Vintur til Chile og Argentina

/ Bli med Geir Salvesen og Geir Toverud på kulinarisk vintur til Sør-Amerika!

 • Geir Salvesen sørger for  inspirerende faglig innhold og møter med lokale vinmakere på begge sider av Andesfjellene
 • Reiseleder Geir Toverud fra Escape sørger for sømløs gjennomføring i land han kjenner meget godt
 • Opplev Santiago, Chiles vakre metropol ved foten av Andesfjellene
 • Bli med til Valparaiso og Viña del Mar, to stemningsfulle kystbyer
 • Kryss Andesfjellene fra vest til øst ved foten av Aconcagua, kontinentets høyeste fjell
 • Den argentinske vinhovedstaden Mendoza byr på god mat og drikke
 • Buenos Aires – tangoens elegante vugge og en hovedstad med stor sjel

Tema for denne turen er kvalitetsviner i Chile og Argentina. Vi tar deg med til noen av de beste vingårdene på begge sider av Andesfjellene. Her har kombinasjonen av klima, lang erfaring og ypperlig håndverk skapt vin som helt klart hevder seg i konkurranse med franske og italienske konkurrenter! De to nabolandene ligger tett sammen, kun adskilt av de majestetiske Andesfjellene. Fra Chile krysser vi grensen ved foten av Aconcagua, kontinentets høyeste fjell på nesten 7000 m, og kjører ned på andre siden til den vakre byen Mendoza i Argentina. Herfra flyr vi til pulserende Buenos Aires, hvor vi tilbringer de siste dagene før vi tar fatt på hjemreisen. 

CHILE
Chile er et langstrakt land med 4300 kilometer kystlinje og et landområde som ligger som en smal stripe mellom Stillehavet og Andesfjellene. Landet er kun to kilometer bredt på det smaleste og strekker seg fra verdens tørreste ørken i nord til et av verdens våteste fjellområder i syd. Hovedstaden Santiago de Chile er en elegant metropol med et rikt kulturtilbud og travelt natteliv. Her finner du staselige minner fra kolonitiden og moderne arkitektur side om side. Det chilenske «lynnet» er utpreget kreativt og innstilt på handel – de kalles ikke sjelden for «Sør-Amerikas engelskmenn».

ARGENTINA
Argentina er over ni ganger større enn Norge. En uendelig pampas og store fjellområder gjør at landet er sparsomt befolket med «bare» 37 millioner innbyggere. Størstedelen av landets innbyggere i dag har europeiske røtter, de fleste fra Italia og Spania. Av alle land i Sør Amerika er derfor Argentina det land som er mest europeisk. Hovedstaden Buenos Aires ligger flott til ved den brede floden Rio de la Plata, som munner ut i Atlanterhavet 150 kilometer øst for byen. Lange brede bulevarder, storslåtte paléer, smale trange gater, elegante forretningsstrøk og grønne parker har gitt byen tilnavnet «Sør-Amerikas Paris». Fasadene er vakre, det er flotte ting å kjøpe, prisene er lave, og biffen smaker fortreffelig.

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 35 750,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 17.11.2017 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 13 dager
 • En tur i samarbeid med Aftenposten
 • A-kort rabatt kr 2000,-
Reiseleder
Geir Salvesen
Reiseleder
Geir Toverud

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 17.11.2017
 • Avreisested Oslo
 • Tilgjengelighet Få tilgjengelige
 • Dager 13 dager
 • Priser fra 35 750,-
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

FREDAG 17. NOVEMBER - AVREISE FRA NORGE

Fra Gardermoen flyr vi med Air France kl 16:45 til Paris. Her går vi om bord i flyet som tar oss over Atlanteren med kurs for Chile. På flyet blir det servert et varmt måltid på kvelden. (Flymat)

Dag 2

LØRDAG 18. NOVEMBER - ANKOMST TIL CHILE

Etter en natt på flyet får vi servert frokost før vi lander i hovedstaden Santiago de Chile kl 10:05 lokal tid (minus 5 t). Her venter bussen som tar oss inn til sentrum. Vi tar en kort rundtur i bydelene Providencia og Las Condes for å orientere oss litt i landskapet og spiser lunsj på en lokal restaurant, før turen går til Hotel Galeriás i sentrum av Santiago hvor vi skal bo i fire netter. Etter å ha slappet av litt på hotellet etter den lange reisen, tar vi en rusletur i byen og reiselederne tar oss med til et sted hvor vi kan nyte vår første middag på Sør-Amerikansk grunn. (Flymat/L)

Dag 3

SØNDAG 19. NOVEMBER - SANTIAGO OG VINSMAKING FRA MONTES

I dag skal vi gjøre oss bedre kjent i Santiago. Byen ligger på 520 moh. ved foten av Andesfjellene – med et bakteppe av snødekte fjell. Hovedgaten, den brede Avenida O’Higgins, går tvers gjennom byen. Plaza de Armas er omgitt av praktbygninger som domkirken, erkebispegården og justispalasset. Vi besøker det nasjonale museet til minne om forfølgelsene under Pinochet og ser statuen av presidenten Salvador Allende utenfor regjeringspalasset La Moneda. Allende omkom (ble myrdet?) da palasset ble stormet 11. september 1973.

Fra høydedraget Cerro Cristóbal får vi vakker utsikt til fjellkjeden i øst og byen som breier seg ut i dalføret vest for Andesfjellene. Vi avslutter turen med lunsj på en hyggelig restaurant før vi returnerer til hotellet. Ca kl 18:00 kommer representanter fra Viña Montes til hotellet. Deres vingård ligger i Colchagua-dalen ca 20 mil sør for Santiago. Siden det blir for langt å kjøre, har de tilbudt seg å stille opp på hotellet med smaksprøver. Dette blir et spennende møte med god vin, før reiselederne tilbyr felles middag på en av byens bedre restauranter (ikke inkludert) for dem som har lyst til å avslutte dagen med felles middag. Det er også mulig å spise på hotellet. (F/L)

Dag 4

MANDAG 20. NOVEMBER - VINGÅRDENE CONCHA Y TORO OG SANTA RITA

Dagen er viet til gode viner. Concha y Toro er Sør-Amerikas største eksportør av vin, og blant verdens ti største vinprodusenter. Vingården ble grunnlagt av Don Melchor Concha y Toro i 1883. Deres mest solgte vin er «Casillero del Diablo», mens «Don Melchor»-vinene regnes som de beste. Vi besøker vinmarkene og den berømte kjelleren før vi får smaksprøver og avslutter besøket med en velsmakende lunsj på stedet. Deretter går turen til Viña Santa Rita som ligger ti minutter unna. Vingården er blant Chiles eldste og den mest populære vinen herfra heter «Vino 120». Den skriver seg til 120 helter fra frigjøringskrigen mot Spania som under kommando av general O’Higgins var forlagt på Santa Rita. Vi får omvisning og smaksprøver før vi returnerer til hotellet i Santiago. Også i kveld blir det tilbud om felles middag på byen. (F/L)

Dag 5

TIRSDAG 21. NOVEMBER - VALPARAISO OG VIÑA DEL MAR

Etter frokost skal vi på utflukt til Valparaiso, Chiles største havneby. På veien dit gjør vi stopp for vinsmaking på vingården Casona Veramonte i Casablanca-dalen. I Valparaiso blir det byrundtur. Byen står på UNESCOs verdensarvliste, og er både spennende og sjarmerende. Den hører til blant verdens mest kuperte byer, og har mange «klatrende» trikker à la Fløibanen. Det er en fascinerende fasett av trapper, bratte gater og fargerike hus som klamrer seg til de bratte åskantene. Vi vandrer i fargerike omgivelser øverst i byen og tar en av trikkene ned til torget og havnen. Lunsj er neste stopp før vi skal besøke den sjarmerende nabobyen Viña del Mar, også kalt Hagebyen. Dette er Chiles mest populære badested. I kveldingen er vi tilbake på vårt hotell i Santiago.  (F/L) 

Dag 6

ONSDAG 22. NOVEMBER - OVER ANDESFJELLENE TIL MENDOZA

I dag opplever vi bokstavelig talt et av høydepunktene på reisen. Vi forlater Santiago med buss tidlig om morgenen. Fra metropolen snirkler veien seg oppover mot fjellovergangen på litt over 3200 meter. Utsikten er fantastisk mot majestetiske Andes i alle sin vakre fargeprakt. På klare dager kan man se toppen av fjellet Aconcagua som rager nesten 7000 meter over havet. Turen tar 7-8 timer, avhengig av kø ved grensepassering og trafikk. Vi stopper noen ganger underveis for å nyte det storslagne landskapet, kjøpe oss litt å spise og strekke på bena. Etter en fin tur og mange synsinntrykk kommer vi frem til Hotel NH Cordillera som ligger sentralt til i Mendoza, ved den østlige foten av den mektige fjellkjeden. Som vanlig legger reiselederne til rette for felles middag for dem som ønsker det. (F)

Dag 7

TORSDAG 23. NOVEMBER - MENDOZA MED CATENA ZAPATA OG WEINERT

Mendoza er Argentinas vinhovedstad. I ly av Andesfjellene på 750 meters høyde er klimaet perfekt for vindruer. Tørr og kjølig vinter kombinert med varm og fuktig sommer gir gode vekstforhold, store avlinger og førsteklasses kvalitet. Vi starter med besøk på Bodega Catena Zapata som ligger en halvtime sør for byen og ble grunnlagt av den italienske immigranten Nicola Catena i 1902. Gården er kjent for utmerket vin og sin karakteristiske Maya-inspirerte pyramidebygning. Her blir det omvisning og smaking. Dagens lunsj blir på en annen av Mendozas vingårder, Bodega y Cavas de Weinert. Hovedbygningen her er et staselig herskapshus. Vi får innblikk i visjonene og filosofien bak et av Argentinas prestisjemerker, og topper selvsagt besøket med smaken av Weinerts premiumsviner. Weinert lager de beste Malbec-vinene på den sørlige halvkule.

Om ettermiddagen er vi tilbake på hotellet. Reiselederne inviterer til en rusletur i sentrum og legger til rette for middag på en av byens restauranter om kvelden for de som måtte ønske dette. (F/L)

Dag 8

FREDAG 24. NOVEMBER - DAGSTUR TIL TUNUYÁN

Halvannen time sør for Mendoza, i Uco-dalen i nærheten av byen Tunuyán, skal vi i dag besøke Clos de los Siete, også kjent som Bodega Rolland. Franskmannen Michel Rolland fra Pomerol i Bordeaux er verdenskjent for sine gode viner og har bygd opp et moderne anlegg her i den fruktbare Uco-dalen. Her er det flotte bygninger som er bygget inn i skråningen og med vakker utsikt til snødekte fjelltopper.  Vi får smake på viner som er etterspurt over hele verden. Lenger oppe i dalen og nærmere fjellene ligger Alpasion Lodge – et boutique-hotell kjent for sitt utmerkede kjøkken. Vi tar turen opp hit for å spise lunsj, før vi returnerer til Mendoza hvor vi regner med å være tilbake på hotellet i 17-18-tiden på ettermiddagen. (F/L)

Dag 9

LØRDAG 25. NOVEMBER - FLY TIL BUENOS AIRES

Fra Mendoza til Buenos Aires er det hundre endeløse mil over pampasen. Da er det godt å kunne sette seg om bord i et innenriksfly og gjøre unna turen på drøyt halvannen time. Vi lander i Buenos Aires kl 10:55 og går ombord i bussen som tar oss inn til Hotel 725 Continental i hjertet av den argentinske metropolen. Dersom rommene er klare, sjekker vi inn med det samme. I motsatt fall setter vi fra oss bagasjen og tar en tur ut i gågaten som bærer navnet «Florída» (med trykk på nest siste stavelse). Uansett finner vi litt tid til å gjøre oss kjent i sentrum, og om kvelden inviterer reiselederne på en vinbar-runde for de som har lyst, f.eks. til Sucre, Gran cru og Baar. (F)

Dag 10

SØNDAG 26. NOVEMBER - SIGHTSEEING I BUENOS AIRES

I dag skal vi på byrundtur i denne storslåtte byen. Vi starter i bydelen Palermo nord for sentrum. Videre til elegante Recoleta, kjent for sin italienske og franske arkitektur og stort butikk- og restauranttilbud. Her besøker vi den berømte kirkegården hvor Evita Peron ligger gravlagt. Så går turen til sentrumsområdet som vitner nasjonens fødsel, og videre til det berømte og fargerike La Boca-distriktet. Vi tar også med oss San Telmo som er den eldste av bydelene i Buenos Aires og kjent for sine mange antikvitetsbutikker, før vi avslutter vår byrunde med lunsj i en av restaurantene i de renoverte havnelagrene i Puerto Madero. Om ettermiddagen blir det tid på egenhånd før det om kvelden blir anledning til å være med på en typisk argentinsk biffrestaurant for de som har lyst til dette. (F/L)

Dag 11

MANDAG 27. NOVEMBER - FRIDAG I BUENOS AIRES

Det er mange muligheter på en fridag i Buenos Aires, og ønskene er helt sikkert forskjellige. Reiselederne vil legge til rette og komme med forslag til gjøremål og aktiviteter. Det er gode muligheter for shopping, og spesielt klær og skinnprodukter er billig. Mange restauranter og hyggelig liv i gatene, inviterer til å rusle rundt i byen. Kanskje noen vil besøke det berømte operahuset Teatro Colón? Og kanskje noen vil ta en dagstur over Rio de La Plata til byen Colonia i nabolandet Uruguay? Snakk i så fall med reiseleder et par dager i forveien.

Vi kan i dag også tilby to valgfrie, forhåndsbetalte* utflukter:

 1. Dagstur til Tigre-deltaet hvor den mektige Paraná-elven renner ut i Rio de La Plata. Her er det masse frodige øyer, et vell av kanaler og et yrende liv. Det er både hytter og fastboende i deltaet, og på en av øyene ligger den vakre restauranten Gato Blanco hvor vi skal spise en deilig lunsj med vin. Utflukten koster kr 980,- pr. pers. (min. 15 deltagere) *.
 2. Om kvelden blir det mulig oppleve den berømte tangoen med et feiende show med middag og vin på Esquina Carlos Gardel. Pris kr 990,- (min. 15 deltagere) * inkl. transport t/r hotellet

For de som ikke velger tango-showet, blir det tilbud om å spise middag sammen på en trivelig restaurant med god vinliste. (F) 

* Kryss av ved påmelding om du ønsker en eller flere av de valgfrie tilbudene.

Dag 12

TIRSDAG 28. NOVEMBER - HJEMREISEDAG

Vi er kommet til dagen for hjemreise til Norge. Vi skal reise med KLM og flyet letter kl 16:40. Det betyr at vi må reise fra hotellet ca kl 12:30 for å være framme i god tid på Ezeiza-flyplassen som ligger en liten times kjøretur fra vårt hotell. Det betyr igjen at det blir tid til en liten bytur for den som ønsker det.  (F)

Dag 13

ONSDAG 29. NOVEMBER - HJEMREISEDAG

Vi lander i Amsterdam kl 09:55 og får litt ventetid i der før vi reiser videre til Oslo kl 14:35 og lander på Gardermoen kl 16:25.

Forbehold om programendringer underveis eller bytte av rekkefølge i programposter som følge av værforhold, stengte veier, streik, demonstrasjoner, forsinkelser eller andre logistiske forhold som er utenfor Escape Travel sin kontroll. Flytider og oppgitte restauranter kan også ble endret.

Reisebetingelser

PRISEN INKLUDERER:

 • Fly med Air France Oslo/Santiago og retur Buenos Aires/Oslo med KLM
 • AF/KLM flyskatter kr 2 946,- (kan endres)
 • Fly Mendoza/Buenos Aires med LATAM inkl. flyskatter
 • 11 netter i dobbeltrom på hoteller i god turistklasse
 • Frokost hver dag og 7 lunsjer som beskrevet i programmet
 • Mat på flyene ifølge flyselskapenes aktuelle policy (med forbehold om endring)
 • Utflukter og inngangsbilletter som beskrevet i programmet
 • All transport ifølge programmet
 • Engelsktalende guide på lokal sightseeing
 • Norsk reiseteam fra Escape Travel på rundturen

PRISEN INKLUDERER IKKE:

 • Drikkevarer til en del inkluderte måltider
 • Tips til sjåfører og lokale guider, beregnet til EUR 75,- pr. person
 • Avbestillings- og reiseforsikring

VALGFRIE AKTIVITETER 27. NOVEMBER I BUENOS AIRES:

 • Dagstur til Tigre-deltaet inkl. lunsj med drikke, kr 980,- pr. person*
 • Tango-show inkl. transport og middag med drikke, kr 990,- pr. person*

* Pris ved minimum 15 betalende deltagere, færre påmeldte vil øke prisen. Kryss av ved påmelding om du ønsker en eller begge disse utfluktene.

HOTELLER
Santiago: Hotel Galerías www.hotelgalerias.cl
Mendoza: Hotel NH Cordillera www.nh-hotels.com
Buenos Aires: Hotel 725 Continental www.725continental.com

Forbehold om bytte til tilsvarende hoteller ved evt. overbooking eller andre problemer som kan oppstå utenfor Escape Travel sin kontroll.

Visum
Norske statsborgere behøver ikke visum til Chile eller Argentina. NB: Husk maskinlesbart pass som skal være gyldig minimum 6 måneder etter hjemreisen! Vi anbefaler å ta fotokopi av passet og oppbevare denne atskilt fra passet.

Helse og vaksine
Ingen vaksiner er påkrevd for innreise til Chile eller Argentina. Men det er likevel fornuftig å være hensiktsmessig vaksinert.  Ta kontakt med ditt lokale helsekontor i god tid for spørsmål vedrørende vaksine. Ta med et lite reiseapotek i tillegg til evt. faste medisiner. Vi anbefaler tabletter mot reisesyke og hodepine, yoghurttabletter (regulerer fordøyelsen), kulltabletter og Imodium (mot diaré), solkrem med høy faktor og leppepomade. Ta gjerne med en vekkerklokke. Håndhygiene er viktig. Vi anbefaler å ta med desinfeksjonsspray eller gel som fås på apotek.

Valuta
Det kan være greit å ta med litt US-dollar eller Euro i kontanter. Pass på å få fine sedler i banken. Det er vanskelig å få veksle sedler med små rifter eller «krøller». Men de fleste bankkort er gangbare og det er god tilgang på minibanker. Husk å oppheve evt. regionsperre på bankkortet ditt før avreise. Vær forsiktig med å veksle på gaten, det er relativt stor fare for å få falske sedler.

Shopping
Chile og Argentina er ikke et land man reiser til for å shoppe, men det finnes rikt utvalg av klær og sko til hyggelige priser både i Santiago og Buenos Aires. Gode viner får vi god anledning til å kjøpe, men her pådrar vi oss fort både et transport- og kvoteproblem.

Klima og klær
November er forsommer på den sørlige halvkule. Vanligvis er det godt og varmt vær på denne tiden og man kan gå i lette bomullsklær. Det er ikke noen kleskode for restaurantbesøk og middager. Vanlig pent fritidstøy er OK. Husk gode tursko med godt grep (gjerne joggesko). Vi anbefaler å ta med en regnjakke eller paraply sikkerhets skyld.

Mat
På inkluderte måltider kan du trygt spise det du får servert bortsett fra råkostsalater og majones/remulade. Unngå å kjøpe mat på «gaten». Ellers gjelder de samme forsiktighetsregler som i Syd-Europa: Drikk bare vann fra flaske, all frukt må vaskes og skrelles, og prøv å unngå mat som ikke er kokt eller stekt. Det er inkludert halvpensjon de fleste dager. Reiselederne vil være behjelpelig med å foreslå restauranter og tilby felles bespisning til måltider som ikke er inkludert.

Tipsing
Det er vanlig at hver deltager gir tips til lokale guider og sjåfører. Reiseleder hjelper til ved å samle inn og fordele tips underveis på turen slik at den enkelte ikke trenger å tenke mer på dette. Slik tips utgjør EUR 75,- pr. person. Fint om alle å ha dette beløpet klart i sedler av ulik størrelse ved reisens start. Evt. tips til værelsespiker og servitører på restauranter er ikke inkludert i dette beløpet.

Mer praktisk informasjon kommer sammen med avreisedokument i god tid før avreise.

Geir Salvesen

Faglig reiseleder

Geir Salvesen er journalist, forfatter og vinekspert med bakgrunn som Aftenpostens vinspaltist gjennom 26 år. Han har forfattet 15 bøker om vin og mat og har besøkt de fleste vinområdene i verden.

Geir Toverud

Teknisk reiseleder

Geir har reist med grupper i over 20 år, og er en meget allsidig og erfaren reiseleder. Han er reiser med grupper på de fleste kontinenter, og besøker regelmessig både Chile og Argentina.