Sykkel i Kroatia – Istria

 • Herlige strender
 • Krystallklart vann
 • Vi sykler gjennom pittoriske byer som Vrsar, Porec, Rovinj, Fazana
 • Interessant historie
 • Hotel like ved Adriaterhavet

Kroatia har blitt et kjent og kjært feriemål. Det er ikke uten grunn. Som nabolandet Italia er det et variert land der hver region har sitt særpreg og sine lokkende, kulinariske fristelser. På denne turen har vi valgt å holde oss på den maleriske Istria-halvøya som virkelig ikke står tilbake for nabolandets Toscana.

Byen Vrsar er vår base for oppholdet, en landsby med en lang historie og herlige strender. Dette er Kroatia på sitt beste – krystallklart vann, koselige smågater og en atmosfære som er både innbydende og avslappende. Den gamle bykjernen ligger på en høyde ovenfor marinaen og har trange smug og en fredelig, tidløs atmosfære. På de små torgene kan du slappe av med en kaffe eller et glass av den utmerkede lokale vinen. Vrsar er en sjarmerende liten landsby med vakker beliggenhet ved Adriaterhavet, ca. en mil syd for Porec. I Vrsar handler ferielivet om å slappe av og bare nyte.

Vi er aktive og glade syklister som nyter av natur, kultur og historie. Istria har alt dette!  I mai er det som regel tidlig sommer på disse kanter uten at det er for varmt. Og det er et stort pluss at du kan ta flere dukkerter i et av de klareste hav i Europa. Vi bor på Hotel Belvedere 4* i Vrsar, et perfekt utgangspunkt.

Last ned reiseprogram

Avreiser

 • Avreisedato 20.05.2017
 • Avreisested Oslo
 • Tilgjengelighet Utsolgt
 • Dager 8 dager
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Oslo - Vrsar

Vi flyr direkte med Norwegian fra Oslo til Pula og får transfer til nydelige Vrsar og Hotel Belvedere. Her er det svømmebasseng og muligheter for velvære og spa.  Det blir felles middag på hotellet når vi kommer frem. (M)

Rovinj
Dag 2

Vrsar - Funtana - Fuskulin - Porec - Funtana

Etter frokost møtes vi av sykkelguiden vår utenfor hotellet. Vi blir tildelt våre sykler og går gjennom ukas program.

Under dagens tur gjør vi oss kjent med nærområdet og sykler gjennom olivenlunder og vinplantasjer. Videre gjennom de små byene Funtana og Fuskulin. For de som er interessert i lokale produkter kan en få vinsmaking hos familien Damijanic. Vel fremme i Porec parkerer vi syklene og spiser lunsj på en taverna midt i sentrum. Vi setter av litt fritid før vi sykler videre mot Vrsar hvor vi følger den vakre kystlinjen i sydlig retning gjennom både blå og grønne laguner. Vi ankommer Vrsar om ettermiddagen. Middag på hotellet. (F, L, M)

Sykling: cirka 35 kilometer

Dag 3

Gracisce - Zminj - Orbanici - Kanfanar - Limski Kanal

Dagen begynner selvsagt med en god frokost før vi skal være mer aktive og ut på tur! Først blir det busstransport til de sentrale delene av Istria. Syklingen begynner i den vakre middelalderbyen Gracisce. Vi sykler forbi vingårder og avlinger og gjennom sjarmerende landsbyer. Underveis må vi jo ha noe å spise, så lunsjen tas på en liten restaurant i byen Orbanici. Herfra sykler vi ned mot havet, gjennom Limdalen, før vi kommer til Limfjorden. Her venter en båt som skal ta oss sjøveien tilbake til Vrasr. Båtturen tar cirka 1 time og det kan være godt å få en liten pause fra sykkelsetet og nyte turen. Det blir felles middag på hotellet om kvelden. (F, L, M)

Sykling: cirka 32 kilometer

Dag 4

Vizinada - Motovun - Livade - Groznjan

Etter frokost busser vi igjen, denne gangen skal vi til Vižinada, der sykkelturen begynner. I løpet av dagen kommer vi til å sykle gjennom et vakkert og mangfoldig landskap. Første delen av turen er nedoverbakke på grusvei. Dette er delene på den gamle togbanen «Parenzana». Den begynte på 1900-tallet og gikk mellom Trieste og Poreč. Vi sykler under byen Motovun i retning Mirnadalen, som tar oss til det mest berømte trøffelområdet i Kroatia. Dette landet har det meste – til og med eksklusive trøfler! Vi fortsetter gjennom dalgangen og avslutter sykkelturen med en lang oppoverbakke. Vi ender opp i den atmosfæriske kunstnerbyen Grožnjan hvor vi spiser lunsj. Her venter bussen som kjører oss tilbake til Vrsar og hotellet. Om kvelden spiser vi felles middag på hotellet. (F, L, M)

Sykling: cirka 35 kilometer

Utsikt mot Kvarnerbukta og Rijeka i horisonten.
Dag 5

Dag til egen disposisjon

Dagen er din og brukes til akkurat det du lyster. Sol, bad, les en bok eller vær aktiv – reiseleder gir forslag. Uansett møtes vi om kvelden til felles middag på hotellet. (F, M)

Forslag til utflukt: En dagstur til byen Rovinj er vel verdt. Byen Rovinj er en vakker blanding av Venezias eleganse og en fiskelandsby. Venetianske bygninger danner en mur ut mot havet for å hindre senmiddelalderens grusomme raid. Denne byen med en varm atmosfære og en helt spesiell arkitektonisk sjarm, har en eldgammel historie. Gamlebyen er full av sjarm med mange kunstgallerier, små kafeer og barer og restauranter

Rovinj
Dag 6

Bale - Peroj - Fazana - Pula

Etter frokost blir det buss til den lille byen Bale. Her venter vår sykler på oss, men før vi starter dagens sykkeltur besøker vi en olivenprodusent. Bale er kjent for sine mange oliven marker og olivenoljer. Sykkelturen i dag er i retning havet hvor vi sykler fobi oliven- og vinplantasjer. Langs veien vil vi se ”Kazuni” som brukes av lokalbefolkningen som beskytter mot vær og vind. Vi holder oss med kysten og sykler gjennom byene Barbariga, Peroj og Fazana. Lunsjstopp og det er mulighet for et bad for den som ønsker. Turen fortsetter gjennom villaområder og et ødelagt militært område før vi når frem til Pula – Istrias største by og som under 1800-tallet var habsburgenes base. Vi sykler gjennom sentrum og ser flere romerske monument; Amfiteateret, Forum Romanum og Sergius Triumfbue. Transport tillbaka till Vrsar. Felles middag på hotellet om kvelden. (F, L, M)

Sykling: cirka 35 kilometer

Dag 7

Rovinj - Monkodonja - St.Cernibiecho - Palud - P. Corrente - Rovinj

Etter frokost begynner vi turen i kjente omgivelser nå i Rovinj som ligger like sør for Limfjorden. En behagelig tur hvor vi sykler gjennom vingårder og olivenoljer og hvor vi under turen kommer til en arkeologisk lokalitet – Monkodonja. Herfra får vi en vakker utsikt over kysten utenfor Rovinj. Fra Monkodonja går turen videre til en gård hvor vi inntar vår lunsj. Videre forsetter vi ned mot kysten hvor som vi følger videre mot Rovinj. Vi avslutter vår tur i Rovinj hvor vi setter syklene fra oss og tar oss tid til en kaffekopp før vi blir fraktet med buss tilbake til Vrsar og vårt hotel. I kveld blir det avskjedsmiddag på hotellet, siste kvelden på. (F, L, M)

Sykling: cirka 35 kilometer

Dag 8

Vrsar, hjemreise

Frokost på hotellet og dagen er til egen disposisjon. Sen ettermiddag/tidlig kveld går turen mot Pula og flyplassen.

Byen Pula het engang noe så flott som: ”Colonia Lulia Pollentia Herkulanum”. Majestetiske romerske ruiner forteller sitt om at Pula fortjente navnet.  Under keiserne Titus, Flavius og Vespansianus fikk byen splitter nytt amfiteater, flere templer og en stor arena. I det 19. århundre ble Pula igjen en viktig by. Beliggenheten helt sør på Istria-halvøya gjorde at den ble Østerrike- Ungarns viktigste krigshavn. (F)

Norwegian flyr oss tilbake til Norge.

Vi gjør oppmerksom på at etappene og programmet kan endres grunnet værforhold.

Reisebetingelser

Inkludert i prisen:

 • Fly Oslo – Pula t/r
 • Transport i Kroatia 
 • 7 overnattinger på Hotel Belvedere****
 • Halvpensjon, frokost og middag
 • Lunsj eller piknik utfluktsdagene
 • Engelsktalende sykkelguide
 • Sykkel leie med hjelm
 • Båttransport dag 3
 • Reiseleder fra Escape Travel

Tillegg i prisen:

 • Enkeltrom kr. 1550
 • Forsikringer
 • Lunsj som ikke er nevnt i programmet

Valuta: Kuna (HRK) og Euro

Litt praktisk informasjon om sykkelturen:
Fra en skala fra 1 til 5 ligger vi med en vanskelighetsgrad mellom 2 og 4. Deler av turen er lettere, andre tøfferes så om vi summerer så kan man si at turen i gjennomsnitt ligger på en 3. Vi sykler i grupper, med engelsktalende sykkelguide og reiseleder. Sykkelturene går gjennom et lett kuppert terreng med kombinert underlag av grus og asfalt og vi sykler i innland og ute med kysten. Vi har bil som følger oss under alle turene og skulle en bli sliten er det mulighet å følge bilen. Turen kombineres med vaker utsikt og med mulighet for et bad. Vi vil kalle denne turen for aktivitetstur med kos.