Førjulstur til Wien

/ Julemarkeder og besøk i Bratislava

 • Sentralt hotell, rett ved det største julemarkedet
 • Byrundtur og byvandring i Wien
 • Besøk til julemarkedet ved Schönbrunn slott
 • Spennende utflukt til Bratislava, Slovakias hovedstad

La julestemningen og roen senke seg i den søte førjulstid og bli med på reise til to vakre hovedsteder. Duften av Glühwein, brente mandler og søte fristelser pirrer sansene på korte vinterdager. Rammen rundt er den vidunderlige valsebyen Wien, omhyggelig pyntet til høytid. Historiske bygninger, praktfulle slott og et utall deilige kafeer venter deg. Fra Wien er det ikke langt til Slovakia og Bratislava. Gamlebyen oser av sjarm, og det gjør også byens julemarkeder.

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 6 695,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 27.11.2017 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 5 dager

Avreiser

 • Avreisedato 27.11.2017
 • Avreisested Oslo
 • Tilgjengelighet Få tilgjengelige
 • Dager 5 dager
 • Priser fra 6 695,-
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Oslo-Wien, byrundtur

Direktefly fra Oslo Lufthavn med Norwegian til Wien, vi lander ved lunsjtid. Wien er nesten som et levende museum – her hvisker historiens stemme rundt ethvert hjørne, noe vi snart får oppleve. Majestetiske slott og palasser dominerer, dette var en gang habsburgernes by. Arven etter dem er noen av byens flotteste severdigheter. Habsburgerne var en adelsslekt opprinnelig fra Sveits, som overtok tronen i Østerrike, en slekt som senere vokste til å styre store deler av Europa.

Med buss tar vi en byrundtur for å få et overblikk over den keiserlige byen. Den fire kilometer lange Wiener Ringstrasse imponerer med de mange bygningene fra landets storhetstid: Kursalon der klassiske konserter holdes, Wien Staatsoper, rådhuset, universitetet, Burgtheater, børsen og parlamentet, samt museumskvarteret med det naturhistoriske museum og det kunsthistoriske museum. Et spesielt syn i bybildet er Hundertwasserhaus, som lyser opp nabolaget med sin fargerike, ekspresjonistiske fasade. Den spanske rideskole, som tilbyr oppvisning av ypperste klasse med sine elegante lipizzanerhester, forbindes også med Wien.

Underveis spiser vi en sen lunsj. På ettermiddagen sjekker vi inn på hotellet, og resten av kvelden er til egen disposisjon. (L)

Dag 2

Byvandring Wien

 

Etter frokost er det vår lokalkjente reiseleder som viser rundt i sentrum av Wien. Bevis for byens storhet finnes overalt. Som perler på en snor ligger palasser og monumentale bygninger. Stefansdomen, med habsburgernes våpenskjold på taket, ligger i gangavstand fra hotellet. Det samme gjør handlegatene Kärntner Strasse, Kohlmarkt og Graben der eksklusive butikker ligger på rad og rekke.

Ingenting symboliserer Wiens arv og kultur mer enn det enorme keiserlige komplekset Hofburg, som har vært under kontinuerlig utbygging gjennom flere hundre år. I dag huser Hofburg presidentens embetsbolig og atskillige museer, blant annet kunstkammeret.

Wien er også kjent for komponistene som har bodd og virket her. For musikkinteresserte vil Wien alltid være et mekka: Mozart, Haydn, Schubert, Strauss og Beethoven bodde og komponerte her i byen og dette har selvsagt satt sine spor.

Etter byvandringen er det mulighet til å utforske byen på egen hånd, eller stifte bekjentskap med et av flere julemarkeder. Du kan også besøke et av de mange fremragende museene, som for eksempel kunstmuseet Albertina.  (F)

Dag 3

Julemarked ved Schönbrunn slott

Om formiddagen tar vi t-banen til julemarkedet ved Schönbrunn slott – habsburgernes sommerresidens. Det har et stort område av parker og hager. Selve bygningen er i barokkstil og innredningen hovedsakelig i rokokko. Disse imperiale bygningene er flotte kulisser for julemarkedet, hvor bodene tilbyr kunsthåndverk og kulinariske lekkerbiskener til de julehandlende.

Du kan besøke slottet, eller dra tilbake til sentrum og gjøre som byboerne selv gjør – gå på kafé. Det finnes utallige kaféer i Wien, og kaffekulturen dyrkes som en vitenskap. Mange med opera eller klassisk musikk som skaper stemning. Den deilige, men akk så mektige Sachertorte (en mørk sjokoladekake med aprikos, trukket med bittersøt sjokolade) er viden kjent. Om kvelden møtes vi til felles middag på en restaurant i gangavstand fra hotellet. (F, M)

Dag 4

Bratislava

Slovakias sjarmerende hovedstad er kun en time unna Wien. Byen er delt av Donau, og har en salig blanding av nytt, eldre og enda eldre. Legg til en sjarmerende og spennende gamleby, pastellfargede rokokkobygninger og brosteinsbelagte smale gater der kafelivet er tydelig tilstede. Ellers i byen får vi øye på litt av den noe karakteristiske kommunistiske byggestilen – det er denne miksen mellom ulike stiler som gjør Bratislava så interessant og sjarmerende. Bratislava slott troner over Donau og byr på en flott utsikt. Herfra kan du i klart vær se både til Østerrike og Ungarn.

På vår vandring ser vi blant annet St. Martinkatedralen, byborgen og det barokke fyrstepalasset. I den koselige gamlebyen, ligger også byens hyggelige julemarked. Her er det mulig å gjøre gode kjøp av slovakiske spesialiteter som håndblåste glass og håndmalt keramikk – fine gaver eller kanskje til deg selv?

Tilbake i Wien spiser vi en felles middag. (F, L, M)

Dag 5

Hjemreise

Etter frokost reiser vi til flyplassen. Direkteflyet med Norwegian har avgang midt på dagen og lander om ettermiddagen. (F)

Reisebetingelser

PRISEN INKLUDERER

 • Fly Oslo-Wien t/r med Norwegian
 • Flyskatter og avgifter pr. feb. 2017
 • Transfer flyplass-hotell t/r
 • Fire netter på Hotel Post 3* inkl. frokost
 • To lunsjer
 • To middager
 • Byrundtur med buss gjennom Wien
 • Byvandring i Wien
 • Besøk på julemarkedet ved Schönbrunn slott
 • Utflukt til Bratislava
 • Skandinavisktalende reiseleder under hele oppholdet

PRISEN INKLUDERER IKKE

 • Avbestillings- og reiseforsikring
 • Tips til lokale sjåfører

OM HOTELLET

HOTEL POST 3*
Hotel Post har en perfekt, sentral beliggenhet mellom Schwedenplatz og Stefansdomen. Det har bevart sin sjarm fra den gangen Wien var Europas sentrum. De stilfulle rommene er av ulik størrelse og utforming, enkeltrommene er små. Alle rom har bad, toalett, hårføner, TV, telefon, safe og Wi-Fi.  Restauranten på hotellet serverer klassisk wienermat.

Les mer om hotellet her