Santiago de Compostela

Vandring til Santiago de Compostela

/ Grimstad Menighet inviterer

Bli med oss på pilegrimsleden til Santiago de Compostela. Vi flyr til Bilbao og starter vandringen fra fransk side av grensen. Herfra slår vi følge med millioner av pilegrimer som gjennom tusen år har vandret langs Camino Jacobeo på veg til St. Jakobs grav i den mektige katedralen i Nord-Spania. Vi følger i kirkehistoriske og kulturelle spor, har tid til meditasjon og naturopplevelser, og supplerer med foredrag og refleksjoner underveis. Vi inviterer til en vandring på mange plan med perspektiver og horisonter bakover, framover og oppover!

Last ned reiseprogram
  • Pris fra 19 580,-
  • Første tilgjengelige avreisedato 04.09.2018 (1 avreisedatoer)
  • Varighet 10 dager
Reiseleder
Jon Espeland
Reiseleder
Eyvind Skeie

Avreiser

  • Avreisedato 04.09.2018
  • Avreisested Kristiansand Kjevik, Oslo Lufthavn
  • Tilgjengelighet Få tilgjengelige
  • Dager 10 dager
  • Priser fra 19 580,-
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Tir 4. sep 18: Utreisedag

Vi drar med KLM fra Kjevik kl 18:15, via Amsterdam og ankommer Bilbao kl 22:45.
Bilbao er hovedstaden i Baskerland. Her blir det overnatting på Hotel Ilunion Bilbao før vi fortsetter over grensen til Frankrike neste morgen. (Ingen måltider inkludert)

Dag 2

Ons 5. sep 18

Etter frokost går turen til Saint-Jean-Pied-de-Port, rett nord for Pyreneene, for å gå til Roncesvalles. Denne dagsetappen tar oss over grensen til Spania. Det er noen bratte partier her, men også et variert og vakkert kulturlandskap, blant annet knyttet til Rolandskvadet og slaget på «Ronsevollen» på Karl den stores tid. Vi legger til rette for vandring etter individuell form og ønske. De som vil, kan ta taxi et stykke opp i høyden og starte vandringen der. Overnatting og middag blir på Hotel Maisonnave i byen Pamplona som ligger litt sør for Roncesvalles.

Hele dagsetappen: 22,7 km. (Frokost og middag inkludert)

Dag 3

Tor 6. sep 18

Bussen tar oss i dag tilbake til Roncesvalles hvor vi starter vandringen mot Larrasoaña. Vi befinner oss nå i provinsen Navarra, som tilhører det baskiske kulturområdet. Fremdeles går vi i et kulturlandskap hvor minnene om Karl den store finnes. Langs veien finnes en stein med kjempen Rolands fotavtrykk, og i landsbyen Larrasoaña er det en kirke for St. Nicolas, som var en viktig vernehelgen for middelalderens pilegrimer. Etter dagsetappen kjører vi buss tilbake til Pamplona hvor vi fortsatt bor og spiser på hotell Maisonnave.
Dagsetappen er 26,9 km, men med gode muligheter til å stige av og på bussen. (Frokost og middag inkludert)

Dag 4

Fre 7. sep 18

Vi starter dagen med en busstur fra Pamplona til Burgos, hovedstaden i provinsen Castilla y León. Underveis vil det bli informasjon om pilegrimer og pilegrimstradisjoner. Alle som er med vil også få utdelt deler av informasjonen skriftlig. Burgos er en viktig by i den spanske historien og på veien til Santiago. Vi besøker den mektige katedralen og får anledning til å bli litt kjent med byen. Etter
felles lunsj går turen videre til Hornillos hvor vi skal vandre til Castrojeriz. Dette er en fin vandring i åpent og rolig terreng, også her med mulighet til å bruke buss deler av turen.
Etappen er omkring 20 km. Vi overnatter på NH Collection Palacio de Burgos. Om kvelden legger reiselederne til rette for middag i Burgos. (Frokost og lunsj inkludert)

Dag 5

Lør 8. sep 18

Etter en god frokost går turen til León hvor vi skal bli litt kjent i byen og se en av de vakreste gotiske kirkene i Spania. Glassmaleriene her kan ta pusten fra enhver! Vi spiser lunsj sammen i León før vi kjører videre til Hospital de Òrbigo for å vandre til Astorga. Etappen er omkring 16 km. Fra Astorga blir det buss et stykke videre til byen Ponferrada for overnatting på Hotel Celuisma.
Også i dag blir det mulig å korte inn etappen og bruke buss i stedet. (Frokost og lunsj inkludert)

Dag 6

Søn 9. sep 18

Vi tar bussen til Rabanal del Camino og går Molinaseca. I dag skal vi opp i høyden (1500 meter over havet) og blant annet passere det kjente jernkorset hvor mange pilegrimer legger igjen en stein. En spennende dagsetappe! Vi har middag inkludert på Hotel Celuisma. I Ponferrada er det også en gammel tempelridderborg som byen er kjent for.
Dagsetappen er på omkring 24 km. (Frokost og middag inkludert)

Dag 7

Man 10. sep 18

På denne siste vandringsdagen har vi to mindre etapper, fra Palas de Rei til Leboreiro og fra Monte de Gozo og inn til katedralen i Santiago de Compostela. Den første etappen tar oss gjennom litt av galiciske kulturlandskapet, mens den andre etappen går fra
«fægringsbakken», hvor vi ser katedralen og frem til målet. I Santiago bor vi på Hotel Monumento San Francisco.
Dagens etapper er til sammen omkring 12 km. Om kvelden legger reiselederne til rette for felles middag for dem som ønsker det. (Frokost inkludert)

Dag 8

Tir 11. sep 18

Vi har hele dagen i Santiago de Compostela. Dette er en spennende og bevegende by på mange måter. Vi deltar på  pilegrimsmessen i katedralen klokken 12:00, vi har byvandring og eget program med fortellerstund i byparken. Det blir også anledning til å vandre omkring på egen hånd og oppleve den spesielle stemningen i denne byen. Vi bor fremdeles på Hotel Monumento San Francisco og reiselederne er behjelpelige med å legge til rette dagens måltider. (Frokost inkludert)

Dag 9

Ons 12. sep 18

Buss fra Santiago til Porto i Portugal. Dette er en bussreise på i overkant av 20 mil. I Porto blir det lunsj og sightseeing, og vi skal innom den gamle ærverdige børsen, Palacio da Bolsa og San Francisco-kirken. Om kvelden blir det tilbud om en tur ned til bredden av elven Douro, der det er flott stemning, gode restauranter og mulighet for en tur på elven i en av de tradisjonelle Rabelo-båtene. Overnatting på Hotel Eurostars das Artes. (Frokost og lunsj inkludert)

Dag 10

Tor 13. sep 18

Vi kjører til flyplassen i Porto, hvor flyet går kl. 11:25, med ankomst Kjevik kl. 17:45.

Reisebetingelser

PRISEN INKLUDERER
• Flyreisen Kristiansand – Bilbao med retur fra Porto
• Flyavgifter kr 554,- (pr. des. 2017, kan bli endret)
• Bagasjeavgift KLM, 50 Euro
• Hele rundreisen med alle utflukter etter programmet
• Opphold i dobbeltrom på gode turistklassehoteller
• Halvpensjon dvs. frokost og middag/lunsj unntatt i Santiago de Compostela
• Inngangsbilletter til alle besøkssteder slik det fremgår av dagsprogrammet
• Lokale guider
• Norsk reiseledelse

PRISEN INKLUDERER IKKE
• Tips til hotellbetjening, guider og sjåfør
• Lunsj og middag i Santiago de Compostela
• Enkeltromstillegg; kr 5 400,-
• Reiseforsikring

 

BOSTEDER:
04-05/9 Hotel Ilunion Bilbao
05-07/9 Hotel Maisonnave, Pamplona
07-08/9 Hotel NH Collection Palacio de
Burgos, Burgos
08-10/9 Hotel Celuisma, Ponferrada
10-12/9 Hotel Monumento San Francisco,
Santiago de Compostela
12-13/9 Hotel Eurostars Das Artes, Porto

Vi tar forbehold om eventuelt bytte til tilsvarende hoteller. Oppdaterte opplysninger gis før avreise.

Eyvind Skeie

Reiseleder

Eyvind Skeie er forfatter, salmedikter, kulturarbeider, foredragsholder og prest. Hans virksomhet omfatter kirkelig kulturarbeid, barnekultur, salmetekster og toner, lyrikk, biografier, faglitteratur, undervisning og engasjement for trosfriheten. Han har skrevet en rekke bøker i mange sjangre, og er blant annet mannen bak populære serier som Sesam Stasjon og Portveien 2. Eyvind har vært medvandrer langs pilegrimsleden mange ganger og har gjort seg godt kjent med steder og tradisjoner.

Jon Espeland

Reiseleder

Jon Espeland har lang erfaring som reiseleder. Han har reist til mange ulike destinasjoner, og legger til rette for gode og minnerike opplevelser. På denne turen vil han primært ha ansvar for praktisk tilrettelegging og logistikk. Han har arbeidet i Sabra Fokusreiser og er nå i Escape Travel.