Den gamle bydelen i Rovinj, Kroatia

Sykkel i Kroatia – Istria

Kroatia har blitt et kjent og kjært feriemål. Det er ikke uten grunn. Som nabolandet Italia er det et variert land der hver region har sitt særpreg og sine lokkende, kulinariske fristelser. På denne turen har vi valgt å holde oss på den maleriske Istria-halvøya som virkelig ikke står tilbake for nabolandets Toscana. Rovinj er smale, brosteinsbelagte gater og hus i venetiansk arkitektur. Byen er populær blant kunstnere, takket være sin skjønnhet. Her kan du nyte utsikten, arkitekturen eller en av de sjarmerende lokale restaurantene. Byen er omkranset av det krystallklare Adriaterhavet. Vi er aktive og glade syklister som nyter av natur, kultur og historie. Istria har alt dette!  I mai er det som regel tidlig sommer på disse kanter uten at det er for varmt. Og det er et stort pluss at du kan ta flere dukkerter i et av de klareste hav i Europa. Vi bor på Hotel Eden, 4*, et perfekt utgangspunkt for å oppdage området.

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 12 400,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 20.05.2017 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 8 dager

Avreiser

 • Avreisedato 20.05.2017
 • Avreisested Oslo
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 8 dager
 • Priser fra 12 400,-
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Oslo - Rovinj

Vi flyr direkte med Norwegian fra Oslo til Pula og får transfer til nydelige Rovinj og Hotel Eden som ligger nær gamlebyen. Her er det svømmebasseng og muligheter for velvære og spa.  Det blir felles middag på hotellet når vi kommer frem.

Byen Rovinj er en vakker blanding av Venezias eleganse og en fiskelandsby. Venetianske bygninger danner en mur ut mot havet for å hindre senmiddelalderens grusomme raid. Denne byen med en varm atmosfære og en helt spesiell arkitektonisk sjarm, har en eldgammel historie. Gamlebyen er full av sjarm med mange kunstgallerier, små kafeer og barer og restauranter. (M)

Rovinj
Dag 2

Rovinj – Rovinjsko Selo – Villas Rubin – Rovinj

Etter frokost møtes vi av sykkelguiden vår ved Delfinkaia hvor vi får utdelt sykler og hjelmer. Så triller vi avgårde gjennom Rovinjs stemningsfulle gamleby og fortsetter nordover for byen. Nå er bylivet lagt bak oss og vi omringes av avlinger og skog. Syklene passerer mange vakre og gamle kirker og til slutt kommer vi til et utsiktspunkt ved Limfjorden. Her blir det en kort pause før vi fortsetter mot Rovinjsko Selo. Lunsj tar vi på en lokal taverna. Underveis på turen i dag kommer vi også til å se en  ”kazun”  – en slags liten hytte/bod bygget i stein. Dette ble brukt av bøndene før tiden som beskyttelse for både sol og regn.

Ferden fortsetter mot havet, siste biten sykler vi blant nydelige strender og gjemte viker.  Vel tilbake på hotellet møtes vi etter hvert til felles middag om kvelden. (F,L,M)

Sykling: cirka 30 kilometer

Dag 3

Gracisce – Zminj – Orbanici – Kanfanar – Limski Kanal

Dagen begynner selvsagt med en god frokost før vi skal være mer aktive og ut på tur! Først blir det busstransport til de sentrale delene av Istria. Syklingen begynner i den vakre middelalderbyen Gracisce. Vi sykler forbi vingårder og avlinger og gjennom sjarmerende landsbyer. Underveis må vi jo ha noe å spise, så lunsjen tas på en liten restaurant i byen Orbanici. Herfra sykler vi ned mot havet, gjennom Limdalen, før vi kommer til Limfjorden. Her venter en båt som skal ta oss sjøveien tilbake til Rovinj. Båtturen tar cirka 1,5 timer og det kan være godt å få en liten pause fra sykkelsetet og nyte turen.

Det blir felles middag på hotellet om kvelden. (F,L,M)

Sykling: cirka 32 kilometer

Dag 4

Vizinada – Motovun – Livade – Groznjan

Etter frokost busser vi igjen, denne gangen skal vi til Vižinada, der sykkelturen begynner. I løpet av dagen kommer vi til å sykle gjennom et vakkert og mangfoldig landskap. Første delen av turen er nedoverbakke på grusvei. Dette er delene på den gamle togbanen «Parenzana». Den begynte på 1900-tallet og gikk mellom Trieste og Poreč. Vi sykler under byen Motovun i retning Mirnadalen, som tar oss til det mest berømte trøffelområdet i Kroatia. Dette landet har det meste – til og med eksklusive trøfler! Vi fortsetter gjennom dalgangen og avslutter sykkelturen med en lang oppoverbakke. Vi ender opp i den atmosfæriske kunstnerbyen Grožnjan hvor vi spiser lunsj. Her venter bussen som kjører oss tilbake til Rovinj og hotellet. Om kvelden spiser vi felles middag på hotellet. (F,L,M)

Sykling: cirka 35 kilometer

Utsikt mot Kvarnerbukta og Rijeka i horisonten.
Dag 5

Dag til egen disposisjon

Dagen er din og brukes til akkurat det du lyster. Sol, bad, les en bok eller vær aktiv – reiseleder gir forslag. Uansett møtes vi om kvelden til felles middag på hotellet. (F,M)

Rovinj
Dag 6

Klostar – Vrsar – Funtana – Porec

Etter frokost hopper vi igjen på bussen som skal ta oss til et nytt utgangspunkt for sykling. Nå venter Klostar, som ligger rett nord for Limfjorden. Vi tråkker i vei ved Limfjordens nordre side. I Antikken var fjorden en naturlig grense mellom byene Pola og Parentium – dagens Pula og Porec. Vi sykler gjennom skog og avlinger og etter hvert forbi den lille fiskelandsbyen Vrsar og gjennom vingårdene i Funtana. Her gjør vi et stopp for litt vinsmaking – men bare litt for vi skal jo sykle videre!

Vi fortsetter forbi to laguner, både den grønne og den blå, før vi er fremme i vakre Porec. Porec er en deilig plass å være. Hovedgaten har fortsatt det samme navnet etter 2000 år, Decumanus, og er full liv og shoppingmuligheter. Basilikaen i byen er UNESCO vernet. Den første basilikaen her ble bygget på 400-tallet og har fortsatt gulvmosaikken delvis bevart. Dagens basilika ble bygget av biskop Eufrasius på 500-tallet. Mosaikkene fra den tiden er helt unike og deres like finnes kun i Ravenna i Italia. Vi besøker basilikaen sammen, så er det felles lunsj og ellers er det tid til egne oppdagelser i Porec.

Felles middag på hotellet om kvelden. (F,L,M)

Sykling: cirka 35 kilometer

Dag 7

Rovinj – Palud – San Polo – Barbariga – Peroj – Fazana

Etter frokost begynner vi turen i kjente omgivelser nå i Rovinj. Vi sykler for det meste på grusvei og langs sjøen. Underveis ser vi også vinranker og klynger med oliventrær. Istria er unektelig en vakker del av Kroatia. Med betegnelsen «Kroatias matfat», er Istria-halvøya også en ytterste velsmakende region, som vi nå har erfart. På to hjul fortsetter vi gjennom Peroj med sin ortodokse kirke. I 1657 ble en liten gruppe fra det nåværende nabolandet Montenegro, belønnet av de venetianske styremaktene. De fikk flytte til denne byen fordi de hadde vært med og slåss mot tyrkerne. Fra Peroj sykler vi mot Fazana som er dagens endestasjon. Fazana er en riktig så koselig fiskelandsby med stemningsfulle restauranter som ligger rett ved sjøen. Her setter vi oss ned og spiser lunsj før vi får transport tilbake til Rovinj.

I kveld blir det avskjedsmiddag på hotellet, siste kvelden på Hotel Eden. (F,L,M)

Sykling: cirka 35 kilometer

Dag 8

Rovinj, hjemreise

Frokost på hotellet og dagen er til egen disposisjon. Sen ettermiddag/tidlig kveld går turen mot Pula og flyplassen.

Byen Pula het engang noe så flott som: ”Colonia Lulia Pollentia Herkulanum”. Majestetiske romerske ruiner forteller sitt om at Pula fortjente navnet. Under keiserne Titus, Flavius og Vespansianus fikk byen splitter nytt amfiteater, flere templer og en stor arena. I det 19. århundre ble Pula igjen en viktig by. Beliggenheten helt sør på Istria-halvøya gjorde at den ble Østerrike- Ungarns viktigste krigshavn. (F)

Norwegian flyr oss tilbake til Norge (direktefly)

Vi gjør oppmerksom på at etappene og programmet kan endres grunnet værforhold.

Reisebetingelser

Inkludert i prisen:

 • Fly Oslo – Pula tur/retur inkl. flyskatter  
 • Transfer flyplass – Rovinj tur-retur
 • 7 overnattinger på Hotel Eden****
 • 7 frokoster
 • 7 middager
 • Lunsj eller piknik utfluktsdagene
 • Transport og følgebil utfluktsdagene
 • Engelsktalende sykkelguide
 • Sykkel leie med hjelm
 • Båttransport dag 3
 • Reiseleder Escape Travel

Tillegg i prisen:

 • Enkeltrom kr. 1550
 • Reiseforsikring
 • Lunsj som ikke er nevnt i programmet

Valuta: Kuna (HRK) og Euro