Bordeaux, fra by til vinslott

/ Margaux på sykkel og St. Émilion til fots

Vi skal først bli kjent med Bordeaux, en nydelig by i seg selv. Herfra blir det to utflukter til både Saint-Émilion og Margaux, der vin av ypperste klasse formes av utsøkte druer og lang erfaring. På sykkelsetet rundt Margaux får vi frisk luft og kommer enda nærmere de grønne og vakre omgivelsene. Smaking av edle dråper blir det selvsagt, det hører med!

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 13 970,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 31.05.2017 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 5 dager

Avreiser

 • Avreisedato 31.05.2017
 • Avreisested Stavanger
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 5 dager
 • Priser fra 13 970,-

Bordeauxs vinregion ligger nær Atlanterhavskysten sørvest i Frankrike. Langsmed elvene Gironde, Garonne og Dordogne bugner det av briljante vingårder. Medoc, St. Estephe, Pauillac, St. Julien og Margaux ligger langs Girondes vestre bredd. Saint Émilion, Pomerol, Bourg og Blaye langs høyre bredde. I tillegg har vi Graves med Pessac-Leognan, Sauternes og Barsac samt Entre-Deux-Mers mellom Garonne og Dordogne.

Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Ankomst Bordeaux

Vi flyr med KLM via Amsterdam. Avreise fra Sola er om ettermiddagen. Etter ankomst Bordeaux, får vi transport til hotellet som ligger sentralt i byen. Vi sjekker inn og forbereder oss på å se mer av byen neste dag.

Dag 2

Bordeaux

Etter frokost skal vi ut å se denne sjarmerende byen. Vi får med oss en kunnskapsrik og engasjert guide som formidler. Bordeaux deles i to av elva Garonne. Sentrum og de fleste attraksjonene ligger vest for elva. I den meget sjarmerende gamlebyen, Vieux Bordeaux, finnes noen av Europas fremste eksempler på 1700-talls arkitektur. Trange, intime smug finner vi i St. Pierre-distriktet. Som motsats er det brede avenyer og en helt annen stemning i det nyklassisistiske området. Havneområdet sammen med den historiske delen av Port de la Lune, står på UNESCOs prestisjefylte verdensarvliste. Vi får en guidet bytur på et par timers tid før det blir felles lunsj på restaurant. Ettermiddagen er til egen disposisjon. Det er hyggelig å bare rusle rundt langs elvebredden og oppdage byen i eget tempo. Hva med å teste dine fransk kunnskaper i møte med lokalbefolkingen? Om kvelden møtes vi til felles middag i Bordeaux.

Dag 3

På to hjul langs vinmarker i Medoc

Dagens utflukt går til et sted som klinger godt: Medoc-regionen. Noen av verdens beste viner har blitt produsert her siden 700-tallet, så her snakker vi tradisjoner. Det milde og fuktige klimaet, kombinert med fruktbar jord og stor ekspertise, er årsaken til vinenes popularitet. Det finnes over 1500 vingårder i området og av de rundt 700 millioner flaskene som produseres her er omtrent sytti prosent rødvin. Pauillac ble grunnlagt av vinhandlere og sjøkapteiner og langs kaien ligger de godt bevarte husene som tidligere tilhørte overklassen.
Sammen med guiden skal vi i dag sykle langsmed noen av de mest kjente vingårdene i verden. Med en kunnskapsrik guide, får vi vite det som er verdt å få med seg om både vin og annet. Fra byen Margaux og fra nord til sør finnes blant annet Chateau Margaux (Premier Grand Cru), Chateau Giscours og Chateau d’Issan med mer. Det blir såklart anledning til smaksprøver underveis. Vi nyter enkel og behagelig sykling i upåklagelige omgivelser ved Girondes elvemunning. Vi sykler et par timer om morgenen og det samme om ettermiddagen. Underveis blir det både lunsj og vinsmaking. Etter en deilig og opplevelsesrik dag, reiser vi tilbake til Bordeaux hvor det blir felles middag.

Dag 4

Saint-Émilion

Etter frokost skal vi igjen ut på tur sammen med guide. Vinbyen Saint-Émilion blir både et interessant og velsmakende bekjentskap. Byen står støtt på egne bein og er på den prestisjefylte verdensarvlisten til UNESCO. I dag skal vi både rusle rundt blant de berømte vinrankene og gårdene samt besøke byen selv. En sjarmerende middelalderby som er omgitt av bølgende vinmarker. Saint-Émilion er bygget på en kalksteinsklippe, hvor det finnes både naturlige grotter og utgravde underjordiske ganger. Saint-Émilions middelalderhistorie er spesiell og her finnes hulen til munken Émilion, grunnlegger av byen. Den gamle, historiske kirken er hugget ut av den naturlige kalksteinen. Byen er ellers preget av vakre bygninger kantet med smale, kronglete og interessante gater der det alltid skjer noe – lite eller stort.
Lunsjen spiser vi underveis før vi reiser tilbake til Bordeaux. Felles middag på restaurant om kvelden.

Dag 5

Avreise Bordeaux

Etter frokosten er det litt tid på egen hånd før det blir felles busstransport tilbake til flyplassen. Vi flyr med KLM fra Bordeaux om ettermiddagen og lander på Stavanger Lufthavn Sola om kvelden. Det er mellomlanding og flybytte i Amsterdam.

Reisebetingelser

PRISEN INKLUDERER

 • Flyreise Stavanger–Bordeaux t/r med KLM
 • Flyskatt og avgifter pr. oktober 2016
 • Fire netter på 3* sjarmerende hotell i Bordeaux’ historiske distrikt
 • Transport tur/retur flyplass Bordeaux, tre middager og tre lunsjer uten drikke
 • Utflukter ifølge program og sykkel leie
 • Lokal guide på utfluktene
 • Norsk reiseleder under hele turen

PRISEN INKLUDERER IKKE

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Måltider som ikke står i programmet
 • Drikke
 • Tips til lokale guider og sjåfører
 • Mulig leie av el- sykkel

PRISFORBEHOLD
Prisen er basert på kjente skatter, avgifter og valutakurser pr oktober 2016, og minimum 18 deltagere i gruppen. I tilfelle færre påmeldte forbeholder vi oss til å heve prisen eller å kansellere turen. I så fall vil beskjed bli gitt senest 30 dager før avreise. Vi tar forbehold om nødvendig endring av reiserute, tider, hoteller både før avreise og etter at turen startet.

Kontakt
Marit Vike ved vårt Stavangerkontor, tlf. 51 52 71 40