Wien er kjent for sine mange vakre slott.

Syv land og fem hovedsteder langs Donau

/ Elvecruise på Donau fra Wien til Bucuresti

Bli med på et populært og opplevelsesrikt cruise som strekker seg nesten 1400 kilometer på Donau fra Østerrike via Slovakia, Ungarn, Kroatia, Serbia og Bulgaria til Romania. Underveis blir det blant annet besøk i hovedstedene Wien, Bratislava, Budapest, Beograd og Bucuresti. Mens byer og land passeres, bor du komfortabelt og slapper av om bord på førsteklasse­skipet MS River Navigator.

> Cruiset går også motsatt vei; fra Bucuresti til Wien.
> Se også ekstra avganger med søsterskipet MS Carmen i september 2017 .

Last ned reiseprogram
 • Stort utfluktsprogram inkludert
 • Rabatt kr 2500 pr. person

Avreiser

 • Avreisedato 03.10.2017
 • Avreisested Oslo
 • Tilgjengelighet Utsolgt
 • Dager 11 dager
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Norge–Wien

Fly til Wien. Fra flyplassen kjører vi med buss til skipet, hvor vi sjekker inn og finner oss til rette om bord. Før middag er det velkomstdrink og presentasjon av kapteinen og mannskapet. Skipet ligger ved kai i Wien over natten.

Dag 2

Wien

Etter frokost skal vi på en halvdags bussrundtur og får se flere av byens historiske steder og severdigheter, blant annet Hundertwasserhaus, Den spanske rideskolen og Operaen. Fra Stefan-katedralen spaserer vi gjennom de elegante handlegatene i sentrum av den gamle bydelen. Etter lunsj om bord kan du utforske Wien videre på egen hånd – eller bli med på en valgfri utflukt til det vakre Schönbrunn-slottet, den tidligere sommerresidensen til den østerrikske keiserfamilien. Om kvelden er det valgfri klassisk konsert i land med musikk av Mozart og Strauss. Ved midnatt kaster skipet loss og cruiset begynner.

Dag 3

Bratislava

Tidlig om morgenen kommer vi til Slovakias hovedstad, Bratislava. Dette er en av Europas yngste hovedsteder, men likevel en by rik på historie som strekker seg tilbake til keltisk og romersk bosetting. Byrundturen her går med et lite turisttog gjennom sentrum og opp til slottet. På tilbaketuren spaserer vi gjennom den gamle bydelen med brosteins­torg og trange gater. Ettermiddagen er til fri disposisjon og du kan ta en rusletur i byen på egen hånd. De som ønsker kan bli med på en valgfri utflukt til Cerveny Kamen-slottet like utenfor byen. Slottet er i dag museum med en fin samling av historiske møbler og våpen. Utflukten inkluderer også besøk i en vin­kjeller, hvor det blir smaksprøver på den lokale vinen. Cruiset fortsetter sent om kvelden.

Dag 4

Budapest

Vi nyter en avslappende formiddag om bord, før vi ankommer Budapest ved lunsjtider. Ungarns hovedstad består av de to bydelene Buda og Pest, som ligger på hver sin side av Donau. Om ettermiddagen er det byrundtur hvor vi blant annet ser Helteplassen, med minnesmerke over Ungarns falne helter, og den nygotiske parlamentsbygningen. Et av høydepunktene er den fantastiske utsikten over byen og elven fra Fiskerbastionen.

Om kvelden er det valgfri folkloreforestilling i land, som avsluttes med en busstur gjennom den vakkert opplyste byen. Skipet ligger ved kai i Budapest over natten.

MS River Navigator i Budapest
Dag 5

Budapest

I dag er hele dagen til fri disposisjon. Utforsk byen videre på egen hånd, ta en tur i byens handlegater eller nyt en avslappende formiddag på skipets soldekk. Om morgenen tilbys det en valgfri utflukt til en av de mest fascinerende og unike historiske monumentene i Ungarn, Grottehospitalet, som ligger i sammenhengende kjellere og huler i fjellet under Buda-slottet. Sykehuset var i bruk under andre verdenskrig, men er i dag museum. Etter lunsj kan de som ønsker bli med på en valgfri utflukt til Lazar Lovas Puszta – en av de største hesteoppdrettsgårdene i Ungarn, hvor du får oppleve en imponerende rideoppvisning. Vi seiler videre om kvelden.

Dag 6

Osijek

I løpet av morgenen krysser vi grensen mot Kroatia og litt utpå ettermiddagen kommer vi til den kroatiske byen Osijek, som ligger ved Drava, en av sideelvene til Donau. Her skal vi på byrundtur og blir kjørt med buss til den tidligere befestede, gamle bydelen – Tvrda, kjent for sine mange godt bevarte barokkbygninger. Byvandringen avsluttes med en orgelkonsert i en av byens kirker, etterfulgt av forfriskninger servert i hagen. Det blir tid til en liten rusletur på egen hånd før vi returnerer til skipet for middag.

Dag 7

Novi Sad

Om morgenen legger vi til kai i Novi Sad, den nest største byen i Serbia. Vi tar en tur i land og møter vår lokale guide som tar oss med på en byvandring gjennom sentrum til Fiskemarkedet og gjennom den gamle bydelen. Etter litt tid på egen hånd fortsetter rundturen med buss forbi parlamentet og universitetet til Petrovaradin-festningen, byens landemerke som troner på en høyde over Donau.

Etter lunsj tilbys det en valgfri utflukt til Krushedol-klosteret i Fruska Gora-fjellet. Klosteret er kjent for sine fresker fra 1500-tallet, men er også gravplass for flere kjente personer fra Serbias historie, blant annet prinsesse Ljubica. På vei tilbake til Novi Sad blir det et stopp i den lille vinbyen Sremski Karlovci. Her besøker dere en privat vinprodusent, kjent for Bermet vin, og får smake på ulike typer vin. Skipet seiler videre om kvelden.

Dag 8

Beograd

Dagens stopp er Beograd, Serbias hovedstad. Etter frokost blir vi med på en byrundtur og ser blant annet Kalemegdan-festningen, den ortodokse St. Sava-katedralen, rådhuset, prinsesse Ljubicas palass og St. Markus-kirken. Deretter kjører vi til den lille landsbyen Jarak i Vojvodina-regionen, hvor vi inviteres på lunsj i hagen til en lokal familie. Vi får smake på hjemmelaget, serbisk mat og underholdes av landsbyens musikanter. Om kvelden er det serbisk aften om bord og ved inngangen til restauranten blir vi ønsket velkommen på tradisjonelt vis med brød og salt. Det serbiske temaet fortsetter etter middag med folkloreshow i salongen og motefremvisning av de håndstrikkede Sirogojno-genserene, kjent for sine vakre landskapsmotiv.

Dag 9

Jernporten

I dag seiler vi gjennom Jernporten, en hundre kilometer lang naturskapt kløft, som regnes blant de mest naturskjønne områdene langs Donau. Strekningen var tidligere fryktet av skipstrafikken på grunn av skarpe klipper og farlige strømmer, men farene ble fjernet i 1972 da det ble åpnet et nytt hydroelektrisk anlegg og avansert system av sluser. Tidlig kveld ankommer vi den lille bulgarske havnebyen Vidin, som er sentrum for skips­byggingen i Bulgaria.

Dag 10

Vidin

Etter frokost skal vi på byvandring i Vidin og ser blant annet Baba Vida-festningen, byens historiske landemerke. Etter byvandringen kan de som ønsker bli med på en valgfri utflukt til fjellområdet Belogradsjik, cirka femti kilometer fra Vidin. Belogradsjik er kjent for sine vakre og spesielle steinformasjoner, men også et stort festningskompleks som er et av de viktigste historiske minnesmerkene i Bulgaria.

Om kvelden legger skipet ut på den siste strekningen av cruiset, som går langs grensen mellom Bulgaria og Romania. Om bord er det kapteinens festmiddag.

Dag 11

Turnu Magurele–Bucuresti–Norge

Etter frokost forlater vi skipet i elvehavnebyen Turnu Magurele og kjører cirka to og en halv time til Bucuresti, Romanias hovedstad. Før vi drar til flyplassen, får vi en byrundtur og ser blant annet Revolusjonsplassen, Athenaeum og Folkets Hus.

Fly tilbake til Norge. Mellomlanding og flybytte underveis.

Folkets hus, Bucuresti

Om skipet

MS River Navigator 4*+
Byggeår 2000, renovert 2013
Lengde 110 m
Antall dekk 3
Passasjerer 134

Fasilitetene om bord inkluderer restaurant, salong med bar, bibliotek, trimrom, heis og stort soldekk. Gratis Wi-Fi. Alle lugarene er utvendige og har bad med dusj, hårføner, minisafe, TV,  air­condition og to enkeltsenger som kan settes sammen til en dobbeltseng. Lugarene er 14 m². Lugarene på øverste dekk har vindu fra gulv til tak, som delvis kan åpnes.

Reisebetingelser

PRISEN INKLUDERER

 • Fly Norge–Wien/Bucuresti–Norge med Austrian Airlines og/eller Lufthansa
 • Flyskatter og havneavgifter
 • Transport mellom flyplass og skip
 • Ti netters cruise i utvendig lugar
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag
 • Kaffe og te hele døgnet om bord
 • En aperitiff til kapteinens middag
 • Levende musikk i salongen
 • Åtte utflukter iht. program
 • Norsk reiseleder med fra Norge

PRISEN INKLUDERER IKKE

 • Drikkevarer (utover det som er nevnt over)
 • Tips til besetning, lokale guider og sjåfører
 • Valgfrie utflukter nevnt i programmet. Disse må bestilles og betales om bord
 • Avbestillings- og reiseforsikring

TIPS

Tips er frivillig, men også en viktig del av inntektene til de ansatte. Rederiets anbefaling er cirka EUR 70 pr. person til besetningen om bord. I tillegg er det vanlig å tipse cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene.

VIKTIG INFORMASJON

Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. På utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje.

Ombord- og ilandstigning skjer via en smal landgang, og få skip har heis. I flere havner er det vanlig at skip­ene fortøyes langside mot langside, med opptil tre–fire skip ved siden av hverandre. For å komme i land må man gå gjennom/over de andre skipene.

Rederiet forbeholder seg retten til å endre programmet og seilingsruten som følge av elvens vannstand eller andre uforutsette hendelser.