Sykkeltur fra Auxerre til Chablis

/ Sykkelferie i Frankrike

På denne sykkelturen oppdager du store klostre, elegante slott, middelalderske bindingsverkshus, landsbyer og befestede byer.
Vi følger vinmarkene i Chablis og Auxerrois, og her vil det selvsagt være gode muligheter for franske delikatesser på fat og i glass!
Denne sykkelturen tar oss med til nord- Bourgognes viktigste skatter.

Last ned reiseprogram
  • En tur i samarbeid med Aftenposten
  • A-kort rabatt 750,-
  • Restplass rabatt -1000 kroner

Avreiser

Ditt utvalg
  • Avreisedato 03.10.2018
  • Avreisested Oslo Lufthavn
  • Tilgjengelighet Utsolgt
  • Dager 5 dager
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Ankomst Paris

Vi flyr med SAS fra direkte fra Oslo Lufthavn til Paris. Avreise formiddag. Etter ankomst Paris er det en 2,5 times kjøretur til Auxerre. Ved ankomst hotellet blir vi møtt av vår lokale guide til en velkomstdrink og informasjon. Vi får litt egentid før vi møtes til en tradisjonell middag fra distriktet om kvelden.

Dag 2

Auxerre – Chablis

Etter en god frokost vil vi starte dagen med en guidet tur i Auxerre. Byen som er kjent for sin kunst og historie, har bevart en eksepsjonell arkitektonisk arv over tid. Katedralen St. Germain Abbey er et nesten inntakt kloster med krypter fra det niende århundre med et av de eldste veggmaleriene som er oppdaget i Frankrike.

Vi starter å sykle mot Chablis via cistercienserklosteret Pontigny, den største og en av de vakreste kirker igjen i Frankrike. Etter en god lunsj går turen videre til Chablis. Vi besøker en av Bourgognes største vingårder. Her vil det bli mulighet for vintesting av den anerkjente Chablis vinen. Vi sjekker inn på et 4* hotell i sentrum av Chablis og vil innta et godt måltid om kvelden med god drikke.

37 km sykling

Dag 3

Chablis– Auxerre

Etter en god frokost og et minnerikt besøk i Chablis forlater vi byen og sykler videre mot Saint Bris les Vineux som er en velkjent vinlandsby. Her blir den første vintestingen for dagen i en gammel kjeller fra det 12. århundre. Et hyggelig stopp før vi ankommer til piknikstedet for en deilig lunsj. Herfra er det ikke så langt til Cave de Bailly hvor vi besøker de fire hektar Caves. Her blir det igjen smaking av berømte Crémant de Bourgogne. Vi sykler videre mot Canal de Nivernais og nyter en slakk tur langs elva og kanalen på avslappende sykkelstier tilbake til sentrum av Auxerre.

Bourgogne kalles grunnvannsspeilet av Frankrike. Mange elver er innbyrdes forbundet i et fantastisk kanalsystem. Tilbake til hotellet i sentrum, vil du ha fritid før det er middag på en romantisk restaurant.

42 km sykling

Dag 4

Auxerre – Auxerre

Etter en god frokost forlater vi Auxerre på sykkel, og nyter en hyggelig tur langs Canal du Nivernais. Vi ankommer den idylliske og livlige landsbyen Cravant. Herfra fortsetter vi turen gjennom vingården Irancy. Vi stopper for en piknik på toppen av en ås like før landsbyen, slik at du kan nyte den vakre utsikten over distriktet. Vi fortsetter videre til landsbyen Irancy og stopper for vinsmaking. Middag på en lokal restaurant og en natt på hotellet i Auxerre.

44 km sykling

Dag 5

Auxerre – Paris

Etter en god frokost og en rolig formiddag, er det på tide å forlate en minnerik tid i Bourgogne og reise til flyplassen i Paris.

Reisebetingelser

PRISEN INKLUDERER

Flyreisen Oslo–Paris t/r med SAS
 4 overnattinger med frokost
•  Transport t/r flyplassen i Paris, fire middager, lunsjer/piknik med drikke under måltidene
Vintesting, utflukter og sykkelleie i hht til program
Lokal guide på turen
Norsk reiseleder under hele turen

PRISEN INKLUDERER IKKE

Måltider som ikke står i programmet
Drikke ut over måltidene
Tips til lokale guider og sjøfører
• Leie av el-sykkel tillegg kr 575,-

• Tillegg for enkelt rom kr 1.950,-

FORBEHOLD Prisen er basert på minimum 16 deltakere. Skulle det bli færre deltakere, forbeholder vi oss retten til å annullere turen eller øke prisen noe. Beskjed om dette vil bli gitt innen 4 uker før avreise. Vi tar forbehold om eventuelle skrivefeil, endringer i flytider og program samt justering av pris som følge av økning i skatter, avgifter og andre uforutsette faktorer utenfor vår kontroll. Vi forbeholder oss retten til å etter fakturere valutatillegg som følge av økt valutakurs. Dersom dette skulle bli nødvendig, vil faktura bli tilsendt senest 20 dager før avreise.