USA – operatur til New York april 2018

/ Opplev «The Big Apple» med opera, kunst, shopping og konsert!

 

• Bo sentralt på Sheraton New York Hotel – rett ved Times Square
• Opplev Tosca og Lucia di Lammermoor på The Metropolitan Opera
• Bli med på gospelgudstjeneste i Harlem
• Se Manhattan skyline fra vårt cruise på Hudson River
• Nyt Central Park midt i vårblomstringen
• Mulighet for å få med seg både Broadway-show og konserter i Carnegie Hall
• Vår kunnskapsrike reiseleder Unni Forberg sørger for at du får maksimalt ut av turen

Vi inviterer til store opplevelser på The Metropolitan Opera i New York, og for den som har lyst også klassisk konsert i Carnegie Hall. I tillegg har New York, «The Big Apple» mye mer å by på. Vi har laget et allsidig program med en god miks av felles opplevelser og tid på egenhånd. Vi skal bo på Sheraton New York Hotel med meget sentral beliggenhet, rett ved Carnegie Hall og Times Square, og i gangavstand til opera «The Met» på Lincoln Center. På «The Met» har vi billetter til «Tosca» av G. Puccini med selveste Anna Netrebko i hovedrollen som Tosca, og til «Lucia di Lammermoor» av G. Donizetti med Pretty Yende i hovedrollen som Lucia. De som ønsker, kan også krysse av for konsert i Carnegie Hall med pianisten Evgeny Kissin og Emerson String Quartet som spiller musikk av Mozart, Faurè og Dvoràk.

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 26 340,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 24.04.2018 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 8 dager
Reiseleder
Unni Forberg

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 24.04.2018
 • Avreisested Oslo
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 8 dager
 • Priser fra 26 340,-
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Tirsdag 24. april 2018, Norge - New York med SAS

Vi har avreise med SAS fra Gardermoen kl. 11:10 med ankomst New York kl. 13:15 lokal tid (minus 6 t). Her venter bussen som tar oss til Sheraton New York Hotel på Manhattan, og vår guide Maja Kihlstedt gir oss tips og orientering om New York. Etter innsjekking har vi litt tid til å hvile ut etter flyturen. Til nærmere angitt tid vil reiselederne være i resepsjon, og for de som ønsker noe å spise vil flere steder bli anbefalt, og vi kan gå sammen.

New York
Dag 2

Onsdag 25. april 2018, Sightseeing på Manhattan og felles middag

I dag skal vi gjøre oss kjent på Manhattan. Kl. 09:00 venter buss og guide for sightseeing. Sammen med vår eminente guide Maja skal vi se stedene vi har lest og hørt om. Det blir flere stopp, blant annet ved 9/11 Memorial Plaza der World Trade Center lå. Vi kjører berømte Fifth Avenue, forbi vakre Central Park. Vi vil også få se hvor de kjente museer ligger, og ikke minst får vi inntrykk av hvor sentralt vi bor i forhold til alle severdigheter. Vi er tilbake på hotellet ved lunsjtider, og reiseleder anbefaler aktuelle lunsj-restauranter i nærheten, som også kan brukes til frokost. Kl. 18:30 møtes vi i resepsjonen for å spasere sammen til restauranten «Trattoria Dell’Arte» hvor vi skal spise middag. Vi får servert tre retter med drikke inkludert. Vi garanterer en god middag på en hyggelig restaurant, og bare noen få minutters gange fra hotellet.

Dag 3

Torsdag 26. april 2018, Opera «Tosca» av G. Puccini

I kveld skal vi ha vår første operaforestilling på «The Met», og har hele dagen til egen disposisjon. Reiselederne vil være i resepsjonen mellom kl. 09:00 og 10:00 med råd og anbefalinger, og svare på aktuelle spørsmål. Det blir også tilbud om å gå i samlet gruppe for dem som ønsker det. Det er kort vei til Fifth Avenue, en strekning alle bør spasere og nyte. Her ligger også flere museer: The Metropolitan Museum of Art, Guggenheim og hyggelige Frick Collection i privathuset til kunstsamleren og stålmagnaten Henry Clay Frick som testamenterte alt til New York City. Vi vil også nevne «Museum of Modern Art» (MOMA) som ligger ganske nær hotellet. På dette museet er det også en hyggelig restaurant for lunsj.

Vi møtes igjen i resepsjonen kl. 18:30 hvor det deles ut billetter til kvelden forestilling «Tosca» av G. Puccini med topp sangere. Forestillingen begynner kl. 20:00, men vi er tidlig ute og kan da beundre de vakre Chagall-malerier som vi ser best fra plassen på Lincoln Center. Det er også en hyggelig operabutikk i lobbyen som er verdt et lite besøk. Kveldens program får alle tildelt på vei inn i salen. Fra hotellet kan vi gå samlet (ca 20 min.), men de som ønsker å ta en taxi kan gjøre det. Se rolleliste bak i programmet.

Dag 4

Fredag 27. april 2018, Båttur på Hudson River og tilbud om konsert

I dag blir det både fritid og program. Til nærmere angitt tid møtes vi resepsjonen for å spasere (evt. taxi) til Circle-Line bryggen hvor vi skal på cruise rundt hele Manhatten på Hudson River og East River. Det er god guide om bord, og det er hyggelig å se hele «skyline» fra sjøen. Båtturen tar 2 ½ time. I kveld tilbyr vi konsert i Carnegie Hall med pianisten Evgeny Kissin og Emerson String Quartet. De spiller musikk av Mozart, Faurè og Dvoràk. Konserten er kostbar, og allerede nå veldig etterspurt. Vi har sikret oss billetter, men ikke lagt den inn i grunnprisen. Kryss av ved påmelding om du/dere ønsker denne. Det er en opplevelse å være på konsert i Carnegie Hall. For de som ikke velger denne konserten, kan reiselederne også være behjelpelige med å skaffe billetter til et av de mange musikalteatrene på Broadway. I skrivende stund går blant annet «Hello Dolly», «Phantom of the Opera» og «Sunset Boulevard» med kjente artister for fulle hus.

Dag 5

Lørdag 28. april 2018, Opera «Lucia di Lammermoor» av G. Donizetti

Det meste av dagen til egen disposisjon, og reiselederne vil være i resepsjonen for spørsmål og råd fra kl 09:00 til 10:00. For de som ønsker å besøke Empire State Building, legger vi opp en tur dit. Her kan vi ta heisen til toppen og få en fantastisk utsikt over Manhattan. Tårnet har vært et landemerke fra 1931, og det er best å gå hit tidlig på om formiddagen før køene blir for lange utover dagen. Like ved Empire State Building ligger varemagasinet «Macy’s» så besøket kan lett kombineres med shopping der. Et annet sted som også kan være hyggelig å besøke er Rockefeller Center på Fifth Avenue. Her kan man også ta heisen til øverste etasje i bygningen, og dermed få nok en flott utsikt over Manhattan. Til avtalt tid møtes vi i resepsjonen for billetter og avreise til Lincoln Center og opera på «The Met». Også i kveld begynner forestillingen kl 20:00 og vi skal se den tragiske operaen «Lucia di Lammermoor» av G. Donizetti. Det er en stjernespekket forestilling, se rolleliste bak i programmet. Vi har en stor aften med vakker musikk og mange flotte arier foran oss!

Dag 6

Søndag 29. april 2018, Harlem med Gospelgudstjeneste og brunch

Kl. 09:00 blir det ny sightseeing som tar oss helt nord på Manhattan og til Harlem med vår guide Maja. Grunnen til at vi velger en søndag, er at vi da også får besøke en av de mange kirker i området og blir med på første del av gudstjenesten som inneholder en gospelkonsert. Vi vet ikke hvilken kirke det blir, men det er hyggelig opplevelse, og er selvsagt inkludert i pakkeprisen. Etter gudstjenesten kjører vi til gospel-restauranten «Sylvia’s» hvor en herlig «brunch» venter oss. Velsmakende retter blir tilberedt og servert etter lokale tradisjoner. Under måltidet er det underholdning med gospelmusikk og sang. Alkoholfri drikke er inkludert. Herfra tar bussen oss tilbake til hotellet, og vi har resten av dagen til egen disposisjon. Til nærmere angitt tid møtes de som har lyst til å spise middag sammen, og vi spaserer til en restaurant i nærheten. Men også i kveld er det selvsagt mulighet for show på Broadway. Reiselederne kan være behjelpelig med billetter, eller man kan stå i kø på Times Square og kjøpe ledige billetter til en rimeligere pris når restsalg for kvelden åpner. Det vil være annonsert der hvilke forestillinger de selger til. En annen mulighet er å bestille billetter på nettet hjemmefra før man reiser. Mulighetene er mange. Kontakt oss gjerne på forhånd for råd og tips.

Dag 7

Mandag 30. april 2018, Fritid og hjemreise

Så er vi kommet til avreisedagen og vi skal forlate New York. De som ønsker det, møtes i resepsjonen som vanlig mellom kl. 09:00 og 10:00, og sammen kan vi ta en spasertur i Central Park som på denne tiden av året kan være på sitt vakreste. Men man kan selvsagt også ha noen timer til egne gjøremål eller til shopping. Vi må sjekke ut fra hotellet senest kl. 12:00, men resepsjonen oppbevarer bagasjen til vi har avreise kl. 15:00 med egen buss til flyplassen. Vi letter med SAS kl. 18:55 med kurs direkte for Oslo.

Dag 8

Tirsdag 1. mai 2018, Ankomst Gardermoen

Vi ankommer Oslo Lufthavn, Gardermoen kl. 08:20, og vil være fulle av inntrykk etter store opplevelser i New York!

Reisebetingelser

Prisen inkluderer:

 • Fly Oslo – New York t/r med SAS på økonomiklasse
 • Flyskatter
 • Transfer flyplass – hotell ved ankomst med guide
 • 6 netter på Sheraton New York Hotel
 • Bagasjehåndtering på hotellet
 • Sightseeing på Manhattan m/guide
 • Middag på «Trattoria Dell’Arte» inkl. drikke
 • 2 ½ times båttur på Hudson River rundt hele Manhatten
 • Sightseeing i Harlem m/guide
 • Brunch i Harlem inkl. alkoholfri drikke
 • Gospel-donasjon (inngangspenger) til gospelgudstjeneste
 • Operabillett i orkester «Tosca» 26. april
 • Operabillett i orkester «Lucia di Lammermoor» 28. april
 • Transfer hotell – flyplass avreisedagen
 • Reiseleder med fra Oslo

Ikke inkludert:

 • Frokost og måltider som ikke er spesifisert i programmet
 • Tips til sjåfører, guide og inkluderte restauranter
 • Avbestilling og reiseforsikring

Måltider
Frokost er ikke inkludert og det er ganske kostbart på hotellet. Men vi gjør som alle andre i New York, finner en hyggelig frokostrestaurant i nærheten av hotellet og har morgenkaffe. Det er mange av dem umiddelbart rundt hotellet. Men på morgenen blir hotellets bar i resepsjonen gjort om til Starbucks cafe, og man kan også få en enkelt frokost der. Når det gjelder andre måltider, vil reiselederne legge til rette og foreslå aktuelle restauranter, og tilby å gå samlet for dem som ønsker det.

Prisforbehold
Prisene er gitt på gjeldende tariffer og valutakurser (mai 2017) og med forbehold om min 25 betalende deltagere. Vi tar forbehold om programendringer og at det melder seg nok deltakere til å gjennomføre turen. Praktiske opplysninger og informasjon sendes alle påmeldte i god tid før avreise.  Våre avbestillingsregler og øvrige reisebetingelser finner du her

Tilslutning fra andre byer
Utreisen er fra Gardermoen. Det er mulig med tilslutnings fly fra andre byer i Norge og det er mulig å forlenge oppholdet i forkant eller etterkant av det oppsatte program. Dette må være avtalt før avreise. Ta kontakt med oss dersom dette er aktuelt for deg/dere.

Opera- konsertbilletter
Ved avbestilling av turen kan vi ikke love refusjon av bestilte og betalte opera- og konsertbilletter. Dersom man ønsker billett til konsert i Carnegie Hall 27.4, må det bestilles ved påmelding, – pris kr 1 980,-  pr. billett.

Hotell informasjon

SHERATON NEW YORK HOTEL
Times Square Hotel
811 7th Avenue W53 rd Street
New York
Tlf. +1 212 581 1000

www.sheratonnewyork.com

Forestillinger på «THE MET» har følgende rollelister

«TOSCA» G. Puccini

 • Bertrand de Billy, dirigent
 • Anna Netrebko, Tosca
 • Marcole Àlvarez, Cavaradossi
 • Michale Volle, Scarpia
 • Patrick Carlifizzi, Kirketjener

«LUCIA DI LAMMERMOOR» av G. Donizetti

 • Roberto Abbado, dirigent
 • Pretty Yende, Lucia
 • Michael Fabiano, Edgardo
 • Quinn Kelsay, Enrico
 • Alexander Vinogradov, Raimondo

Innreise til USA
Alle må ha innreisetillatelse til USA på plass før avreise. Gå inn på internett på https://esta.cbp.dhs.gov/ og følg fremgangsmåten der (offisiell myndighetsside). Ha pass og kredittkort for hånden. Kostnad er USD 14,-. Kommer det opp høyere pris, er du
IKKE på riktig internettside! Skulle dere trenge hjelp så ta kontakt med oss i Escape Travel. 

Pass og øvrige dokumenter
Alle som reiser til USA må være innehaver av gyldig elektronisk lesbart pass som er gyldig minimum 6 mnd. etter hjemkomst.

Valuta
Myntenheten i USA er dollar og fås kjøpt i bankautomat på flyplasser i Norge. Det er lurt å veksle litt dollar før avreise. Bruk av kredittkort er vanlig både til shopping og i minibankautomater, og mest vanlig er Visa og Mastercard. Bruk gjerne safe på hotellet for oppbevaring av penger og verdisaker, enten i resepsjonen eller på rommene. Det er også fornuftig å ha verdisaker plassert tett på kroppen. 

Tips
Reiseleder samler inn 60 USD fra hver deltager og fordeler tips til bussjåfør og lokale guider og hjelpere underveis. Utover dette må den enkelte vurdere hvor mye tips man vil gi. Det er vanlig å gi 10-20% tips på bedre restauranter og til drosjesjåfører, bartendere, frisører etc. Husk at moms (tax) kommer i tillegg til oppgitt pris i butikker, restauranter, etc. og varierer fra stat til stat (normalt 5-8%). På hotellet forventes det tips på rommet på 1 USD pr. deltager pr. døgn. Og noen ganger forventes det tips ved frokosten. Nærmere informasjon om tipskulturen i USA gis underveis.

Vær og klær
Klimamessig er det behagelig å besøke New York i april. Gjennomsnittlig dagtemperatur er 16º C og det regner 8 dager i snitt. Kort sagt; – du trenger klær som til norsk vår. Det er fornuftig å ha med en regnjakke eller paraply. Kleskoden er uformell, og vanlige fritidsklær kan brukes ved alle anledninger.

Tidsforskjell
Tidsforskjellen vil være 6 timer etter norsk tid.

Strøm
Det er 110/120 volt mens vi i Norge har 220 volt. For at norsk elektrisk utstyr skal kunne brukes, må apparatet (barbermaskin etc.) kunne «switche» fra 220 v til 110 v. I tillegg må det benyttes adapter som er tilpasset amerikanske stikkontakter. To-punkt (flat) stikkontakt er mest brukt, mens tre-punkt er også vanlig. 

Telefon og internett
Mobilnettet er godt utbygd. Hotellet har normalt god Wifi-dekning. 

Forsikring
Avbestillingsforsikring og reiseforsikring ordnes gjerne best gjennom din egen forsikringsforbindelse.

Bagasje
Møt i god tid før avgang på flyplassen, gjerne 2,5 timer før på Gardermoen og minimum halvannen time på andre flyplasser dersom du har bestilt tilslutning. Det er gjennomgående håndtering av bagasje fra Norge til New York. Det tillates 1 kolli á 23 kg pr. person som innsjekket bagasje, og 1 stk håndbagasje (8 kg) pluss en liten veske eller bærbar pc.

Flyplass i Norge
Turen går fra Gardermoen, Oslo. Vi kan søke om tilslutning fra annen by i Norge. Husk i så fall å gi beskjed om hvilken flyplass du ønsker å reise fra. Det vil selvsagt koste noe ekstra.

Andre ønsker
Vi legger til rette for individuelle ønsker om forlengelse av turen dersom noen vil bruke mer tid i USA. Ta kontakt med oss dersom du har ønsker om tillegg utover grunnpakken i denne turen!