Yogaferie og safari – i India!

/Fargerike India – yogaens hjemland

 • Nyt det gode liv på Kanha Jungle Lodge
 • 6 yogaklasser med yoga-instruktør fra Norge
 • 4 safarier i åpen jeep 4×4
 • Landsbymarkeder og kokedemo
 • Opplev Ganges og Varanasi
 • Sightseeing i Delhi og Bollywood teater

Endelig er den her, vår etterlengtede yogaferie! Tenk deg å våkne en tidlig morgen på en jungle lodge i India, det knakker på døren og der er teen og kaffen servert – før vi starter dagen med yoga i soloppgang eller blir med på safari i den flotte nasjonalparken vi bor i og speider etter tiger og andre villdyr som holder til her. Enten du er ny til yoga eller har praktisert tidligere – inviterer vi deg med på en herlig yogaferie! Det blir spennende tilleggsopplevelser som safari, landsbybesøk og vi lærer om eksotiske krydder og det indiske kjøkken. Turen tar oss tett på de lokale, her blir sansene vekket av alt fra spennende arkitektur til vibrerende farger i den hellige byen Varanasi ved elven Ganges, på Bollywood-teater og på sightseeing i Old Delhi. Du reiser trygt med vår dyktige yogainstruktør og reiseleder fra Escape som har jobbet med India i mange år og som gleder seg til å vise deg dette  landet som angriper alle dine sanser! Dette er det lokale, det autentiske, helt utenom vanlig turistløype. 

Merk påmelding innen 20. juli.

 

 

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 38 450,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 23.11.2018 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 11 dager
 • Aktiv ferie
Reiseleder
Vera Karina Sletto

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 23.11.2018
 • Avreisested Oslo
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 11 dager
 • Priser fra 38 450,-
 • Krydder fra markedet, Jaipur
 • L
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1 - Fredag 23/11

AVREISE OSLO - DELHI

Vi flyr fra Oslo 10:00. Vi er på vei til India! I november, når det er som mørkest her hjemme, skal vi nyte en herlig yogaferie med vår dyktige yogainstruktør Johanna Fredriksson – «Enten du er ny til yoga eller har noe erfaring, alle kan delta på sitt nivå, innholdet passer for absolutt alle», sier hun. Klassene vil variere, og i løpet av turen vil du, i tillegg til den fysiske yogapraksisen, få god innføring i både avspenning, meditasjon og pusteteknikker. Les mer om Johanna og de forskjellige yogaretningene vi skal praktisere – nederst i programmet.

 

Dag 2 - Lørdag 24/11

ANKOMST DELHI - Sightseeing i Delhi

Ankomst Dehli tidlig morgen 01:30. Her blir vi møtt og kjørt til vårt boutiquehotell som er sentralt beliggende ikke så langt fra flyplassen. Noen timers søvn, en god frokost og vi er klare for en spennende dag i Indias storstad! Vi drar rett til Old Delhi, bydelen som pulserer med sin energi og farger, travelheten i basarene og de trange, små gatene som tvister og snor seg mellom høye hus – dette er lyden og aromaen av Indias subkontinent! Vi besøker den største moskéen i Delhi – Jama Masjid, hvor mer enn 20.000 mennesker kan knele i bønn samtidig.  Deretter blir det en spennende tur i rick shaw gjennom de mer enn 500 år gamle travle og trange gatene i hjertet av Old Delhi, Chandni Chowk, hvor sølvhandlerne fremdeles tilbyr sine varer og som er et viktig landemerke i Indias historie. En tur gjennom disse gatene er uforglemmelig. På ettermiddagen opplever vi New Delhi – og kjører forbi kjente landemerker som President- og Parlamentspalasset og gjør et stopp ved den 42 meter høye India Gate som med sin evige flamme minner om de 70.000 soldatene som mistet livet under 1. verdenskrig. Vi gjør et stopp på Rajghat, monumentet til minne om Mahatma Gandhi, stedet hvor han ble kremert og hvor flammen brenner 24 timer i døgnet. Vi besøker det meget vakkert bevarte Humayuns Tomb, monumentet som står på Unescos liste og som har vært modell for Taj Mahal. Qutub Minar, det 72,5 meter høye tårnet som dateres tilbake til det 13. århundret er også en del av dagens program.. Lunsjen inntar vi underveis og middagen på vårt hotell. (F/L/M)

 

 

Travle Old Delhi
Dag 3 - Søndag 25/11

RAIPUR -KANHA - til Kanha Jungle Lodge / Yoga

Tidlig opp og tidlig fly til Raipur, en kort flytur fra Delhi. Her blir vi møtt og setter kurs mot Kanha Nasjonalpark (4-4,5 timer). Dette gir oss en fantastisk mulighet til å se «filmen» som ruller utenfor bussvinduet vårt – filmen om Indias dagligliv!

Langt fra Indias vanlige turistseverdigheter skal du nå oppleve et India som nok er litt ukjent for de fleste. Vi bor på Kanha Jungle Lodge, det helt perfekte sted å nyte naturens ro og stillhet. Her skal vi ha fokus på yoga, men det blir også mange og eksotiske tilleggsopplevelser! Kanha byr på fascinerende utsyn over grønne enger og indisk skog. Lodgen ble bygget i 1987 for å tilby en sofistikert og miljøvennlig opplevelse av den utemte skjønnheten som Kanha er. Beliggende i en rik lavlandsskog og bygget som en jungel-lodge er den vel kamuflert i skogen. Smakfullt bygget og økovennlig er den ment å gi den besøkende en god jungel-opplevelse. Her er det uformelt, avslappende og vennlig – her vil vi lære å forstå og støtte bevaringen av jungelen og dens dyrearter. Siden lodgen ligger nær nasjonalparken, kan vi høre jungellyder både dag og natt, noe som gjør dette til en spesiell opplevelse – det å høre hjortens varselrop og en gang i blant også et tigerbrøl. Denne type vegetasjon har gjort dette til et favorittsted for hjort som ferdes fryktløst omkring her.

Vi befinner oss i tigerens hjemtrakter, og lodgen vi bor på er eiet av en kar som nettopp jobber for dette – bevaring av tigeren, et arbeid som har gått i arv i generasjoner i hans familie. Flere safarier står på programmet –  Kanha National Park er blant toppdestinasjonene for Wildlife. Men sin grønne bambusskog, grønne enger og raviner har Kanha Nasjonalpark inspirert Rudyard Kipling til hans berømte roman Jungelboken. Nasjonalparkens landemerke er bevaringen av den sjeldne hjorte-arten Baransingha og redde den fra utryddelse. Kanha byr på et variert dyreliv som inkluderer blant annet Bengaltigeren, Baransingha, indisk bison (Gaur) og  leopard. Ved siden det mangfoldige dyre- og fuglelivet, er det å se og høre tiger i sitt element den største attraksjonen.

Etter dagens reise passer det godt med den første yogaklassen i ettermiddag. En sunn kropp tilfører oss både energi og et sunt sinn. Roen her i jungelen og på lodgen er en perfekt stressfri sone for yoga og meditasjon – her vil nok skuldrende raskt senke seg! (F/L/M)

 

Kanha Jungle Lodge
Dag 4 - Mandag 26/11

KANHA - Safari morgen og ettermiddag / Yoga

Etter en god natts søvn våkner du til lyden av et lite knakk på døren, det betyr at kaffe og te er servert. Det er tidlig morgen og lyden av fuglene gir oss en herlig start på dagen. Og i disse tidlige morgentimer er vi klare for vår første safari! Vi kjører i åpne jeeper med skogvokter og natur-ekspert. I nasjonalparken kan du være heldig å se både Chital hjort med sine enorme horn, villsvin, jungle cat, civet cat, flygende ekorn og fra tid til annen de mer sky dyreartene som leopard og tiger. Siste telling viste over 110 fuglearter. Når det er tid for frokost, er denne i dag riktig så eksotisk i det vi blir servert denne midt i jungelen – en deilig picnic frokost med kaffe og te!

Vel tilbake på lodgen har du formiddagen fri til å slappe av med en god bok, utforske området rundt lodgen og kanskje besøke en nærliggende skole og landsby? Etter lunsj er vi klare for ettermiddagssafari – igjen i jeep og med skogvokter og natur-ekspert som følge.

Dagen rundes av med en herlig yogaklasse. Yoga er en viktig og integrert del av indisk kultur og tradisjonelle livsstil fra langt tilbake, en livsstil og treningsform som nå er blitt populær over hele verden, kjent for sin positive effekt på kropp og sinn. (F/L/M)

 

Lurer på om vi også får se tiger?
Dag 5 - Tirsdag 27/1

KANHA - Morgenyoga / Naturvandring / Safari

Friske og opplagte starter vi dagen med yoga – i dag ved elvebredden av Bajaar River, om forholdene gir mulighet for det. Yoga er nært knyttet til naturen og er ment å knytte deg nærmere denne. Når yoga praktiseres i naturen bidrar det til en positiv effekt som revitaliserer kropp og sinn med frisk luft og ro. Jo mer vi er i harmoni med naturen, mer glede har vi av god helse og indre ro.

Etter frokost blir vi med på en vandretur i området. Med en 2 km natursti nær lodgen har du en unik øko-opplevelse rett på dørstokken! Stedets naturalist forklarer hvordan ødelagt skog og land kan restaureres  til et optimalt sted å leve ved å kombinere en rekke enkle teknikker. Kanha Jungle Lodge sine naturomgivelser er blitt nøye utviklet til å være et habitat som Kanha Tiger reservats buffer-sone. Nå smaker det med lunsj før vi tar ut på ny jungel-safari!

Hvor kommer du nærmere stjernehimmelen enn i jungelen? I kveld tar vi en ekstra titt på Melkeveien og galaksen gjennom teleskop-linsene. På lodgen holder det til en person som kan det meste om galaksen, så dette blir det spennende å høre mer om! (F/L/M)

 

 

 

Dag 6 - Onsdag 28/11

KANHA - Morgensafari / Yoga / Kokedemo / Landsbybesøk

Etter en god natts søvn våkner du til lyden av et lite knakk på døren, det betyr at kaffe og te er servert. Det er tidlig morgen og lyden av fuglene gir oss en herlig start på dagen. Straks lyset kommer er vi klare for vår ny jungelsafari! Vi kjører 4×4 jeeper med skogvokter og natur-ekspert. Når det er tid for frokost, er denne igjen servert oss på turen – en deilig picnic frokost med kaffe og te!

Vel tilbake på lodgen blir det en herlig yogaklasse. Yoga er en viktig og integrert del av indisk kultur og tradisjonelle livsstil fra langt tilbake, en livsstil og treningsform som nå er blitt populær over hele verden, kjent for sin positive effekt på kropp og sinn

Indisk mat gir garantert «vann-i-munnen»! I dag skal vi oppleve det beste av indisk gjestfrihet når vi lærer mer om det indiske kjøkken – om ingredienser, indisk krydder og kokekunstens hemmeligheter når de lokale ekspertene lager tradisjonelle lokale delikatesser og forklarer historien rundt rettene. Og alle disse godsakene skal vi kose oss med på dagens lunsj!

Nær Kanha National Park er det noe få landsbyer. I ettermiddag arrangeres det med transport til disse så vi kan besøke landsbyene, så vi kan se hvordan de leiver her og kanskje vil vi forstå mer av deres levemåte, en levemåte som er unik og annerledes fra våre byliv. Enkle, men rene hjem, fargerike sarier, tradisjonell måte å tilberede maten på over åpen flamme så vel som dyrking på tradisjonell måte, er en «eye-opener». Litt avhengig av ukedag kan vi også besøke det ukentlige lokale markedet som tilbyr alt fra ferske produkter, frø, krydder, bambusvarer, kopper og leirprodukter, etniske smykker, alt vakkert presentert for salg. Lokale skreddere syr bluser, en reparerer radioer, skomakere, knivslipere med ljå,  den lokale barberer som har butikk under et tre, et fint sted å henge speilet for øvrig – te-stands serverer indisk chai servert i små leirkopper – gjerne akkompagnert av lokal musikk som lyder over den summende lyden fra te-standen. Blir du med på sari demonstrasjon i kveld- hvordan ta på en sari? Kanskje har du latt deg friste og kjøpt deg en selv i landsbyen? (F/L/M)

 

 

Dag 7 - Torsdag 29/11

KANHA - JABALPUR - TIL VARANASI Morgenyoga / Natt-toget

Vi runder av vårt opphold på Kanha med yoga ved elvebredden av Banjaar River. Etter en tidlig lunsj kjører vi til Jabalpur togstasjon (4-5 timer) for å gå om bord på toget til Varanasi som har avgang 18:20. Vi tilbringer natten om bord i togets sovevogner – dette blir en lokal opplevelse! (F/L/M)

 

Vårt boutiquehotell ved Ganges
Dag 8 - Fredag 30/11

ANKOMST VARANASI - Utflukt til vevfabrikk / Aarti på Ganges

Ankomst Mughal Sarai 05:10. Her blir vi møtt og har en halvtimes transfer til vårt hotell i Varanasi hvor det venter oss en god frokost! Vårt hyggelige boutiquehotell har 15 rom, og er et restaurert hus fra 1700-tallet, beliggende ved elven Ganges, ved Ghat Guleria. Hotellet kombinerer tradisjonell indisk gjestfrihet med moderne fasiliteter. Så tidlig er neppe rommene våre klare, så vi plasserer bagasjen vår på hotellet og er klare for en liten utflukt til et sted som designer og vever de lekreste sjal og andre kvalitetsprodukter av silke og brokade. Varanasi er kjent for akkurat dette.

Varanasi, mer enn 3000 år gammel er en av verdens eldste byer, det sies byen er grunnlagt av Shiva, universets gud. Byen er kjent for sine mange templer og religion er derfor en stor og integrert del av dagliglivet, det er den hellige pilegrimsby for hinduene hvor de kommer langveisfra for å bade i elven Ganges. Varanasi er en smeltedigel hvor livet og døden møtes. Byen er dessuten kjent for sine vakre silke- og brokadetekstiler, så etter frokost skal vi ut på en liten utflukt til Banares’ landsbyer, hindi for Varanasi.

Varanasis rike historie når det gjelder silke og brokade er alment kjent og dateres tilbake til 1300-tallet og Mughal-perioden, da intrikat brokade laget med sølv- og gulltråder ble regionens spesialitet. År senere, da hungersnøden herjet i 1603, kom et stort antall vevere som immigranter fra Gujarat og gjennom de neste århundrer ble denne fine silkebrokaden utviklet videre. Disse vakre tekstilene kjent som Benari-silke, er veldig populære som stoffer til blant annet brudesarier. Vi besøker vevere som kombinerer moderne og innovativ design som går hånd i hånd med det tradisjonelle. Her utvises villighet til å kreere og produsere eksklusiv design, hvert produkt er unikt. Det håndvevde produktet starter med veveren selv og stedet fremstår derfor som et lite samfunn for veverne og deres familier. Du kan se deres stolthet i arbeidene, en tradisjon som går i arv fra generasjon til generasjon. Vi returnerer til hotellet for lunsj og litt tid til å slappe av. etter nattens togreise.

Rett før det blir mørkt skal vi i båt på elven Ganges for en stor opplevelse – vi skal oppleve Aarti, en spektakulær opplevelse når hundrevis av mennesker samler seg på og ved elven for å hylle Mor Ganges med lys. En opplevelsesrik dag!

Vi besøker vevere i Varanasi
Dag 9 - Lørdag 1/12

VARANASI - Båttur på Ganges / Vandring i poetens fotspor / Yoga i solnedgang

Tidlig opp for båttur på Ganges, denne gang for å oppleve livet ved denne elven i soloppgang!  På vei tilbake til hotellet besøker vi tempelet Kashi Vishwanat. Etter frokost blir vi med på en vandring i dette landskapet av poeter, hellige templer og steder nær Assighat, den sydligste ghat’en ved den hellige elven Ganges. Vi vandrer i fotsporene til 1500-talls Benares-poeten Pandit Goswami Tulsidas, oversetter av den hellige teksten Ramanyana. Du vil få høre om historien og Varanasis spesielle kultur når vi besøker det sørlige templet som er bygget av Tulsidene. Vandringen ender ved en spesiell «darshan» (tempel) og det blir lunsj her på Panchkote Raj, som har stått her ved elvebredden av Mother Ganges siden Mogul-imperiets tid på 1700-tallet. Raja Jyoti Prasad Singh Deo kjøpte det i 1928 og renoverte det til slik det ser ut i dag. Deo var en religiøs mann som bygget templer i mange forskjellige stater i India. Besøket her gir oss en riktig hjemme-hos-følelse!

I ettermiddag, i solnedgangen over Ganges, er vi klare for yoga ved en ghat ved elvebredden av denne hellige elven.

Ghats ved Ganges
Dag 10 - Søndag 2/12

VARANASI - TIL DELHI - Yoga i soloppgang / Bollywood teater / til flyplassen

Vi starter dagen med en herlig yogatime ved en ghat – med utsikt over Ganges, mens vi puster inn den friske morgenluften. En flott måte å avslutte vårt opphold i Varanasi på, og som alltid har alltid vært et senter for indisk filosofi, ayurvedisk medisin, yoga og spiritualitet. Varanasi er helt klart et sted du sent vil glemme. Tilbake til hotellet for en deilig frokost. Utsjekk og transfer til flyplassen for retur til Delhi. Bollywood er stort i India og i kveld skal vi oppleve nettopp det – Bollywood på teater! Etter middag setter kurs mot flyplassen for innsjekk og retur til Norge.

Indiske kvinner øver seg på Bollywood dans
Dag 11 - Mandag 3/12

HJEMREISE DELHI - NORGE

Vi flyr til Norge kl 03:30 og lander i Oslo samme dag kl 12:15 – nå venter adventstid og førjulstemning!

 

Reisebetingelser

Alt dette er inkludert:

 • Flyreise økonomiklasse Oslo Lufthavn – Dehli med Lufthansa
 • Flyreise Dehli – Raipur med IndiGo
 • Flyreise Varanasi – Delhi med JetAirways 
 • Natt-tog Jabalpur-Varanasi – airconditioned sovevogn med Sanghamitra Express
 • Egen transport under oppholdet 
 • Overnattinger iflg. program 
 • Helpensjon fra og med middag frokost dag 2 til middag dag 10 
 • Flaskevann i bilen under transfers, kjøring og sightseeing
 • 6 yogaklasser, Kanha Logde og Varanasi med norsk instruktør
 • 4 safarier i åpen jeep
 • Sightseeing og rickshaw i Delhi iflg. program
 • Rickshaw og to båtturer i Varanasi
 • Utflukt til vevfabrikk i Varanasi og vandring iflg program
 • Alle inngangsbilletter ihht. program
 • Lokale engelskspråklige guider på sightseeingene
 • Norsk yogainstruktør, se omtale i programmet
 • Reiseleder fra Escape følger med gruppen på turen

Om du flyr fra andre flyplasser i Norge, kontakt oss gjerne for tilslutningsbilletter.

Dette er ikke inkludert:

 • Forsikringer
 • Visum til India
 • Måltider utover det som er angitt
 • Drikke til måltidene 
 • Yogamatte – ta med din egen matte
 • Tips til hotell og guider, kameraavgifter, personlige utgifter som vask av tøy osv
 • Enkeltromstillegg kr 5.890 (begrenset antall). Det er ikke mulig med enkeltrom på togturen, se transport.

Vennligst bemerk følgende vedrørende prisantydningen:

 • Prisen er basert på minimum 12 deltakere. 
 • Prisen på innenriksbilletten er basert på dagens priser, vi tar forbehold om eventuelle endringer på kjøpsdato.
 • Det tas forbehold om eventuelle valutaendringer og endringer i flyskatter og avgifter samt eventuelle uforutsette hendelser som kan påvirke prisen og som er utenfor Escape Travels kontroll.

BESTILLING OG BETALING Ved bestilling må navnet oppgis slik det fremkommer i passet. Etter bestilling av reisen vil du motta en reisebekreftelse og depositumsfaktura på kr 2000 pr. person. Depositumet må være innbetalt innen en uke. Sluttbeløpet forfaller til betaling 65 dager før avreise. Reisedokumentene sendes ca. 2 uker før avreise.

AVBESTILLINGSREGLER Avbestilling må skje straks det foreligger en hindring for å gjennomføre reisen. Hvis du har tegnet en avbestillingsforsikring og må avbestille på grunn av akutt sykdom, ulykkestilfelle eller dødsfall, får du refundert beløpet fra forsikringsselskapet. Ved avbestilling gjelder følgende gebyrer:

 • Inntil 105 dager før avreise: kr 750 pr. person
 • Fra og med 105 til 65 dager før avreise: Depositumsbeløpet
 • Fra og med 65 dager til 36 dager før avreise: 50 % av reisens pris
 • Fra og med 36 dager før avreisedato eller ved manglende fremmøte på avreisedagen: Ingen refusjon.

FORBEHOLD Prisen er basert på minimum 12 deltakere. Skulle det bli færre deltakere, forbeholder vi oss retten til å annullere turen eller øke prisen noe. Beskjed om dette vil bli gitt innen 4 uker før avreise. Vi tar forbehold om eventuelle skrivefeil, endringer i flytider og program samt justering av pris som følge av økning i valutakurser, skatter, avgifter og andre uforutsette faktorer utenfor vår kontroll. Vi forbeholder oss retten til å etterfakturere valutatillegg som følge av økt valutakurs. Dersom dette skulle bli nødvendig, vil faktura bli tilsendt senest 20 dager før avreise.

KRAV TIL DELTAKERNE Det er deltakers ansvar å sjekke med sin lege om man er i god nok form/har god nok helse til å delta på reisen. Kontakt oss gjerne om du har spørsmål knyttet til dette.

FORSIKRINGER.  På alle våre turer krever vi at deltaker har en fullgod reise- og ulykkesforsikring som også dekker eventuell avbestilling av reisen samt hjemtransport. Vi anbefaler å tegne en helårsforsikring eller en forsikring for denne reisen. Vær oppmerksom på at forsikringer på kredittkort ikke alltid er like dekkende som de du kjøper gjennom et forsikringsselskap. Deltakerne er selv ansvarlig for å undersøke at disse elementene er dekket i deres reiseforsikring.

PASS/VISUM Ditt pass må være gyldig minst 6 måneder etter hjemkomst. Visum søkes elektronisk. Nærmere informasjon om dette i god tid før avreise.

VAKSINER/MEDISINER. Kontakt din fastlege eller private klinikker som tilbyr reisevaksinering for mer informasjon. Deltakerne er ansvarlige for at de nødvendige vaksiner er foretatt.

Se våre generelle reisebetingelser

Når du melder deg på denne reisen, bekrefter du at du har lest og akseptert betingelsene som fremkommer i programmet samt våre generelle reisebetingelser.

Overnatting Det vises til hotellenes nettsteder for nærmere informasjon. På de fleste hoteller er check-in 14:00, check out 12:00. Vi tar forbehold om endring av hotell.

23-25/11 DELHI Visaya Hotel 2 netter, romkategori Deluxe

25-29/11 KANHA JUNGLE LODGE 4 netter, (cottage)

29-30/11 Saghamitra Express til Varanasi, sovevogn ca 4 personer i hver, se punkt om transport

30/11-2/12 VARANASI Guleri Kohti i 2 netter, romkategori standard.

Flybilletter 2018

Avreise Ankomst Avreisetid Ankomsttid
Oslo Frankfurt 23. november 10:00 23. november 12:15
Frankfurt Delhi 23. november 13:20 24. november 01:30
Delhi Frankfurt 3. desember 03:30 3. desember 07:30
Frankfurt Oslo 3. desember 10:10 3. desember 12:15

Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at avgangsdatoene kan endres. Reisetidene bestemmes av flyselskapene.

Transport Natt-tog til Varanasi. Tog i India er ikke «luksustog», men sovevognene har aircondition. Her fordeler vi oss ca 4 pax i hver sovevogn. Vi medbringer nye puter og laken til hver.

Egen transport under hele turen. Raipur-Kanha og Kanha-Jabalpur fordeler vi oss 3 pax i hver Toyota Innova. Vi skal kjøre på mindre veier og det er derfor praktisk med mindre biler. Mini-buss eller buss for gruppen ellers og i forhold til antall deltakere.

Måltidene Helpensjon i følge program. Lunsj i Delhi og Varanasi inntas på steder langs ruten som er anbefalt ut fra blant annet hygiene, her er det fast meny og ofte vegetar. Middagen inntas i hovedsak på hotellet. På lodgen er alle måltidene inkludert der. Når vi er på farten kan måltidet noen ganger være medbragt for å kunne inntas under kjøringen.

Johanna Fredriksson

Om Johanna og yogatimene

Johanna Fredriksson er medeier og yogainstruktør i YogaKi i Oslo. Yoga har vært en del av Johannas liv de siste 10-15 årene og er en stor og viktig del av hennes hverdag. Hun har utdannelse innen Ashtanga Vinyasa Yoga, Yin Yoga, Mindful Restorative, Anti Gravity Yoga og Garuda Foundation i tillegg til NLP Coach. Johanna har jobbet med trening, helse og fysisk aktivitet i over 25 år og har vært en stor bidragsyter innenfor trening og helse i hele Norden. Med sin brennende interesse for å se hele mennesket og opptatt av hva yoga kan gjøre med den mentale helsen, gjenspeiles dette i hennes helhetlige undervisning gjennom kompetanse og positiv energi. Sentralt i yogapraksisen vi skal ha i India står flyt, pust og kroppslig og mental tilstedeværelse og den er inspirert av Slow Flow Yoga, Myk Yoga og Yin Yoga. Klassene vil bli tilpasset dagens program og opplevelser samt nivået på de ulike personene i gruppen.

Slow Flow Yoga er en rolig, men energigivende dynamisk yoga time med øvelser som fokuserer på kjernemuskulaturen, balanse og koordinasjon. En fantastisk time som styrker deg både mentalt og fysisk. Du får strukket skånsomt ut og løsnet opp i muskler og ledd. Timen avsluttes med en god avspenning.

Myk Yoga er en skånsom yogatime som inviterer til en indre reise med fokus på å skape balanse og ro. Gjennom myke og rolige bevegelser vil du kunne nyte av fordeler som å få løst opp i spenninger, få økt søvnkvalitet, økt bevissthet og tilstedeværelse. Timen inneholder enkle pusteøvelser, meditasjon og yogaøvelser som kan virke både avslappende og energigivende. Timen avsluttes med en dyp avspenning.

Yin Yoga En rolig form for yoga med posisjoner som stimulerer til økt sirkulasjon og løser opp spenninger i spesifikke områder som for eksempel skuldre/nakke, korsrygg/bekken eller føtter/ankler. Så og si alle øvelser utføres sittende eller liggende og man holder posisjonene i 3-5 minutter slik at kroppen får tid til å slippe opp i sin egen takt. Målet er å åpne opp i bindevev rundt musklene og styrke kroppens meridian-system.

Ta med deg en lett yogamatte. Johanna har med øvrig utstyr vi trenger for klassene.

Amit Sankhala, The Tiger Man

Om Amit og Kanha Jungle Lodge

Amit Sankhala er høyt ansett innenfor Indias tigersamfunn for sin lidenskap og kunnskap om økoturisme. Hans bestefar var kjent som «The Tiger Man of India» og for sitt banebrytende engasjement av tigerens bevaring, og hans far ledet arbeidet for lokal bærekraftig turisme. I dag viderefører Amit sin families arbeid, han som aktiv tillitsmann av Tiger Trust og som eier av tre fantastiske lodger i India, inkludert den vi skal bo på disse dagene – Kanha Jungle Lodge ved Kanha National Park. Vi lar Amit selv fortelle:

I have spent my life exploring wildlife and remote cultural experiences around the world. Worked with the best photographers to capture magical moments that happen once in a lifetime. Even though there are so many fascinating experiences around the world, I always come back to my native country for the most magical of all – a place where diversity within my own culture continues to fascinate me every day. A place where seeing tigers, snow leopards, bears, wild dogs, leopards and red pandas runs adrenaline through my body every time I see them. My legacy is in wildlife conservation, where my grandfather was the first director of Project Tiger which established the tiger reserves of our country. This is one-of-a-kind travel opportunities where worth is not measured in amenities.