”Topp tur” i Irland

Co. Kerry og Dublin

 • Variert fottur i irsk landskap
 • Irlands høyeste fjell Carrountoohill
 • Båttur til klippeøya Skelligs
 • Publiv og irske musikktradisjoner
 • Dublins høydepunkter med guide

Irland er magisk! Ingen andre steder er du nærmere å oppleve fire årstider i løpet av én dag, som akkurat her! Kombinasjonen av et pulserende byliv og landets fascinerende og mangfoldige historie, gir Irland en unik kultur som går hånd i hånd med den fortryllende, uforlignelige og barske naturen. Uken er variert og spekket med opplevelser i det vi også skal ut i Atlanterhavet til Skelligs Island! Uken byr på noen av Irlands mest utfordrende fotturer på den vakre sørvestkysten av Irland og inkluderer blant annet Irlands høyeste fjell, Carrauntoohill, 1040 moh, men også den kjente Kerry Way samt nydelig kystlandskap. Irsk gjestfrihet, kultur og rike musikk-tradisjoner, pub-besøk blir ukens tilleggsopplevelser. Vi avslutter i hovedstaden Dublin, en by som syder av liv og hvor du får mulighet til å ta for deg av Dublins mange tilbud. Dublin holder stand som en av Europas mest jordnære og vennlige byer.

Irlandsturen var strålende på alle måter, opplegget, turene, turledelse, turfolket – vi er så fornøyde! E. og H., Hedmark

Vanskelighetsgrad 4  Påmeldingsfrist senest 1. mai!

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 17 490,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 11.06.2017 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 8 dager
Reiseleder
Vera K. Sletto

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 11.06.2017
 • Avreisested Oslo
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 8 dager
 • Priser fra 17 490,-
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Dublin-Killarney, Co. Kerry (290 km, ca 3,5 timer)

Ankomst Dublin flyplass på morgenen, direkte fra Oslo. Vår buss henter oss på flyplassen i Dublin og vi setter kurs mot Co. Kerry og byen Killarney. Kerry betegnes ofte som ”Kongeriket” og de som bor her mener deres ”county” er det nærmeste du kommer himmelen! Vi bruker dagen og stopper midtveis for en matbit og senere i pittoresk «Postman Pat-landsby» for en kaffe.  Innlosjering på hotell Killarney Oaks (www.killarneyoaks.com). Velkomstmiddag i deres hyggelige restaurant.

Dag 2

Kerry Way - Kenmare to Killarney ca. 20 km, +560 meter, ca 6 timer

Ukens første fottur byr på en meget vakker del av den kjente Kerry Way. Turen tar oss fra sjøen i Kenmare via bondelandet, på stier og smale veier fra Windy Gap til Torc Mountain hvor vi passerer Torc Waterfall, gjennom vakre eikeskoger i Killarney nasjonalpark og de omtalte innsjøene Lough Leane og Muckross Lake. Killarney Lakes er Irlands mest besøkte turistattraksjon. Etter endt tur innlosjerer vi oss for de tre neste nettene på koselige Kerry Ocean Lodge i den lille kystbyen Glenbeigh (www.kerryoceanlodge.com). Middag på hotellet.

Dag 3

Pilgrumsruten Knocknadobar ca. 10,5 km, +690 m ca 5 timer

Dagens fottur starter nær Valencia Island. Vi følger den gamle pilegrimsruten fra The Holy Well (den hellige brønn) via de fjorten ”Stations of the Cross” som er et symbol på Jesus lidelseshistorie langfredag, med Canon’s Cross på toppen av Knocknadobar 690 moh. Etter hvert som vi nærmere oss dagens topp-punkt, får vi fantastisk utsikt over Atlanterhavet og resten av ukens vandringer vi har i vente. Nedstigningen ender i Kells Cove hvor en forfriskende dukkert på stranden kan være en deilig måte å avslutte turen på. En koselig liten kafé tilbyr ferske scones og kaffe før vi kjører tilbake til lodgen. I kveld inntas middagen på den lokale Katy Kearneys Cottage hvor middagen vår akkompagneres av tradisjonell irsk dans og musikk.

Dag 4

Irlands høyeste fjell, Carrauntoohill, 1040 moh, ca 10 km, ca 6-7 timer

Irlands høyeste fjell er beliggende i hjertet av fjellkjeden Macgillycuddy’s Reek. Her må vi være forberedt på det meste av værskiftninger, så varmt tøy og ”lag på lag” er tingen. Oppstigningen er en utfordring som består av tre etapper, men som belønnes med en følelse av å stå på ”Irlands tak”! Det er flere ruter å velge mellom, hvilken velges ut fra dagens værforhold. Vel tilbake på lodgen, tar vi det uformelt i kveld med  pizza og hjemmelagde salater som vi inntar i den hyggelige spisestuen.

Dag 5

Skellig Island - 600 trappetrinn (bratt) til toppen

Ukens ”hviledag” kan man trygt kalle en annerledes turdag! Hvis været tillater tar vi båt fra den lille byen Portmagee til Skelligsøyene, beliggende 13 km ut i Atlanterhavet!  Øya er på Unescos liste av World Heritage Sites. Munker søkte seg til ensomheten her ute, og øya byr på rester fra et kloster fra det 6. århundret. Det er beliggende på øyas topp ca 200 moh, og kan bare bli sett ved å klatre de 600 trappetrinnene til topps!  De to øyene hadde 4 invasjoner av norske vikinger fra år 795 til 839 e.Kr. Øyas eneste ”innbyggere” i dag er tusenvis av sjøfugler som holder til på de høye klippene. Vel tilbake i Portmagee setter vi kurs mot Dingle og det familiedrevne Bambury’s Guesthouse hvor vi skal bo i to netter.

Dingle er en travel liten by med koselige butikker som tilbyr alt fra de kjente Aran-genserne, til lin, krystall, keramikk, vevarbeider – alt dette håndverket som Irland er så kjent for. Dingle var opprinnelig en fiskeby, så sjømat er en spesialitet her. Dingle halvøya byr på noe av Irlands flotteste landskap; omgitt av utallige innsjøer, fjell, åser og daler – med Mt Brandon i nord og kysten med sitt spektakulære sjølandskap! Om kvelden blir det tradisjonell fish & chips på Murphy’s Bar.

Dag 6

Mount Eagle (516 moh) samt klippene på Dingle ca 8,5 km, ca 4,5 timer

I dag får vi vidt utsyn over kystlinjen og klippene på Dingle, med Irlands vestligste punkt Slea Head og de kjente Blasket Islands, hvor filmen Ryan’s Daughter ble filmet. Turen tilrettelegges etter værforholdene, men planen er å bestige Mount Eagle fra ”baksiden” for så å gå ned mot Slea Head hvor vi får spektakulært utsyn over Irlands vestligste punkt og hvor Amerika er neste stopp! Vi går et lite stykke på vakre Dingle Way, før vi besøker den kjente keramikeren Louis Mulcahy. Bussen tar oss litt nordover til dramatiske klipper hvor selv de lokale er lite kjent. Her følger vi klippene ned mot dagens endepunkt hvor bussen venter på oss og tar oss tilbake til Dingle. Middag på hyggelig restaurant i Dingle.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Dag 7

Dublin (ca 290 km, ca 3,5 timer)

Etter god frokost, setter vi kurs tilbake til Dublin hvor vi sjekker inn på vårt sentralt beliggende hotell. Vi møtes på ettermiddagen til guidet omvisning i Dublin. Her er vi innom The book of Kells, Trinity college, St Patricks katedralen samt Viking området. Du kan selvsagt velge å benytte ettermiddagen på egenhånd om du ønsker det!  Spennende kunstmuseer og gallerier, Guinness Storehouse eller Jameson Distillery er alle vel verdt et besøk. Dublin har noe for enhver smak! Fri middag i kveld, eller du kan være med på reiseleders forslag til spisested.

Dag 8

Hjemreise

Frokost på hotellet og denne gangen har vi også formiddagen fri i Dublin! Transport til flyplassen for flyavgang 15:35 direkte til Oslo.

Reisebetingelser

Vanskelighetsgrad 4. Uken byr på noen av Irlands mest utfordrende fotturer på den vakre sørvestkysten av Irland. Det er stor variasjon i etappene; fra bestigning av Irlands høyeste fjell, Carrauntoohill, 1040 moh, til tur langs den kjente Kerry Way samt turer i nydelig kystlandskap. Det er viktig at deltaker er i god form og har gode knær. Vi er på tur 5-7 timer pr dag. pauser kommer i tillegg.

Prisen inkluderer:

 • Flyreise t/r Oslo-Dublin
 • Transport til og fra flyplass Dublin
 • All transport ifm fotturene
 • 7 overnattinger i delt dobbeltrom, hoteller 3*/Guesthouses. Kategori Standard
 • Alle frokoster
 • 5 fotturer med engelsktalende lokalkjent guide (2 guider til Carrountoohill), hvorav 1 kombinert båttur til Skelligs med reiseleder (hvis været tillater!).
 • 5 lunsjbokser
 • Alle måltider iflg program, hvorav 1 middag med tradisjonell irsk dans og musikk
 • Guidet omvisning i Dublin (inngangsbilletter betales av den enkelte)
 • Norsktalende reiseleder under oppholdet.

Ikke inkludert:

 • Reise- og sykeforsikring
 • Avbestillingsbeskyttelse
 • Lunsj ankomstdagen, lunsj og middag i Dublin
 • Drikke til måltidene
 • Inngangsbilletter under guidet omvisning i Dublin
 • Snacks og drikke på fotturene
 • Tips til lokal guide
 • Enkeltromstillegg kr 2280 (begrenset antall).

BESTILLING OG BETALING Ved bestilling må navnet oppgis slik det fremkommer i passet. Etter bestilling av reisen vil du motta en reisebekreftelse og depositumsfaktura på kr 2000 pr. person. Depositumet må være innbetalt innen en uke. Sluttbeløpet forfaller til betaling 65 dager før avreise. Reisedokumentene sendes ca. 2 uker før avreise.

AVBESTILLINGSREGLER Avbestilling må skje straks det foreligger en hindring for å gjennomføre reisen. Hvis du har tegnet en avbestillingsforsikring og må avbestille på grunn av akutt sykdom, ulykkestilfelle eller dødsfall, får du refundert beløpet fra forsikringsselskapet. Ved avbestilling gjelder følgende gebyrer:

 • Inntil 105 dager før avreise: kr 750 pr. person
 • Fa og med 105 til 65 dager før avreise: Depositumsbeløpet
 • Fra og med 65 dager til 36 dager før avreise: 50 % av reisens pris
 • Fra og med 36 dager før avreisedato eller ved manglende fremmøte på avreisedagen: Ingen refusjon.

FORBEHOLD Prisen er basert på minimum 12 deltakere. Skulle det bli færre deltakere, forbeholder vi oss retten til å annullere turen eller øke prisen noe. Beskjed om dette vil bli gitt innen 4 uker før avreise. Vi tar forbehold om eventuelle skrivefeil, endringer i flytider og program samt justering av pris som følge av økning i valutakurser, skatter, avgifter og andre uforutsette faktorer utenfor vår kontroll. Vi forbeholder oss retten til å etterfakturere valutatillegg som følge av økt valutakurs. Dersom dette skulle bli nødvendig, vil faktura bli tilsendt senest 20 dager før avreise.

KRAV TIL DELTAKERNE Deltakelse foregår på eget ansvar. Dette elementet er mer fremtredende på en fottur enn på de fleste pakkereiser. Det er deltakers ansvar å sjekke med sin lege om man er i god nok form/har god nok helse til å delta på reisen. Det vises for øvrig til informasjon om vanskelighetsgrad for hver tur. Kontakt oss gjerne om du har spørsmål knyttet til dette.

FORSIKRINGER På alle våre turer kreves at deltaker har en fullgod reise- og ulykkesforsikring som også dekker eventuell avbestilling av reisen samt hjemtransport. Deltakerne er selv ansvarlig for å undersøke at disse elementene er dekket i deres reiseforsikring samt at forsikringen gjelder for de områder og høyder fotturen går. Husk å ta med ditt forsikringsbevis på reisen.

 PASS Passet må være gyldig minst 6 måneder etter hjemkomst. Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass og eventuelt visum er gyldig ved avreise.

Se våre generelle reisebetingelser

Når du melder deg på denne reisen, bekrefter du at du har lest og akseptert betingelsene som fremkommer over, i programmet samt våre generelle

TURFAKTA

Overnatting. Vi bor på hyggelige hoteller 3*** og Guest Houses gjennom uken. Dersom den reisende har bestilt dobbeltrom, må vedkommende være beredt på å betale enkeltromstillegg dersom arrangøren ikke finner en rompartner av samme kjønn. Dette er ingen gyldig grunn til å trekke seg fra turen.

Killarney Oaks 3*** Dag 1
Kerry Ocean Lodge

 

Dag 2, 3, 4
Bambury’s Guesthouse Dag 5, 6
Wynn’s Hotel. Dublin 3*** Dag 7

Måltider. Alle måltider inkludert fra og med middag ankomstdato til og med frokost hjemreisedagen. Unntak er lunsj og middag i Dublin. Du må gi beskjed ved påmelding om du er vegetarianer eller har eventuelle matintoleranser det skal tas hensyn til.

Full Irish Breakfast er inkludert alle dager. Hotellene lager lunspakke til oss på vandredagene. Den består gjerne av en liten flaske vann, en frukt, en sjokoladebar, en dobbel sandwich. Middager i henhold til program. Drikke til middagene er ikke inkludert.

Flybilletter

Dato Strekning Tider  Fly nr  Selskap 
11/6 Oslo Gardermoen – Dublin 07:45-09:05 DY1362  Norwegian
18/6 Dublin – Oslo Gardermoen 15:35-18:45  DY1363  Norwegian

Alle tider er lokale tider. Reisetidene bestemmes av flyselskapene.

Bagasje/klima. Ta med dagstursekk. Resten av bagasjen pakkes i koffert eller bag.  Middagsantrekket behøver ikke være pyntet, men vanlig pent og uformelt. Forslag pakkeliste vil bli sendt ut.

Irland ligger langs Atlanterhavskysten, og fjellene innenfor tar imot den fuktige luften som kommer inn fra havet. Mai og juni er månedene med statistisk minst nedbør, og blomstene skulle stå i full flor. Ved kysten ligger temperaturen på rundt 15-20 grader. På toppene er temperaturen lavere, og sterk vind kan forekomme. Det er viktig med godt regntøy, ikke kun en allværsjakke. Ta med klær for alle værtype også lett ulltøy. Viktig med godt fottøy. Pakk som for en fjelltur i Norge sommerstid.

Det spennende med Irland er at på denne øya kan man oppleve fire årstider i løpet av en dag! Programmet vil, så sant det er mulig, bli omrokkert hvis værforholdene krever det, alternativt vil annen fottur bli tilrettelagt slik at vi får en flott dag.

Turleder/guide/gruppestørrelse. Norsk turleder følger med på reisen. Lokal engelsktalende guide følger med på fjellturene. Han vil dele sin kunnskap om flora og fauna med oss samt områdets kultur, historie og geografi. Gruppestørrelse på denne reisen er minimum 12 deltakere, maks 16 + turleder/guide. Deltaker plikter å følge de instrukser, anvisninger og pålegg som turlederne gir på reisen.

Kart/Litteratur. For kart og reisehåndbøker for Irland, se http://www.nomaden.no/. Kart kan også kjøpes på stedet. Boken”Dublin” av Frode Grytting kan anbefales.

Valuta. I Irland brukes Euro. Penger kan veksles på flyplassene. De fleste kredittkort kan brukes i de i butikker og restauranter.