Vandretur rundt Sorrento og Amalfikysten

Pakk ned vandresko, solbriller og solkremen og bli med en uke til Italia – her venter det deg store natur- og kulturopplevelser! Vi vandrer langs Gudenes sti på Amalfikysten og tar oss opp til Monte Vesuvio som la oldtidsbyen Pompeii i grus. Vi nevner i fleng Pompeii, Capri, Sorrento, Ravello, Positano …. Vårt besøk på den vakre øya Capri er bare ett av mange høydepunkter på turen i tillegg til de pittoreske småbyene Ravello, Sorrento og Positano som klorer seg fast i fjellsiden. Her er dufter og farger som setter sansene i sving!

Vanskelighetsgrad 2-3 støvler

Last ned reiseprogram

Avreiser

 • Avreisedato 05.10.2017
 • Avreisested Oslo
 • Tilgjengelighet Utsolgt
 • Dager 8 dager
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Norge – Roma - Sant'Agata

 Avreise fra Norge med ankomst Fiumicino flyplass i Roma. (Om du flyr fra andre flyplasser enn Oslo, er vi flyspesialist og hjelper deg gjerne med tilslutningsbilletter.) I Roma venter vår buss og vi kjører (ca 3,5 t) til det komfortable og hyggelige Hotel Delle Palme som ligger sentralt i småbyen Sant’Agata. Byen ligger på en halvøy sør for Golfo di Napoli. Vårt hotell er en gammel villa som ble bygget tidlig på 1900-tallet. Her er det også en deilig hage med palmer som navnet indikerer, og svømmebasseng. Hotellets restaurant serverer lokale spesialiteter basert på sesongens råvarer. Med andre ord, det er enkelt å trives på dette deilige firestjerners-hotellet!


Inkludert måltid: Middag

Dag 2

Vi vandrer til Sorrento

Etter frokost på hotellet, tar vi på oss gode sko. Sammen med vår engelsktalende guide vandrer vi en rundtur fra hotellet før vi ender opp i  Sorrento. Vi har med oss lunsjpakke som vi spiser underveis. Sorrento ligger nydelig til ved havet og er kjent for sine vakre hager med sitrustrær.  Ikke rart Henrik Ibsen fant roen til å skrive i denne byen. Vi får litt fritid i Sorrento før vi tar rutebussen tilbake til hotellet vårt i Sant’Agata.

Inkluderte måltider; frokost, lunsjpakke og middag. 

Beskrivelse av fotturen:
Distanse: 5 km – Høydeforskjell: ca. 608m – Tidsbruk: 3 timer

Sorrento
Dag 3

Amalfi og landsbyen Ravello

I dag utforsker vi de gamle møllene i Amalfi og landsbyen Ravello. Forvent duftende middelhavsskog, svalende vannfall, røffe klipper og vidunderlige badebukter. I Ravello, med sine elegante villaer og vakre Duomo, har både Greta Garbo og komponist Richard Wagner tilbrakt mye tid. Småbyen har fått en plassering på Unescos prestisjefylte verdensarvliste. Vi spiser lunsjboksene våre underveis og drar tilbake til hotellet på ettermiddagen. Middag på hotellet.

Inkluderte måltider; frokost, lunsjpakke og middag.

Beskrivelse av fotturen:
Distanse: 11,6 km – Høydeforskjell: ca. 608m – Tidsbruk: ca. 6 timer

Dag 4

Fridag

Ingen arrangerte ekskursjoner i dag, du har dagen helt og holdent til egen disposisjon! Kan vi foreslå en tur på markedet, en aperitiff på terrassen på fasjonable Hotel Tramontano i Sorrento, nyte dagen ved bassengkanten med kortskriving, en god bok, avkjøle deg med en dukkert eller to i bassenget? Uansett hva du finner på, vi møtes til en deilig felles middag på vårt hotell! 

Inkluderte måltider; frokost og middag.

Dag 5

Til fots rundt Pompeii og Vulkanen Vesuvio

Vi spiser frokost på hotellet og møter vår engelsktalende guide. Så er det avgang til Pompeii, som ble lagt i aske etter år 79 e.Kr., og til det vulkanske fjellet Vesuvio. Turen går først til det arkeologiske området Pompeii. Vi drar så videre til Monte Vesuvio, som ødela Pompeii og Herculaneum. Vulkanen er fortsatt aktiv. Vi går til fots opp til krateret vel 1 100 meter over havet. Herfra får vi en utsikt over Napoli-bukten vi sent vil glemme. Husk kamera! Vi spiser lunsj i Pompei denne dagen. Om ettermiddagen vender vi tilbake til vårt hotel i Sant’Agata.

Inkluderte måltider; frokost, lunsj og middag.

Beskrivelse av fotturen:
Distanse: 3 km – Tidsbruk: ca. 1,5 timer

Statue av Apollo, Pompeii
Dag 6

Vakre Capri

Frokost på hotellet før vi møter vår guide for dagen. Vi tar hydrofoilbåten til Capri klokken om morgenen. Overfarten tar bare 40 minutter. Capri er strålende vakker med sine ville kalksteinsklipper og pinjetrær som lener seg dumdristig utover havet. Vi tar taubanen opp til Capri by, som også er noe for seg selv med sine ikke akkurat beskjedne restauranter og butikker. Underveis besøker vi Punta Tragera og det romerske palasset Villa Jovis, bygget av keiser Tiberius i år 27 e.Kr. Lunsj på egenhånd før vi reiser tilbake til Sant’Agata og hotellet vårt på ettermiddagen.

Inkluderte måltider; frokost og middag.

Beskrivelse av fotturen:
Distanse: 7,5 km – Tidsbruk: ca. 3 timer

Dag 7

Vandring på gudenes sti ved Positano

Frokost på hotellet. Busstur til Positano. I dag skal vi gå cirka 8 kilometer i området rundt Positano og langs Il sentiero degli dei, Gudenes sti. Stien går fra Agerola til Positano og dufter som en krydderhylle. Her vokser det rosmarin, mynte, jordbær og mange, mange blomster. Utsikten er selvsagt formidabel. Positano med cirka 40 000 innbyggere, ble av forfatter John Steinbeck beskrevet som verdens eneste loddrette by. Du går ikke på besøk her, du «klatrer» på besøk! Transport tilbake til hotellet på ettermiddagen.

Inkluderte måltider; frokost, lunsjpakke og middag.

Beskrivelse av fotturen:
Distanse: 8 km – Tidsbruk: ca. 3 -3,5 timer

Dag 8

Sant'Agata - Roma – Norge

Frokost på hotellet før utsjekk og transport til Roma for hjemreise fra Norge.

Reisebetingelser

Inkludert i prisen

 • Fly Oslo – Roma med SAS
 • Transfer flyplassen/hotell tur-retur
 • 7 netter i  delt dobbeltrom Hotel Delle Palme 4**** Sant’Agata
 • 7 frokoster
 • 7 middager
 • 3 lunsjbokser
 • Busstransport på utfluktene
 • Båttransport Sorrento – Capri – Sorrento med reserverte seter
 • Transport på Capri
 • Inngangsbillett og lunsj på turen til Pompeii og Monte Vesuvio
 • Inngangsbillett til Villa Jovis
 • Engelsktalende guide på alle turene
 • Reiseleder Escape Travel

Om du flyr til/fra andre flyplasser enn Oslo, er vi flyspesialist og hjelper deg gjerne med tilslutningsbilletter!

Tillegg i prisen:

 • Enkeltrom kr 1480
 • Reiseforsikring
 • Lunsjer som ikke er beskrevet
 • Drikke til maten

Forbehold om endringer i programmet, valutakurser og flyavgifter.

Hotell:
Hotel Delle Palme
Corso Sant’Agata, 32/36
80064 Sant’Agata sui due Golfi

Frokostene er typisk italienske og enkle og består av brød, enkelt pålegg, kaffe, te, juice. Hvis man ønsker noe i tillegg og/eller mer som du er vant til hjemmefra, anbefales at man tar med små engangsbokser med leverpostei, makrell-i-tomat, spekepølse, knekkebrød osv for å supplere.