Vincruise på Rhônen

/ Fra Bourgogne til Middelhavet

Bli med på et innholdsrikt vincruise gjennom Rhônedalen, fra Chalon-sur-Saône i Bourgogne, til Martigues ved Middelhavet i sør. Her seiler du gjennom et landskap som har inspirert mange store kunstnere, og får oppleve flere sjarmerende steder som Mâcon, Tain L`Hermitage og Chateauneuf-du-Pape. Underveis besøker du en rekke vingårder og får prøvesmake stedets spesialiteter.

Last ned reiseprogram
  • Helpensjon om bord er inkludert
  • En tur i samarbeid med Aftenposten
  • A-kort rabatt kr 750,–
Reiseleder
Marte Bjørkmann

Avreiser

Ditt utvalg
  • Avreisedato 18.10.2017
  • Avreisested Oslo
  • Tilgjengelighet Utsolgt
  • Dager 6 dager
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Norge – Chalon-sur-Saône

Fly til Lyon. Mellomlanding og flybytte underveis. Transport fra flyplassen til skipet. Kjøretiden er cirka to timer. Vel om bord finner vi oss til rette i lugaren, før vi møtes til en velkomstcocktail og presentasjon av mannskapet. Middag og dans om kvelden. Skipet ligger ved kai i Chalon-sur-Saône over natten.

Dag 2

Chalon-sur-Saône – Mâcon – Lyon

Etter frokost blir det bussutflukt gjennom vindistriktet Bourgogne, til Merusault, Volnay og Pommard. Vi har vinsmaking hos en av regionens beste vinprodusenter. Mens vi er på utflukt, seiler skipet videre til Tournus, der vi går om bord før vi seiler videre mot Mâcon, Chalon-sur-Saônes pitoreske hovedsete. Etter lunsj blir det utflukt gjennom vindistriktet Beaujolais. Navnet stammer fra Beaujeu slekten, som eide området frem til år 1400, da Villefranche Sur Saône overtok. Vi besøker den verdenskjente vinlandsbyen Georges Duboeuf «Hameau du vin», før vi returnerer til skipet i Trèvoux. Skipet fortsetter på elven Saône mot Lyon, hvor vi ankrer opp for natten.

Dag 3

Lyon – Tain L`Hermitage – Viviers

Skipet seiler nå på Rhônen, og i løpet av morgentimene og formiddagen nyter vi utsikten mens vi passerer Côte-Rôti, Condrieu, Château Grillet og St. Joseph vindistrikt. Etter lunsj ankommer vi den lille byen Tain L`Hermitage, kjent for sine vakre åser kledd med vinranker, og ikke minst Côtes du Rhône-viner. Det blir beøsøk og vinsmaking på en lokal vingård, før vi fortsetter seilingen mot middelalderbyen Viviers. Skipet ligger ved kai i Viviers over natten.

Dag 4

Viviers – Chateauneuf-du-Pape – Avignon

Etter frokost blir det tur til Vivarais vingård. Vi kjører igjennom Ardèche-kløften, et naturreservat og en av Frankrikes største naturseverdigheter. Kløften er imponerende med bratte klipper, der Ardèche-elven har gravd seg inn i terrenget og formet den 54 meter høye kalksteinsbroen – Pont d`Arc. Kløften har også flere store kalksteinsgrotter, der Aven d`Orgnac er den mest kjente. Det er lagt inn et hyggelig stopp hos en lokal vinprodusent for vinsmaking. Vi kjører videre til Saint-Etienne-des-Sorts, hvor vi går om bord på skipet og fortsetter vår ferd til Châteauneuf-du-Pape, regionen som produserer mer vin enn hele den nordlige Rhône-regionen til sammen. Vi besøker den hyggelige landsbyen med navn som direkte oversatt betyr «Pavens nye slott». Châteauneuf-du-Pape er spesielt kjent for sine røde viner, dominert av Grenache-druer. Vi besøker en kjent vingård, og får smake lokalprodusert vin. Vel tilbake om bord på skipet, seiler vi videre mot Avignon. Avignon var hovedsete for 7 paver i perioden 1309 til 1377, og blir derfor kalt pavebyen. De som ønsker, kan ta en kort spasertur opp til pavepalasset, Palais des Papes, etter middag. Skipet ligger ved kai i Avignon over natten.

Dag 5

Avignon – Martigues

Skipet kaster loss tidlig på morgenkvisten og seiler mot Martigues. Underveis blir det underholdning med vin-quiz, etterfulgt av blind-smaking. Vinneren blir kåret til cruisets Bacchus og blir premiert! Om ettermiddagen ankommer vi Martigues, og tar en utflukt til Cassis, kjent for sine klipper og kalksteinsformasjoner. Deretter blir det vinsmaking hos en av beste vinprodusentene i området, før vi drar tilbake på skipet. Om kvelden pynter vi oss til festaften om bord. Skipet ligger ved kai i Martigues over natten.

Dag 6

Martigues – Norge

Etter frokost sjekker vi ut og sier farvel til skipet og mannskapet om bord. Busstransport til flyplassen i Marseille, en kjøretur på cirka 30 minutter. Fly tilbake til Norge, med mellomlanding underveis.

Reisebetingelser

PRISEN INKLUDERER
• Fly Oslo–Lyon/Marseille–Oslo
• Flyskatter og havneavgifter
• Transport mellom flyplass og skip
• Fem netters cruise i utvendig lugar
• Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag
• Underholdning i salongen
• Utflukter og vinsmakinger iht program
• Norsk reiseleder med fra Norge

PRISEN INKLUDERER IKKE
• Drikkevarer (se eget punkt om vinpakke)
• Tips til besetning, lokale guider og sjåfører
• Avbestillings- og reiseforsikring

VINPAKKE
En vinpakke med spesielt utvalgte kvalitetsviner til alle lunsjene (3 retter) og middagene (4 retter) om bord kan forhåndskjøpes (kr 1690 pr. person). Du vil da bli servert ett glass av nøye utvalgte, lokale kvalitetsviner til hver rett. Det er også mulig å bestille vin fra vinlisten om bord, hvis man heller ønsker det.

TIPS
Tips er frivillig, men også forventet i store deler av verden. Rederiets anbefaling er cirka EUR 60 pr. person til besetningen om bord. I tillegg er det vanlig å tipse cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene.

VIKTIG INFORMASJON
Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. På utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje. Ombord- og ilandstigning skjer via en smal landgang, og få skip har heis. I flere havner er det vanlig at skipene fortøyes langside mot langside, med opptil tre–fire skip ved siden av hverandre. For å komme i land må man gå gjennom/over de andre skipene. Rederiet forbeholder seg retten til å endre programmet og seilingsruten som følge av elvens vannstand eller andre uforutsette hendelser.

SKIPET
MS MISTRAL (4*-)
Rederi CroisiEurope
Byggeår 1999 (renovert 2007)
Lengde 110 m
Antall dekk 2
Passasjerer 156
Fasilitetene om bord inkluderer restaurant, salong med bar og dansegulv, og soldekk. Skipene til CroisiEurope er kjent for sitt gode, franskinspirerte kjøkken. Wi-Fi i salongen og resepsjonen.
Alle lugarene er utvendige og har bad med dusj og toalett, hårføner, radio, TV, minisafe og aircondition. Lugarene på øvre dekk har større vinduer.

Marte Bjørkmann

Reiseleder

Marte Bjørkmann er sanger og har fordypning i spansk klassisk sang. Hun har de siste årene holdt mange konserter i Norge og Spania, akkompagnert av dyktige pianister og gitarister. Ved siden av sangen, er Marte interessert i vin, reiser og hestesport. Hun prater flere språk flytende og har lang erfaring som reiseleder. Vininteressen har ført til en eksamen i Level 2 i vinutdanningen ved Kulinarisk Akademi.