En vintur av de sjeldne til Sør-Frankrike

/ Bli med Aftenposten til Provence
08.- 11. september 2018

Provence, Châteauneuf-Du-Pape, vakker fransk natur, nydelig mat og vin! Dette er stikkord for denne unike reisen som er satt sammen spesielt for Aftenpostens vinklubb. Vi besøker utvalgte vinprodusenter i AdVini gruppen, som alle vil gjøre sitt ytterste for at opplevelsen skal bli spesiell og minnerik. Det blir en liten eksklusiv gruppe, med plass til kun 18 personer, og med kyndig veiledning av vinekspert  Liora Levi som er med som reiseleder. 

Bli med og opplev noen av verdens vakreste vinområder og nyt livet som en ekte franskmann med alt det gode Frankrike har å tilby!

  • Besøk og vinsmakinger hos utvalgte vinhus i Provence
  • Helpensjon fra det franske kjøkken
  • Båttur i vakre Cassis
  • Den gamle pavebyen Avignon
  • Den sjarmerende middelalder landsbyen Saint Montan
  • Vinbyen Chateauneuf-du-Pape

Kun 18 plasser. Førstemann til mølla!

Last ned reiseprogram
  • Pris fra 15 500,-
  • Første tilgjengelige avreisedato 08.09.2018 (1 avreisedatoer)
  • Varighet 4 dager
  • En spesialtur i samarbeid med Aftenposten
  • Reiseleder er vinekspert Liora Levii
Reiseleder
Liora Levi

Avreiser

Ditt utvalg
  • Avreisedato 08.09.2018
  • Avreisested Oslo
  • Tilgjengelighet Ledig
  • Dager 4 dager
  • Priser fra 15 500,-
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Cassis – Chateau Gassier

Avreise fra Oslo Lufthavn kl. 06.30, via Amsterdam der vi bytter fly. Videre til Marseille, med ankomst kl. 11.30.  Her venter sjåføren som skal kjøre oss til Cassis der vi får servert en god lunsj. Deretter skal vi på båttur i vakre omgivelser med vinsmaking om bord.
Etter båtturen kjører vi til Château Gassier som ligger flott til med utsikt mot områdets kjente fjell, Sainte-Victoire. Fjellet har vært et yndet motiv for flere kunstnere, deriblant Paul Cézanne.
Hos Gassier blir vi tatt vel imot, får smake på noen av gårdens viner og inviteres på middag.

Etter en begivenhetsrik dag drar vi til Hotel Mercure Aix-en-Provence Sainte-Victoire, hvor vi skal bo den første natten.

Vinsmaking på Château Gassier
Dag 2

Notre Dame de Cousignac - Chateauneuf-du-Pape

Etter en god frokost på hotellet, sjekker vi ut og kjører til Notre Dame de Cousignac. Et helt spesielt sted, der gjestfrie Raphael tar imot oss og forteller historien om vinen, gården og området. Dette er som å komme på privat besøk til en fransk venn. Her får vi også servert lunsj, og smakt på nydelig iskrem fra en lokal produsent.

Etter lunsj vil vår lokale vert, Raphael, vise oss den sjarmerende landsbyen Saint Montan hvor vi skal ta dere med tilbake i tiden.

På ettermiddagen forlater vi Raphael og kjører til Chateauneuf-du-Pape. Her skal vi bo på Hotel La Sommellerie like utenfor sentrum.  Her kan vi slappe av litt etter en minnerik dag og til en god middag.

Avignon
Dag 3

Chateauneuf-du-Pape - Avignon

Frokost på hotellet. Deretter kjører vi til vinprodusenten Ogier i Chateauneuf-du-Pape. En koselig landsby der paven hadde sin sommerresidens på 13-hundretallet. Etter besøk hos Ogier med omvisning og vintesting tar vi en god lunsj – og selvfølgelig skal vi smake på flere av Ogiers viner. Om ettermiddagen får vi se det gamle Pavepalasset og har litt tid på egenhånd før kjører til Avignon for middag og overnatting i Avignon. Her bor vi på i sentrum av byen på Cloitre Saint Louis hvor vi inntar en god middag om kvelden.

Chateauneuf Du Pape
Dag 4

Hjemreise

Etter en god frokost på hotellet blir det en guidet tur i Avignon og litt tid til å oppleve den hyggelig byen på egenhånd.
Transport til flyplassen i Marseille. Avreise med KLM kl. 17.45 via Amsterdam der det er flybytte. Ankomst Oslo Lufthavn kl. 22.35.

Liora Levi

Reiseleder

Liora har jobbet i restaurantbransjen siden 2001 og har vunnet en rekke priser som vinkelner. I dag har hun egen blogg og er vinskribent i magasinet Maison Mat & Vin. Hun er også TV 2s vinekspert og underviser ved Norsk Sommelier Utdannelse. I tillegg holder hun kurs, vinsmakinger og foredrag.

Reisebetingelser

Pris pr person i delt dobbeltrom kr 15 500,-

Enkeltrom tillegg kr 2.350,-

PRISEN INKLUDERER

  • Fly Oslo – Marseille t/r med KLM og Air France
  • 3 overnattinger med frokost på gode 3*/4* hoteller
  • 3 lunsjer og 2 middager
  • Båttur i Cassis
  • Vandring i middelalder landsbyen Saint Montan
  • Byvandring i pavebyen Avignon
  • Vinsmakinger ifølge program
  • All transport ifølge program
  • Reiseleder og vinekspert Liora Levi

PRISEN INKLUDERER IKKE

Måltider som ikke står i programmet
Drikke ut over måltidene
Tips til lokale guider og sjåfører

FORBEHOLD Prisen er basert på minimum 16 deltakere. Skulle det bli færre deltakere, forbeholder vi oss retten til å annullere turen eller øke prisen noe. Beskjed om dette vil bli gitt innen 4 uker før avreise. Vi tar forbehold om eventuelle skrivefeil, endringer i flytider, hoteller og program samt justering av pris som følge av økning i skatter, avgifter og andre uforutsette faktorer utenfor vår kontroll. Vi forbeholder oss retten til å etter fakturere valutatillegg som følge av økt valutakurs. Dersom dette skulle bli nødvendig, vil faktura bli tilsendt senest 20 dager før avreise.