Trevi i Umbria, alt inkludert

/ Italiensk stemning og kortreist mat i Trevi

 • Bo godt i et middelaldersk herskapshus
 • Helpensjon med lokale retter med tilhørende vin
 • Besøk på vingård og olivenmølle
 • Utflukt til Perugia og Assisi

Vi spiser kortreist og ytterst velsmakende på gode restauranter og på vår koselige hotellrestaurant. Spennende, lokale retter nytes i synkronisert takt med områdets viner som perfekt supplement. Umbria gir berømtheten Toscana jevn kamp til målstreken på kvalitetsmat, skjønnhet og severdigheter. Perugia, Assisi og Spoleto er små perler du kommer til å elske.

Landskapet er malerisk vakkert med vinmarker, olivenlunder og middelalderbyer som klamrer seg fast på bakketoppene. Len deg tilbake og nyt Umbrias mange herligheter!

Last ned reiseprogram
 • En tur i samarbeid med Aftenposten
 • A-kort rabatt kr 300,-

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 17.10.2017
 • Avreisested Oslo
 • Tilgjengelighet Utsolgt
 • Dager 5 dager
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Ankomst Spoleto og Trevi

Om morgenen flyr vi direkte med Norwegian til Roma. Vi ankommer Spoleto om ettermiddagen.Her skal vi nyte vårt første av mange måltider i Umbria, en deilig treretters lunsj med tilhørende vin. Etterpå skal kvalitetskalorier forbrennes i rolig tempo.

Den gamle bydelen, omkranset av bymuren, byr på en imponerende middelalderborg som nærmest vokter over byen. Innenfor murene kryr det av små hyggelige gater og grender. Spoleto har til og med et gammelt romersk amfiteater. Basilica di San Salvatore er i all sin enkelhet, en vakker kirke. Det er ikke den største, fineste eller eldste. Helheten er det som gjør utslaget. Plassen som omkranser kirken, den ærverdige kirkegården og freskene. Prikken over i-en er den romerske akvedukten, hvis vannledning er hevet 70 meter over dalens bunn. Et imponerende skue.

NB: På avgangen den 17.oktober flyr vi med SAS via København på utreisen. På returen er det direktefly med Norwegian. Etter ankomst Roma kjører vi til Narni, en meget sjarmerende middelalderby med trange gater og smug. Her spiser vi lunsj.

Om kvelden ankommer vi Trevi og sjekker inn på hotel Antica Dimora alla Rocca. Dette er en historisk, nydelig renessansebygning fra byens storhetstid, 1500-tallet. Det er nylig renovert og er stilfullt innredet med moderne supplering til det opprinnelige. Hotellet er kjent for sitt ypperlige kjøkken, så vi har mye godt å se frem til i dagene som kommer. Vi spiser en deilig umbrisk middag på hotellet i kveld.

Har du lyst, kan du bli med på en liten kveldstur først. Trevi byr på vakkert bølgende landskap og sjarm. Den historiske delen av byen utgjør omtrent en kvadratkilometer, men her finner du noe nytt og interessant i nesten hver krik og krok. Og det er mange kriker og kroker. Tiden har nærmest stått stille arkitektonisk. Her finnes murer og søyler bygget av romerne og porter og buer vakkert utsmykket med fresker og inskripsjoner. De mange palassene er vitnesbyrd fra mange adelsfamilier der rikdommen kom fra byens «gull», olivenoljen. (L, M)

Dag 2

Perugia

Etter frokost går turen til Umbrias hovedstad, Perugia. Byen formelig klatrer oppover en 493 meter høy bakketopp med det historiske sentrum på toppen. Vår lokalkjente guide viser deg rundt i en av Italias hyggeligste byer. Det beste er at ingen biler ødelegger idyllen i sentrum. Med god hjelp av rulletrapp kommer vi lett fra den nedre delen til det øvre sentrum.

Bonus er at turen gjennom klippene er utformet som et slags arkeologisk museum. Herfra går vi via Corso Vanuzzi, byens pulsåre. Den fører opp til Piazza IV Novembre med det berømte Palazzo dei Priori som huser Umbrias nasjonalmuseum og byens gamle rådhus. På piazzaen ser vi også en av Italias flotteste fontener fra 1300-tallet. Vi fortsetter gjennom byens smale, kronglete gater til den etruskiske porten. Lunsj underveis.

Om kvelden spiser vi middag på det lille torget foran hotellet. (F, L, M)

Dag 3

Assisi og Torre del Colle

Om formiddagen skal vi besøke Assisi, byen som ligger på toppen av en åskam med utsikt over Appeninene. Her ble Italias store helgen, Frans av Assisi født i 1181, og her oppstod fransiskanerordenen. Med vår nye pave som har tatt navnet Frans, har katolikker fra hele verden valfartet i enda større grad enn tidligere til den berømte dobbeltkirken med den hellige Frans’ grav. Vi opplever samtidig Assisis spesielle og sjarmerende atmosfære til fots gjennom de smale, snirklete gatene. Vi ser det romerske Minervatempelet som i dag benyttes som kirke. Santa Clara-kirken, som rommer det hellige kors, som talte til Frans, samt Santa Claras grav.

I den lille middelalderbyen Torre Del Colle med kun 33 (!) innbyggere, spiser vi lunsj i en gammel olivenmølle proppfull av stemning. Byen er et klassisk eksempel på hvordan samfunnene i middelalderen var bygget opp. Trange, snirklete gater rundt en bakketopp, og med markene spredd utover i dalen.

Middag på hotellet om kvelden. (F, L, M)

Dag 4

Vin og oliven

I dag fokuserer vi på essensen av Trevi – olivenolje og vin. I byens olivenmølle hører vi mer om Trevis flytende gull. Turen fortsetter til den eldste vingården i Montefalco, Scacciadiavoli, der det blir mer smaking på edle varer, denne gangen vin. Vi får servert en enkel, men velsmakende lunsj og smaker på sju forskjellige, lokale viner. Sagrantino er den lokale stolthet, kraftfull og velsmakende. Etter manges mening vel på høyde med Brunello og Amarone. Vi returnerer mette og fornøyde tilbake til Trevi og har resten av ettermiddagen på egen hånd. Om kvelden møtes vi til avskjedsmiddag og oppsummerer de siste dagers opplevelser (fylt med latter), unike smaksopplevelser, og helt sikkert en fornyet kjærlighet til Italia. (F, L, M)

Dag 5

Hjemreise

Tidlig om morgenen forlater vi Trevi og kjører mot Roma. Direkteflyet til Norwegian har avgang midt på dagen. Beregnet ankomst Oslo Lufthavn om ettermiddagen. (F)

Reisebetingelser

PRISEN INKLUDERER

 • Fly Oslo–Roma t/r med Norwegian
 • Transport flyplass–hotell t/r
 • Flyskatter og avgifter
 • Fire netter på Antica Dimora alla Rocca 4* med frokost
 • Fire lunsjer med vin
 • Fire fireretters middag med vin
 • Byrundtur i Trevi
 • Byrundtur i Perugia
 • Byrundtur i Assisi med San Francesco basilikaen
 • Byrundtur i Spoleto
 • Besøk på vingård
 • Besøk i olivenmølle
 • Escape reiseleder med fra Norge

PRISEN INKLUDERER IKKE

 • Tips til lokale guider og sjåfører
 • Avbestillings- og reiseforsikring

OM HOTELLET

HOTEL ANTICA DIMORA ALLA ROCCA 4*

Hotellet, Trevis eneste, er i en herregård fra Trevis storhetstid på 1500-tallet, og ligger i hjertet av byen. Det er en helt spesiell opplevelse å bo i en middelalderby. Du trenger ikke ta mange skritt før du finner en koselig kafé, et middelaldersk herskapshus eller en benk med utsikt over landskapet. Alt er autentisk, koselig og av høy kvalitet. Her blir opplevelsene virkelig lokale. De ansatte, Valentina, Marco og Roberto, gjør alt for at du skal ha et perfekt opphold. Marco står for maten på hotellet. Alle måltider akkompagneres av lokale viner som er tilpasset maten. Rommene er varierte, både i størrelse og innredning. Alle rommene har moderne klimaanlegg, minibar, safe, telefon og internett, TV, bad med badekar eller dusj og hårføner.