India – En verden av lys og farger

/ Indias Gylne Triangel

Delhi er det spennende utgangspunkt for en liten godbit av en India-opplevelse. På en dag kan vi oppleve et sveip gjennom en tusenårlang historie, levende dokumentert i sten. Gjennom historien er byen herjet og gjenreist utallige ganger, bygget på nytt ved siden av gamle tufter, så hele tidslinjen kan oppleves, åtte epoker – helt frem til britenes storslagne regjeringsbygninger og paradegater, som den moderne staten har overtatt. Nå er den sentrum for en ny og dynamisk tid. Sykkelrickshawer er «matebuss» for en hypermoderne tunnelbane! På bredden av den hellige Yamuna-elven som etter hvert løper ut i Ganges, ligger mogul-keisernes mektige Røde Fort, midt imot ligger den største moskeen i India, begge bygget i praktfull rød sandsten. Bakenfor ligger Gamle Delhis basarer, som utforskes best med sykkelrickshaw, der lokalkjente gutter viser vei gjennom et mylder av stemmer og ansikter og lukter og farger. 

Herfra går turen til Jaipur, hovedstad i delstaten Rajasthan – kongers land. Her regjerte gjennom generasjoner en opplyst og dynamisk familie av maharajaer, og deler av byen er bygget som kulisser for deres store parader. Midt i byen ligger Vindenes palass, en tribune der palassets kvinner kunne skjule seg og se paradene uten selv å bli sett. De siste generasjoner av maharajaer hadde sitt «city palace», der siste skudd på familietreet fortsatt residerer. Den historiske residensen, Amber, ligger litt utenfor byen, og er en orientalsk drøm.

Og endelig Agra, der alle drømmer om India blir virkelighet – Taj Mahal, moghulkeiseren Shahjahans vidunderlige mausoleum for sin dronning.

Spennende landeveisetapper med Indias mylder og hellige kuer, moderne førsteklasses hotell å trekke seg tilbake på mellom alle opplevelsene, gode guider og sjåfører. Kebab og curry, nanbrød og europeisk kjøkken.

– Dette blir bra! Velkommen!

Last ned reiseprogram

Avreiser

Ingen tilgjengelige avganger