Karibien, Atlanteren og Middelhavet på et og samme cruise!

Bli med på vårens cruiseeventyr, fra Ft Lauderdale i USA til Savona i Italia. Før vi kaster loss har vi en natt på hotell i Miami, og deretter blir MS Costa Deliziosa vårt hjem de neste tre ukene. Vi får en smak av Karibien når vi besøker Bahamas, Dominikanske Republikk, Tortola, St Maarten og Antigua før vi krysser Atlanterhavet og ankommer vårt neste landfaste mål, Tenerife. Her ser vi storbysiden av den velkjente ferieøya. Deretter seiler vi inn i Middelhavet hvor vi besøker Cadiz, Malaga, den franske havnebyen Marseille før cruiset ender i Savona. På alle stedene som besøkes underveis blir det mulighet for å være med på spennende utflukter. Et annet alternativ kan være en tur på land på egen hånd, eller rett og slett bare nyte alle fasilitetene om bord på skipet.

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 29 750,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 03.03.2018 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 21 dager
 • En tur i samarbeid med vi over 60

Avreiser

 • Avreisedato 03.03.2018
 • Avreisested Oslo, Stavanger, Trondheim
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 21 dager
 • Priser fra 29 750,-
Skriv ut

Dag til dag program

Lørdag 3. mars: Oslo – Miami

Vi flyr med KLM via Amsterdam om morgenen, og lander i solskinnsstaten Florida om ettermiddagen. Det blir transfer fra flyplassen til Marseilles Hotel Miami South Beach der vi skal overnatte en natt før cruiset begynner.

Søndag 4. mars: Miami – Ft Lauderdale

Miami ble grunnlagt i 1896 og hadde da bare noen få hundre innbyggere. I dag er det den nest største byen i Florida. Vi skal på en byrundtur på formiddagen, og vi begynner dagen på South Beach og gaten Ocean Drive med alle sine pastellfargede, innbydende Art Deco hus og utallige uteserveringer. Vi får se deler av Collins Avenue som er den lengste gaten på Miami Beach samt Washington Avenue på vår vei gjennom Miami Beach. Vi fortsetter siden til fastlandet der vi besøker flere bydeler; vi kjører gjennom forretningsdistriktet Downtown med alle sine høyhus og skyskrapere, Coconut Grove som er den eldste bydelen i Miami, Coral Gables som er en av de rikeste bydelene i hele USA og den cubanske bydelen Little Havanna. Vi avslutter vår rundtur på Bayside Marketplace som ligger ved vannet i en marina. Her blir det mulighet for litt shopping eller å slappe av på en av de mange hyggelige uteserveringene før vi setter kursen mot MS Costa Deliziosa.

Mandag 5. mars: Nassau, Bahamas

Nassau er en blanding av internasjonal glamour og tropisk ro, og de som besøker stedet har mulighet til å gjøre alt eller ingenting. Byen ble erklært kronkoloni i 1718 og den britiske påvirkningen er lett å se, men det er blandingen av kolonistil og vestafrikansk påvirkning som gjør Bahamas så spesiell. I Predator Lagoon kan du se haier, barrakudaer og mange andre skapninger fra havets dyp. Dra på en spennende båttur hvor skipet har glassbunn og du kan se det fantastiske livet i havet utenfor Bahamas.

Tirsdag 6. mars: I sjøen

I dag er det mulighet til å slappe av og nyte utsikten fra dekk, eller kanskje litt mer aktivt liv som å benytte golfsimulatoren, treningsrommet eller multisportsbanen. Reiseleder vil også holde et informasjonsmøte.

Onsdag 7. mars: Amber Cove Dominikanske Republikk

Amber Cove ligger i provinsen Puerto Plata i den dominikanske republikk. Amber Cove fletter den historisk koloniale arkitekturen med moderne fasiliteter. Turkisblått hav og deilige strender der koraller og fargerike fisk ikke er langt unna. Her hviler en avslappet stemning, akkurat som det skal være på disse kanter. Det er alltid deilig å få et stort påfyll av karibisk livstil, der glede og smittende rytmer setter standarden. Men også her finnes historie og spor fra kolonitiden, blant annet i form av fargeglade, små hus som er perfekte fotomotiv. Hva dagen bringer, er opp til deg.

Torsdag 8 mars: I sjøen

Benytt dagen til å utforske noen av skipets mange tilbud. Samsara Spa har 3500 kvadratmeter på to flater. Her er det treningsmuligheter, thalassoterapi, basseng, sauna, tyrkisk bad og flere jacuzzi. Du kan bestille behandlinger for massasje og velvære. Les en bok og slapp av ute eller inne med utsikt og frisk sjøluft. Ta livet med ro.

Fredag 9. mars: Philipsburg, St Maarten

Den unike karibiske øya St. Maarten styres av to uavhengige land, og selv om øya er delt i to, lever innbyggerne sammen i harmoni. Besøk St. Maartens berømte Butterfly Farm og se flere hundre sommerfugler i nydelige farger, utforsk saltsvannslagunene med kajakk eller bli med på en snorkleekspedisjon gjennom Shipwreck Cove og se de vakreste korallrev og eksotiske fisk.

Lørdag 10. mars: St Johns, Antigua

St. John’s er den livlige hovedstaden på Antigua – et fascinerende mylder av trange gater som snor seg opp mot de sølvglitrende spirene på St. John’s – katedralen. Området nede ved sjøen har en travel atmosfære, med et spennende utvalg av barer og kaféer. Opplev Antiguas historie på Nelson’s Dockyard, et gjenopprettet skipsverft. Om du ønsker litt mer aktivitet er en fottur en ypperlige måte å oppdage øya på. Da kan du blant annet nyte en fantastisk utsikt fra øyas høyeste punkt, 366 meter over havet.

Søndag 11. – fredag 16. mars : I sjøen

De neste fem dagene nyter vi om bord mens skipet krysser Atlanterhavet. Bølgene slår mot baugen og solen skinner på dekket. Den friske sjøluften gjør godt for kropp og sjel.

Lørdag 17. mars: Santa Cruz, Tenerife, Spania

Kl. 08.00 kommer vi til den største av Kanariøyene, Tenerife og byen Santa Cruz de Tenerife. Byen er en av de større på Tenerife og er, sammen med Gran Canarias Las Palmas, hovedstad for Kanariøyene. I Santa Cruz får du oppleve ekte kanarisk storbyliv med brede boulevarder, en elegant havnepromenade og spennende shopping. Byen ånder av både Europa og storby, til tross for bare 230 000 innbyggere. Det er en fornøyelse å rusle rundt langs avenyene, gågatene og de stemningsfulle parkene med eksotiske planter, museer, butikker og velassorterte matmarkeder.

Søndag 18. mars: I sjøen

Skipet seiler inn i Middelhavet og vi nyter de mange fasilitetene om bord.

Mandag 19. mars: Cadiz

Vi ankommer Andalucia og Cadiz om morgenen og seiler igjen kl 19:00. Byens beliggenhet er på en halvøy, og Cadiz er omgitt av vann på nesten alle kanter. En viktig havneby, også historisk sett. Både fønikere, romere og maurere brukte havnen som igjen fikk et oppsving etter Colombus oppdagelse av Amerika. Byen ble også raidet av Sir Francis Drake og motstod et angrep fra Napoleons hær. Landets første grunnlov ble signert 1812.

Tirsdag 20 mars: Malaga, Spania

Denne naturskjønne og livlige byen, som har nesten 300 solskinnsdager i året, ligger langs Spanias sørkyst ved foten av Montes de Málaga. Malaga er spesielt kjent for sine rosiner, men er også Picassos fødested, samt hjemsted for en av de eldste havnene i Middelhavet. Picassomuseet huser mer enn 3.800 verk av kunstneren. I hjertet av byen finner du den litt uvanlige Málaga-katedralen, bygget over to århundre på tuftene av den tidligere viktigste moskéen.

Onsdag 21. mars: I sjøen

Bruk dagen om bord til akkurat det som faller deg inn – vær aktiv, eller ta livet med ro. Snart venter både Frankrike og Italia besøk.

Torsdag 22. mars: Marseille, Frankrike

Ankomst om morgenen. Marseille er en viktig havneby og regnet som Frankrikes eldste by. Den gamle bydelen ligger rundt havnen der luksuriøse yachter og lokale fiskebåter ligger fortøyd. Fra Notre Dame de la Garde basilikaen er det panoramautsikt over byens historiske sentrum. Utforsk Marseille på egen hånd eller bli med på en guidet byrundtur. Vil du se deg om utenfor byen kan du bli med på en utflukt til sjarmerende Aix-en-Provence eller den tidligere pavebyen Avignon. Skipet seiler videre kl. 18.00.

Fredag 23. mars: Savona, Italia

Skipet ankommer Savona kl. 08.00. Etter en god frokost kjører vi buss til Milano hvor vi går om bord i flyet som tar oss hjem til Norge. Mellomlanding og flybytte i Amsterdam. Ankomst Oslo Lufthavn om kvelden.

Reisebetingelser

COSTA DELIZIOSA
Skipene til Costa Cruises har utpreget europeisk atmosfære, og menyene ombord består av retter fra Middelhavsområdet i tillegg til internasjonale retter. Costa Deliziosa ble bygget i 2010, er 294 meter lang og 32 meter bred. Et mannskap på 934 sørger for at alle de maks 2826 gjestene i de 1 130 lugarene har det bra til enhver tid. Alle lugarene har bad med dusj og toalett, tv og telefon. Det er 11 barer og salonger om bord, fire restauranter, tre svømmebasseng, boblebad, spa og treningssenter, skjønnhetssalong, kasino, teater, 4D kino, bibliotek, internettkafé og butikker.

PRISEN INKLUDERER

 • Fly Oslo – Miami/ Milano – Oslo med KLM
 • 19 netters cruise med MS Costa Deliziosa i valgt lugarkategori
 • 1 natt på 3* hotell i Miami
 • 1 utflukt i Miami med engelsktalende guide
 • Helpensjon og underholdning om bord
 • Serviceavgift/tips til betjeningen ombord
 • Transport t/r flyplass – skip
 • Flyskatter og havneavgifter (per mai 2017)
 • Norsk reiseleder med fra Escape Travel (ved minimum 25 deltagere)

PRISEN INKLUDERER IKKE

 • Utflukter
 • Drikkevarer (Drikkepakke kan bestilles på forhånd, se detaljer under)
 • ESTA (innreisetillatelse til USA)
 • Reise- og avbestillingsforsikring

UTFLUKTER
Skipet arrangerer et vell av ulike utflukter som bestilles og betales om bord.

DRIKKEPAKKE
VALGFRI DRIKKEPAKKE (PIÚ GUSTO) All-Inclusive drikkepakke: kr 5 200 pr. person. Drikkepakken gjelder ubegrenset konsum av kaffe/te, mineralvann, fatøl, husets vin og utvalgte drinker på alle skipets serveringssteder hele døgnet. Det som tas fra minibaren er ikke inkludert, heller ikke de dyreste merkene.