjengelighet Utsolgt
 • Dager 11 dager
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

NORGE – JOHANNESBURG

Vi flyr med SAS og South African fra Oslo til Johannesburg. Avreise Oslo Lufthavn om ettermiddagen og flybytte og mellomlanding i London.

Dag 2

JOHANNESBURG

Ankomst Johannesburg om formiddagen, lokal tid.

Her møter buss og guide oss. Vi veksler penger og begynner med en gang på sightseeing – ut på tur! Vårt første besøk blir på Gold Reef City i Johannesburg. Her får vi innblikk i gullgraving og besøker en av de eldste gullgruvene i byen. Heisen tar oss ned hele 220 meter, slik at vi får oppleve hvordan det er være gruvearbeider for en kort stund. Lunsjen spiser vi også her i Gold Reef City.

Vi blir også underholdt av dansende siyagida-afrikanere. Overnatting i Johannesburg på Metcourt Hotel. Middagen spiser vi på Rosetta, en restaurant med buffet i samme kompleks som hotellet. Lunsj og middag.

Dag 3

SOWETO – PRETORIA – JOHANNESBURG

Etter frokost kjører vi sørvestover til Soweto, en by som var på alles lepper før revolusjonen og som regnes som den fargede befolkningens høyborg. Byen har 3.5 millioner innbyggere. Vi besøker Frihetsplassen, og vi ser hvor Nelson Mandela vokste opp og bodde. Deretter tar vi en sightseeing rundt i byen. Vi besøker den eneste veien i verden hvor to mottakere av Nobels Fredspris har bodd. Lunsj på Wandie’s i Soweto.

Etter lunsj setter vi kursen mot nord til hovedstaden Pretoria hvor vi ser Church Square med det gamle Parlamentet, Justispalasset og den imponerende Union Building. På veien tilbake til hotellet i Johannesburg, besøker vi Woortremmer Monument, med dets museum. Overnatting på hotell Metcourt. Frokost, lunsj og middag.

Dag 4

JOHANNESBURG – MABULU

Etter frokost setter vi oss i bussen og kjører nordover på N1. Etter cirka 2 timer ankommer vi Mabula Lodge til lunsj. Vi sjekker inn på rommene og senere på ettermiddagen begynner det: vår game drive–safari med de første glimtene av det fantastiske dyrelivet! Den pågår frem til cirka kl. 18.30. Da er det retur til lodgen for middag og overnatting. Frokost, lunsj og middag.

Dag 5

Safari!

Før frokost drar vi ut på savannen for å se på dyrene igjen. Vi er på jakt etter «The big five» – elefant, neshorn, leopard, bøffel og løve. Men det er også mye annet å se – blant annet høyreiste sjiraffer, stripete sebraer og spretne antiloper. For en spennende opplevelse en safari er! Her er ingenting iscenesatt eller tilrettelagt – du vet aldri hva du får se. Vi er tilbake til frokost. Vi tar det rolig før og etter lunsj, før det på nytt blir mer safari. Vi legger ut igjen ved 16-tiden og er tilbake til middag. Frokost, lunsj og middag.

Dag 6

MABULU – JOHANNESBURG – CAPE TOWN

De mest ivrige rekker en ny safari før frokost. Deretter setter vi kursen tilbake til Johannesburg og direkte til flyplassen for avreise til nydelige Cape Town. Flyavgang om ettermiddagen. Det er mange, gode opplevelser i vente de kommende dagene også. Mange regner Cape Town som en av de aller vakreste i verden – fargene og de naturlige kulissene som Table Mountain, bidrar i høyeste grad til at dette er det mye sant i.

På flyplassen i Cape Town venter buss som tar oss til Hotel Sun Square. Her nyter vi den første kvelden med middag på hotellet. Frokost og middag.

Dag 7

KAPP DET GODE HÅP

Etter frokost setter vi kursen mot Kapp det gode håp. Før vi ankommer det sydvestligste stedet i Afrika – der Atlanterhavet møter Det indiske hav – skal vi på en kort selsafari med båt ut fra Hout Bay. Kapp det gode håp er i dag et naturreservat med en sammensatt flora og et meget rikt dyreliv. Vi tar fjellbanen opp til Cape Point og nyter den herlige utsikten. Turen går så østover til Simons Town hvor en hummerlunsj venter på oss.

Deretter går turen til pingvinkolonien ved Boulders Beach. De artige «smokingkledde» sjarmørene er alltid morsomme å se på! Vi returnerer så til til Cape Town. Middag på en lokal restaurant på Waterfront – Cape Towns livlige shopping- og restaurantdistrikt med mye liv og røre. Frokost, lunsj og middag.

Dag 8

vakre CAPE TOWN

Cape Town er den eldste byen i Sør-Afrika og regnes som landets politiske hovedstad. Den ligger fantastisk til ved sjøen, og ja, den er utvilsomt en av de vakreste byene i verden. Vi tar taubanen opp på Table Mountain cirka 1 100m over havet, der utsikten kort og godt er formidabel! (Skulle det bli dårlig vær, vil vi ta turen opp en annen dag under oppholdet).

Vel nede igjen tar vi en liten sightseeing i byen, blant annet til et av de eldste områdene, Bo’kaap eller malay-kvarteret. Området har i dag rundt 6000 innbyggere, de fleste muslimer. Her finnes en blanding av øst og vest, de fleste er etterkommere etter tidligere slaver hentet fra både Afrika og Asia. Hit kom en salig blanding av kriminelle, lærde, dyktige håndverkere og kunstnere, samt religiøse ledere. Husene er lave og fargerike med en herlig kardemommeby-følelse. Etterpå avslutter vi ved Waterfront med sine restauranter, kafeer og butikker.  I dag er dagen for å nyte det som Cape Town har å by på, og velge selv hvor lunsj og middag skal nytes. Reiseleder gir selvsagt forslag. Frokost.

Dag 9

CAPE TOWN

Etter frokost seter vi kursen mot Stellenbosch og vinområdet i Sør-Afrika. Dette området er nærmest velsignet av naturen på mange måter, og de edle dråpene som dyrkes her har de beste vekstvilkår. Omgivelsene er elegante og vakre, og det er her den rike mat- og vinkulturen virkelig blomstrer. Vi skal selvsagt besøke en vingård, vi velger oss Simonsig, for omvisning og vinsmaking, før vi returnerer tilbake til Cape Town. Vi skal også besøke Robben Island, der landsfaderen Nelson Mandela satt fengslet i over 20 år. Et meget viktig aspekt av landets historie. Båten går kl. 15.00 og vi må være på kaia ved klokketårnet senest kl. 14.30. Frokost.

Dag 10

FRIDAG og HJEMREISE

Dagen er til egen disposisjon i Cape Town. Butikkene er åpne på Waterfront, så det er absolutt mulighet for den siste shoppingrunden før ferden går ut mot flyplassen. Det er avgang med South African om ettermiddagen. Flybytter og mellomlandinger i Johannesburg og London. Frokost.

Dag 11

ankomst norge

Ankomst Oslo Lufthavn om ettermiddagen etter flyreise med SAS fra London.

Reisebetingelser

Prisen inkluderer

 • Alle flyreiser
 • Transport flyplass – hotell – flyplass
 • Gode hoteller i dobbeltrom
 • Frokost alle dager
 • 4 lunsjer og 5 middager
 • Rundreise ifølge det oppsatte program i Sør-Afrika
 • Engelsktalende lokalguide
 • Norsk reiseleder

Prisen inkluderer ikke

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Tips til guide, sjåfør, hoteller og restauranter.
 • Måltider som ikke er beskrevet og drikke til alle måltider.

Vi tar forbehold om endringer i program og pris. Prisen er basert på minimum 20 deltakere.