Det norske Amerika – tur til Midtvesten i USA

/ Bli med til Midtvesten med Minnesota, Nord- og Sør-Dakota

I 1825 gikk 52 rogalendinger med Cleng Persson i spissen om bord i en seilskute med kurs for New York. Et barn ble født underveis og da disse 53 nordmenn steg i land i «Den nye verden» innledet de en innvandringsbølge fra Norge til Nord-Amerika som fram til 1920 utgjorde 900 000 emigranter. Bak beslutningen om å reise lå fattigdom, overbefolkning og arbeidsledighet, – samt eventyrlyst og utsikter til billig jordbruksland og bedre levevilkår i Amerika. Noen var også religiøse flyktninger.

De sentrale statene i Midtvesten fikk de fleste nordmenn, deriblant Minnesota og Sør- og Nord-Dakota. På denne turen tar vi utgangspunkt i det norske Amerika og har særlig fokus på jordbruk og farmere som har norske røtter.

Bli med til spennende områder i «Det norske Amerika»! Det blir omvisning i Minneapolis og besøk hos norsk-amerikanske farmere på prærien. Vi opplever Western Musical i Medora, og besøker Black Hills-området med presidentskulpturene i Mount Rushmore, Crazy Horse Memorial og mye mer. Rundreisen gjennomføres med komfortabel turbuss med mange interessante stopp underveis! Som forberedelse til reisen oppfordrer vi til å lese Edvard Hoems nylig utkomne bøker om norsk utvandring til Amerika.

Last ned reiseprogram
Reiseleder
Øystein Ramberg
Reiseleder
Olav Magne Tonstad

Avreiser

Ingen tilgjengelige avganger