Rundreise Sorrento, Capri og Napoli – antikkens perler

Opplev Napoligulfens dramatiske historie, og gå langs Pompeiis tidløse gater. Se de godt bevarte greske templene i Paestum og nyt solnedgangen på Capri! For ikke å glemme, Sorrento med de vakre hagene, kjent for sine appelsin- og sitronplantasjer i terrasser oppover fjellveggene. Byen har utsikt over Sorrentobukten, med vulkanen Vesuv på den ene side og Capri mot horisonten i havet.  På Capri får du ikke bare en opplevelse av et vakkert og dramatisk landskap og et blomsterflor uten like, du får også et inntrykk av keiser Tiberius’ villa.

 • Fem netter på 4* hotell midt i det historiske sentrum av Sorrento
 • To netter på 4* hotell i Capri by
 • En natt på 4* hotell i hjertet av Napoli
 • Knut Ødegård tar deg på en historisk reise til antikkens perler i Italia.

Last ned reiseprogram

Reiseleder
Knut Ødegård

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 20.04.2017
 • Avreisested Oslo
 • Tilgjengelighet Utsolgt
 • Dager 9 dager

Pompeii og Herculaneums dramatiske død som følge av Vesuvs vulkanutbrudd i august 79 e.Kr. har gitt oss et utrolig hverdagsbilde av livet i romerske byer. Gjennom en vandring blant bolighus, bad, teatre og offentlige bygninger får du et unikt innblikk i antikkens historie på mikronivå.

Fra toppen av Capri styrte keiser Tiberius et rike som Europa aldri har sett maken til. Gjennom et besøk i Paestum, sør for Salerno, skal vi se hvordan en gresk koloni uttrykte sin respekt for sine guder gjennom imponerende tempelbygg, og hvordan en gresk by gradvis ble forandret etter den romerske erobringen.

Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Ankomst Sorrento

Ettermiddagsavgang med Lufthansa fra Oslo via Frankfurt til Napoli. Vi ankommer flyplassen kl. 22.25. Buss videre til Sorrento og en times tid senere er vi ved vårt hotell midt i Sorrento.

Inne i Sorrentos gamle gater finner du butikker som selger lokale produkter og på byens moderne hovedgate finner du butikker med italiensk mote og design. Byen har et utmerket kjøkken og en kystlinje med en natur som kan pusten fra enhver.  Dette kan du se mer av i løpet av oppholdet.

Dag 2

Pompeii

Etter frokost kjører vi til Pompeii, antikkens best bevarte by. Vi har dagen til disposisjon for å se restene etter denne byen som ble begravet da vulkanen Vesuv hadde et utbrudd 24. august år 79 e.Kr. Gjennom en innholdsrik dag skal vi se på hvordan byen var styrt, hvordan folk bodde, levde og døde en augustdag i 79. e.Kr.

Vi vandrer langs torg og gater, ser bolighus, bad, teatre og amfiteater og forsøker å nå fram til menneskene som engang befolket denne byen. Vi er tilbake i Sorrento om ettermiddagen, og du har noen timer på egen hånd før vi møtes til en hyggelig middag. (F, M)

Dag 3

Paestum

I dag går turen sørover til Paestum og vi bruker dagen til å utforske byen. I denne greske kolonien, grunnlagt på slutten av 600-tallet, bygde man mellom år 550–450 tre store templer som alle er blant verdens best bevarte greske templer. Vi gjør oss kjent med den greske kulturen og arkitekturen i Sør-Italia og ser også hvordan byen gradvis forandret karakter gjennom sin lange historie, særlig etter romernes erobring på 200-tallet f.Kr. Retur til Sorrento tidlig ettermiddag.

Resten av ettermiddagen og kvelden til egne aktiviteter. (F)

Dag 4

Oplontis og Stabia

Vi ser på et utvalg mindre funnsteder i Vesuvområdet, Oplontis og Stabiae. Her ser vi hvilken katastrofe vulkanutbruddet i 79 e.Kr. var også for alle de villaer og fasjonable residenser som fantes utenfor de mer kjente byene som ble rammet av utbruddet. Om ettermiddagen returnerer vi til Sorrento. (F)

Dag 5

Herculaneum

Pompeii var ikke den eneste byen som ble begravet av Vesuvs utbrudd i 79 e.Kr. Noe lenger nord og nærmere Napoli ligger Herculaneum, der de romerske privathusene er enda bedre bevart enn i Pompeii, blant annet med forkullede rester av tak og treverk. Og vi får se at selv nabobyer kunne være ganske forskjellige fra hverandre også i antikken. På ettermiddagen returnerer vi til Sorrento. (F)

Dag 6

Capri

Etter frokost og utsjekking blir vi hentet og fraktet til havnen i Sorrento. En snau halvtimes båttur senere er vi på Capri!

Vi tar den kjente kabelbanen opp til Capri by og kan bruke dagen på egen hånd til å nyte den dramatiske naturen, blomstringen eller øyas fasjonable butikker. Felles middag om kvelden. (F, M)

Dag 7

Capri

Om morgenen går vi den vakre veien opp til keiser Tiberius’ villa (Villa Jovis) og ser hvordan keiseren bygde opp sin residens med et utrolig rundskue på Napoligulfen. Det var herfra keiser Tiberius i lange perioder styrte det største imperium som vår verdensdel har sett. Resten av dagen og kvelden til egne opplevelser (F).

Dag 8

Napoli

Turen går tilbake til fastlandet når vi tar hydrofoilen inn til Napoli. Her venter bussen og sjåføren tar oss gjennom den kaotiske trafikken i denne fascinerende byen til Nasjonalmuseet.

Med sine veggmalerier, statuer og gjenstander fra utgravningene i Pompeii og Herculaneum er dette et av verdens viktigste museer for antikk kunst. Etter besøket i museet spiser vi en lett lunsj før ferden går til hotellet for innsjekking. Om kvelden har vi avskjedsmiddag. (F,L,M)

Dag 9

Hjemreise

Etter frokost og utsjekking kjører vi mot flyplassen. Lufthansa har avgang kl. 12.55. Det er flybytte i Frankfurt og vi beregner ankomst til Oslo Lufthavn kl. 18. (F)

Knut Ødegård

Reiseleder på turen

Knut Ødegård er dr.philos. i klassisk arkeologi og ansatt ved Universitetet i Oslo. Han har vært stipendiat i klassisk arkeologi ved Det norske institutt i Roma 1990-94 og har forsket og undervist i antikkens historie og arkeologi ved Universitetet i Oslo siden 1994. Han var bestyrer for Det norske institutt i Athen 2003-2007 og har ledet en rekke arkeologiske prosjekter i Hellas de siste 20 år blant annet i Tegea på Peloponnes og på Naxos. Han er en aktiv formidler av antikkens kultur i radio, dagspressen og gjennom foredragsvirksomhet over hele landet. Han har gitt ut boken «Antikken», om den gresk-romerske antikken som var Europas første storhetstid og en inspirasjon for ettertiden.

«Alle er enige om at barndommen er viktig for hvordan vi dannes som mennesker. Antikken er vår felles europeiske barndom, uten kjennskap til den forstår vi ikke hvordan vi som enkeltpersoner og som samfunn tenker og handler. Å lære om antikken er derfor en dannelsesreise for alle historie- og samfunnsbevisste mennesker.»

Reisebetingelser

Prisen inkluderer

 • Flyreise Oslo–Frankfurt – Napoli t/r med Lufthansa
 • Flyskatter og avgifter (pr. 11.nov 2016)
 • Åtte netter på 4* hoteller inkludert frokost
 • Hotellskatter
 • En lunsj inkl. ½ vann og ¼ vin
 • Tre middager inkl. ½ vann og ¼ vin
 • Lokalguider
 • All transport med buss, hydrofoil og kabelbane
 • Alle inngangsbilletter
 • Rundreise som beskrevet med Knut Ødegård som reiseder

Prisen inkluderer ikke

 • Tips til lokale guider og sjåfører
 • Avbestillings- og reiseforsikring

Prisen er basert på 20 personer og valutakurser per november 2016. Vanlige betingelser og regler.

Om hotellene
20.–25. april

HOTEL PALAZZO GUARDATI 4*

Dette velkjente 4-stjerners boutiquehotellet ligger midt i det historiske sentrum av Sorrento, kun 20 meter fra Piazza Tasso og 900 meter fra Marina Grande. Palazzo Guardati er en av de eldste adelsbygningene i Sorrento. Du finner mange butikker, restauranter og barer i nabolaget.

Hotellet er innredet med marmorbad, parkettgulv, stilmøbler og lysekroner i Muranoglass. De 22 rommene er elegante, har klimaanlegg, bad med badekar eller dusj, hårføner, safe, TV, minibar, gratis wi-fi.

Den beste utsikten på Palazzo Guardati er fra takterrassen, hvor du kan slappe av på solsenger og nyte en drink fra baren. Sesongåpent basseng.

www.hotelpalazzoguardati.com

25.–27. april HOTEL GATTO BIANCO 4*
Et hyggelig hotell i sentrum av Capri by i kort gangavstand fra «La Piazzetta». Her har de holdt på stilen fra Capri på 50-tallet, men oppgradert med moderne fasiliteter og rommene har TV, minibar, safe, telefon og wi-fi. Hotellet har romslige salonger, terrasser som vender ut mot blomsterfylte hager. En liten fredelig oase med «hjemme oss» følelsen. Overalt ser du de typiske keramikkflisene fra Capri og Sorrento.

www.gattobianco-capri.com

27.–28. april GRAND HOTEL ORIENTE 4*

Hotellet ligger i hjertet av Napoli, rett ved børsen, nær havnen og shoppingområdet. Restaurant, bar.  Rom av god størrelse med alle moderne fasiliteter, hårtørrer, minibar, TV, gratis wi-fi.

www.grandhoteloriente.com