Vårens cruiseeventyr

/  Karibien, atlanteren og middelhavet på et og samme cruise!

Bli med på vårens cruiseeventyr, fra Ft Lauderdale i USA til Venezia i Italia. Før vi kaster loss har vi en natt på hotell i Miami, og deretter blir MS Costa Deliziosa vårt hjem de neste tre ukene. Vi får en smak av Karibien når vi besøker Bahamas, Grand Turks, St Maarten og Antigua før vi krysser Atlanterhavet og ankommer vårt neste landfaste mål, Tenerife. Her ser vi storbysiden av den velkjente ferieøya. Deretter seiler vi inn i Middelhavet hvor vi besøker Malaga, den franske havnebyen Marseille, Savona, Napoli og Dubrovnik før cruiset ender i Venezia. På alle stedene som besøkes underveis blir det mulighet for å være med på spennende utflukter. Et annet alternativ kan være en tur på land på egen hånd, eller rett og slett bare nyte alle fasilitetene om bord på skipet.

Last ned reiseprogram
 • En tur i samarbeid med vi over 60

Avreiser

 • Avreisedato 17.03.2017
 • Avreisested Oslo
 • Tilgjengelighet Utsolgt
 • Dager 24 dager
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Oslo – Miami

Vi flyr direkte til Miami med SAS om morgenen, og lander i solskinnsstaten Florida om ettermiddagen. Det blir transfer fra flyplassen til Hilton Garden Inn Miami South Beach der vi skal bo en natt før cruiset begynner.

Dag 2

Miami – Ft Lauderdale

Miami ble grunnlagt i 1896 og hadde da bare noen få hundre innbyggere. I dag er det den nest største byen i Florida. Vi skal på en byrundtur på formiddagen, og vi begynner dagen på South Beach og gaten Ocean Drive med alle sine pastellfargede, innbydende Art Deco hus og utallige uteserveringer. Vi får se deler av Collins Avenue som er den lengste gaten på Miami Beach samt Washington Avenue på vår vei gjennom Miami Beach. Vi fortsetter siden til fastlandet der vi besøker flere bydeler; vi kjører gjennom forretningsdistriktet Downtown med alle sine høyhus og skyskrapere, Coconut Grove som er den eldste bydelen i Miami, Coral Gables som er en av de rikeste bydelene i hele USA og den cubanske bydelen Little Havanna. Vi avslutter vår rundtur på Bayside Marketplace som ligger ved vannet i en marina. Her blir det mulighet for litt shopping eller å slappe av på en av de mange hyggelige uteserveringene før vi setter kursen mot MS Costa Deliziosa.

Dag 3

Nassau, Bahamas

Nassau er en blanding av internasjonal glamour og tropisk ro, og de som besøker stedet har mulighet til å gjøre alt eller ingenting. Byen ble erklært kronkoloni i 1718 og den britiske påvirkningen er lett å se, men det er blandingen av kolonistil og vestafrikansk påvirkning som gjør Bahamas så spesiell. I Predator Lagoon kan du se haier, barrakudaer og mange andre skapninger fra havets dyp. Dra på en spennende båttur hvor skipet har glassbunn og du kan se det fantastiske livet i havet utenfor Bahamas.

Dag 4

I sjøen

I dag er det mulighet til å slappe av og nyte utsikten fra dekk, eller kanskje litt mer aktivt liv som å benytte golfsimulatoren, treningsrommet eller multisportsbanen.

Dag 5

Grand Turks

Turks & Caicos-øyenes hovedøy Grand Turks, er turkisblått hav og deilige strender der koraller og fargerike fisk ikke er langt unna. Her hviler en avslappet stemning, akkurat som det skal være på disse kanter. Det er alltid deilig å få et stort påfyll av karibisk livstil, der glede og smittende rytmer setter standarden. Men også her finnes historie og spor fra kolonitiden, blant annet i form av fargeglade, små hus som er perfekte fotomotiv. Cockburn Town er hovedstaden der øyenes historie og kultur kommer til syne. Hva dagen bringer, er opp til deg. Grand Turk Cruise Center byr på strand, digert svømmebasseng og spisesteder – også et alternativ.

Dag 6

I sjøen

Benytt dagen til å utforske noen av skipets mange tilbud. Samsara Spa har 3500 kvadratmeter på to flater. Her er det treningsmuligheter, thalassoterapi, basseng, sauna, tyrkisk bad og flere jacuzzi. Du kan bestille behandlinger for massasje og velvære. Les en bok og slapp av ute eller inne med utsikt og frisk sjøluft. Ta livet med ro.

Dag 7

Philipsburg, St Maarten

Den unike karibiske øya St. Maarten styres av to uavhengige land, og selv om øya er delt i to, lever innbyggerne sammen i harmoni. Besøk St. Maartens berømte Butterfly Farm og se flere hundre sommerfugler i nydelige farger, utforsk saltsvannslagunene med kajakk eller bli med på en snorkleekspedisjon gjennom Shipwreck Cove og se de vakreste korallrev og eksotiske fisk.

Dag 8

St Johns, Antigua

St. John’s er den livlige hovedstaden på Antigua – et fascinerende mylder av trange gater som snor seg opp mot de sølvglitrende spirene på St. John’s – katedralen. Området nede ved sjøen har en travel atmosfære, med et spennende utvalg av barer og kaféer. Opplev Antiguas historie på Nelson’s Dockyard, et gjenopprettet skipsverft.

Om du ønsker litt mer aktivitet er en fottur en ypperlige måte å oppdage øya på. Da kan du blant annet nyte en fantastisk utsikt fra øyas høyeste punkt, 366 meter over havet.

Dag 9

I sjøen

De neste fem dagene nyter vi om bord mens skipet krysser Atlanterhavet. Bølgene slår mot baugen og solen skinner på dekket. Den friske sjøluften gjør godt for kropp og sjel.

Dag 10

Santa Cruz, Tenerife, Spania

Kl. 09.00 kommer vi til den største av Kanariøyene, Tenerife og byen Santa Cruz de Tenerife. Byen er en av de større på Tenerife og er, sammen med Gran Canarias Las Palmas, hovedstad for Kanariøyene. I Santa Cruz får du oppleve ekte kanarisk storbyliv med brede boulevarder, en elegant havnepromenade og spennende  shopping. Byen ånder av både Europa og storby, til tross for bare 230 000 innbyggere. Det er en fornøyelse å rusle rundt langs avenyene, gågatene og de stemningsfulle parkene med eksotiske planter, museer, butikker og velassorterte matmarkeder.

Dag 11

I sjøen

Skipet seiler inn i Middelhavet og vi nyter de mange fasilitetene om bord.

Dag 12

Malaga, Spania

Denne naturskjønne og livlige byen, som har nesten 300 solskinnsdager i året, ligger langs Spanias sørkyst ved foten av Montes de Málaga. Malaga er spesielt kjent for sine rosiner, men er også Picassos fødested, samt hjemsted for en av de eldste havnene i Middelhavet. Picassomuseet huser mer enn 3.800 verk av kunstneren. I hjertet av byen finner du den litt uvanlige Málaga-katedralen, bygget over to århundre på tuftene av den tidligere viktigste moskéen.

Dag 13

I sjøen

Bruk dagen om bord til akkurat det som faller deg inn – vær aktiv, eller ta livet med ro. Snart venter både Frankrike og Italia besøk.

Dag 14

Marseille, Frankrike

Ankomst om morgenen. Marseille er en viktig havneby og regnet som Frankrikes eldste by. Den gamle bydelen ligger rundt havnen der luksuriøse yachter og lokale fiskebåter ligger fortøyd. Fra Notre Dame de la Garde basilikaen er det panoramautsikt over byens historiske sentrum. Utforsk Marseille på egen hånd eller bli med på en guidet byrundtur. Vil du se deg om utenfor byen kan du bli med på en utflukt til sjarmerende Aix-en-Provence eller den tidligere pavebyen Avignon. Skipet seiler videre kl. 18.00.

Dag 15

Savona, Italia

La bella Italia – vakre Italia. Der livet leves til fulle, der «passione» for mat og drikke er en selvfølge og en del av folkesjela. Engasjementet er alltid stort uansett hva samtalen dreier seg om. Her gestikuleres det og volumet er alltid høyt. Og vi elsker det! Savona ligger på Den italienske rivieraen, nærmere bestemt i Liguria. Ikke langt unna ligger Genova, der selveste Christofer Columbus skal ha blitt født. Savona selv består av blandet arkitektur og en miks av stilarter, «la Toretta» fra 1300-tallet, er tårnet som regnes som byens symbol. Fortet Priamar fra 1500-tallet vokter over byen der det troner høyt over – og ingen italiensk by med respekt for seg selv mangler vakre, historiske katedraler og kirker. Imponerende Cattedrale di nostra Signora Assunta er intet unntak. Bli med på utflukter, eller rusle rundt i eget tempo.

Dag 16

Napoli, Italia

Napoli er Sør – Italias største by og hjembyen til pizzaen, spagetti og mozzarella. Napoli ble bygget av grekere, er hjembyen til Comorraen og overraskende mange innbyggere har blå øyne på grunn av sine nordiske forfedre. Ibsen bodde her også i en tid – og fant inspirasjon til å skrive Peer Gynt. Byen har en uforglemmelig atmosfære, ulik alle andre byer i landet. Like i nærheten ligger vulkanen Vesuv, som hadde et kjempeutbrudd i år 79 da den nærliggende byen Pompeii ble rammet. Vulkanen har vært overvåket av forskere i 200 år, i påvente av et nytt stort utbrudd.  Utforske byen på egen hånd, slapp av på dekk eller bli med på en spennende utflukt til Pompeii eller Capri.

Dag 17

I sjøen

Etter en god natts søvn nyter vi siste sjødag om bord og fordøyer inntrykkene fra alle havnene vi har besøkt så langt.

Dag 18

Dubrovnik, Kroatia

Dubrovnik er en fengslende by på mange måter, og den har trukket til seg turister i mange hundre år. Omgitt av høye borgmurer, er gatene inne i byen små labyrinter fylt med kafeer og butikker. Det hele har en italiensk finesse over seg, med den kirurgisk rene hovedgaten Stradun, men er fortsatt full av lokale innbyggere som henger ut klesvasken og mater katter i de trange smugene. Gamlebyen, eller Stari Grad som den også kalles, har en fantastisk beliggenhet helt i vannkanten, og er godt beskyttet av en intakt bymur. Dubrovnik har en rik historie og mange forskjellige styresett har preget den. Skipet er i Dubrovnik fra 08:00-14:00.

Dag 19

Venezia, Italia–Oslo

Skipet ankommer Venezia kl. 09.00. Etter en god frokost kjører vi buss til flyplassen hvor vi går om bord i flyet som tar oss hjem til Norge. Mellomlanding og flybytte i Brussel. Ankomst Oslo Lufthavn om kvelden.

Reisebetingelser

COSTA DELIZIOSA
Skipene til Costa Cruises har utpreget europeisk atmosfære, og menyene ombord består av retter fra Middelhavsområdet i tillegg til internasjonale retter. Costa Deliziosa ble bygget i 2010, er 294 meter lang og 32 meter bred. Et mannskap på 934 sørger for at alle de maks 2826 gjestene i de 1 130 lugarene har det bra til enhver tid. Alle lugarene har bad med dusj og toalett, tv og telefon. Det er 11 barer og salonger om bord, fire restauranter, tre svømmebasseng, boblebad, spa og treningssenter, skjønnhetssalong, kasino, teater, 4D kino, bibliotek, internettkafé og butikker.

PRISEN INKLUDERER

 • Fly Oslo – Miami / Venezia – Oslo med SAS & Brussels Airlines
 • 22 netters cruise med MS Costa Deliziosa i valgt lugarkategori
 • 1 natt på 4* hotell i Miami
 • 1 utflukt i Miami med engelsktalende guide
 • Helpensjon og underholdning om bord
 • Serviceavgift/tips til betjeningen om bord
 • Transport t/r flyplass – skip
 • Flyskatter og havneavgifter (per aug. 2016)
 • Norsk reiseleder med fra Escape Travel (ved minimum 25 deltagere)

PRISEN INKLUDERER IKKE

 • Utflukter
 • Drikkevarer (Drikkepakke kan bestilles på forhånd, se detaljer under)
 • ESTA (innreisetillatelse til USA)
 • Reise- og avbestillingsforsikring

UTFLUKTER
Skipet arrangerer et vell av ulike utflukter som bestilles og betales om bord.

DRIKKEPAKKE (PIÚ GUSTO)
kr 5 600 pr. person

Drikkepakken gjelder ubegrenset konsum av kaffe/te, mineralvann, fatøl, husets vin og utvalgte drinker på alle skipets serveringssteder hele døgnet. Det som tas fra minibaren er ikke inkludert, heller ikke de dyreste merkene.