Toscana, vår

/ En reise for alle sansene

 • Bo godt ved havet i Tirrenia
 • Se Pisa med legendariske Piazza Miracoli
 • Bli med på en liten vandring i Cinque Terre
 • Oppdag Firenze med dyktig lokalguide
 • Besøk i den vakre festningsbyen Lucca
 • Italienske matgleder

Det beste Europa har å tilby finner du her. Poppelkledte vinmarker og grønne åser mikses med imponerende arkitektur i storbyene. Se pastellkledte sjarmerende landsbyer i Cinque Terre der husene klamrer seg fast til klippene. Det turkise Middelhavet kombineres med kulturelle opplevelser og nydelig italiensk mat. Du bor godt ved den toskanske kysten og praktfulle Firenze, Pisa, Lucca og Cinque Terre er ikke langt unna. Hotellets kjøkken serverer lokale, velsmakende måltider. På landet besøkes en agriturismo, du både ser og smaker det toskanske kjøkken. Toscana – en reise hvor sansene blir stimulert!

Last ned reiseprogram

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 30.05.2017
 • Avreisested Oslo
 • Tilgjengelighet Utsolgt
 • Dager 8 dager
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Ankomst Pisa og Tirrenia

Vi flyr midt på dagen, med Norwegian, direkte fra Oslo til Pisa. Det er cirka femten kilometer til hotellet i Tirrenia, en liten by ved havet med omkring tre tusen innbyggere. Når vi er vel fremme, er det innsjekking og felles velkomstmiddag. Benvenuto in Italia! (M)

Dag 2

Pisa

Vi bor bare cirka sytten kilometer fra Pisa, og vi skal naturligvis se den enestående Piazza Miracoli der de store severdighetene troner. Noen ganger blir noe som er feil en stor suksess. Tårnet i Pisa, frittstående til Domkirken, er like skjevt som før, men har blitt forankret med massivt stål femti meter under bakken. Vi skal inn og se den praktfulle domkirken. Konstruksjonen begynte allerede i 1064. I løpet av årene har det stadig blitt gjort arbeid og forbedringer. På 1100-tallet kom dåpskapellet til, og etter nesten to hundre år ble verdens kanskje mest kjente klokketårn ferdig i 1350. Sammen med katedralen og dåpskapellet utgjør Det skjeve tårn en nesten perfekt treenighet som vitnesbyrd over Italias og Pisas storhetstid. Pisa har mer på lager – bare fem hundre meter fra plassen flyter elven Arno som også passerer Firenze. Her finner vi Pisas middelalderkvartal. Med turisttog kjører vi en tur gjennom byen for å få en oversikt.

Det er deretter tid på egen hånd til å finne en hyggelig lunsjrestaurant, hvile beina og nyte synet av denne skjønne byen. Vel tilbake på hotellet blir det felles middag. (F, M)

Dag 3

Cinque Terre

En herlig naturopplevelse venter oss i Liguria like nord for Toscana. Fra Tirrenia til La Spezia er det omtrent ni mil. Hele Cinque Terre-området har status som nasjonalpark, og står på UNESCOs verdensarvliste. Nesten bilfrie, tradisjonelle pastellfargede landsbyer og turstier langs den steile kystlinjen og den urørte naturen er et syn for guder. Cinque Terre består av fem landsbyer som nærmest er meislet inn i klippene. Vi går en liten tur på kjærlighetsstien, og andre stier. Det blir også en og annen togtur mellom noen av landsbyene. Det anbefales å ha gode sko til denne turen. Vi går mest på flat sti og inne i landsbyene. Det kreves ikke mer enn at du er i alminnelig god form. Det blir god tid til lunsj på egen hånd. Det er flere flott beliggende restauranter med utsikt. Vi returnerer til hotellet etter en dag med mange herlige inntrykk. (F, M)

Dag 4

Firenze

Firenze, byen som er et stykke kunst i seg selv. Fra den fotogene Ponte Vecchio-broen, til den ypperste perfeksjonisme i Michelangelos David. Fylt med renessanse ligger de fleste attraksjonene i gangavstand fra hverandre. Byen er et levende museum med sine renessanse- og middelalderbygninger. Trange smug avløser fantastiske åpne piazzaer. Vi rusler gjennom byen og passerer Santa Croce-kirken og domkirken, som krones med den fantastiske kuppelen. Duomos enorme kuppel og fargespill er til å miste pusten av.

Vi besøker den store berømte piazzaen, Piazza della Signoria, med kopi av Davidsstatuen og kommer til den gamle broen, Ponte Vecchio, ved Arno-elven. Ettermiddagen brukes til å utforske Firenze på egen hånd. Fra Tirrenia til Firenze, cirka 91 kilometer. (F, M)

Dag 5

Lunsj i grønne omgivelser

I dag roer vi ned tempoet litt før vi skal se mer av det bølgende toskanske landskapet regionen er så berømt for. Vi finner frem livsnyteren i oss. På en liten familiedrevet agriturismo snaue seks mil fra Tirrenia tar Teresa imot oss. Hun serverer en deilig tradisjonell lunsj med alle herligheter fra det toskanske kjøkken. Måltidet kommer i høyeste grad fra familiens egen produksjon. Teresa er med rette stolt av familiens store kjøkkenhage og viser oss gjerne rundt! Tilbake på hotellet er det felles middag om kvelden. (F, L, M)

Dag 6

Dag til egen disposisjon eller ekstrautflukt til Elba

Ta en rolig dag i Tirrenia eller kanskje ta den lokale bussen til Livorno eller Pisa. Reiselederen kommer gjerne med gode råd. Du kan også være med på en ekstrautflukt til nydelige Elba. Felles middag på hotellet. (F, M)

Ekstrautflukt Elba
Åtti kilometer mot syd ligger øya Elba. Selv om øya ikke er så stor, rommer den et vell av opplevelser. Vi ankommer med ferge til den største byen, Portoferraio. (Fra Tirrenia til ferjeleiet i Piombino er det 105 kilometer.) I den gamle sjarmerende bydelen og ved de store festningsanleggene fornemmes den brokete historien. Napoleons ti måneders lange opphold på Elba i 1814 har utvilsomt satt sitt preg. Vi besøker Napoleons villa, San Martino, før vi kjører til Elbas vakreste by, Capoliveri. Underveis er det mulighet for lunsj på egen hånd mens vi føler på Elbas naturskjønne omgivelser. Det er krystallklart vann, hvite strender og riktig så tiltalende. I juli og august er det horder av besøkende som vil nyte av sol og bad. Vi er tilbake på hotellet om kvelden og spiser felles middag. (F, M)

Pris: 975,- per person
Turen gjennomføres ved minimum tolv personer. Må bestilles sammen med reisen.

Dag 7

Lucca

I dag besøker vi den sjarmerende nabobyen, Lucca (41 kilometer). Den står på ingen måte tilbake for noen av de andre byene i Toscana – stil og italiensk bystemning i massevis! Her nyter vi liv og røre i festningsbyens utrolig velbevarte bykjerne, omgitt av ringmuren. Festningsverket er enestående, og det er en fornøyelse å gå en runde på muren og la seg imponere av byens tårn. Mange av inngangene til byen er intakte og er akkurat som de var i middelalderen og renessansen. I kveld serveres en avskjedsmiddag på hotellet. (F, M)

 

Dag 8

Hjemreise

Formiddagen til egen disposisjon. Slapp av ved bassenget eller hotellets egen strand. Etter felles lunsj på hotellet er det buss til flyplassen i Pisa der Norwegian har avgang sen ettermiddag. (L, F)

Reisebetingelser

PRISEN INKLUDERER

 • Fly Oslo–Pisa t/r med Norwegian
 • Flyskatter og avgifter per sep.2016
 • Transfer flyplass-hotell t/r
 • Syv netter på Grand Hotel Continental 4* med frokost
 • To lunsjer
 • Syv middager
 • Byrundtur i Pisa
 • Tur med turisttog i Pisa
 • Inngang til katedralen i Pisa
 • Byrundtur i Lucca
 • Besøk i Cinque Terre
 • Byrundtur med lokalguide i Firenze
 • Escape reiseleder med fra Norge

PRISEN INKLUDERER IKKE

 • Utflukt til Elba: 975,-
 • Drikkevarer
 • Tips til lokale guider og sjåfører
 • Avbestillings- og reiseforsikring

GRAND HOTEL CONTINENTAL 4*
Firestjerners hotell i Tirrenia ved stranden, cirka sytten kilometer fra Pisa. Tirrenia ble bygget av Mussolini på 30-tallet som en mønsterby. Han kalte den Middelhavets perle. Vi bor i gåavstand til butikker og kafeer i den lille badebyen. Hotellet har et lekkert svømmebasseng med olympiske mål, og egen strand med solsenger til hotellets gjester. Svømmebassenget er åpent fra tidlig mai til slutten av september (lengre om det er godt vær). Stranden er bemannet fra 10. mai til 20. september. Rommene har aircondition, satellitt-tv, minibar, safe og Wi-Fi. Badene har dusj og hårføner. Rom med balkong mot tillegg. Middagene består av gode, valgfrie italienske treretters menyer og stor salatbuffet.