Sør-Afrika med safari i februar 2018

/ En opplevelse for livet!

Bli med til Sør-Afrika, et av verdens mest storslåtte og interessante land! I løpet av disse dagene får du oppleve Johannesburg, hvor du blant annet får innblikk i apartheid og mer forståelse for den enorme betydning Nelson Mandela har hatt for landet. Det blir selvsagt safari for å få med seg det ubeskrivelige, rike dyrelivet samt besøk i Cape Town med Robben Island, Kapp det gode håp og vindistriktet. Dette blir en drømmereise der minnene vil være med deg for alltid!

Last ned reiseprogram
Reiseleder
Lars Jegleim

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 16.02.2018
 • Avreisested Oslo
 • Tilgjengelighet Utsolgt
 • Dager 11 dager
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Norge - Johannesburg

Vi flyr med British Airways fra Oslo til Johannesburg. Avreise Oslo Lufthavn kl 16:40 med flybytte i London. Ankomst London kl 18:10 for videre tilslutning til Sør-Afrika kl 20:55.

Dag 2

Johannesburg

Vi lander i Johannesburg kl 09:50 lokal tid (pluss 1 t). Her venter bussen og vår lokale guide. Vi veksler penger og begynner med en gang på sightseeing – ut på tur! Vårt første besøk blir på Gold Reef City i Johannesburg. Her får vi innblikk i gullgraving og besøker en av de eldste gullgruvene i byen. Heisen tar oss ned hele 220 meter (selvsagt frivillig!), slik at vi får oppleve hvordan det er å være gruvearbeider for en kort stund. Vi blir også underholdt av dansende siyagida- afrikanere. Dagens lunsj spiser vi ved Moyo Zoo Lake, og det blir overnatting i Johannesburg på Hotel Peermont Metcourt hvor vi skal bo to netter. Etter å ha sjekket inn og installert oss på rommene, blir det felles buffetmiddag på restaurant Rosetta i samme kompleks som hotellet. (Lunsj og middag)

Dag 3

Soweto - Pretoria - Johannesburg

Etter frokost kjører vi til Soweto, en by som var på alles lepper før revolusjonen og som regnes som den fargede befolkningens høyborg. Byen har 3.5 millioner innbyggere. Vi besøker Frihetsplassen, Hector Pieterson museet og huset hvor Nelson Mandela vokste opp og bodde. Deretter tar vi en sightseeing rundt i byen og besøker bl.a. den eneste veien i verden hvor to mottakere av Nobels Fredspris har bodd (Nelson Mandela og Desmond Tutu). Det blir lunsj på restaurant Sakhumzi i Soweto før vi setter kursen nordover til hovedstaden Pretoria hvor vi ser Church Square med det gamle Parlamentet, Justispalasset og den imponerende Union Building. På veien tilbake til hotellet i Johannesburg, besøker vi Woortrekker Monument og museet der. Om kvelden samles vi rundt middagsbordene i Tribes Restaurant i gangavstand fra hotellet. (Frokost, lunsj og middag)

Union Building, Pretoria
Dag 4

Johannesburg - Mabula Lodge

I dag setter vi oss i bussen og kjører nordover på hovedveien N1. Etter cirka to timer ankommer vi Mabula Lodge hvor de venter oss med lunsj. Vi sjekker inn på rommene og senere på ettermiddagen begynner vår «gamedrive-safari» med de første opplevelsene av det fantastiske dyrelivet! Safarien pågår frem til cirka kl 18:30, før det blir retur til lodge’n for middag og overnatting. (Frokost, lunsj og middag)

Dag 5

Safari

Allerede før frokost drar vi ut på savannen for å se på dyrene igjen. Vi er på jakt etter «the big five» – elefant, neshorn, leopard, bøffel og løve. Men det er også mye annet å se, blant annet høyreiste sjiraffer, stripete sebraer og spretne antiloper. For en spennende opplevelse en safari er! Her er ingenting iscenesatt eller tilrettelagt, – og du vet aldri hva du får se. Vi er tilbake på lodge’n til frokost og tar det med ro frem til lunsj. Om ettermiddagen blir det mer safari. Nye store opplevelser venter! Vi drar ca kl 16:00 og utforsker dyrelivet før vi igjen samles til hyggelig middag om kvelden. (Frokost, lunsj og middag)

Dag 6

Mabula - Johannesburg - Cape Town

De mest ivrige rekker en ny safari før frokost. Deretter setter vi kursen tilbake til Johannesburg og direkte til flyplassen for avreise til nydelige Cape Town. Flyavgang kl 12:50 og ankomst kl 15:00. Det venter oss store og gode opplevelser de kommende dagene også! Mange regner Cape Town som en av de aller vakreste byene i verden. Fargene og de naturlige kulissene med havet og Table Mountain, bidrar i høyeste grad til at dette er en særdeles vakker by. På flyplassen i Cape Town venter bussen som tar oss til Sun Square Hotel hvor vi skal bo fire netter. Vi nyter den første kvelden sammen med middag i hotellets restaurant. (Frokost og middag)

Dag 7

Kapp det gode håp

Etter frokost setter vi kursen mot Kapp det gode håp i et meget vakkert naturlandskap. Før vi ankommer det sydvestligste stedet i Afrika, der Atlanterhavet møter Det indiske hav, skal vi på en kort selsafari med båt fra Hout Bay og ut til Seal Island (værforbehold). Kapp det gode håp er i dag et naturreservat med en sammensatt flora og et meget rikt dyreliv. Turen går så østover til Simons Town hvor en hummerlunsj venter på oss på Fish Hoek Galley Seafood Restaurant. Vi tar fjellbanen opp til Cape Point og nyter den herlige utsikten. Det stedlige fyrtårnet er verdens kraftigste og sender en lysstråle tilsvarende 19 millioner stearinlys utover havet! Herfra går turen til pingvin-kolonien ved Boulders Beach. De artige «smokingkledde» sjarmørene er alltid morsomme å se på! Vi returnerer så til Cape Town. Kveldens middag spiser vi sammen på Greek Fisherman Restaurant på Waterfront som er Cape Towns livlige shopping- og restaurantdistrikt ut mot havet på byens vestkant. (Frokost, lunsj og middag)

Dag 8

Vakre Cape Town

Cape Town er den eldste byen i Sør-Afrika og regnes som landets politiske hovedstad. Den ligger fantastisk til ved sjøen, og ja, den er utvilsomt en av de vakreste byene i verden. Vi tar taubanen opp på Table Mountain cirka 1 100 m over havet (værforbehold), der utsikten kort og godt er formidabel! Vel nede igjen tar vi en liten sightseeing i byen, blant annet til et av de eldste områdene, Bo’kaap eller Malay-kvarteret. Området har i dag rundt 6000 innbyggere, vesentlig muslimer. Her finnes en blanding av øst og vest, de fleste er etterkommere etter tidligere slaver hentet fra både Afrika og Asia. Hit kom en broket blanding av kriminelle, lærde, dyktige håndverkere og kunstnere, samt religiøse ledere. Husene er lave og fargerike med en herlig Kardemommeby-følelse. Etterpå avslutter vi ved Waterfront med sine restauranter, kafeer og butikker. I dag er dagen for å nyte det som Cape Town har å by på, og selv velge hvor lunsj og middag skal nytes. Reiseleder gir selvsagt forslag og tilbud om å spise samlet for dem søm ønsker det. (Frokost)

Dag 9

Cape Town med vindistriktet

Etter frokost setter vi kursen mot Stellenbosch og vinområdet i Sør-Afrika. Dette området er velsignet av naturen på flere måter, og de edle dråpene som dyrkes her har de beste vekstvilkår og gir vin av ypperste kvalitet. Omgivelsene er elegante og vakre, og her blomstrer Sør-Afrikas rike mat- og vinkultur. Vi skal selvsagt besøke en vingård, vi velger oss Simonsig Wine Estate ved foten av Simonsberg-fjellene (www.simonsig.co.za). Her blir det omvisning og vinsmaking, før vi returnerer tilbake til Cape Town hvor vi skal ta båt til Robben Island, der landsfaderen Nelson Mandela satt fengslet i over 20 år. Dette er et meget viktig aspekt av landets historie. Båten går kl 15:00 og vi må være på kaia ved klokketårnet senest kl 14:30 (værforbehold). På Robben Island får vi et interessant møte det gamle høy-sikkerhets fengslet og vi får møte en tidligere politisk fange som satt fengslet der. Det blir også en liten rundtur i buss ute på selva øya, før vi returnerer med båten. Dagens lunsj blir tilrettelagt, men er ikke inkludert. Om kvelden blir det tilbud om å være med til Gold Restaurant (www.goldrestaurant.co.za) Dette koster kr 590,- ekstra (transport + middag med show) ved. min 10 deltagere. Kryss av ved påmelding om du ønsker å være med på dette. (Frokost)

Dag 10

Fridag og hjemreise

Siste dagen er til egen disposisjon i Cape Town. Butikkene er åpne på Waterfront, så det er absolutt mulighet for den siste shoppingrunden før ferden går ut mot flyplassen sen ettermiddag, hvor vi må møte i god tid før avreise med British Airways kl 21:40. Vi har et direktefly til London hvor vi ankommer tidlig neste morgen. (Frokost)

Dag 11

Ankomst Norge

Vi ankommer London kl 07:25 og reiser videre med British Airways til Oslo kl 09:10. Ankomst Oslo Lufthavn Gardermoen kl 12:25.

NB: Flytidene kan bli endret før avreise. Kontakt oss gjerne dersom du ønsker å starte din reise fra andre flyplasser i Norge.

Lars Jegleim

Reiseleder

Lars Jegleim er en erfaren reiseleder som har reist til flere afrikanske land i mange år. Han er veldig opptatt av det afrikanske kontinent. Mennesker, dyr, natur, kultur og opplevelser er noe som påvirker Lars til å reise til Afrika igjen og igjen. Denne gang tar han deg med til Sør-Afrika, et av verdens vakreste og mest interessante land. I løpet av 11 dager får du oppleve: JOHANNESBURG, hvor du bl.a. får innblikk i apartheid og mer forståelse for den betydning Nelson Mandela har hatt SAFARI med mange afrikanske dyr CAPE TOWN, en av verdens vakreste byer på sørspissen av det afrikanske kontinent EN «DRØMMETUR» – ONCE IN A LIFETIME !?

Reisebetingelser

PRISEN INKLUDERER

 • Flyreise Oslo – Johannesburg med retur fra Cape Town
 • Innenriksfly Johannesburg – Cape Town
 • Flyskatter og avgifter (kr 3 645,- pr. april 2017)
 • Transport ifølge det oppsatte program i Sør-Afrika.
 • Gode hoteller i dobbeltrom
 • Frokost alle dager, 4 lunsjer og 5 middager
 • Inngangspenger til severdighetene som er nevnt i programmet
 • Engelsktalende lokale guider
 • Norsk reiseleder

PRISEN INKLUDERER IKKE

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Tips til guide, sjåfør, hoteller og restauranter
 • Måltider som ikke er beskrevet og drikke til alle måltider.

ANNEN VIKTIG INFORMASJON

BOSTEDER
Johannesburg Hotel Peermont Metcourt www.peermont.com

Mabula Mabula Game Lodge  www.mabula.com

Cape Town Hotel Sun Square Cape Town Gardens www.tsogosun.com

(Med forbehold om bytte til tilsvarende hoteller. Oppdaterte opplysninger gis evt. før avreise).

TELEFON OG ELEKTRISITET
Norske mobiltelefoner virker i Sør Afrika og strømstyrken er 220 volt som her hjemme. Stikkontakter er imidlertid av en annen type v. Sørafrikanske stikkontakter har tre pinner. Overgang/adapter kan kjøpes i de fleste spesialforretning for el-utstyr.

TIDSFORSKJELL
Det er 1 times forskjell til Norge, dvs. at Sør-Afrika ligger 1 time før oss.

VAKSINER/MEDISINER
Kontakt ditt lokale helsekontor om hvilke vaksiner du trenger, det kan endre seg fra tid til annen og det er helsemyndighetene som er faginstans på dette.

REISELEDER
Det er med reiseleder fra Norge. Vedkommende har vært i Sør-Afrika ved flere anledninger og kjenner landet godt. I tillegg har vi lokale guider som kan alt om dette unike landet og tar oss med på innsiden av Sør-Afrika.

KLÆR
I Sør-Afrika er det for oss nordmenn alltid et behagelig klima. Lette sommerklær anbefales. Ta med en vindtett jakke for båt- og fjellturer, og en lett genser for kveldsbruk. Gode sko anbefales og husk badetøy. Sporty antrekk til dagbruk, men man skifter til normalt pentøy til middag.

MAT OG DRIKKE
I Sør-Afrika trenger du ikke være spesielt forsiktig med hva du drikker eller spiser, men anbefales ikke å drikke vann fra springen.  Mat og drikke er rimelig. Man får vanligvis en god middag med vin for ca kr 200,- på gode restauranter. Sør-Afrika er kjent for gode kvalitetsviner.

SHOPPING
Det meste er ganske rimelig i Sør-Afrika, og man kan gjøre en god handel på nesten alt. Gull og edelstener er noe man fordelaktig kan kjøpe, ellers er både klær, sko og skinnvarer (strutseskinn) rimelig. Vi besøker flere markeder, og kunsthåndverk av beste kvalitet kan kjøpes til en gunstig pris.

VALUTA
I dag kan vi få kjøpt sør-afrikanske rand i Norge, men til en meget dårlig kurs. Det er derfor bedre å veksle fra norske kroner til rand på flyplassen i Johannesburg. 1 rand (ZAR) tilsvarer 0,62 NOK (pr. april 2017). Det er også tilgang på minibanker underveis, og betalingskort kan brukes på alle hoteller, restauranter og de fleste butikker.

PASS OG VISUM
Norske statsborgere trenger ikke visum til Sør-Afrika, kun gyldig pass. Passet må ha minimum to ledige sider ved siden av hverandre og være gyldig minimum seks måneder etter hjemkomst. Sør-Afrika aksepterer kun maskinlesbare pass, og derfor kan ikke nødpass benyttes. Det må medbringes bekreftelse for gyldig reiseforsikring.

BARN UNDER 18 ÅR
Dersom man reiser med barn under 18 år, kreves det en fødselsattest med apostille for barnet med informasjon om barnet og begge foreldre. Apostillestempel fås hos Fylkesmannen. Mer informasjon om dette finnes på nettstedet http://www.dha.gov.za/

TRANSPORT
Vi bruker gode turistbusser på transportetappene og firehjulsdrevne «jeeps» på safariene. Det betyr at gruppen deles opp i mindre grupper på safari. Her fungerer sjåførene som guider, såkalte «driverguides».

TIPS
Det er inkludert tips for håndtering av bagasje på flyplasser og hoteller. Utover dette forventes det tips til guider, sjåfører og lokale hjelpere. Dette vil utgjøre ca kr 550,- pr. person. Dette samles inn og administreres av reiseleder. Hvis man ønsker å legge noe igjen på hotellrommene, anbefaler vi 15,- ZAR pr. deltager pr. natt. Når man er ute på restauranter på egenhånd forventes det tips på 10-15 prosent avhengig av kvaliteten på servicen, da tips utgjør hoveddelen av servitørenes lønn.

SIKKERHET
Sør-Afrika er et populært, vakkert og mangfoldig turistland. De fleste reiser til utlandet, også til Sør-Afrika, går trygt og uten spesielle problemer. Imidlertid kan reisende her som andre steder, bli utsatt for ubehagelige overraskelser, vold og annen kriminalitet. Vår reiseleder vil fortløpende informere om fornuftig adferd og forholdsregler underveis i forhold til sikkerhet på de stedene vi besøker.