Lekteren "Spirit of Scotland"

Whiskycruise i det skotske høylandet

 • Elegant kanalbåt med kun plass til vår lille gruppe på 12 gjester
 • Smakfulle opplevelser fra fat og på fat – om bord og på land
 • Fascinerende landskap gjennom sluser og vakker natur
 • Opplevelsesrike utflukter inkludert
 • Besøk på 4 destilleri med prøvesmaking
 • Reiseleder og kjentmann på turen er Ivar Aarseth, president i Norsk Maltwhiskylag

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 48 200,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 23.06.2019 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 7 dager
 • Helpensjon og drikke inkludert

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 23.06.2019
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 7 dager
 • Priser fra 48 200,-
 • Skottland
Skriv ut

Dag til dag program

DAG 1

OSLO-MUIRTOWN

Vi flyr fra Oslo og lander i Inverness på formiddagen. Her blir vi hentet av en privat minibuss, og kjørt til den hyggelige lekteren «Spirit of Scotland» som vi disponerer alene. Velkomstdrink før middagen serveres.

Lekteren "Spirit of Scotland"
DAG 2

MUIRTOWN TIL DOCHGARROCH

Dagens etappe tar oss gjennom slusene til Muirtown og gjennom Tomnahurich-svingbroen, med mulighet til å gå langs elven Ness til landsbyen Dochgarroch. På ettermiddagen besøker vi Benromach-destilleriet i nærheten av Forres, et av de minste destilleriene i Speyside. Guidet tur, deretter en smak av den klassiske Benromach Speyside single malt whisky. På vei tilbake til lekteren, kan vi stoppe ved Culloden Moor, scene for det siste store slaget på britisk jord i 1746, eller besøke Inverness Whisky Shop for å utforske det store utvalget av spesialiserte whiskyer. Middag ombord.

Sekkepipeblåser
DAG 3

DOCHGARROCH TIL FORT AUGUSTUS

I dag kjører vi gjennom et fantastisk landskap for å besøke Glen Ord-destilleriet, grunnlagt 1838 på Black Isle av Mackenzies of Ord. En fascinerende beskrivelse av modnings- og aldringsprosessen av maltwhisky, selvsagt etterfulgt av en smaksprøve. Tilbake på lekteren går ettermiddagsseilingen på Loch Dochfour og over storslåtte Loch Ness, kanskje får vi øye på «Nessie», før vi ankommer landsbyen Fort Augustus. Middag ombord.

Glen Ord destilleri
DAG 4

FORT AUGUSTUS TIL CULLOCHY

Etter frokost kjører vi til Tomatin-destilleriet. Der blir det omvisning etterfulgt av en prøvesmaking av en rekke Tomatin single malts, inkludert noen fra eksklusive fat. Hvis tiden tillater det, kjører vi en tur til ruinene av Urquhart Castle for å høre litt om Skottlands blodige historie. Ruinene ligger vakkert til med utsikt over Loch Ness. I kveld får vi en veiledet privat whisky-prøvesmaking på et nærliggende hotell i Fort Augustus, The Lovat, etterfulgt av middag i den fine restauranten.

Ruinene av Urquhart castle
DAG 5

CULLOCHY TIL LAGGAN

Etter frokost møter vi noen av de flotteste landskapene Skottland har å by på. Vi kjører til et av Skottlands mest kjente og mest fotograferte slott, Eilean Donan. Slottet har vært med i filmer som «Highlander» og James Bonds «The World Is Not Enough». Dagens ettermiddagsseiling går over den vakre Loch Oich til Laggan. Middag ombord. På kvelden holder vår reiseleder en whiskysmaking ombord.

Eilean Donan slott
DAG 6

LAGGAN TIL BANAVIE

Siste seilingsdag går turen langs Loch Lochy gjennom Moy Bridge, den siste helt håndopererte broen på kanalen. Vi legger til i Banavie under Ben Nevis og en spasertur fra Neptuns trapp som fører ned til Loch Eil. Etter lunsj ombord går dagens utflukt til det berømte Dalwhinnie-destilleriet, beliggende i Cairngorms National Park. Her får vi en rundtur i destilleriet og smaker på noen single malter sammen med et utvalg av deilige sjokolade. På vei tilbake til lekteren, kan vi hvis tiden tillater det, besøke ruinene av Old Inverlochy Castle. Om kvelden blir det kapteinens avskjedsmiddag, og selvfølgelig muligheter for å nyte et lite glass eller to.

Høylandskveg
DAG 7

BANAVIE-OSLO

Etter frokost er det tid for hjemreise. Det blir igjen transport med privat minibuss til flyplassen i Inverness.

Ivar Aarseth

Whiskyentusiast og president for Norsk maltwhiskylag Ivar Aarseth. Medforfatter av boken "Whiskeyvandringer"

Whiskycruise i det skotske høylandet

Ivar jobbet i IT-bransjen i 38 år, fra han gikk ut fra NTH i 1979 og har hele tiden hatt maltwhisky som sin store hobby. Sin første maltwhisky smakte han i 1976. Han har vært leder i Norsk Maltwhiskylag, Oslo i 8 år og president i Norsk Maltwhiskylag siden 2010.  I tillegg til sine lederverv, holder han 15-20 whiskysmakinger-/kurs i løpet av året.

Ivar Aarseth besøkte Skottland første gang i 1972, og har siden den gang vært i landet et tyvetalls ganger. De siste årene har det gjerne blitt 2-3 turer i året. Han har besøkt destillerier i 7 ulike land. Totalt 65 forskjellige destillerier, hvorav 45 skotske. Ivar er veldig glad i Skottland, ikke bare på grunn av  whiskyen, men her finner man en helt fantastisk natur, et unikt pubmiljø og hyggelige og interessante menneske.  Skottland og skottene er på mange måter ganske lik Norge og nordmenn.

Reisebetingelser

PRISEN INKLUDERER:

 • Flyreise tur/retur Oslo-Inverness, transfer flyplass-skip t/r
 • 6 overnatting om bord
 • Velkomstdrink
 • Helpensjon fra middag første dag til frokost siste dag
 • Drikke til maten om bord: Husets øl, vin, mineralvann, juice og kaffe/te til måltidene
 • Utvalgte drikker i baren
 • Utflukter med minibuss ifølge dagsprogram
 • Engelsktalende lokalguide
 • Norsktalende reiseleder på hele turen

PRISEN INKLUDERER IKKE

 • Tips til besetningen om bord, guider
 • Avbestillings-/reiseforsikring

SÆRSKILTE BETINGELSER
Bestilling og betaling
Etter bestilling av reisen mottar du en bookingbekreftelse med informasjon om din reise, samt en faktura med depositum kr 10.000 pr. person. Denne betales senest 7 dager etter bestillingstidspunkt. Restbeløpet forfaller til betaling 120 dager før avreise.

Avbestillingsregler
Escape Travel anbefaler sine kunder å tegne en avbestillings- og reiseforsikring før turen bestilles. Vi gjør oppmerksom på at det på denne reisen er særskilte betingelser som gjelder, og at disse er strengere enn Escape Travels generelle vilkår.

Ved avbestilling gjelder følgende regler og kostnader
-Mer enn 120 dager før avreise: kr 10.000 pr. person
-120-0 dager før avreise: hele reisens pris

 

 

 

 

FAKTA OM «SPIRIT OF SCOTLAND»
Rederi: European Waterways
Byggeår: 2000, renovert 2011
Antall passasjerer: 12
Antall dekk: 3

«Spirit of Scotland» er en elegant kanalbåt med fine oppholdsrom, både ute og inne. Det er spesielt lagt vekt på at man skal kunne beundre det vakre skotske høylandet. Fartøyets design minner om de tradisjonelle dampskipene som trafikkerte Skottlands sjøer før i tiden.

Om bord er det plass for 12 passasjerer i et familiært og komfortabelt miljø med førsteklasses service. Skipet har en lys og romslig salong , spiseplass med panoramavindu ut mot det vakre landskapet og en separat bar. Ute på dekk kan man slappe av i en solstol eller kanskje frister boblebadet. Det finnes også sykler om bord som man kan låne.

Lugarene er utstyrt med air condition og har to separate senger eller dobbeltseng, samt egne bad. Om bord serveres både internasjonale og tradisjonelle skotske retter. Har man spesielle behov, for eksempel allergier, man er vegetarianer etc., må skipet ha beskjed senest 8 uker før avgang. Drikke er inkludert i prisen. Baren er åpen 24 timer i døgnet og har et velassortert utvalg.

Eksempler på single malt whisky som serveres om bord: Benromach 10-år, Glenmorangie 10-år, Lagavulin 16-år, Dalwhinnie 15-år, Glenfiddich 12-år, Bowmore 12-år, Isle of Jura 10-år, Highland Park 12-år, Talisker 10-år.

VIKTIG INFORMASJON
Kanalcruise er dessverre ikke tilpasset funksjonshemmede. Av- og påstigning er via en smal landgang, og i av og til legger båtene til langside mot langside. For å komme i land må man da gå over/gjennom de andre fartøyene. Alle deltakere må kunne bære sin egen bagasje. På utfluktene må man også regne med en del gåing, noen ganger på ujevnt underlag.

 

 

På nåværende tidspunkt har ikke rederiet bestemt om turen går denne veien eller motsatt rute. Dette blir avklart på et senere tidspunkt. Flytider vil også bli bekreftet senere.