Vandretur i Kroatia

Kroatia er et kjent og kjært feriemål og det er ikke uten grunn! Som nabolandet Italia er det et variert land hvor hver region har sitt særpreg og sine lokkende, kulinariske fristelser. På denne turen bor vi hele uken på den maleriske Istria-halvøya som virkelig ikke står tilbake for nabolandets Toscana.

Byen Vrsar er vår base for oppholdet, en landsby med en lang historie og herlige strender. Her bor vi på Hotel Belvedere 4**** , et utmerket utgangspunkt for oss aktive og glade vandrere som nyter av natur, kultur og historie! Istria er Kroatia på sitt beste – behagelig temperatur, krystallklart hav som frister til gjentagende dukkerter, koselige smågater og en atmosfære som er både innbydende og avslappende. Den gamle bykjernen ligger på en høyde ovenfor marinaen og har trange smug og en fredelig, tidløs atmosfære. På de små torgene kan du slappe av med en kaffe eller et glass av den utmerkede lokale vinen. Vrsar er en sjarmerende liten landsby med vakker beliggenhet ved Adriaterhavet, her handler ferielivet om å slappe av og bare nyte!

Vanskelighetsgrad 2 støvler

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 13 100,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 23.09.2017 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 8 dager
 • En tur i samarbeid med Aftenposten
 • A-kort rabatt kr 500,-

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 23.09.2017
 • Avreisested Oslo
 • Tilgjengelighet Få tilgjengelige
 • Dager 8 dager
 • Priser fra 13 100,-
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Oslo - Vrsar

Vi flyr direkte med Norwegian fra Oslo til Pula og får transfer til nydelige Vrsar og Hotel Belvedere som ligger helt ved sjøen. Her er det sandstrand, svømmebasseng og muligheter for velvære og spa.  Det blir felles middag på hotellet når vi kommer frem. (M)

Hotellet i Vrsar
Dag 2

Rovinj – Punta Corrente

Etter frokost blir vi møtt av vår lokalguide som går gjennom ukas program før vi setter oss i bussen og kjører med buss til Rovinj. Turens første vandring gjør vi rundt Vestar, Polari og Villas Rubin. Vi følger den vakre kystlinjen gjennom naturparken Puna Corrente som ble anlagt av østerrikeren Georg Huttenrot i begynnelsen av 1900-tallet. Vår medbrakte lunsj inntar vi underveis og kanskje på en av de mange strendene vi passerer. Vi avslutter turen i   Rovinjs gamle by og tar en guidet rundtur i den historiske gamlebyen og hvor vi besøker den vakre kirken St.Eufemias. Vi legger også turen innom frukt- og grønnsaksmarkedet. Litt tid på egenhånd før vi blir transporter tilbake til hotellet.  Middag på hotellet.

(F/Lunsjpakke/M)

Vandring: ca. 10 km, +50m/-50m

Dag 3

Fjellet Ucka – Istrias stolthet

Etter frokost busses vi opp til den østre delen av Istriahalvøya og oppover til fjellet Ucka. Begynnelsen av vandringen er to timer oppover og går gjennom en vakker bøkeskog. Vel oppe på Istrias høyeste topp, Vojak, på 1396 moh., venter belønningen – utsikten!  Om værgudene er på vår side vil vi få super utsikt over det meste av halvøya, Kvarnerbukta og til og med til De italienske dolomittene! Så går turen nedover igjen, delvis gjennom skog og åpen mark. Dagens vandring avsluttes med en ny smakebit på de lokale spesialitetene som bys frem på restauranten Dopo Lavoro. Senere blir det middag på hotellet. (F/L/M)

Vandring: cirka 9 kilometer +470/-470

Dag 4

«De sju fossene»

Etter frokost tar vi turen nordover på Istria. Vandringen begynner den lille byen Buzet. I begynnelsen går vi gjennom ravinen som er formet av elven Mirna. Vi følger elven oppover og passerer i løpet av dagen hele sju fosser av varierende størrelse og kraft. Medbrakt lunsjpakke nytes i en liten, riktig pittoresk by, Kotle. Kotle er kjent for sin kvern som har blitt brukt til maling av hvete og andre kornsorter. Videre går vi nedover langs elven og krysser den tre ganger. Vel tilbake i Buzet besøker vi en av traktens lokale grappa-produsenter. Grappa hører ofte til måltidene både her og i Italia – dette brennevinet som lages på restene av druene som er igjen fra vinproduksjon. En sterk rakker! Turen går så tilbake til hotellet og felles middag etter hvert. (F,lunsjpakke, M)

Vandring: cirka 13 kilometer +200/-200

Utsikt mot Kvarnerbukta og Rijeka i horisonten.
Dag 5

Dag til egen disposisjon

Dagen er din og brukes til akkurat det du lyster. Sol, bad, les en bok eller vær aktiv – reiseleder gir forslag. Uansett møtes vi om kvelden til felles middag på hotellet. (F,M)

Forslag til utflukt: En dagstur til byen Rovinj er vel verdt.
Byen Rovinj er en vakker blanding av Venezias eleganse og en fiskelandsby. Venetianske bygninger danner en mur ut mot havet for å hindre senmiddelalderens grusomme raid. Denne byen med en varm atmosfære og en helt spesiell arkitektonisk sjarm, har en eldgammel historie. Gamlebyen er full av sjarm med mange kunstgallerier, små kafeer og barer og restauranter

Rovinj
Dag 6

St. Simons vandringsti, Gracisce

Etter frokost tar bussen oss til Istrias sentrale deler. Dagens vandring begynner i Gracisce. Her finner vi en liten by med arv fra middelalderen. Stien vi vandrer på i dag er oppkalt etter en av kirkene vi passerer underveis. Vi kommer også til et av områdets største fossefall, Sopot, med over 30 meters fall. Dagens tur gir oss hele veien en upåklagelig utsikt over Istrias stolthet: Fjellet Ucka. Selv om den høyeste toppen etter norsk målestokk ikke er av de høyeste på 1396 moh, er dette kalksteinsfjellet en lokal kjempe som ses over hele Istria. Vandringen avsluttes i Gracisce der vi besøker den lokale tavernaen. Vel tilbake på hotellet blir det middag på en lokal restaurant. (F/L/M)

Vandring: cirka 12 kilometer +300/-300

Dag 7

Rt. Kamenjak – Pula

Etter frokost får vi transport til Istria-halvøyas sydspiss, til odden og naturreservatet Kamenjak. Dette området preges og dekoreres nærmest av vakre viker og interessante kalksteinsformasjoner. Og det er også bademuligheter her. Med mikroklima kan Kamenjak skryte på seg over 590 ulike vekster og hele 30 endemiske, fredede arter. Et tyvetalls slag av alpefiol er det også her, mange arter trives som plommen i egget på disse kanter. Og noe helt annet – spor fra dinosaurer man tror er over 100 millioner år gamle er funnet i området.

Rundt spissen finnes det 11 mer eller mindre store øyer, av dem kalles «Porer». Den er Istrias aller sørligste punkt og er markert med et fyr. Lunsj denne dagen blir tapas i en av de vakre vikene. Maten smaker som regel så mye bedre ute etter en dag med masse frisk luft.

Om ettermiddagen går turen tilbake til hotellet og det blir felles avskjedsmiddag på hotellet denne siste kvelden. (F,L,M)

Vandring: 12 kilometer +40m/-40m

Dag 8

Vrsar, hjemreise

Frokost på hotellet og dagen er til egen disposisjon. Sen ettermiddag/tidlig kveld går turen mot Pula og flyplassen.

Byen Pula het engang noe så flott som: ”Colonia Lulia Pollentia Herkulanum”. Majestetiske romerske ruiner forteller sitt om at Pula fortjente navnet.  Under keiserne Titus, Flavius og Vespansianus fikk byen splitter nytt amfiteater, flere templer og en stor arena. I det 19. århundre ble Pula igjen en viktig by. Beliggenheten helt sør på Istria-halvøya gjorde at den ble Østerrike- Ungarns viktigste krigshavn. (F)

Norwegian flyr oss tilbake til Norge (direktefly)

Vi gjør oppmerksom på at etappene og programmet kan endres grunnet værforhold.

Reisebetingelser

Inkludert i prisen:

 • Fly Oslo – Pula tur/retur inkl. flyskatter  
 • Transfer flyplass – Vrsar tur-retur
 • 7 overnattinger på Hotel Belvedere****
 • 7 frokoster
 • 7 middager
 • Lunsj eller piknik utfluktsdagene
 • Transport utfluktsdagene
 • Engelsktalende lokalguide vandredagene
 • Reiseleder Escape Travel

Tillegg i prisen:

 • Enkeltrom kr. 1630
 • Reiseforsikring
 • Lunsj som ikke er nevnt i programmet