Volga – Russlands moder fra Astrakhan

/  ELVECRUISE FRA ASTRAKHAN TIL MOSKVA

 • Volga Russland moder
 • Moskva
 • Jaroslavl på Unescos verdensarvliste
 • Vologard byen ved Volga

Seil på Volga, Europas lengste elv, og opplev Russland utenfor turiststrømmen. Du blir kjent med russisk historie og kultur, besøker  byer med hvert sitt særpregede Kreml og ser historiske minnesmerker som står på UNESCOs verdensarvliste. Cruiset starter i Astrakhan ved Kaspihavet og ender i verdensmetropolen Moskva. Om bord kan du være med på foredrag om russisk kultur og historie, språk-opplæring, russisk te-seremoni og musikalsk underholdning.

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 23 480,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 21.09.2018 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 14 dager

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 21.09.2018
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Få tilgjengelige
 • Dager 14 dager
 • Priser fra 23 480,-
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1, fredag 21. sep

Norge - Astrakhan

Reiseleder møter på Oslo Lufthavn og reiser med gruppen til Astrakhan. Transport til skipet.

Dag 2, lørdag 22. sep

ASTRAKHAN

Astrakhan ligger i det fruktbare Volgadeltaet, rett nord for Kaspihavet. På 1600-tallet var byen en viktig russisk innfallsport mot Orienten. Handelsmenn fra Armenia, Persia og India bosatte seg her og ga byen en multinasjonal atmosfære. Byens Kreml ble oppført mellom 1580 og 1620, og to store katedraler ble bygget på 1700-tallet. Sentrum av Astrakhan er ellers preget av sovjettidens byggestil, med høyhus av betong. Om morgenen skal vi på byrundtur og besøker blant annet Kreml. 

Etter lunsj kan du utforske Astrakhan videre på egen hånd eller sammen med reiselederen. Alternativt tilbys det et valgfritt besøk i byens kunstgalleri. Skipet forlater Astrakhan om ettermiddagen.  

Dag 3, søndag 23. sep

OM BORD

I dag tilbringer vi hele dagen om bord. Når vi seiler på dagtid mellom to havner tilbys det mange ulike aktiviteter om bord, blant annet russisk språk- og sangkurs, danse-leksjoner, russisk te-seremoni og visning av dokumentarfilmer. Delta på det du ønsker eller finn deg en god stol og slapp av på soldekket eller i salongen.

Lev Tolstoy
Dag 4, mandag 24. sep

VOLGOGRAD

Millionbyen Volgograd het opprinnelig Tsaritsyn, men ble omdøpt til Stalingrad i 1925. Under annen verdenskrig ble byen kjent for slaget ved Stalingrad, regnet som et av krigens blodigste. Etter at det sovjetiske regimet fordømte Stalins forbrytelser, endret byen navn til Volgograd (Volga by) i 1964. Etter frokost skal vi på en byrundtur hvor vi blant annet får se den store Moderland-statuen på Mamayev-åsen. Statuen er 52 meter høy og støpt i betong. Det tilbys også en valgfri utflukt til museet som minnes slaget om Stalingrad. Cruiset fortsetter etter lunsj.

Nizhnij Novgorod
Dag 5, tirsdag 25. sep

SARATOV

Etter frokost ankommer vi Saratov, hvor vi skal på en byrundtur. Saratov ble en viktig havneby på 1800-tallet, og utviklet seg til en industriby etter at jernbanen, som knyttet byen til Moskva, var ferdigstilt i 1870. Under sovjettiden og frem til 1991 var Saratov en lukket by – forbudt for utlendinger på grunn av produksjonen av militærfly som foregikk her. Cruiset fortsetter ved lunsjtider, og vi nyter en rolig ettermiddag om bord. Delta på noen av aktivitetene som tilbys eller finn en stol på soldekket og nyt utsikten til elven og landskapet vi passerer.

Dag 6, onsdag 26. sep

SAMARA

Etter frokost legger vi til kai i Samara, som er en stor industriby med over 1,1 million innbyggere. Den store Samaradammen, som ligger nær byen, er en av verdens største kunstige innsjøer. Samara ble grunnlagt i 1586, og het i perioden 1935- 1991 Kujbysjev etter Stalins nære medarbeider Valerian Kujbysjev. Vi skal på byrundtur i Samara. Om ettermiddag setter vi kursen for Kazan.

Dag 7, torsdag 27. sep

KAZAN

Kazan ble grunnlagt på 1200-tallet og er i dag hovedstad i delprovinsen Tatarstan, med over én million innbyggere. Etter lunsj skal vi på byrundtur. Vi ser byens Kreml – opprinnelig en tatarfestning som ble delvis ødelagt av Ivan den grusomme, og St. Peter-Paulus-kirken – et av Kazans viktigste arkitektoniske monumenter. Cruiset fortsetter ved middagstider til Tsjeboksary.

Dag 8, fredag 28. sep

TSJEBOKSARY

Tidlig om morgenen legger vi til kai i Tsjeboksary, som ligger ved Tsjeboksary-reservoaret. Tsjeboksary er hovedstaden i den russiske republikken Tsjuvasjia og er en vakker by med nesten en halv million innbyggere. Etter frokost blir det byrundtur i buss. Skipet fortsetter mot Nizhnij Novgorod ved lunsjtider.

Dag 9, lørdag 29. sep

NIZHNIJ NOVGOROD

Nizhnij Novgorod ble grunnlagt i 1221 og ligger der elvene Volga og Oka møtes. Byen ble i 1392 annektert av Moskva, og var en strategisk viktig by for den russiske erobringen av Volga på midten av det 16. århundre. I 1932 ble byen omdøpt til Gorkij, etter forfatteren Maxim Gorkij som ble født her i 1868. Under Sovjetregimet var byen forbudt område for utlendinger og  fredsprisvinneren Andrej Sakharov satt i eksil her. Nizhnij Novgorod fikk tilbake sitt opprinnelige navn i 1991. Tidlig om morgenen og før frokost blir vi med på en byrundtur og ser blant annet byens Kreml, med sine røde mursteinstårn. Skipet seiler videre om morgenen mens vi spiser frokost om bord.

Yaroslavl
Dag 10, søndag 30. sep

KOSTROMA & JAROSLAVL

Tidlig om morgenen legger skipet til kai i Kostroma, et av Russlands største kommersielle senter. Vi skal på bussrundtur hvor vi får se både Ipatiev-klosteret og Trinity-katedralen. Skipet seiler videre ved lunsj-tider til Jaroslavl, en viktig havneby med cirka seks hundre tusen innbyggere. Jaroslavl ble grunnlagt av prins Jaroslavl den vise i 1010. Det gamle sentrumsområdet ble i 2005 tatt med på UNESCOs verdensarvliste. Byrundturen med buss inkluderer Frelserklosteret fra 1300 tallet, den vakre Eliaskirken og det lokale markedet. Skipet seiler videre om kvelden.

Dag 11, mandag 1. okt

UGLITSJ

Vi ankommer Uglitsj tidlig om morgenen, en av de tradisjonsrike byene ved Volga som tilhører Den gylne ring. Bak denne betegnelsen skjuler det seg en krets av byer rundt Moskva som er spesielt interessante på grunn av sin historie og arkitektur. Uglitsj fikk sin plass i historien med det uoppklarte drapet på tsarevitsj Dimitrij, Ivan den grusommes yngste sønn. Drapet var foranledningen for Boris Godunovs maktovertakelse av landet.
Etter frokost blir vi med på en guidet byvandring og får se byens Kreml (byborg) og den vakre Dimitrij-kirken, også kalt Blodskirken, som er bygget på stedet der Dimitrij ble drept. Vi seiler videre mot Moskva i løpet av kvelden.

Dag 12, tirsdag 2. okt

MOSKVA

Etter lunsj står Moskva sentrum og Kreml på programmet. Vi starter med en spennende buss-rundtur i denne enorme byen med sine 15 millioner innbyggere, Europas største hovedstad – også kalt «Russlands hjerte».  Siden Sovjetunionens fall har byen gjennomgått en enorm forvandling, og er en blanding av gammelt og ultramoderne. Vi kjører gjennom de berømte avenyene, ser noen av høydepunktene som bl.a. KGB-bygningen, store skyskrapere, kjente museer og gamle russiske kirker Etter lunsj skal vi besøke Tretyakov-galleriet, museet som ved siden av Eremitasjen i St. Petersburg har verdens største samling av russisk kunst. Vi returnerer til skipet og spiser middag om bord. Om kvelden kan du blant annet bli med på bussrundtur gjennom den opplyste byen, inkludert et stopp på en av byens vakkert dekorerte metrostasjoner.

Dag 13, onsdag 3. okt

MOSKVA

Etter frokost skal vi besøke Den røde plass og det kjente varehuset GUM. Deretter skal vi besøke Kreml, byens historiske festningsverk som siden 1147 har spilt en sentral rolle i det gamle Russlands og Sovjetunionens historie. Omringet av Kremlmuren er også flere katedraler og palasser. Vi besøker en av katedralene. Etter besøket i Kreml blir det tid på egenhånd i denne berømte verdensmetropolen. Retur til skipet og lunsj om bord for de som ikke ønsker å være igjen i sentrum og oppleve mer av denne spennende byen – alene eller sammen med reiseleder.

Dag 14. torsdag 4. okt

MOSKVA – NORGE

Tidlig frokost og utsjekk fra skipet, da vårt fly går tidlig om formiddagen. Felles transport til flyplassen. Direkte fly og ankomst Oslo i 13-tiden.

Med forbehold om endringer i programmet som følge av endringer i elvens vannstand eller andre uforutsette hendelser. Rederiet vil imidlertid tilstrebe at det totale innholdet vil være det samme.

MS LEV TOLSTOY 3*
Rederi CruiceAway

Byggeår 1979 I Østerrike (renovert i 2009)
Lengde 125 m
Antall dekk 4
Passasjerer 160
Elektrisitet 220 W

 

Fasilitetene om bord inkluderer en restaurant, Panorama bar, salong, bibliotek, resepsjon, suvenirbutikk, konferanserom, lite innendørs basseng, solarium/sauna og soldekk. Alle lugarene er utvendige, har air-condition og enkelt, men praktisk innredet. Alle lugarene på øvre dekk har store vinduer.Lugarene har garderobeskap, mini-kjøleskap og små baderom med vask og dusj. Det er ikke heis om bord.

PRISEN INKLUDERER

 • Fly Oslo–Astrakhan/Moskva– Oslo (pris fra andre byer i Norge på forespørsel)
 • Transport mellom flyplass og skip
 • 13 netters cruise på valgt dekk
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag 1)
 • Ett glass rød- eller hvitvin, eller en øl eller en juice til middag
 • Kaffe og te til alle måltidene
 • Smaksprøver på kaviar og blini
 • Utflukter iht. program
 • Foredrag, orkester og underholdning om bord
 • Kapteinens cocktail
 • Norsktalende reiseleder
 1. Frokost og lunsj er buffet, 3-retters middag (med forbehold om endringer ifm utfluktene)

PRISEN INKLUDERER IKKE

 • Drikkevarer
 • Valgfrie utflukter nevnt i programmet
 • Tips til besetningen
 • Tips til lokale guider og sjåfører
 • Visum til Russland
 • Avbestillings- og reiseforsikring

PASS OG VISUM
Det kreves visum for reise til Russland. Vi samarbeider med Visumservice som tar seg av søknadsprosessen.
For mer informasjon, gå inn på nettside: www. visumservice.no/escape.
Vær oppmerk som på at passet må være gyldig i minimum seks måneder etter hjemreise. Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass og eventuelt visum er gyldig ved avreise. Escape Travel er ikke erstatningsansvarlig for passasjerer som ikke har dette i orden.

TIPS
Tips er frivillig, men også en viktig del av inntektene til de ansatte. Rederiets anbefaling er cirka syv euro pr. person pr. dag til besetningen om bord. I tillegg er det vanlig å tipse cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene.

VIKTIG INFORMASJON
Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. På utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje.
Ombord- og ilandstigning skjer via en smal landgang. I flere havner er det vanlig at skipene fortøyes langside mot langside, med opptil tre–fire skip ved siden av hverandre. For å komme i land må man gå gjennom/over de andre skipene.
Rederiet forbeholder seg retten til å endre programmet og seilingsruten som følge av elvens vannstand eller andre uforutsette hendelser.