Amalfikysten

Vandretur på vakre Amalfikysten

/ Amalfi – Italia på sitt ypperste!

 • Dufter og farger for alle sanser
 • Amalfikysten – på Unescos verdensarvliste
 • Pompeii – utgravd historie
 • Capri – sagnomsust og verdenskjent
 • Sorrento – vilt og vakkert
 • Positano – sjarmerende luksus

Pakk ned vandresko, solbriller og solkremen og bli med en uke til Italia – her venter det deg deilige natur- og kulturopplevelser! Vi vandrer langs Gudenes sti på Amalfikysten og tar oss opp til Monte Vesuvio som la oldtidsbyen Pompeii i grus. Båtturen til den vakre øya Capri er bare ett av mange høydepunkter på turen i tillegg til de pittoreske småbyene Ravello, Sorrento og Positano som klorer seg fast i fjellsiden langs den berømte kyststripen. Her setter dufter og farger sansene i sving, og vakre motiver finner du rundt hvert eneste hjørne, sving og bakketopp!

Avreise 25.09 – merk påmelding innen 23.07

Vanskelighetsgrad 2+ støvler

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 15 950,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 25.09.2018 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 8 dager
Reiseleder
Lene V Sørlie

Avreiser

 • Avreisedato 25.09.2018
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 8 dager
 • Priser fra 15 950,-
 • Italia Sicilia bil mat marked
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Norge – Napoli - Sant'Agata

Avreise fra Norge med ankomst Napoli. Her venter vår buss som skal kjøre oss til vårt hotell som ligger nær Sant’Agata. Hotellets restaurant serverer lokale spesialiteter basert på sesongens råvarer. Vi samles til felles middag på hotellet! (-/-/M)

 

Caprese - mozzarella, solgylne tomater og fersk basilikum
Dag 2

Vi vandrer til Sorrento

Etter frokost på hotellet, er det på med de gode skoene. Sammen med vår engelsktalende guide vandrer vi en rundtur fra hotellet før vi ender opp i  Sorrento. Vi har med oss lunsjpakke som vi spiser underveis. Sorrento ligger nydelig til ved havet og er kjent for sine vakre hager med sitrustrær.  Ikke rart Henrik Ibsen fant roen til å skrive i denne byen! Vi får litt fritid i Sorrento før vi tar rutebussen tilbake til hotellet vårt i Sant’Agata. Middag på hotellet. (F/lunsjpakke/M)

Dagens vandre-etappe:  ca. 12 km / Høydeforskjell: +200 -450 / Tidsbruk: ca 6 timer

Sorrento
Dag 3

Amalfi og landsbyen Ravello

I dag utforsker vi de gamle møllene i Amalfi og landsbyen Ravello. Forvent duftende middelhavsskog, svalende vannfall, røffe klipper og vidunderlige badebukter. I Ravello, med sine elegante villaer og vakre Duomo, har både Greta Garbo og komponist Richard Wagner tilbrakt mye tid. Ravello og Amalfi-kysten er oppført på Unescos prestisjefylte liste over Verdensarven. Vi nyter vår medbragte lunsj underveis og drar tilbake til hotellet på ettermiddagen. Middag på hotellet. (F/Lunsjpakke/M)

Dagens vandre-etappe: ca 12 km / Høydeforskjell: + 400m – 20m / Tidsbruk: ca. 6 timer

Dag 4

Dagen til egen disposisjon

Ingen arrangerte ekskursjoner i dag, du har dagen helt og holdent til egen disposisjon! Kan vi foreslå en tur på markedet, en aperitiff på terrassen på fasjonable Hotel Tramontano i Sorrento, nyte dagen med en god bok, avkjøle deg med en dukkert eller to i bassenget? Uansett hva du finner på, vi møtes til en deilig felles middag på hotellet. (F/-/M)

 

Dag 5

Til fots rundt Pompeii og Vulkanen Vesuvio

Vi spiser frokost på hotellet og møter vår engelsktalende guide. Så er det avgang til Pompeii, som ble lagt i aske etter år 79 e.Kr., og til det vulkanske fjellet Vesuvio. Turen går først til det arkeologiske området Pompeii. Her blir det vandring rundt med lokalguiden rundt i Pompei som tar ca 2-2,5 time til fots med stopp underveis.
Vi drar så videre til Monte Vesuvio, som ødela Pompeii og Herculaneum. Vulkanen er fortsatt aktiv. Vi går til fots opp til krateret vel 1 100 meter over havet. Herfra får vi en utsikt over Napoli-bukten vi sent vil glemme. Husk kamera! Vi spiser lunsj i Pompei denne dagen. Om ettermiddagen vender vi tilbake til vårt hotell og felles middag om kvelden. (F/L/M)

Dagens vandre-etappe opp til krateret ved vulkanen: 3 km / Høydeforskjell + 200 – 200 / Tidsbruk: ca. 2 timer

Statue av Apollo, Pompeii
Dag 6

Vakre Capri

Frokost på hotellet før vi møter vår guide for dagen. Vi tar hurtigbåten til Capri om morgenen, overfarten tar cirka 20 minutter. Capri er strålende vakker med sine ville kalksteinsklipper og pinjetrær som lener seg dristig utover havet. Taubanen opp til Capri by er en skinnegående kabelbane. Capri er noe for seg selv med sine ikke akkurat beskjedne restauranter og butikker. Underveis besøker vi Punta Tragera og det romerske palasset Villa Jovis, bygget av keiser Tiberius i år 27 e.Kr. Vi legger inn stopp hos en lokal kjøpmann for å kjøpe dagens nistepakke. Det blir litt tid på egenhånd før vi på ettermiddagen drar tilbake med båten og til hotellet vårt. Felles middag på hotellet. (F/-/M)

Dagens vandre-etappe: 7,5 km / Tidsbruk: ca. 3 – 3,5  timer

Dag 7

Vandring på gudenes sti ved Positano

Frokost på hotellet. Busstur til Positano. I dag skal vi gå cirka 8 kilometer i området rundt Positano og langs Gudenes sti – Il sentiero degli Dei. Stien går fra Agerola til Positano og dufter som en krydderhylle. Her vokser rosmarin, mynte, jordbær og mange, mange blomster. Utsikten er selvsagt formidabel. Positano med cirka 4000 innbyggere, ble av forfatter John Steinbeck beskrevet som verdens eneste loddrette by. Du går ikke på besøk her, du «klatrer» på besøk! Transport tilbake til hotellet på ettermiddagen. Vi spiser avskjedsmiddag på en hyggelig lokal restaurant. (F/Lunsjpakke/M)

Dagens vandre-etappe: 8 km / 100 + – 350 Tidsbruk: ca. 4 timer

Dag 8

Sant'Agata - Roma – Norge

Frokost på hotellet før utsjekk og transport til Napoli for hjemreise fra Norge. (F/-/-)

Reisebetingelser

Vanskelighetsgrad 2+ Fotturen er variert med noe flatt terreng, men også en del opp- og nedstigninger. Det er en del stigninger og en del nedover, så gode knær må en ha. Du må være vant til å ferdes i ulendt terreng, da terrenget kan være variert. Tiden som er satt er inkludert pauser men kan variere noe etter gruppen. Dagsprogrammet kan bli endret i henhold til værforhold og eventuelt andre forhold som er utenfor arrangørens kontroll.

Alt dette er inkludert:

 • Fly Oslo – Napoli med Lufthansa
 • Transfer flyplassen/hotell tur-retur
 • 7 netter i  delt dobbeltrom 
 • 7 frokoster
 • 6 middager på hotellet
 • 1 avskjedsmiddag på lokal restaurant
 • 3 lunsjpakker
 • Busstransport på utfluktene
 • Båttransport Sorrento – Capri – Sorrento 
 • Kabelbane på Capri
 • Inngangsbillett og lunsj på turen til Pompeii og Monte Vesuvio
 • Inngangsbillett til Villa Jovis
 • Engelsktalende lokalguide på utfluktene
 • Reiseleder Escape Travel

Om du flyr til/fra andre flyplasser enn Oslo, hjelper vi gjerne med tilslutningsbilletter.

Dette er ikke inkludert:

 • Enkeltrom fra kr.2100 
 • Reiseforsikring
 • Lunsjer som ikke er beskrevet
 • Drikke til maten
 • Tips sjåfør & lokalguide

Inkluderte måltider er i dette programmet forkortet slik: F= frokost, L= lunsj/lunsjpakke M= middag.

Hotell:
Villa Romita
Via Nastro Verde 9
80064 Sant’Agata

Under oppholdet bor vi på Villa Romita som er et frittstående 3 etasjes tilbygg til Grand Hotel Hermitage. Måltidene serveres i hovedbygget.

Frokostene er typisk italienske og enkle og består av brød, enkelt pålegg, kaffe, te, juice. Hvis man ønsker noe i tillegg og/eller mer som du er vant til hjemmefra, anbefales at man tar med små engangsbokser med leverpostei, makrell-i-tomat, spekepølse, knekkebrød osv for å supplere.

Måltider. Er du vegetarianer eller har matintoleranser det må tas hensyn til, må dette oppgis ved påmelding.

KRAV TIL DELTAKERNE Deltakelse foregår på eget ansvar. Dette elementet er mer fremtredende på en fottur enn på de fleste pakkereiser. Det er deltakers ansvar å sjekke med sin lege om man er i god nok form/har god nok helse til å delta på reisen. Det vises for øvrig til informasjon om vanskelighetsgrad for hver tur. Kontakt oss gjerne om du har spørsmål knyttet til dette.

FORBEHOLD Prisen er basert på minimum 16 deltakere. Skulle det bli færre deltakere, forbeholder vi oss retten til å annullere turen eller øke prisen noe. Beskjed om dette vil bli gitt innen 4 uker før avreise. Vi tar forbehold om eventuelle skrivefeil, endringer i flytider og program samt justering av pris som følge av økning i valutakurser, skatter, avgifter og andre uforutsette faktorer utenfor vår kontroll. Vi forbeholder oss retten til å etterfakturere valutatillegg som følge av økt valutakurs. Dersom dette skulle bli nødvendig, vil faktura bli tilsendt senest 20 dager før avreise.

TURFAKTA

Turleder/gruppestørrelse. Lokalguidene er engelsktalende. Norsk turleder følger med gruppen. Gruppestørrelse minimum 16, maksimum 25 personer. Deltaker plikter å følge de instrukser, anvisninger og pålegg som turlederne gir på reisen.

Bagasje/utstyr/transport. Bagasjen er på hotellet hele uken da vi har dagsutflukter. Ta med dagstursekk til turene. Forslag pakkeliste blir tilsendt deltakerne før avreise.

Valuta. Lokalvaluta er euro. De fleste kort kan brukes i de fleste automater, butikker og restauranter.

Kart: Ønsker en kart over området anbefaler vi å sjekke på Nomaden