Slieve League - klippene ved Atlanterhavskysten av Donegal, Irland

Ville, vakre Donegal – Irland

/The Wild Atlantic Way

Et stykke Irland du ikke har sett maken til! Donegal byr på noen av de villeste og flotteste landskap på Irland, og vi skal leve oss inn i denne spennende nordvestre delen av øya en hel uke gjennom varierte fotturer! Den høyeste toppen er Errigal med sine 751 meter, den meste kjente klippen er Slieve League på 595 meter som nærmest dropper rett i Atlanterhavet. Klippene strekker seg flere kilometer, og det er spektakulært å passere klippetoppene og krysse det kjente «One Man’s Pass». Donegal har få innbyggere, her er store områder uten befolkning og en god del åpent landskap dekket av bogland. Når du kommer utenom hovedstedene, oppleves området fremdeles relativt uoppdaget og uberørt, noe som gjør Donegal til et fantastisk sted å utforske til fots! Les Veras blogginnlegg fra Donegal.

Se video fra Donegals Wild Atlantic Way

Vanskelighetsgrad 3+/4 støvler

Merk påmelding innen 1. mars

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 17 390,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 06.05.2018 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 8 dager
Reiseleder
Vera Sletto

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 06.05.2018
 • Avreisested Oslo
 • Tilgjengelighet Få tilgjengelige
 • Dager 8 dager
 • Priser fra 17 390,-
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Dublin / Til Ardara, Donegal

Ankomst Dublin flyplass på formiddagen, direkte fra Oslo. Vår buss henter oss på flyplassen og vi krysser øya i nordvestlig retning mot historiske Ardara (ca 3,5 t), et senter for Irlands tweed-industri. Med Ardara som utgangspunkt, skal vi de neste dagene gå pilegrimsruten i Glencolumbcille og følge spektakulære Slieve League. Vi møter vår guide før middag for en kort gjennomgang av ukens program. Felles middag i hotellets hyggelige restaurant. (M)

Les Veras blogginnlegg fra Donegal

Å synge med på irske ballader hører med ved et Irlandsbesøk!
Dag 2

Pilegrimsruten Clencolumbcille

På ukens første fottur følger vi i sporene av den gamle pilegrimsruten som er regnet som et hellig sted siden St. Columbcilles dager i år 600 e. Kr. Vi nyter den vakre kystlinjen og besøker noen interessante historiske og arkeologiske steder for området langs ruten Etter turen er det en kort transport tilbake til Ardara. Vi møtes til felles middag i hotellets restaurant. (F/Lunsjboks/M)

Dagens gåetappe: 12 km / +300 m / 4,5 timer

Disse "gutta" møter vi mange av gjennom uken!
Dag 3

Klippene Slieve League

Det er lov å ha forventninger til dagens fottur langs kjente Slieve League, en av de mest imponerende vandringer langs disse høye og spektakulære klippene ved Atlanterhavet! Utsikten er fantastisk over Donegal Bay til Benbulben og fjellene i Mayo. Det ligger noe koselige puber langs i området, og på vei tilbake til Ardara stopper vi for en hyggelig pubmiddag på en av disse. (F/Lunsjboks/M)

Dagens gåetappe: 13 km / +750 m / 5 timer

Kan ikke klage på mangel av utsikt herfra!
Dag 4

Bluestack Mountains / Til Dunfanaghy

I dag sjekker vi ut etter frokost og en kort transport tar oss til starten for dagens fottur nær Ardara. Vi skal følge ruten over Bluestack Mountains, en av de siste virkelig øde og ville strekninger på Irland som byr på pittoresk utsyn over innsjøer, sjø og uberørt landskap. Vi  avslutter i landsbyen Glenties. Derfra setter vi kurs mot regionen Gweedore for innsjekk på vårt overnattingssted i Dunfanaghy. De fire siste nettene tilbringer vi nettopp her. Fremdeles holdes gæliske tradisjoner i hevd her og du vil oppleve at veiskiltene faktisk kun står på gælisk. Med Dunfanaghy som utgangspunkt skal vi de neste dagene bestige Donegals høyeste topp Errigal, besøke den flotte nasjonalparken og avslutte uken med en flott tur rundt Horn Head nær Dunfanaghy. Middag i hotellets hyggelige restaurant i kveld. (F/Lunsjboks/M)

Dagens gåetappe: 15 km / +245 m / 4 timer

Bluestack Mountains
Dag 5

Dagsutflukt til Londonderry og halvøya Inishowen

På ukens ”hviledag” blir vi med på en spennende utflukt til Derry og Londonderry (ca 1,5 t) , altså til Nord-Irland! Her følger vi The Wall, muren rundt Derry som ble bygget i perioden 1613-18 og eneste gjenværende intakte bymur i Irland. Det er 1,5 km rundt bymuren som danner en liten promenade med utsikt over byens opprinnelige lay-out med et gateløp som fremdeles fremstår i renessanse-stil. Du får litt tid til å bese deg i Derry før bussen tar oss ut av byen til Griana of Ailech for å se den imponerende Ring Fort. Nå skal det smake med lunsj og gjør et stopp enten på et kjent Bird Sanctuary eller ved festningen Dunree Head, tiden avgjør dette. (Inngang er derfor ikke inkludert her.) Vel 1,5 time tilbake til Dunfanaghy. Etter denne dagsutflukten velger du i kveld selv hvor du vil spise middag, det er flere hyggelige muligheter i landsbyen vi bor. Og kanskje stikker du innom en av stedets puber og prøver ølet fra området? (F/L)

Londonderry, Nord-Irland
Dag 6

Errigal, Donegals høyeste topp!

Etter gårsdagens fridag er vi veldig klare for landsbyen Dunlewy fra hvor vi starter mot Errigal, Donegals høyeste og mest kjente topp! Når du  nærmer deg Errigal, lurer du antakelig på hvordan du skal komme deg til topps, men etter hvert ser du ryggen vi skal følge. Den nord-vestre delen av Donegal er kjent for samspillet mellom lys og vann. Steinene tar en rosa og rød farge når sollyset faller på dem, særlig ved solnedgang, og er spesielt synlig på Errigals topp. Om sikten tillater vil vi kunne se Slieve Snaght i sør og Poisoned Glen og mot nord Bloody Foreland og Tory Island. Vel nede igjen fra fjellet kjører vi inn i den vakre Glenveagh Nasjonalpark. Her tar vi shuttlebussen inn til Glenveagh Castle hvor vi får en omvisning. Etter dagens topptur føles det vel fortjent med en hyggelig middag i den nærliggende landsbyen Portnablagh. (F/Lunsjboks/M)

Gåetappe: 8 km / +751 m / 5 timer

På Errigals topp!
Dag 7

Horn Head

Vi avslutter ukens flotte vandringer i Donegal med Horn Head nær Dunfanaghy. Dette spektakulære landskapet byr på flott klippelandskap og utsikt over Sheep Haven Bays utemmede hav til halvøyene Rosguill og Fanad. Transport tilbake til hotellet for hyggelig middag på hotellet hvor vi kan mimre over ukens felles opplevelser.

Gåetappe: 15 km / +250 m / 4,5 timer

Donegal
Dag 8

Dunfanaghy / Dublin flyplass og hjemreise

Hotellet varter opp med tidlig frokost for oss i dag før vi full av flotte naturopplevelser, setter kurs mot flyplassen og flyavgang 12:10 for retur til Norge.

Reisebetingelser

Nivå på fotturen 3+/4 støvler. Du må være i normalt god form for å være med på turen, og vant til ulendt terreng. Vi går på en blanding av stier, gress og åpent landskap med enkelte steinete og ulendte partier. Vi følger også partier uten sti. Noe vandring på vei må påregnes. Lette fjellsko/hiking sko med demping og god gripesåle er nødvendig. 

Dag 1 Dag 2 Dag 3 Dag 4 Dag 5 Dag 6 Dag 7 Dag 8
+ +300 +750 +245 Utflukt +751 +250
Timer 4,5 5 4 5 4,5
Km cirka 12 13 15 8 15

Time-angivelsene er cirkatid og beregnet ut fra aktiv gåtid. Pauser/stopp kommer i tillegg. + utgjør samlet antall meter i høydestigning pr. dag.

Alt dette er inkludert:

 • Flyreise t/r Oslo-Dublin, økonomiklasse
 • Transport til og fra flyplass Dublin – Donegal
 • All transport iflg program
 • 7 overnattinger i delt dobbeltrom med eget bad
 • 7 frokoster (6 full Irish breakfast+1 Continental hjemreisedagen)
 • 6 middager (ikke Dag 5)
 • 1 lunsj Dag 5
 • 5 fotturer med engelsktalende lokalkjent guide
 • Lunsjboks (sandwich, frukt og sjokolade eller müslibar) på vandredagene
 • Shuttlebuss og inngang Glenveagh Castle
 • 1 dagsutflukt med buss til Londonderry og Inishowen Peninsula
 • Norsk turleder under oppholdet

Dette er ikke inkludert:

 • Reise- og sykeforsikring
 • Avbestillingsbeskyttelse
 • Lunsj på reisedagene 1 og 8 / middag Dag 5
 • Drikke til måltidene
 • Eventuelle inngangsbilletter utfluktsdagen Dag 5
 • Snacks og drikke på fotturene
 • Tips
 • Enkeltromstillegg kr 2490,- (begrenset antall).

Overnatting. Vi bor på to hyggelige og gode turistklassehoteller denne uken, romkategori standard. Dersom den reisende har bestilt dobbeltrom, må vedkommende være beredt på å betale enkeltromstillegg dersom arrangøren ikke finner en rompartner av samme kjønn. Dette er ingen gyldig grunn til å trekke seg fra turen. Merk at det er få enkeltrom.

Dag 1-4 Nesbitt Arms Hotel, Ardara

Dag 4-8 Arnolds Hotel, Dunfanaghy

Måltider. Alle måltider inkludert fra og med middag ankomstdagen til og med frokost hjemreisedagen. Unntak er middag på fridagen, dag 5. Vennligst gi beskjed ved påmelding om du er vegetarianer eller eventuelle matallergier.

Full Irish Breakfast er inkludert hver dag, da kan du bestille ønsket varm frokost. Dette gir et godt grunnlag for fotturene. Hotellet lager en lunsjboks til oss på vandredagene. Den består gjerne av en sandwich, en frukt, en sjokolade eller müslibar. Middagene på hotellet består av tre retter, på restaurant to retter. Drikke er ikke inkludert. Det er vannkoker med kaffe og te på hotellrommene.

Flybilletter

Dato Strekning Tider  Fly nr  Selskap 
6/5 Oslo Gardermoen – Dublin 09:45-11:00 SK4603  SAS
13/5

 

Dublin – Oslo Gardermoen

 

12:10-15:25

 

SK4604

 

 SAS

 

Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuell endrede avgangstider er utenfor Escapes kontroll.

Transport. For å få de beste turene har vi en kort transport i buss de fleste dagene til/fra vårt start- og stoppested (+/- 30 min). En fin måte å se mer av denne vakre øya på!

Forsikringer. Deltakelse skjer på eget ansvar. På alle våre turer krever vi at deltaker har en fullgod reise- og ulykkesforsikring som også dekker eventuell avbestilling av reisen samt hjemtransport. Deltakerne er selv ansvarlig for å undersøke at disse elementene er dekket i deres reiseforsikring samt at forsikringen gjelder for de områder og høyder fotturen går. Husk å medbringe bevis på reiseforsikringen din på reisen.

Klima. Irland ligger langs Atlanterhavskysten, og fjellene innenfor tar imot den fuktige luften som kommer inn fra havet. Mai og juni er månedene med statistisk minst nedbør, og blomstene skal stå i fullt flor. Det er også en tid med færre turister og dermed helt supert å være på fottur her. Temperaturen er nydelig, ved kysten vanligvis rundt 15-20 grader. Det er viktig med godt regntøy, ikke kun allværsjakke og/eller regncape. Ta med klær for alle værtyper, også lett ulltøy. Viktig med godt fottøy. Pakk som for en fjelltur i Norge sommerstid. Forslag pakkeliste blir sendt ut før avreise.

Det spennende med Irland er at på denne øya kan man oppleve fire årstider i løpet av en dag! Programmet vil, så sant det er mulig, bli omrokkert hvis værforholdene krever det, alternativt vil annen fottur bli tilrettelagt slik at vi får en flott dag.

Turleder/guide/gruppestørrelse. Norsk turleder følger med på reisen. Lokal engelsktalende guide følger med på fotturene. Han vil dele sin kunnskap om flora og fauna med oss samt områdets kultur, historie og geografi. Gruppestørrelse på denne reisen er minimum 10 deltakere, maks 15 + turleder/guide. Deltaker plikter å følge de instrukser, anvisninger og pålegg som turlederne gir på reisen.

Penger/Pass. I Irland brukes Euro. Penger kan veksles på flyplassene. De fleste kredittkort kan brukes i de i butikker og restauranter.

Når du melder deg på denne reisen, bekrefter du at du har lest og akseptert betingelsene som fremkommer over, i programmet samt i våre generelle reisebetingelser.