Vrsar

Opplev Kroatia fra sykkelsetet

 • Herlige strender og krystallklart vann
 • Pittoreske byer som Vrsar, Porec, Rovinj, Fazana
 • Interessant historie

Kroatia er blitt et kjent og kjært feriemål og det med god grunn! Som nabolandet Italia har det et variert landskap  hvor hver region har sitt særpreg og kulinariske fristelser. På denne turen konsentrerer vi oss om den maleriske Istria-halvøya som virkelig ikke står tilbake for nabolandets Toscana.

Istria og byen Vrsar er vår base for oppholdet, en landsby med en lang historie og herlige strender. Dette er Kroatia på sitt beste – krystallklart vann, sjarmerende smågater og en atmosfære som er både innbydende og avslappende. Den gamle bykjernen ligger på en høyde ovenfor marinaen og har trange smug og en fredelig, tidløs atmosfære. På de små torgene kan du slappe av med en kaffe eller et glass av den utmerkede lokale vinen. I Vrsar handler ferielivet om å slappe av og nyte.

Merk påmeldingsfrist innen 25. februar

Vanskelighetsgrad 3, se nærmere informasjon i programmet.

Last ned reiseprogram

 • Pris fra 14 290,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 26.05.2018 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 8 dager

Avreiser

 • Avreisedato 26.05.2018
 • Avreisested Oslo
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 8 dager
 • Priser fra 14 290,-
 • Kroatia Parenzana_sykkeltur
 • Kroatia_Sykkeltur_Parenzana
 • Kroatia_mat
 • Kroatia
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Oslo - Vrsar

Vi flyr direkte med Norwegian fra Oslo til Pula og får transfer til nydelige Vrsar og Hotel Vista. Vi spiser felles middag på lokal restaurant hver kveld. (M)

Denne uken er vi aktive og glade syklister som nyter av natur, kultur og historie –  Istria har alt dette!  I mai er det som regel tidlig sommer på disse kanter, uten at det er for varmt. Og det er et stort pluss at du kan ta flere dukkerter i et av de klareste hav i Europa. Vi bor på Hotell Vista 3* i Vrsar, et perfekt utgangspunkt!

Kroatia_Sykkeltur_Parenzana
Dag 2

Vrsar – Funtana - Fuskulin – Porec – Funtana - Vrsar

Etter frokost møter vi vår sykkelguide utenfor hotellet. Vi blir tildelt sykler og går gjennom ukas program. Under dagens tur gjør vi oss kjent med nærområdet og sykler gjennom olivenlunder og vinplantasjer. Videre gjennom de små byene Funtana og Fuskulin. For de som er interessert i lokale produkter kan en få vinsmaking hos familien Damijanic. Vel fremme i Porec parkerer vi syklene og spiser lunsj på en taverna midt i sentrum. Vi setter av litt fritid før vi sykler videre mot Vrsar hvor vi følger den vakre kystlinjen i sydlig retning gjennom både blå og grønne laguner. Vi ankommer Vrsar om ettermiddagen. (F/L/M)

Sykling: cirka 35 kilometer

Dag 3

Gracisce – Zminj – Orbanici – Kanfanar – Limski Kanal

Dagen begynner selvsagt med en god frokost før vi skal være mer aktive og ut på tur! Først blir det busstransport til de sentrale delene av Istria. Syklingen begynner i den vakre middelalderbyen Gracisce. Vi sykler forbi vingårder og avlinger og gjennom sjarmerende landsbyer. Underveis må vi ha noe å spise, så lunsjen tas på en liten restaurant i byen Orbanici. Herfra sykler vi ned mot havet, gjennom Limdalen, før vi kommer til Limfjorden. Her venter en båt som skal ta oss sjøveien tilbake til Vrsar. Båtturen tar cirka 1 time og det kan være godt å få en liten pause fra sykkelsetet og nyte seilingen.  (F,L,M)

Sykling: cirka 32 kilometer

Dag 4

Vizinada - Motovun - Livade - Groznjan

Etter frokost busser vi igjen, denne gangen skal vi starte syklingen i Vižinada. I løpet av dagen  sykler vi gjennom et vakkert og variert landskap. Første delen av turen er nedoverbakke på grusvei. Dette er deler av den gamle togbanen «Parenzana». Den startet opp på 1900-tallet og gikk mellom Trieste og Poreč. Vi sykler forbi byen Motovun i retning Mirnadalen, som tar oss til det mest berømte trøffelområdet i Kroatia. Dette landet har det meste – til og med eksklusive trøfler! Vi fortsetter gjennom dalen og avslutter sykkelturen med en lang oppoverbakke. Vi ender opp i kunstnerbyen Grožnjan hvor vi spiser lunsj. Her venter bussen og kjører oss tilbake til Vrsar og hotellet. (F,L,M)

Sykling: cirka 35 kilometer

Kroatia kan fisk og sjømat!
Dag 5

Dag til egen disposisjon

Dagen er din og brukes til akkurat det du lyster. Sol, bad, les en bok eller vær aktiv – reiseleder gir forslag. Uansett møtes vi om kvelden til felles middag. (F,M)

Forslag til utflukt: En dagstur til byen Rovinj er vel verdt. Byen Rovinj er en vakker blanding av Venezias eleganse og en fiskelandsby. Venetianske bygninger dannet en mur ut mot havet for å hindre senmiddelalderens grusomme raid. Denne byen med en varm atmosfære og en helt spesiell arkitektonisk sjarm, har en eldgammel historie. Gamlebyen er full av sjarm med mange kunstgallerier, små kafeer, barer og restauranter.

Rovinj
Dag 6

Bale - Peroj - Fazana - Pula

Etter frokost blir det buss til den lille byen Bale. Her venter våre sykler på oss, men før vi starter dagens sykkeltur besøker vi en olivenprodusent. Bale er kjent for sine mange olivenmarker og olivenoljer. Sykkelturen i dag går i retning havet. Langs veien vil vi se ”Kazuni” som brukes av lokalbefolkningen som beskytter mot vær og vind. Vi holder oss ved kysten og sykler gjennom byene Barbariga, Peroj og Fazana. Lunsjstopp og det er mulighet for et bad for den som ønsker. Turen fortsetter gjennom villaområder og et ødelagt militært område før vi når frem til Pula – Istrias største by og som under 1800-tallet var habsburgernes base. Vi sykler gjennom sentrum og ser flere romerske monumenert; Amfiteateret, Forum Romanum og Sergius Triumfbue. Transport tilbake til Vrsar. (F,L,M)

Sykling: cirka 35 kilometer

Dag 7

Rovinj - Monkodonja - St.Cernibiecho - Palud - P. Corrente - Rovinj

Etter frokost begynner vi turen i kjente omgivelser i Rovinj som ligger like sør for Limfjorden. En behagelig tur hvor vi sykler gjennom vingårder og olivenlunder. Underveis kommer vi til en arkeologisk lokalitet – Monkodonja. Herfra får vi en vakker utsikt over kysten utenfor Rovinj. Fra Monkodonja går turen videre til en gård hvor vi inntar vår lunsj. Videre forsetter vi ned mot kysten og mot Rovinj. Her avslutter vi turen, parkerer syklene og tar oss tid til en kaffekopp før vi blir fraktet med buss tilbake til Vrsar og vårt hotell. I kveld blir det avskjedsmiddag på en lokal restaurant. (F,L,M)

Sykling: cirka 35 kilometer

Dag 8

Vrsar, hjemreise

Frokost på hotellet og dagen til egen disposisjon. Sen ettermiddag/tidlig kveld går turen mot Pula og flyplassen. Norwegian flyr oss tilbake til Norge (direktefly). (F)

Vi gjør oppmerksom på at etappene og programmet kan bli endret grunnet værforhold.

Velkommen til Kroatia

Reisebetingelser

Litt praktisk informasjon om sykkelturen På en skala fra 1 til 5 ligger turen på en vanskelighetsgrad mellom 2 og 4. Deler av turen er lett og noen tøffere. Om vi summerer kan man si at turen i gjennomsnitt ligger på  3. Vi sykler i grupper, med engelsktalende sykkelguide og reiseleder. Sykkelturene går gjennom et lett kupert terreng med kombinert underlag av grus og asfalt. Vi sykler i innlandet og ute ved kysten. Vi har følgebil under alle turene og skulle du bli sliten er det mulig benytte denne. NB. Husk å oppgi høyde ved bestilling av reisen for leie av sykkel.

Alt dette er inkludert:

 • Fly Oslo – Pula tur/retur inkl. flyskatter  
 • Transfer flyplass – Rovinj tur-retur
 • 7 overnattinger på Hotel Vista***
 • 7 frokoster
 • 7 middager på lokal restaurant
 • Lunsj eller piknik utfluktsdagene
 • Transport og følgebil utfluktsdagene
 • Engelsktalende sykkelguide
 • Sykkelleie med hjelm
 • Båttransport dag 3
 • Reiseleder Escape Travel

Om du flyr fra andre steder i Norge, kontakt oss for tilbud

Dette er ikke inkludert:

 • Enkeltromstillegg kr 2380
 • Drikke til maten
 • Reiseforsikring
 • Lunsj og alt som ikke er nevnt som inkludert i programmet

BESTILLING OG BETALING Etter bestilling av reisen vil du motta en reisebekreftelse og depositumsfaktura på kr 2000 pr. person. Depositumet må være innbetalt innen en uke. Sluttbeløpet forfaller til betaling 65 dager før avreise. Reisedokumentene sendes ca. 2 uker før avreise.

AVBESTILLINGSREGLER Avbestilling må skje straks det foreligger en hindring for å gjennomføre reisen. Hvis du har tegnet en avbestillingsforsikring og må avbestille på grunn av akutt sykdom, ulykkestilfelle eller dødsfall, får du refundert beløpet fra forsikringsselskapet. Ved avbestilling gjelder følgende gebyrer:

Inntil 105 dager før avreise: kr 750 pr. person
Fra og med 105 til 65 dager før avreise: Depositumsbeløpet
Fra og med 65 dager til 36 dager før avreise: 50 % av reisens pris
Fra og med 36 dager før avreisedato eller ved manglende fremmøte på avreisedagen: Ingen refusjon.

FORBEHOLD Prisen er basert på minimum 16 deltakere.  Skulle det bli færre deltakere, forbeholder vi oss retten til å annullere turen eller øke prisen noe. Beskjed om dette vil bli gitt innen 4 uker før avreise. Vi tar forbehold om eventuelle skrivefeil, endringer i flytider og program samt justering av pris som følge av økning i valutakurser, skatter, avgifter og andre uforutsette faktorer utenfor vår kontroll. Vi forbeholder oss retten til å etterfakturere valutatillegg som følge av økt valutakurs. Dersom dette skulle bli nødvendig, vil faktura bli tilsendt senest 20 dager før avreise.

KRAV TIL DELTAKERNE Deltakelse foregår på eget ansvar. Dette elementet er mer fremtredende på en aktiv ferie enn på de fleste pakkereiser. Det er deltakers ansvar å sjekke med sin lege om man er i god nok form/har god nok helse til å delta på reisen. Det vises for øvrig til informasjon om vanskelighetsgrad for hver tur. Kontakt oss gjerne om du har spørsmål knyttet til dette.

PASS Passet må være gyldig minst 6 måneder etter hjemkomst. Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass og eventuelt visum er gyldig ved avreise.

Se våre generelle reisebetingelser

Når du melder deg på denne reisen, bekrefter du at du har lest og akseptert betingelsene som fremkommer over, i programmet samt våre generelle reisebetingelser.

TURFAKTA

Hotel Vista***

Måltider. Er du vegetarianer eller har matintoleranser det må tas hensyn til, må dette oppgis ved påmelding.

Flybilletter 2018 Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at avgangsdatoer og -tider kan endres. Reisetidene bestemmes av flyselskapene.

Turleder/gruppestørrelse. Lokalguiden er en dyktig engelsktalende guide. Skandinavisktalende turleder følger med gruppen. Gruppestørrelse minimum 16,  maksimum 25 personer. Deltaker plikter å følge de instrukser, anvisninger og pålegg som turlederne gir på reisen.

Bagasje/utstyr/transport. Bagasjen er på hotellet hele uken da vi har dagsutflukter. Ta med dagstursekk til turene. Forslag til pakkeliste blir tilsendt deltakerne før avreise.

Valuta. Lokalvaluta heter Kuna men en kan også bruke Euro. Minibanksystemet er godt utbygget og finnes i alle tettsteder og på flyplassen. De fleste kort kan brukes i de fleste automater, butikker og restauranter.

Kart. Ønsker en kart over området anbefaler vi å sjekke på Nomaden 

Informasjon om syklene:

1) Trek 3700 green

Frameset Sizes  16″, 18″, 19.5″ and 21″.

Our 21-gear hardtail MTBs of the brand Trek 3700 are equipped with an ergonomic formed aluminum frame, front suspension, Wellgo-Pedals, precise Shimano Altus derailleur and handy Shimano V-Brakes. Wheel size 26“.

2) Merida Matts 20

Frameset Sizes  16″, 18″ and 20“.

Our 24-gear hardtail MTBs of the brand Merida are equipped with an ergonomic formed aluminum frame, front suspension with lock, Wellgo-Pedals, precise Shimano Acera derailleur and handy Shimano V-Brakes. Wheel size 26“.