Volga – Russlands moder

/ Elvecruise fra Moskva til Astrakhan

Seil på Volga, Europas lengste elv, og opplev Russland utenfor turiststrømmen. Du blir kjent med russisk historie og kultur, besøker  byer med hvert sitt særpregede Kreml og ser historiske minnesmerker som står på UNESCOs verdensarvliste. Cruiset starter i verdensmetropolen Moskva og ender i Astrakhan ved Kaspihavet. Om bord kan du være med på foredrag om russisk kultur og historie, språkopplæring, russisk te-seremoni og musikalsk underholdning.

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 26 980,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 11.09.2018 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 15 dager
 • Helpensjon og stort utfluktsprogram inkludert
 • Renovert 4*- skip
Reiseleder
Elbjørg Haugsdal

Avreiser

 • Avreisedato 11.09.2018
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Få tilgjengelige
 • Dager 15 dager
 • Priser fra 26 980,-
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Norge – Moskva

Reiseleder møter på Oslo Lufthavn og reiser med gruppen til Moskva. Transport til skipet.

Dag 2

Moskva

Etter frokost står Moskva sentrum og Kreml på programmet. Vi starter med en spennende buss-rundtur i denne enorme byen med sine 15 millioner innbyggere, Europas største hovedstad – også kalt «Russlands hjerte».  Siden Sovjetunionens fall har byen gjennomgått en enorm forvandling, og er en blanding av gammelt og ultramoderne. Vi kjører gjennom de berømte avenyene, ser noen av høydepunktene som bl.a. KGB-bygningen, store skyskrapere, kjente museer, gamle russiske kirker og ikke minst Den røde plass og det kjente varehuset GUM.
Etter lunsj skal vi besøke Kreml, byens historiske festningsverk som siden 1147 har spilt en sentral rolle i det gamle Russlands og Sovjetunionens historie. Omringet av Kremlmuren er også flere katedraler og palasser. Vi besøker en av katedralene.
Om kvelden kan du blant annet bli med på bussrundtur gjennom den opplyste byen, inkludert et stopp på en av byens vakkert dekorerte metrostasjoner.

Dag 3

Moskva

Etter frokost skal vi besøke Tretyakov-galleriet, museet som ved siden av Eremitasjen i St. Petersburg har verdens største samling av russisk kunst. Vi returnerer til skipet ved lunsjtid som starter seilasen om ettermiddagen.     

Dag 4

Uglitsj

Vi tilbringer dagen om bord til vi ankommer Uglitsj om ettermiddagen. Nyt dagen på dekk med den god bok eller bli med på foredrag og filmfremvisning mens vi seiler mot en av de tradisjonsrike byene ved Volga som tilhører Den gylne ring. Bak denne betegnelsen skjuler det seg en krets av byer rundt Moskva som er spesielt interessante på grunn av sin historie og arkitektur. Uglitsj fikk sin plass i historien med det uoppklarte drapet på tsarevitsj Dimitrij, Ivan den grusommes yngste sønn. Drapet var foranledningen for Boris Godunov maktovertakelse av landet.
Før middag blir vi med på en guidet byvandring og får se byens Kreml (byborg) og den vakre Dimitrij-kirken, også kalt Blodskirken, som er bygget på stedet der Dimitrij ble drept. Vi seiler videre mot Yaroslavl i løpet av kvelden.

Dag 5

Yaroslav og Kostroma

Tidlig om morgenen legger skipet til kai i Yaroslavl, en viktig havneby med cirka seks hundre tusen innbyggere. Jaroslavl ble grunnlagt av prins Jaroslavl den vise i 1010. Det gamle sentrumsområdet ble i 2005 tatt med på UNESCOs verdensarvliste. Byrundturen med buss inkluderer Frelserklosteret fra 1300 tallet, den vakre Eliaskirken og det lokale markedet.
Skipet seiler videre ved lunsjtider til Kostroma, et av Russlands største kommersielle senter. Vi legger til kai om ettermiddagen, og skal på bussrundtur hvor vi får se både Ipatiev-klosteret og Trinity-katedralen. Skipet seiler videre om kvelden.

Dag 6

Nizhnij Novgorod

Nizhnij Novgorod ble grunnlagt i 1221 og ligger der elvene Volga og Oka møtes. Byen ble i 1392 annektert av Moskva, og var en strategisk viktig by for den russiske erobringen av Volga på midten av det 16. århundre. I 1932 ble byen omdøpt til Gorkij, etter forfatteren Maxim Gorkij som ble født her i 1868. Under Sovjetregimet var byen forbudt område for utlendinger og  fredsprisvinneren Andrej Sakharov satt i eksil her. Nizhnij Novgorod fikk tilbake sitt opprinnelige navn i 1991. Om ettermiddagen blir vi med på en byrundtur og ser blant annet byens Kreml, med sine røde mursteinstårn. Etter byrundturen kan de som ønsker det bli med på en valgfri utflukt til byens kunstmuseum. Skipet seiler videre om kvelden.

Dag 7

Tsjeboksary

Tidlig om morgenen legger vi til kai i Tsjeboksary, som ligger ved Tsjeboksary-reservoaret. Tsjeboksary er hovedstaden i den russiske republikken Tsjuvasjia og er en vakker by med nesten en halv million innbyggere. Etter frokost blir det byrundtur i buss. Skipet fortsetter mot Kazan om kvelden.

Dag 8

Kazan

Kazan ble grunnlagt på 1200-tallet og er i dag hovedstad i delprovinsen Tatarstan, med over én million innbyggere. Etter frokost skal vi på byrundtur. Vi ser byens Kreml – opprinnelig en tatarfestning som ble delvis ødelagt av Ivan den grusomme, og St. Peter-Paulus-kirken – et av Kazans viktigste arkitektoniske monumenter. Cruiset fortsetter ved lunsjtider til Samara.

Dag 9

Samara

Etter frokost legger vi til kai i Samara, som er en stor industriby med over 1,1 million innbyggere. Den store Samaradammen, som ligger nær byen, er en av verdens største kunstige innsjøer. Samara ble grunnlagt i 1586, og het i perioden 1935- 1991 Kujbysjev etter Stalins nære medarbeider Valerian Kujbysjev. Vi skal på byrundtur i Samara, og etterpå kan man være med på en valgfri utflukt til Stalins bunker. Om ettermiddag setter vi kursen for Saratov.

Dag 10

Saratov

Etter frokost ankommer vi Saratov, hvor vi skal på en byrundtur. Saratov ble en viktig havneby på 1800-tallet, og utviklet seg til en industriby etter at jernbanen, som knyttet byen til Moskva, var ferdigstilt i 1870. Under sovjettiden og frem til 1991 var Saratov en lukket by – forbudt for utlendinger på grunn av produksjonen av militærfly som foregikk her. Cruiset fortsetter tidlig om ettermiddagen, og etter lunsj nyter vi en rolig ettermiddag om bord. Delta på noen av aktivitetene som tilbys eller finn en stol på soldekket og nyt utsikten til elven og landskapet vi passerer.

Saratov
Dag 11

Volgograd

Millionbyen Volgograd het opprinnelig Tsaritsyn, men ble omdøpt til Stalingrad i 1925. Under annen verdenskrig ble byen kjent for slaget ved Stalingrad, regnet som et av krigens blodigste. Etter at det sovjetiske regimet fordømte Stalins forbrytelser, endret byen navn til Volgograd (Volga by) i 1964. Etter frokost skal vi på en byrundtur hvor vi blant annet får se den store Moderland-statuen på Mamayev-åsen. Statuen er 52 meter høy og støpt i betong. Om ettermiddagen tilbys en valgfri utflukt til museet som minnes slaget om Stalingrad. Cruiset fortsetter om kvelden.

Dag 12

Om bord

I dag tilbringer vi hele dagen om bord. Når vi seiler på dagtid mellom to havner tilbys det mange ulike aktiviteter om bord, blant annet russisk språk- og sangkurs, danse-leksjoner, russisk te-seremoni og visning av dokumentarfilmer. Delta på det du ønsker eller finn deg en god stol og slapp av på soldekket eller i salongen.

13

Astrakhan

Astrakhan ligger i det fruktbare Volgadeltaet, rett nord for Kaspihavet. På 1600-tallet var byen en viktig russisk innfallsport mot Orienten. Handelsmenn fra Armenia, Persia og India bosatte seg her og ga byen en multinasjonal atmosfære. Byens Kreml ble oppført mellom 1580 og 1620, og to store katedraler ble bygget på 1700-tallet. Sentrum av Astrakhan er ellers preget av sovjettidens byggestil, med høyhus av betong. Om morgenen skal vi på byrundtur og besøker blant annet Kreml.  Om ettermiddagen tilbys det et valgfritt besøk i byens kunstgalleri. Skipet ligger i Astrakhan om natten.

Dag 14

Astrakhan

Vi sjekker ut av skipet etter frokost. Transport til et sentralt hotell hvor vi skal overnatte. Dagen til fri disposisjon og du kan utforske Astrakhan videre på egen hånd eller sammen med reiselederen. Middag på hotellet.

Dag 15

Astrakhan – Norge

Tidlig frokost og utsjekk fra hotellet, da vårt fly går tidlig om morgenen. Felles transport til flyplassen. Flybytte i Moskva og ankomst Oslo i 13-tiden.

Reisebetingelser

PRISEN INKLUDERER

 • Fly Oslo-Moskva/Astrakhan-Oslo (pris fra andre byer i Norge på forespørsel)
 • Transport mellom flyplass og skip
 • 13 netters cruise på valgt dekk
 • 1 natt på hotell i Astrakhan med frokost
 • Helpensjon om bord (buffet til frokost og lunsj)
 • Kaffe og te til alle måltidene om bord
 • Ett glass drikke til middag (vin/øl/minralvann/juice)
 • Avskjedsmiddag i Astrakha
 • Utflukter og aktiviteter iht. program
 • Foredrag, orkester og underholdning om bord
 • Kapteinens cocktail
 • Norsktalende reiseleder

PRISEN INKLUDERER IKKE

 • Drikkevarer utover det som er nevnt over
 • Valgfrie utflukter nevnt i programmet
 • Tips til besetningen om bord
 • Tips til lokale guider og sjåfører
 • Visum til Russland
 • Avbestillings- og reiseforsikring

SKIPET
MS Konstantin Fedin (4*-)
Rederi CruiseAway
Byggeår 1981 (renovert 2017/2018)
Lengde 125 m
Antall dekk 4
Passasjerer 212

Fasilitetene om bord inkluderer to restauranter, panoramabar, salong, bibliotek, resepsjon, suvenirbutikk, konferanserom og soldekk. Det er ikke heis.
Alle lugarene er utvendige og totalrenovert –
 med store vinduer, luftkondisjonering, garderobeskap og et lite minikjøleskap. Dobbeltlugarene har fått helt nye og større bad, med separat dusj. Deluxelugarene er større, med større bad. Enkeltlugarene er relativt små (6-7 m2) og har små baderom med kombinert vask og dusj.

PASS OG VISUM
Det kreves visum for reise til Russland. Vi samarbeider med Visumservice som tar seg av søknadsprosessen.
For mer informasjon, gå inn på nettside: www. visumservice.no/escape.
Vær oppmerksom på at passet må være gyldig i minimum seks måneder etter hjemreise. Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass og eventuelt visum er gyldig ved avreise. Escape Travel er ikke erstatningsansvarlig for passasjerer som ikke har dette i orden.

TIPS
Tips er frivillig, men også en viktig del av inntektene til de ansatte. Rederiets anbefaling er cirka syv euro pr. person pr. dag til besetningen om bord. I tillegg er det vanlig å tipse cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene.

VIKTIG INFORMASJON
Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. På utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje.
Ombord- og ilandstigning skjer via en smal landgang. I flere havner er det vanlig at skipene fortøyes langside mot langside, med opptil tre–fire skip ved siden av hverandre. For å komme i land må man gå gjennom/over de andre skipene.
Rederiet forbeholder seg retten til å endre programmet og seilingsruten som følge av elvens vannstand eller andre uforutsette hendelser.