Plitvice Lakes

Vandretur i Kroatia

 • Flotte vandreturer fra fjell til hav
 • Nasjonalparkene Plitvice og Paklenica
 • Båttur til øya Ugljan
 • De historiske byene Starigrad og Zadar

Takket være sitt interessante og varierte landskap, har Kroatia åtte nasjonalparker. På denne turen får vi oppleve to av dem. I løpet av uken går vi ved Adriaterhavet og i den typisk kontinentale vegetasjonen på kysten, fjellene og i innlandet. Her kan vi nyte de vakre kalksteinsformasjonene i Paklenica canyon, brusende fosser i Plitvice Lakes, de fine bøkeskogene i Northern Velebit og olivenlunder på øya Ugljan. Vårt første opphold for uken vil være i det lille fiskeværet Starigrad som ligger vakkert til mellom den massive fjellkjeden Velebit og det krystallklare Adriaterhavet. Deretter forflytter vi oss til den sjarmerende byen Zadar.

Vanskelighetsgrad 2+

Last ned reiseprogram

 • Pris fra 14 895,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 21.04.2018 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 8 dager
 • En tur i samarbeid med Aftenposten
 • A-kort rabatt kr 500,-

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 21.04.2018
 • Avreisested Oslo
 • Tilgjengelighet Få tilgjengelige
 • Dager 8 dager
 • Priser fra 14 895,-
 • Split_Kroatia
 • Kroatia
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Norge - Split - Starigrad

Avreise fra Oslo Lufthavn Gardermoen tidlig om morgenen med direktefly til Split. Ved ankomst venter vår reiseleder og vi kjører med buss til Starigrad. Starigrad regnes som en av de eldste byene i Europa og er godt ivaretatt. Den oser av gammel kultur, sjarme og atmosfære. Ettermiddagen på egen hånd før vi samles til en velkomstdrink og informasjon om ukas program. Middag på hotellet. (-/-/M)

Starigrad
Dag 2

Vandring i nasjonalparken Paklenica

Første dags vandring starter i nasjonalparken Paklenica. Vi vandrer gjennom ravinen Velika Paklenica, hvor klatrere fra hele verden kommer for å klatre i de flere hundre meter høye kalksteinsklippene. Vårt mål er feltstasjonen Dom u Paklenica, hvor vi spiser vår lunsj. Videre går turen til byen Ramici, hvor nasjonalparkens eneste innbyggere bor, og ned gjennom dalen hvor vi har en flott utsikt. (F/lunsjboks/M)

Vandring: 4 timer
Høydeforskjell: +/- 500 meter

Paklenica nasjonalpark
Dag 3

Vandring i fjellkjeden Bojin

Vi starter vandringen høyt oppe i fjellkjeden Bojin. Vi går til høyden ved Veliko Rujno, 920 meter over havet. Området ble tidligere brukt som beite for lokale bønder. I dag er det kun sommerhus her. Ved kapellet «Velika Gospa» er det tid for lunsj. Vi fortsetter videre turen opp til Bojin hvor vi nyter den fine utsikt over kysten i vest og Velebit fjellkjeden i øst. (F/lunsjboks/M)

Vandringstid: 6 timer
Høydeforskjell: +/- 400 meter

Dag 4

Vandring Plitvice Lakes

I dag skal vi oppleve Kroatias hovedattraksjon, Plitvice Lakes National Park, som ligger omtrent to timer busstur fra Starigrad. Nasjonalparken er kjent for sine 16 innsjøer hvor nivåforskjellene har skapt naturlig fossefall og juv i kalksteinlandskapet. Trebroer og elektrisk drevne båter gjør det lettere for besøkende å komme seg rundt. (F/lunsjboks/M)

Vandringstid: 4 timer
Høydeforskjell: +/- 250 meter

Plitvice Lakes
Dag 5

Starigrad - Zadar

Etter frokost sjekker vi ut og kjører til byen Zadar hvor vi skal bo de siste nettene. Zadar ligger mellom Split og Rijeka og er nærmeste kystby til Zagreb og utgjør dermed et knutepunkt for transport og handel. Zadar er en sjarmerende by med massevis av utsteder. Byen har et hav-orgel laget av arkitekt Nikola Basic. Det finner en nede på havneområdet i ytterkant av gamlebyen. «En hilsen til solen» finner du også her, utformet av samme arkitekt som har videreført ideen med lyden fra bølgene til et tilsvarende fenomen med lys. Middag på egenhånd. (F/-/-)

Zadar
Dag 6

Vandring på øya Ugljan

I dag går turen sørover mot Zadar hvor vi tar ferge til øya Ugljan. Vi vandrer med utsikt over kysten og mot fjelltoppene som ligger bak de små landsbyene. På åsryggen blir vi møtt av en 360-graders utsikt over havet og Kornatiøyene. Vi spiser lunsj på en liten sjømatrestaurant.  Det blir også tid til en svømmetur i det klare vannet, før vi tar båten tilbake for et besøk i Zadars historiske sentrum. Middag på egenhånd. (F/L/-)

Vandring: 3,5 timer
Høydeforskjell: +/- 280 meter

Dag 7

Vandring Vrana

Vi kjører sydover til byen Vrana som ligger ved innsjøen med samme navn. Byen har alltid vært et viktig knutepunkt i historiens løp. Den kroatiske kongen Zvonimir donerte St. Grgurs klosteret i Vrana til paven i 1076. Ottomanerne tok over byen etter slaget med Mohac i 1527 og bygget blant  annet et herberge for de reisende kjøpmennene. Vi vandrer i variert terreng med middels stigning og utsikt over havet og klippene. Under vandringen passerer vi en ferskvannskilde og noen grotter på toppen av Mali Bak, 214 m.o.h. Vi avslutter vandringen i byen Krkljesi. Transport tilbake til Zadar. Vi samles til avlutningsmiddag på en lokal restaurant i sentrum. (F/lunsjboks/M)

Vandring: 4 timer
Høydeforskjell: +/- 180 meter

Vrana
Dag 8

Split - Norge

Frokost. Til avtalt tid reiser vi til flyplassen for avreise hjem til Norge med ankomst tidlig ettermiddag. (F/-/-)

Velkommen til Kroatia

Reisebetingelser

Vanskelighetsgrad 2+ Fotturen er variert med en del flatt terreng, men også med noe opp- og nedstigninger. Noen ganger litt bratte stigninger, men de varer ikke så lenge! Du må være vant til å ferdes i ulendt terreng, da terrenget kan være variert. Dagsprogrammet kan bli endret i henhold til værforhold og eventuelt andre forhold som er utenfor arrangørens kontroll.

Alt dette er inkludert: 

 • Fly Oslo – Split tur-retur
 • Transport ifølge program
 • 4 overnattinger i dbl.rom Hotel Vicko***, Starigrad
 • 3 overnattinger i dbl.rom Hotel Kolovare***, Zadar
 • 7 frokoster, 4 middager på hotell
 • 1 avskjedsmiddag på lokal restaurant Zadar
 • Matpakker eller lunsj vandredagene
 • Entre Nasjonalparkene Plitvice og Paklencia
 • Fergetransport Ugljan – Zadar
 • Transport vandredagene
 • Engelsktalende lokalguide i nasjonalparkene
 • Reiseleder fra Escape Travel

Om du flyr fra andre steder i Norge, kontakt oss for tilbud.

Dette er ikke inkludert:

 • Enkeltrom kr. 1430
 • Drikkevarer
 • Lunsjer og middager som ikke er beskrevet
 • Reiseforsikring
 • Tips sjåfør/guide

Vi gjør oppmerksom på at etappene og programmet kan endres grunnet værforhold.

FORBEHOLD Prisen er basert på minimum 20 deltakere. Skulle det bli færre deltakere, forbeholder vi oss retten til å annullere turen eller øke prisen noe. Beskjed om dette vil bli gitt innen 4 uker før avreise. Vi tar forbehold om eventuelle skrivefeil, endringer i flytider og program samt justering av pris som følge av økning i valutakurser, skatter, avgifter og andre uforutsette faktorer utenfor vår kontroll. Vi forbeholder oss retten til å etterfakturere valutatillegg som følge av økt valutakurs. Dersom dette skulle bli nødvendig, vil faktura bli tilsendt senest 20 dager før avreise.

KRAV TIL DELTAKERNE Deltakelse foregår på eget ansvar. Dette elementet er mer fremtredende på en fottur enn på de fleste pakkereiser. Det er deltakers ansvar å sjekke med sin lege om man er i god nok form/har god nok helse til å delta på reisen. Det vises for øvrig til informasjon om vanskelighetsgrad for hver tur. Kontakt oss gjerne om du har spørsmål knyttet til dette.

PASS Passet må være gyldig minst 6 måneder etter hjemkomst. Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass og eventuelt visum er gyldig ved avreise.

Se våre generelle reisebetingelser

TURFAKTA

Hotel Vicko, Starigrad
Ulica Jose Dokoza 20,
23244 Starigrad-Paklenica
Telefon: +385 23 369 304

Hotel Kolovare, Zadar
Bože Peričića 14 23 000 Zadar Croatia
Telefon: +385 23211017

Måltider: Er du vegetarianer eller har matintoleranser det må tas hensyn til, må dette oppgis ved påmelding.

Flybilletter 2018
21/04 Oslo – Split 07:10-10:00 DY1990 Norwegian
28/04 Split – Oslo 10:40-13:30 DY1991 Norwegian

Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at avgangsdatoer og -tider kan endres. Reisetidene bestemmes av flyselskapene.

Turleder/gruppestørrelse. Lokalguiden er en dyktig engelsktalende guide. Skandinavisk talende turleder følger med gruppen. Gruppestørrelse minimum 20, maksimum 25 personer. Deltaker plikter å følge de instrukser, anvisninger og pålegg som turlederne gir på reisen.

Bagasje/utstyr/transport. Bagasjen er på hotellet hele uken da vi har dagsutflukter. Ta med dagstursekk til turene.

Forslag pakkeliste blir tilsendt deltakerne før avreise.

Valuta. Lokalvaluta heter Kuna men en kan også bruke Euro. Minibanksystemet er godt utbygget og finnes i alle tettsteder og på flyplassen. De fleste kort kan brukes i de fleste automater, butikker og restauranter.

Kart: Ønsker en kart over området anbefaler vi å sjekke på Nomaden