Vietnam og Kambodsja med VI OVER 60

/ Elvecruise fra Ho Chi Minh City til Siem Reap

Mekong er Sørøst-Asias hovedpulsåre og en av verdens mektigste elver. Turen starter i Vietnams kulturelle høydepunkt, Ho Chi Minh City. Førsteklasseskipet RV Mekong Prestige II tar deg så på en spennende reise gjennom Vietnam og Kambodsja. Du får oppleve landsbyer med smilende barn, flytende markeder, majestetiske templer og Kambodsjas hovedstad Phnom Penh. Reisen avsluttes med de fantastiske Angkor-templene og Siem Reap i Kambodsja.

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 36 480,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 06.02.2017 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 15 dager
 • En reise i samarbeid med Vi over 60
Reiseleder
Svein Rune Eriksen

Avreiser

 • Avreisedato 06.02.2017
 • Avreisested Oslo
 • Tilgjengelighet Få tilgjengelige
 • Dager 15 dager
 • Priser fra 36 480,-
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

OSLO–BANGKOK

Direktefly fra Oslo med Thai Airways til Bangkok tidlig om ettermiddagen, med ankomst neste dag.

Dag 2

BANGKOK–HO CHI MINH CITY

Vi ankommer Bangkok om morgenen og flyr videre med Thai Airways til Ho Chi Minh City. Ved ankomst venter vår lokale guide, som tar oss med på en byrundtur i Ho Chi Minh City – Vietnams største by med over 6,5 millioner innbyggere. Her finnes fremdeles by­­deler som er preget av over sytti år med fransk kolonistyre, fra den gang Frankrike erobret byen i 1859. Byen blir ofte kalt Orientens Paris. Byen byr på et sydende folkeliv og et hav av fortausrestauranter og markeder, hvor alt selges og kjøpes. Helt frem til 1975 het byen Saigon, men ble da døpt omdøpt og oppkalt etter den revolusjonære Ho Chi Minh. På byrundturen får vi blant annet se Det franske postkontoret som ble tegnet av Gustave Eiffel, Notre Dame-katedralen, President­palasset og Nasjonalmuseet. Vi tar også en tur innom et lokalt marked i Chinatown, før vi sjekker vi inn på vårt førsteklassehotell i sentrum av byen. Ettermiddagen til fri ­disposisjon – kanskje slappe av ved hotellets basseng. Om kvelden samles vi til middag på en hyggelig vietnamesisk restaurant. (M)

Dag 3

CU CHI OG HO CHI MINH CITY

Etter frokost besøker vi de fascinerende underjordiske Cu Chi-tunnelene. Her klarte de vietnamesiske soldatene å holde en utrolig krigføring gående mot amerikanerne under Vietnamkrigen (fra slutten av 50-tallet til 1975). Tunnelene er på hele 212 km og går fra tre til tolv meter under jorden. Her var det skoler, felleskjøkken, sovesaler og sykestuer, alt beliggende på forskjellige nivåer i tunnelene. Dette er et av få minnesmerker fra krigen og de som ønsker kan gå ned i tunellene. Vi returnerer til Ho Chi Minh City, hvor du kan bruke ettermiddagen til å utforske byen videre på egen hånd. Vi anbefaler gjerne et besøk ved Krigsminnemuseet. Om kvelden samles vi til middag. (FM)

Cu Chi tunnel
Dag 4

HO CHI MINH CITY–MY THO

Tidlig formiddag setter vi kurs for My Tho, beliggende cirka 70 km fra Ho Chi Minh City. Underveis gjør vi et stopp ved Cholon-markedet og besøker en lakkfernissfabrikk. My Tho er hovedstad i Tien Giang provinsen og kjent for sin nudelsuppe, utallige frukthager og risplantasjer. Her sjekker vi inn på førsteklasseskipet RV Mekong Prestige II og spiser lunsj. Om ettermiddagen starter cruiset og vi seiler gjennom Mekong-deltaet mot Cai Be. Om kvelden er det velkomstmiddag og presentasjon av mannskapet om bord. (FLM)

Dag 5

CAI BE–SA DEC

Vi ankommer Cai Be om morgenen. Etter frokost drar vi med mindre lokale båter gjennom det flytende markedet og opplever dagliglivet på og langs de smale kanalene. Vi går i land og spaserer langs elvebredden, besøker en rispapirfabrikk, får smake på søtsaker laget av kokos og tar en titt på den franske, gotiske katedralen. Vi seiler gjennom Vinh Long-­provinsen som ligger midt i Mekong-deltaet, kjent for sine store appelsinplantasjer. Etter lunsj kommer vi til Sa Dec, hvor den franske forfatterinnen Marguerite Duras tilbrakte mye av sin barndom. Hennes mest kjente bok er kanskje «Elskeren», hvor handlingen er fra nettopp Sa Dec. Både skolen og huset til familien står urørt, og lite er forandret siden franskmennene forlot byen. Sa Dec er også kjent som «Garden of Cochinchine» på grunn av utallige eksotiske blomster. Vi blir med på sightseeing til fots i Sa Dec, besøker den kinesiske elskerens hus og ser oss om på det fargerike lokale markedet. Skipet seiler videre gjennom natten og inn på Mekong-elven. (FLM)

Dag 6

TAN CHAU (GRENSEKRYSSING)

Om morgenen kommer vi til Tan Chau, en liten og avsidesliggende landsby langs Mekong. Etter frokost kjører vi med mindre lokale båter til en fiskefarm i nærheten. Vi spaserer gjennom landsbyen og får se lokalbefolkningen i arbeid, hvor også silkeproduksjon er en viktig inntektskilde. Besøket i den fascinerende landsbyen Tan Chau avsluttes med en tur med rickshaw (sykkeldrosje). Vi spiser lunsj om bord og nyter utsikten mens vi seiler videre på Mekong, mot den vietnamesiske/ kambodsjanske grensen. Langs den mektige Mekong-elven ligger risplantasjer og små fiskesamfunn på rekke og rad. Vi tar inn over oss alle inntrykkene og nyter ettermiddagen om bord. Vi krysser grensen ved Vinh Xuong og etter grenseformalitetene (som kan ta noen timer) seiler vi videre mot Phnom Penh. (FLM)

Dag 7

PHNOM PENH

Etter frokost ankommer vi Kambodsjas hovedstad, Phnom Penh. Dette er en av Asias fattigste, men likevel mest sjarmerende hovedsteder, med sine cirka en million innbyggere. Byen ble khmerrikets hovedstad allerede i 1453, men måtte senere gi tapt for andre byer. Franskmennene gjorde igjen byen til kongesete og hovedstad i sitt kolonirike i 1866, og den har beholdt mye av sin franskinspirerte kolonistil. Her står arkitektoniske skatter fra det gamle khmerriket og falleferdige skur side om side med vakre palasser i fransk kolonistil. Vi besøker det storslåtte kongelige palassområdet med Sølvpagoden, der gulvet er dekket av sølvplater. Nasjonalmuseet som byr på khmerkunst og skulpturer fra forskjellige epoker, står også på programmet. Etter lunsj om bord besøker vi det beryktede S-21. Den tidligere skolen fungerte som senter for tortur og drap under borgerkrigen i årene 1975–1979 og er et vitnesbyrd om Røde Khmers overgrep på lokalbefolkningen. Fulle av sterke inntrykk og ettertanke, er kanskje neste stopp midt i blinken. Det buddhistiske tempelet Wat Phnom ble bygget i 1373 og har gitt navn til byen. Vi returner til skipet for middag, etterfulgt av en tradisjonell Apsara danseoppvisning. (FLM)

Dag 8

KOH CHONG og PHNOM PENH

Tidlig morgen seiler vi fra Phnom Penh til den lille landsbyen Koh Chong, kjent for sin silkeproduksjon. Vi spaserer gjennom landsbyen, ser nærmere på hvordan de vever silken og får nok av muligheter til å handle silkeskjerf. Vi besøker også en pagode og landsbyens barneskole, hvor vi får møte noen av elevene. Vi returnerer til skipet for lunsj og seiler tilbake til Phnom Penh, hvor skipet igjen legger til kai. Om ettermiddagen kan du ta en tur med en lokal tuk-tuk (motorisert trehjulssykkel) og besøke Kambodsjas Nasjonalmuseum, som ligger her i Phnom Penh. Eller ta en spasertur langs elven og besøk Forreign Correspondence Club (FCC), kjent som samlingssted for utenlandske journalister under borgerkrigen. I dag er dette en artig restaurant, men historien og minnene henger på veggene. Legger du turen innom det russiske markedet, er det absolutt mulig å gjøre noen gode kjøp. (FLM)

Dag 9

OUDONG–KAMPONG TRALACH

Vi tilbringer en rolig formiddag om bord, mens skipet seiler nordover på Mekong. Etter lunsj ankommer vi Oudong, som i perioden 1618-1866 var Kambodsjas hovedstad. Vi tar turen opp i høyden, hvor det finnes et stort antall stupaer etter tidligere Khmer-konger og et meditasjonssenter for buddhistiske munker. Vi fortsetter med buss til Kampong Tralach, hvor vi får se den vakre Vihara-pagoden som ligger for seg selv midt i en risplantasje. Vi returnerer til skipet med tradisjonelle oksekjerrer. (FLM)

Dag 10

KAMPONG CHHNANG

Om formiddagen seiler vi på Tonle Sap-elven, som forbinder Mekong med innsjøen Tonle Sap. I løpet av dagen ankommer vi Kampong Chhnang som ligger cirka 90 km fra Phnom Penh. Her ligger en av Kambodsjas største fiske­havner og senter for fiskeoppdrett. Dette er også stedet som forsyner hele landet med keramikk av alle slag. Vi går om bord i mindre, lokale båter som tar oss gjennom den flytende landsbyen på Tonle Sap-innsjøen, en levende by med kanaler på kryss og tvers, fiskebåter og hus som flyter på vannet. Lunsj og middag om bord. (FLM)

Dag 11

TONLE SAP–SIEM REAP (ANGKOR)

I morgentimene seiler vi inn på Sørøst-Asias største innsjø, Tonle Sap. Innsjøen er 150 kilometer lang og spiller en dominant rolle i Kambodsja. Innsjøen byr på et rikt fugleliv, store mengder fisk og levebrød for mange mennesker. Vannstanden i Tonle Sap varierer veldig, og nettopp dette bestemmer hvordan vi avslutter elvecruiset med RV Mekong Prestige II og kommer oss til Siem Reap. Er det høyvann (ti meter dypt), seiler vi over nesten hele Tonle Sap. Småbåter bringer oss så inn til havnen Phnom Krom, beliggende cirka 11 km sør for Siem Reap, og buss det siste stykket. Er det lavvann (en meter dypt), kan skipet dessverre ikke seile over Tonle Sap. Vi må da benytte hydrofoil og/eller buss fra begynnelsen av Tonle Sap, hele veien til Siem Reap, en tur på rundt seks timer. Vel fremme sjekker vi inn på vårt hotell i sentrum av Siem Reap, og vi spiser lunsj på en lokal restaurant.

Allerede i dag tar vi en sniktitt på de fantastiske templene i Angkor – og besøker Ta Prohm, opprinnelig grunnlagt som et buddhistisk kloster og universitet i det 12. og 13. århundre. I motsetning til de fleste templene i området, er dette fortsatt i den samme tilstand som et ble oppdaget – overdekket av kjempetrærnes røtter. At flere av scenene i filmen Tomb Raider ble spilt inn nettopp her, har også bidratt til tempelets berømmelse.

Kvelden til egen disposisjon i Siem Reap. Vi anbefaler gjerne et besøk ved nattmarkedet, som ligger i gangavstand fra hotellet. (FL)

Dag 12

SIEM REAP (ANGKOR)

Det arkitektoniske mesterverket Angkor Thom, en gang en millionby bestående av flere templer og terrasser, står for tur. Dette var senteret for imperiet, med flere kilometer lange murer og overdekkede gallerier med steinrelieffer. Her bodde kongen og hans familie, militære og prester. Vakre buddha­hoder hugget i stein vokter sydporten sammen med trehodede elefanter. Vi besøker også Bayon, som ligger i samme område. Bayon er et lite tempel, men kanskje det vakreste av dem alle, med sine gåtefulle og smilende kjempe­ansikter. Vi spiser lunsj på restaurant FCC, den tidligere franske guvernørens residens. Ettermiddagen til fri disposisjon. (FL)

Dag 13

SIEM REAP (ANGKOR)

Vi har selvsagt spart det beste til sist. I dag skal vi utforske selveste Angkor Wat – det største og best bevarte tempelet, som har gitt navn til hele det fantastiske tempel­området. Dette tempelet dekker et område på cirka 210 hektar, ytterveggene måler 5,5 kilometer og vollgravene som omgir det hele er to hundre meter brede. Et mesterverk som nå endelig skal oppleves. Om ettermiddagen kan du besøke Angkor Nasjonalmuseum eller utforske den hyggelige byen Siem Reap videre på egen hånd. Vi samles for en hyggelig avskjedsmiddag om kvelde

Angkor Thom
Dag 14

SIEM REAP–BANGKOK

Dagen til egen disposisjon. Kanskje slappe av ved hotellets basseng eller besøke byens silkemarked – hvor du får se hvordan silken produseres og har mulighet til å gjøre noen gode kjøp.

Transport fra hotellet til flyplassen sent om ettermiddagen. Avreise fra Siem Reap med Bangkok Airways til Bangkok om kvelden. (F)

Dag 15

BANGKOK–OSLO

Flyreise fra Bangkok rett over midnatt med Thai Airways direkte til Oslo med ankomst samme morgen.

Reisebetingelser

PRISEN INKLUDERER

 • Flyreise Oslo–Ho Chi Minh City/Bangkok–Oslo med Thai Airways
 • Flyreise Siem Reap–Bangkok med Bangkok Airways
 • Flyskatter (pr. mai 2016)
 • To netter på førsteklassehotell i Ho Chi Minh City
 • Syv netter cruise i utvendig lugar
 • Tre netter på førsteklassehotell i Siem Reap
 • Måltider iht. program (helpensjon på cruiset og halvpensjon ellers)
 • Drikke om bord på cruiset (vann, juice, mineralvann, drinker og lokalt øl)
 • Vin til lunsj og middag på cruiset (servert i restauranten)
 • Alle utflukter og transport iht. program
 • Lokale engelsktalende guider
 • Tips til besetningen om bord
 • Dyktig, norsk reiseleder fra Escape

PRISEN INKLUDERER IKKE

 • Drikkevarer utover det som er nevnt over
 • Tips til lokale guider/sjåfører og utfluktsguidene på elvecruiset (totalt cirka USD 50 pr. person)
 • Visum til Kambodsja (pt. USD 30)
 • Reise- og avbestillingsforsikring

PASS OG VISUM

Norske statsborgere trenger visum til Kambodsja, men ikke til Vietnam hvis opphold er under 15 dager. I Kambodsja ordnes visum på grensen. Ett passfoto og USD 30 må medbringes. Passet må være gyldig i minst seks måneder etter hjemreise. Reisende med annet statsborgerskap enn norsk bes sjekke reglene med den aktuelle ambassade/konsulat eller kontakte oss. Det er den reisendes ansvar å sørge for å ha gyldig pass og eventuelt visum. Escape Travel er ikke erstatningsansvarlig for passasjerer som ikke har dette i orden ved avreise.

OM SKIPET

R/V Mekong Prestige II 4*+
Rederi: Rivages du Monde
Byggeår: 2013
Antall passasjerer: 64

Førsteklasseskip innredet i en stil som kombinerer fransk eleganse med lokale materialer og møbler. Om bord er det restaurant, salong og bar. På toppdekket er det også solsenger, et minibasseng, trimrom og spa. Alle lugarene er utvendige med privat balkong og har bad med dusj og toalett, hårtørrer, et lite bord med to stoler, minisafe og aircondition. Standardlugarene (22 m²) har to senger som kan settes sammen til en dobbeltseng. Junior Suite (26 m²) har stor dobbeltseng og litt større balkong. Terrasse Suite (30 m²) har stor dobbeltseng, separat dusj og badekar, samt større balkong.