Donau, Budapest

Syv land og fem hovedsteder langs Donau

/ Elvecruise på Donau fra Bucuresti til Wien (ekstra avganger)

Bli med på et populært og opplevelsesrikt cruise som strekker seg nesten 1400 kilometer på Donau fra Østerrike via Slovakia, Ungarn, Kroatia, Serbia og Bulgaria til Romania. Underveis blir det blant annet besøk i hovedstedene Wien, Bratislava, Budapest, Beograd og Bucuresti. Mens byer og land passeres, bor du komfortabelt og slapper av om bord på førsteklasse­skipet MS Carmen.
OBS / På avgangen 16. september seiler skipet motsatt vei; Wien – Bucuresti.

> Samme cruise med skipet MS River Navigator

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 17 980,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 26.09.2017 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 11 dager
 • Stort utfluktsprogram inkludert

Avreiser

 • Avreisedato 26.09.2017
 • Avreisested Oslo
 • Tilgjengelighet Få tilgjengelige
 • Dager 11 dager
 • Priser fra 17 980,-
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Norge–Bucuresti

Fly til Romanias hovedstad, Bucuresti. Mellomlanding og flybytte underveis. Etter ankomst drar vi direkte på en byrundtur og ser blant annet Revolusjonsplassen, Athenaeum og Folkets Hus. Fra Bucuresti er det cirka to og en halv times kjøretur til elvehavnebyen Turnu Magurele hvor MS Carmen venter. Vi sjekker inn på skipet og finner oss til rette om bord. Før middag møtes vi til en velkomstdrink. Om kvelden kaster skipet loss og cruiset begynner.

Folkets hus, Bucuresti
Dag 2

Vidin

Nyt en avslappende formiddag om bord, mens skipet seiler langs grensen mellom Romania og Bulgaria. Det blir en presentasjon av kapteinen og mannskapet, før vi om ettermid­dagen kommer til den lille bulgarske havne­byen Vidin. Her skal vi på byvandring og ser blant annet Baba Vida-festningen – byens historiske landemerke. Etter byvandringen kan de som ønsker bli med på en valgfri utflukt til fjellområdet Belogradsjik, cirka femti kilometer fra Vidin. Belogradsjik er kjent for sine vakre og spesielle steinformasjoner, men også et stort festningskompleks som er et av de viktigste historiske minnesmerkene i Bulgaria.

Dag 3

Jernporten

Vi tilbringer hele dagen om bord mens skipet seiler gjennom Jernporten, en hundre kilometer lang naturskapt kløft, som regnes blant de mest naturskjønne områdene langs Donau. Strekningen var tidligere fryktet av skipstrafikken på grunn av skarpe klipper og farlige strømmer, men farene ble fjernet i 1972 da det ble åpnet et nytt hydroelektrisk anlegg og avansert system av sluser.

Dag 4

Beograd

Velkommen til Serbia! Etter frokost skal vi på byrundtur i Beograd, Serbias hovedstad, og ser blant annet Kalemegdan-festningen, den ortodokse St. Sava-katedralen, rådhuset, prinsesse Ljubicas palass og St. Markus-kirken. Deretter kjører vi til den lille landsbyen Jarak i Vojvodina-regionen, hvor vi inviteres på lunsj i hagen til en lokal familie. Vi får smake på hjemmelaget, serbisk mat og underholdes av landsbyens musikanter. Om kvelden er det serbisk aften om bord og ved inngangen til restauranten ønskes vi velkommen på tradisjonelt vis med brød og salt. Det serbiske temaet fortsetter etter middag med folkloreshow i salongen og motefremvisning av de håndstrikkede Sirogojno-genserene, kjent for sine vakre landskapsmotiv.

Dag 5

Novi Sad

Tidlig om morgenen kommer vi til Novi Sad, den nest største byen i Serbia. Vi tar en tur i land og møter vår lokale guide som tar oss med på en byvandring gjennom sentrum til Fiskemarkedet og gjennom den gamle bydelen. Etter litt tid på egen hånd fortsetter rundturen med buss forbi parlamentet og universitetet til Petrovaradin-festningen, byens landemerke som troner på en høyde over Donau.

Etter lunsj tilbys det en valgfri utflukt til Krushedol-klosteret i Fruska Gora-fjellet. Klosteret er kjent for sine fresker fra 1500-tallet, men er også gravplass for flere kjente personer fra Serbias historie, blant annet prinsesse Ljubica. På vei tilbake til Novi Sad blir det et stopp i den lille vinbyen Sremski Karlovci. Her besøker dere en privat vin­produsent, kjent for Bermet vin, og får smake på ulike typer vin. Cruiset fortsetter om kvelden.

Dag 6

Osijek

I dag gjør vi en liten avstikker til den kroatiske byen Osijek, som ligger ved Drava, en av sideelvene til Donau. Vi blir kjørt med buss til den tidligere befestede, gamle bydelen, Tvrda – kjent for sine mange godt bevarte barokkbygninger. Byvandringen avsluttes med en orgelkonsert i en av byens kirker, etterfulgt av forfriskninger servert i hagen. Det blir tid til en liten rusletur på egen hånd, før vi returnerer til skipet for lunsj. Cruiset fortsetter og i løpet av kvelden krysser vi grensen mot Ungarn.

Dag 7

Budapest

Vi seiler gjennom det ungarske slettelandskapet før vi ankommer Budapest tidlig ettermiddag. Ungarns hovedstad består av de to bydelene Buda og Pest, som ligger på hver sin side av Donau. Etter ankomst er det byrundtur, hvor vi ser blant annet Helteplassen, med minnesmerke over Ungarns falne helter, og den nygotiske parlamentsbygningen. Et av høydepunktene er den fantastiske utsikten over byen og elven fra Fiskerbastionen. Om kvelden er det valgfri folkloreforestilling i land, som avsluttes med en busstur gjennom den vakkert opplyste byen. Skipet ligger ved kai i Budapest over natten.

MS River Navigator i Budapest
Dag 8

Budapest

Hele dagen er til fri disposisjon. Utforsk Budapest videre på egen hånd, ta en tur i byens handlegater eller nyt en avslappende formiddag på soldekket om bord.

Om morgenen tilbys det en valgfri utflukt til en av de mest fascinerende og unike historiske monumentene i Ungarn, Grotte­hospitalet, som ligger i flere sammenhengende kjellere og huler i fjellet under Buda-slottet. Sykehuset var i bruk under andre verdenskrig, men er i dag museum. Etter lunsj kan de som ønsker bli med på en valgfri utflukt til Lazar Lovas Puszta – en av de største hesteoppdrettsgårdene i Ungarn, hvor du får oppleve en imponerende rideoppvisning. Skipet seiler videre om kvelden med kurs mot Slovakias hovedstad, Bratislava.

Dag 9

Bratislava

Om morgenen seiler vi gjennom Gabcikovo-­slusen, den største slusen i øvre delen av Donau, før vi kommer til Bratislava etter lunsj. Bratislava er en av Europas yngste hovedsteder, men likevel en by rik på historie som strekker seg tilbake til keltisk og romersk bosetting. Byrundturen her går med et lite turisttog gjennom sentrum opp til slottet. På tilbaketuren spaserer vi gjennom den gamle bydelen med brosteinstorg og trange gater. Cruiset fortsetter og om kvelden er det kapteinens festmiddag om bord.

Dag 10

Wien

I løpet av natten legger skipet til kai i cruisets siste havn – den gamle keiserbyen Wien. Etter frokost skal vi på en halvdags bussrundtur og får se flere av byens historiske steder og severdigheter, blant annet Den spanske rideskolen, Hofburg-slottet og Operaen. Fra Stefan-katedralen spaserer vi gjennom de elegante handlegatene i sentrum av den gamle bydelen.

Etter lunsj om bord kan du utforske Wien videre på egen hånd eller bli med på en valgfri utflukt til det vakre Schönbrunn-slottet, den tidligere sommerresidensen til den østerrikske keiserfamilien. Om kvelden er det valgfri klassisk konsert i land med musikk av Mozart og Strauss.

Dag 11

Wien–Norge

Ilandstigning etter frokost og transport til flyplassen. Fly tilbake til Norge.

Om skipet

MS Carmen 4*
Byggeår 2001, renovert 2017
Lengde 114 m
Antall dekk 3
Passasjerer 136

Fasilitetene om bord inkluderer restaurant, salong med bar, bibliotek, heis og stort soldekk. Gratis Wi-Fi. Alle lugarene er utvendige og har bad med dusj, hårføner, minisafe, TV,  air­condition og to enkeltsenger som kan settes sammen til en dobbeltseng. Lugarene er 14 m². Lugarene på midtdekk har noe større vinduer, hvor en liten del kan åpnes. Lugarene på øvre dekk har store vinduer fra gulv til tak, hvor det midterste kan åpnes.

Reisebetingelser

PRISEN INKLUDERER

 • Fly Norge–Bucuresti/Wien–Norge
 • Flyskatter og havneavgifter
 • Transport mellom flyplass og skip
 • Ti netters cruise i utvendig lugar
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag
 • Kaffe og te hele døgnet om bord
 • En aperitiff til kapteinens middag
 • Levende musikk i salongen
 • Åtte utflukter iht. program
 • Norsk reiseleder med fra Norge

PRISEN INKLUDERER IKKE

 • Drikkevarer (utover det som er nevnt over)
 • Tips til besetning, lokale guider og sjåfører
 • Valgfrie utflukter nevnt i programmet. Disse må bestilles og betales om bord
 • Avbestillings- og reiseforsikring

TIPS

Tips er frivillig, men også en viktig del av inntektene til de ansatte. Rederiets anbefaling er cirka EUR 70 pr. person til besetningen om bord. I tillegg er det vanlig å tipse cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene.

VIKTIG INFORMASJON

Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. På utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje.

Ombord- og ilandstigning skjer via en smal landgang, og få skip har heis. I flere havner er det vanlig at skip­ene fortøyes langside mot langside, med opptil tre–fire skip ved siden av hverandre. For å komme i land må man gå gjennom/over de andre skipene.

Rederiet forbeholder seg retten til å endre programmet og seilingsruten som følge av elvens vannstand eller andre uforutsette hendelser.