Vietnam og Kambodsja – Elvecruise Mekong

/ Elvecruise fra Siem Reap til Ho Chi Minh City

Mekong er Sørøst-Asias hovedpulsåre og en av verdens mektigste elver. Turen starter med de fantastiske Angkortemplene og Siem Reap i Kambodsja. Førsteklasseskipet RV Mekong Prestige II tar deg så på en spennende reise gjennom Kambodsja og Vietnam. Du får oppleve landsbyer med smilende barn, flytende markeder, majestetiske templer og Kambodsjas hovedstad Phnom Penh. Reisen avsluttes i Vietnams kulturelle høydepunkt, Ho Chi Minh City.

Last ned reiseprogram
Reiseleder
Geir Toverud

Avreiser

  • Avreisedato 26.02.2017
  • Avreisested Oslo
  • Tilgjengelighet Utsolgt
  • Dager 15 dager
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Oslo – Bangkok

Direktefly fra Oslo med Thai Airways til Bangkok tidlig om ettermiddagen, med ankomst neste dag.

Dag 2

Bangkok – Siem Reap

Vi ankommer Bangkok om morgenen og flyr videre med Thai Airways til Siem Reap. Vi setter kurs for hotellet og slapper av etter reisen ved hotellets basseng, til rommene er klare. Ettermiddagen til egen disposisjon i Siem Reap. Besøk Angkor Nasjonalmuseum eller utforske den hyggelige byen Siem Reap på egen hånd. Om kvelden samles vi til en hyggelig velkomstmiddag. (M)

Dag 3

Siem Reap (Angkor)

I dag skal vi utforske det arkitektoniske mesterverket Angkor Thom, en gang en millionby bestående av flere templer og terrasser, står for tur. Dette var senteret for imperiet, med flere kilometer lange murer og overdekkede gallerier med steinrelieffer. Her bodde kongen og hans familie, militære og prester. Vakre buddhahoder hugget i stein vokter sydporten sammen med trehodede elefanter. Vi besøker også Bayon, som ligger i samme område. Bayon er et lite tempel, men kanskje det vakreste av dem alle, med sine gåtefulle og smilende kjempeansikter. Vi spiser lunsj på restaurant FCC, den tidligere franske guvernørens residens.

Ettermiddagen og kvelden til egen disposisjon. Kanskje besøke byens silkemarked – hvor du får se hvordan silken produseres og har mulighet til å gjøre noen gode kjøp. (FL)

Angkor Thom
Dag 4

Siem Reap (Angkor)

Vi har selvsagt spart det beste til sist. I dag skal vi utforske selveste Angkor Wat – det største og best bevarte tempelet, som har gitt navn til hele det fantastiske tempelområdet. Dette tempelet dekker et område på cirka 210 hektar, ytterveggene måler 5,5 kilometer og vollgravene som omgir det hele er to hundre meter brede. Et mesterverk som nå endelig skal oppleves. Etter lunsj på en lokal restaurant besøker vi Ta Prohm, opprinnelig grunnlagt som et buddhistisk kloster og universitet i det 12. og 13. århundre. I motsetning til de fleste templene i området, er dette fortsatt i den samme tilstand som et ble oppdaget – overdekket av kjempetrærnes røtter. At flere av scenene i filmen Tomb Raider ble spilt inn nettopp her, har også bidratt til tempelets berømmelse. Kvelden til fri disposisjon. Vi anbefaler gjerne et besøk ved nattmarkedet, som ligger i gangavstand fra hotellet. (FL)

Dag 5

Sien Reap – Tonle Sap

Etter frokost sjekker vi ut fra hotellet og setter kurs for førsteklasseskipet RV Mekong Prestige II og Sørøst-Asias største innsjø, Tonle Sap. Innsjøen er 150 kilometer lang og spiller en dominant rolle i Kambodsja. Innsjøen byr på et rikt fugleliv, store mengder fisk og levebrød for mange mennesker. Vannstanden i Tonle Sap varierer veldig, og nettopp dette bestemmer hvordan vi kommer oss fra Siem Reap til skipet. Er det lavvann (en meter dypt), kan skipet dessverre ikke seile over Tonle Sap. Vi må da benytte buss og/eller hydrofoil hele veien fra Siem Reap til enden av Tonle Sap, en tur på rundt seks timer. Da får vi med oss lunsjbokser. Er det høyvann (ti meter dypt), seiler vi over nesten hele Tonle Sap. Vi kjører da buss til havnen Phnom Krom, beliggende cirka 11 km sør for Siem Reap. Herfra bringer småbåter oss ut til skipet, hvor vi spiser lunsj.

Skipet seiler på Tonle Sap om ettermiddagen og kvelden – og vårt eventyr har begynt! Velkomstmiddag og presentasjon av mannskapet om bord. (FLM)

Dag 6

Kampong Chhnang – Kampong Tralach – Oudong

Vi ankommer Kampong Chhnang, som ligger cirka 90 km fra Phnom Penh. Her ligger en av Kambodsjas største fiskehavner og senter for fiskeoppdrett. Dette er også stedet som forsyner hele landet med keramikk av alle slag. Vi går om bord i mindre, lokale båter som tar oss gjennom den flytende landsbyen på Tonle Sap-innsjøen, en levende by med kanaler på kryss og tvers, fiskebåter og hus som flyter på vannet. Vi går i land og besøker det livlige markedet. Retur til skipet for lunsj, mens skipet seiler fra Tonle Sap og inn på Tonle Sapelven, som forbinder innsjøen med Mekong.

Om ettermiddagen går vi i land i Kampong Tralach, hvor vi kjører med tradisjonelle oksekjerrer til den vakre Vihara-pagoden, som ligger for seg selv midt i en risplantasje. Vi fortsetter med buss til Oudong, som i perioden 1618-1866 var Kambodsjas hovedstad. Vi tar turen opp i høyden, hvor det finnes et stort antall stupaer etter tidligere Khmer-konger og besøker et meditasjonssenter for buddhistiske munker. Retur til skipet for middag om bord. (FLM)

Dag 7

Koh Chong – Phnom Penh

Etter frokost går vi i land i den lille landsbyen Koh Chong (eller Oknathey), kjent for sin silkeproduksjon. Vi spaserer gjennom landsbyen, ser nærmere på hvordan de vever silken og får nok av muligheter til å handle silkeskjerf. Vi besøker også en pagode og landsbyens barneskole – hvor vi får møte noen av elevene, som synes det er stor stas å få besøk.

Vi returnerer til skipet for lunsj og seiler til Kambodsjas hovedstad, Phnom Penh. Dette er en av Asias fattigste, men likevel mest sjarmerende hovedsteder, med sine cirka en million innbyggere. Byen ble khmerrikets hovedstad allerede i 1453, men måtte senere gi tapt for andre byer. Før middag besøker vi det buddhistiske tempelet Wat Phnom, som ble bygget i 1373 og har gitt navn til byen. Om kvelden er det tradisjonell Apsara danseoppvisning om bord. Skipet ligger til kai i Phnom Penh over natten. (FLM)

Dag 8

Phnom Penh

I dag skal vi se nærmere på byen som franskmennene gjorde til kongesete og hovedstad i sitt kolonirike i 1866. Byen har beholdt mye av sin franskinspirerte kolonistil, så her står arkitektoniske skatter fra det gamle khmerriket og falleferdige skur side om side med vakre palasser i fransk kolonistil. Vi besøker det storslåtte kongelige palassområdet med Sølvpagoden, der gulvet er dekket av sølvplater. Nasjonalmuseet som byr på khmerkunst og skulpturer fra forskjellige epoker, står også på programmet. Etter lunsj om bord besøker vi det beryktede S-21. Den tidligere skolen fungerte som senter for tortur og drap under borgerkrigen i årene 1975–1979 og er et vitnesbyrd om Røde Khmers overgrep på lokalbefolkningen. Fulle av sterke inntrykk og ettertanke returnerer vi til skipet.

Sent om ettermiddagen kan du ta en tur med en lokal tuk-tuk (motorisert trehjulssykkel) og besøke det russiske markedet – hvor det absolutt er mulig å gjøre noen gode kjøp. Etter middag kan vi anbefale en kort spasertur langs elven og et besøk ved Forreign Correspondence Club (FCC), kjent som samlingssted for utenlandske journalister under borgerkrigen. I dag er dette en artig restaurant, men historien og minnene henger på veggene. Skipet ligger til kai i Phnom Penh også denne natten. (FLM)

Dag 9

Grensekryssing

Vi seiler fra Phnom Penh og tilbringer en rolig dag om bord mens skipet seiler mot den kambodsjanske/vietnamesiske grensen. Langs den mektige Mekong-elven ligger risplantasjer og små fiskesamfunn på rekke og rad. Vi tar inn over oss alle inntrykkene på turen så langt –og nyter utsikten og livet om bord. Vi krysser grensen ved Vinh Xuong og etter grenseformalitetene (som kan ta noen timer) seiler vi videre sydover på Mekong, nå gjennom Vietnam. (FLM)

Dag 10

Tan Chau

Om morgenen kommer vi til Tan Chau, en liten og avsidesliggende landsby langs Mekong. Etter frokost går vi over i mindre lokale båter og kjører til en fiskefarm i nærheten. Vi spaserer gjennom landsbyen og får se lokalbefolkningen i arbeid, hvor også silkeproduksjon er en viktig inntektskilde. Besøket i den fascinerende landsbyen Tan Chau avsluttes med en tur med rickshaw (sykkeldrosje) tilbake til skipet. Lunsj og en rolig ettermiddag om bord. Slapp av på soldekk – eller skjem deg selv bort med en SPA-behandling. (FLM)

Dag 11

Sa Dec – Cai Be

Vi ankommer Sa Dec, hvor den franske forfatterinnen Marguerite Duras tilbrakte mye av sin barndom. Hennes mest kjente bok er kanskje «Elskeren», hvor handlingen er fra nettopp Sa Dec. Både skolen og huset til familien står urørt, og lite er forandret siden franskmennene forlot byen. Sa Dec er også kjent som «Garden of Cochinchine» på grunn av utallige eksotiske blomster. Vi blir med på sightseeing til fots i Sa Dec og besøker den kinesiske elskerens hus, ser et tempel og spaserer gjennom det fargerike lokale markedet.

Mens vi spiser lunsj forlater vi Mekongelven og seiler inn på dens bielver, gjennom Vinh Long-provinsen som ligger midt i Mekong-deltaet og er kjent for sine store appelsinplantasjer. I Cai Be går vi over i mindre lokale båter som tar oss gjennom det flytende markedet og langs de smale kanalene. Vi går i land og spaserer langs elvebredden, opplever dagliglivet, besøker en rispapirfabrikk, får smake på søtsaker laget av kokos og tar en titt på den franske, gotiske katedralen. Etter middag står tradisjonell vietnamesisk musikk på programmet. (FLM)

Dag 12

My Tho – Ho Chi Minh City

Vi forlater skipet i My Tho, hovedstad i Tien Giang provinsen, kjent for sin nudelsuppe, utallige frukthager og risplantasjer. Herfra kjører vi med buss de cirka 70 km til Ho Chi Minh City. Underveis gjør vi et stopp ved Cholon-markedet og besøker en lakkfernissfabrikk.

Vel fremme blir det en byrundtur i Ho Chi Minh City – Vietnams største by med over 6,5 millioner innbyggere. Her finnes fremdeles bydeler som er preget av over sytti år med fransk kolonistyre, fra den gang Frankrike erobret byen i 1859. Byen blir ofte kalt Orientens Paris. Byen byr på et sydende folkeliv og et hav av fortausrestauranter og markeder, hvor alt selges og kjøpes. Helt frem til 1975 het byen Saigon, men ble da omdøpt og oppkalt etter den revolusjonære Ho Chi Minh. På byrundturen får vi blant annet se Det franske postkontoret som ble tegnet av Gustave Eiffel, Notre Damekatedralen, Presidentpalasset og Nasjonalmuseet. Vi tar også en tur innom et lokalt marked i Chinatown, før vi sjekker vi inn på vårt førsteklassehotell i sentrum av byen.

Ettermiddagen til fri disposisjon. Kanskje slappe av ved hotellets basseng? Om kvelden samles vi til felles middag. (FM)

Dag 13

Ho Chi Minh City (Cu Chi)

Etter frokost besøker vi de fascinerende underjordiske Cu Chi-tunnelene. Her klarte de vietnamesiske soldatene å holde en utrolig krigføring gående mot amerikanerne under Vietnamkrigen (fra slutten av 50-tallet til 1975). Tunnelene er på hele 212 km og går fra tre til tolv meter under jorden. Her var det skoler, felleskjøkken, sovesaler og sykestuer, alt beliggende på forskjellige nivåer i tunnelene. Dette er et av få minnesmerker fra krigen og de som ønsker får mulighet til å gå ned i tunellene.

Vi returnerer til Ho Chi Minh City, hvor du kan bruke ettermiddagen til å utforske byen videre på egen hånd. Vi anbefaler gjerne et besøk ved Krigsminnemuseet. Om kvelden samles vi til en hyggelig avskjedsmiddag på en vietnamesisk restaurant. (FM)

Dag 14

Ho Chi minh City – Bangkok

Dagen til egen disposisjon i Ho Chi Minh City. Slapp av ved hotellets basseng – eller kanskje noen siste innkjøp? Transport fra hotellet til flyplassen sent om ettermiddagen. Det er mulig å beholde hotellrommet frem til avreise (mot tillegg). Avreise fra Ho Chi Minh City med Thai Airways til Bangkok om kvelden. (F)

Dag 15

Bangkok – Oslo

Flyreise fra Bangkok rett over midnatt med Thai Airways direkte til Oslo med ankomst samme morgen.

Reisebetingelser

PRISEN INKLUDERER
• Flyreise Oslo–Siem Reap/Ho Chi Minh City–Oslo med Thai Airways
• Flyskatter (pr. august 2016)
• Tre netter på førsteklassehotell i Siem Reap
• Syv netter cruise i utvendig lugar
• To netter på førsteklassehotell i Ho Chi Minh City
• Måltider iht. program (helpensjon på cruiset og halvpensjon ellers)
• Drikke om bord på cruiset (vann, juice, mineralvann, drinker og lokalt øl)
• Vin til lunsj og middag på cruiset (servert i restauranten)
• Alle utflukter og transport iht. program
• Lokale engelsktalende guider
• Tips til besetningen om bord
• Dyktig, norsk reiseleder fra Escape

PRISEN INKLUDERER IKKE
• Drikkevarer utover det som er nevnt over
• Tips til lokale guider/sjåfører og utfluktsguidene på elvecruiset (totalt cirka USD 50 pr. person)
• Visum til Kambodsja (pt. USD 30)
• Eventuell sen utsjekk fra hotellet hjemreisedagen (kr 990 pr. rom)
• Reise- og avbestillingsforsikring

PASS OG VISUM
Visum til Kambodsja ordnes ved innreise. Ett passfoto og USD 30 må medbringes. Norske statsborgere trenger ikke visum til Vietnam for opphold under 15 dager. Passet må være gyldig i minst seks måneder etter hjemreise. Reisende med annet statsborgerskap enn norsk bes sjekke reglene med den aktuelle ambassade/konsulat eller kontakte oss. Det er den reisendes ansvar å sørge for å ha gyldig pass og eventuelt visum. Escape Travel er ikke erstatningsansvarlig for passasjerer som ikke har dette i orden ved avreise.

R/V MEKONG PRESTIGE II 4*+
Rederi Rivages du Monde
Byggeår 2013
Antall passasjerer 64
Førsteklasseskip innredet i en stil som kombinerer fransk eleganse med lokale materialer og møbler. Om bord er det restaurant, salong og bar. På toppdekket er det også solsenger, et minibasseng, trimrom og spa. Alle lugarene er utvendige med privat balkong og har bad med dusj og toalett, hårtørrer, et lite bord med to stoler, minisafe og aircondition. Standardlugarene (22 m.) har to senger som kan settes sammen til en dobbeltseng. Junior Suite (26 m.) har stor dobbeltseng og litt større balkong. Terrasse Suite (30 m.) har stor dobbeltseng, separat dusj og badekar, samt større balkong.