Zanzibar

Zanzibar

/ Et eksotisk paradis i Det indiske hav

 • Eksotiske Stone Town der vi bor i en historisk bygning i hjertet av byen
 • Østkysten der vi bor på et lite hotell direkte på en 3 km lang sandstrand
 • Safari Blue – en dag på havet med uforglemmelige opplevelser
 • Fantastiske strender og deilig, turkisgrønt badevann
 • Spennende historie-  en reise med opplevelser for livet

Krydderøya Zanzibar – eksotisk, fremmedartet, og med en spennende historie om sultaner, handelsmenn, oppdagelsesreisende og slavehandlere. Alle har de satt sitt preg på denne øya i Det indiske hav, rett utenfor kysten av Tanzania. Her finner du kritthvite strender der du kan gå barbeint og plukke de vakreste skjell, og bade i varmt, turkisgrønt hav. Vår tur til Zanzibar tar for seg de beste bitene – en reise fylt av uforglemmelige opplevelser. Navn som Stanley, Livingstone – og Freddie Mercury har preget øya!

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 18 985,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 17.10.2018 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 11 dager
Reiseleder
Kari Iversen

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 17.10.2018
 • Avreisested Oslo
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 11 dager
 • Priser fra 18 985,-

Zanzibar! Bare navnet får frem assosiasjoner om noe fremmedartet og eksotisk. Høye palmer, sval vind, hvit sand mellom tærne og krydderdufter. Og det er akkurat sånn Zanzibar er.

Dette er krydderøya fremfor noen. Det er her de vokser – pepper, kardemomme, kanel, vanilje, nellik. Og mango, papaya, bananer, ananas. Zanzibar er utrolig frodig. Høye, kokospalmer vaier i vinden, bølgene slår mot kritthvite strender der du kan vandre barfot og plukke de vakreste skjell.

På Zanzibar møter du en levende og fargesterk kultur, en blanding av Afrika og den arabiske verden. I mange år var øya en del av det mektige omanske riket, og Sultan Sayyid Said flyttet sågar hovedstaden i sitt rike fra Muscat til Zanzibar i 1832 – ikke minst på grunn av den blomstrende slavehandelen på den tiden, men også fordi Zanzibar var et strategisk sted for handel med skutene på vei til og fra India. Ikke bare var Zanzibar et knutepunkt for slavehandelen, dette var også stedet der de store oppdagelsesreisende som blant annet Speke og Livingstone startet sine ekspedisjoner til det indre og den gang – ukjente delen av Afrika. Herfra fulgte Stanley i Livingstones fotspor, og her bodde han og planla ekspedisjonen som hadde som oppdrag å finne Dr. David Livingstone. Den 5. februar 1871 lastet hans folk alt som skulle med (og det var ikke lite!) på 5 dhower som satte seil fra Zanzibar over til den lille byen Bagamojo på fastlandet. Fra Bajamojo fulgte han og hans enorme følge slavestiene innover til Ujiji ved Tanganyikasjøen. Historien videre kjenner vi vel… I Stone Town kan du fremdeles se rester etter slavetorget og cellene der de ble oppbevart i påvente av å bli vist frem på torget og solgt.

Zanzibar har lokket til seg handelsmenn, eventyrere, oppdagere og sjøfolk i århundrer. Hit kom de til forskjellige tider opp gjennom historien og alle har de satt sine spor – arabere, portugisere, engelskmenn. Handelsmenn, slavehandlere, oppdagere. De som kom først skal ha vært arabiske handelsfolk i det 8. århundre, og den eldste gjenværende bygning på Zanzibar sies å være moskeen i Kizimkazi fra 1107.

Zanzibar er en del av The United Republic of Tanzania, og ligger i Det indisk hav, ca 35 km fra fastlandet av Tanzania, 6 grader sør for ekvator.

Den gamle steinbyen, Stone Town, eller Zanzibar by som den også kalles, er full av verneverdige bygninger med noen kunstverk av noen dører, hele 560 skal det være etter siste telling. Den eldste fra 1694! Her er noen av Afrikas smaleste gater og trangeste smug. Denne byen er noe helt spesielt og ligner sannsynligvis ikke på noe annet du har sett. En labyrint av gater der det er lett å gå seg vill. Her ble Freddie Mercury, Queens fantastiske vokalist, født som Farouk Bulsara i 1946.

I landsbyene langs kysten kaster fiskerne sine garn på grunt vann, drar ut med sine ngalavaer – enkle farkoster laget av tømmerstokker og med seil sydd sammen av man måtte finne av rissekker og stoffbiter. Kvinnene dyrker tang i havet sånn at det ser ut som åkerlapper når det er lavvann. Her kaster kokospalmene sine lange skygger over hvite strender og du får en følelse av at tiden har stått stille. Nesten over hele Zanzibar er det stor forskjell på høy- og lavvann, slik at det ikke er mulig å bade i havet gjennom hele dagen – med mindre du vil vasse et godt stykke utover. Hvor stor tidevannsforskjellen er, varierer med månefasene.

Vår reise starter med et par dager i Stone Town der du får ned pulsen og kjent litt på fornemmelsen av Afrika. Ikke minst få et inntrykk av hva denne øya og dens historie er. Og vi lover – du føler at du er langt hjemmefra. Vi bor behagelig i et sjarmerende gammelt hus med en spennende historie i veggene, og gjør oss kjent med byen.

Deretter kjører vi en times tid ut til østkysten av øya der de fineste strendene er – til den lille landsbyen Jamibiani der vi bor på et hyggelig, lite hotell som har perfekt beliggenhet direkte på stranden. Dette er ikke en resort der du er avstengt fra kontakt med lokalbefolkningen, men et lite hotell som ligger på stranden med bare et tregjerde mellom oss og havet. Her har de også solsenger og et lite basseng, – og en veldig hyggelig restaurant og bar.

Dette er ikke en reise der vi bor på luksuriøse resorts, men en reise der vi vil vise deg det Zanzibar vi setter mest pris på. Det ekte Zanzibar. Vi bor godt nok, får se det beste og mest typiske for vakre, eksotiske Zanzibar. En reise med fine opplevelser, men også med tid nok til å nyte vidunderlig, turkisgrønt hav og hvite strender – og en god bok under palmene. Her kan du gå barføtt langs stranden, en 3 km lang strand med hvit korallsand som ikke blir glovarm slik vi har opplevd det mange andre steder…

Velkommen til Zanzibar!

Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

17. oktober: Fly Oslo- Addis Abeba

Dag 2

18. oktober: Ankomst Zanzibar - middag på takterrasse i Stone Town

Vi ankommer Zanzibar utpå ettermiddagen, og etter at vi har vært gjennom pass- og visumkontroll samt hentet ut bagasjen, blir vi kjørt inn til hotellet. Det er kun en kort kjøretur på 8 km inn til Stone Town. Og brått er vi en annen verden…

Vi bor på Tembo House Hotel, en flott gammel bygning som ligger sentralt midt sentrum av byen, men også ved havet. I årene 1834 til 1884 var dette det amerikanske konsulatet, senere et handelshus, og så et hotell som har huset kjentfolk som bla. Mahatma Ghandi. Også Freddie Mercury pleide bo her når han var tilbake på besøk på Zanzibar. I bygningen ved siden av lå det britiske konsulatet der bl.a. Dr. Livingstons kropp ble anbrakt i 1874 i påvente av den lange sjøreisen tilbake til England. Dette er med andre ord en historisk bygning med et spennende interiør og en kjempefin beliggenhet. Eneste aber er at de ikke serverer alkohol her, men du skal bare rundt hjørnet så ordner det seg med en kald øl…

På kvelden blir det middag på takterrassen til restaurant Emerson on Hurumzi Hotel.

Stone Town, Zanzibar
Dag 3

19. oktober: Byvandring i Stone Town

Etter frokost kommer vår lokale guide og tar oss med på en ca. 3 timers fottur i Stone Town for å vise oss den historiske delen av byen med The House of Wonders, det tidligere slavemarkedet og det arabiske fortet blant annet. Hele byen er en interessant blanding av ulike kulturer som alle har satt sitt preg på byen. Lunsj for egen regning og ettermiddagen fri til å utforske byen på egenhånd. Felles middag om kvelden.

Overnatting på Tembo House Hotel.

Stone Town, Zanzibar
Dag 4

20. oktober: Besøk på krydderfarm og ankomst Jambiani

Frokost før vi sjekker ut fra hotellet og kjører sørøstover mot landsbyen Jambiani.

Underveis stopper vi på en krydderfarm for å bli kjent med krydderne som har gitt øya tilnavnet «krydderøya». Her får vi se hvordan de vokser og lære litt om de forskjellige krydderne, – og kjøpe med hjem for den som vil. Deretter en tradisjonell swahililunsj i et lokalt hus der vi får prøve den smakfulle maten som er så typisk for Zanzibar. Vi kjører deretter videre til Jambiani.

Så er vi der. En vidunderlig strand, vaiende palmer og turkisblått hav åpenbarer seg i små glimt mellom trærne før vi kjører gjennom den lille landsbyen med sine små hus og små butikker. Veien snor seg frem mellom unger og høner med kyllinger som spankulerer omkring. Vi bor på det lille hotellet Casa del Mar, et hyggelig og forholdsvis enkelt hotell med mye sjarm, – og perfekt beliggenhet. Hotellet har bare 14 rom der møblene er laget av lokale materialer, og her er både frokost og middag inkludert Hotellet ligger i en frodig hage og er ett av to hoteller i Jambiani som faktisk har basseng. Lite riktignok, men stort nok til å ta en dukkert (170 cm dypt).
Så er det bare å kaste seg i havet, eller vasse ut på dypt vann – avhengig av vannstanden. Middag på kvelden er inkludert.

Muskat
Dag 5

21. oktober: Avslapning på stranden

Hele dagen til å nyte sol, vind og hav.

Her bor vi i 6 netter og nyter sol, strand og hav. Bare avbrutt av en tur rundt i landsbyen, på skolen, eller kanskje i Jozaniskogen – det er opp til deg. Eller vi kan bli med noen av de lokale gutta ut i en ngalava – en enkel båt laget av tømmerstokker. Fin opplevelse bare å nyte sol og vind, og se strandlinjen fra havet (husk badesko for her kan det være kråkeboller med lange pigger!)

Zanzibar
Dag 6

22. oktober: Heldagstur på det blå havet - bading og snorkling

Tidlig frokost. Kl. 08.00 blir vi hentet og kjørt til Fumba Beach på den andre siden av øya for å gå om bord i en båt for en dag med bading, snorkling og besøk på fantastiske steder – en uforglemmelig dag! Denne dagen er også lunsj inkludert. Er vi riktig heldige kan vi oppleve å få se delfiner i sitt rette element også. Så er vi tilbake på hotellet i kveldingen mette av sol og bad…

Zanzibar
Dag 7-9

23. - 25. oktober: Jambiani

Tre hele dager til å nyte sol, vind og den fantastiske stranden. Bare avbrutt av en spasertur i landsbyen, kanskje et besøk på skolen eller en tur ut med noen av de lokale gutta som tilbyr turer med de lokale båtene kalt ngalava.

Frokost og middag er inkludert på hotellet. Lunsj kan man spise på en av de små spisestedene langs stranden, men som oftest må man bestille på forhånd. Da er man også garantert ferske varer, man kan nesten se restauranteierne ta på seg snorkel for å dra ut å fange fisken eller skalldyrene du har bestilt til lunsj. Eller du kan ta en tur opp i Jozaniskogen for å se på apekattene, eller hvorfor ikke bare ligge ved bassenget med en god bok og bare ta livet med ro…

Hotel Casa del Mar; Jambiani
Dag 10

26. oktober: Hjemreise: Fly Zanzibar - Addis Abeba - Oslo

Dag 11

Ankomst Oslo

Ankomst Oslo på morgenkvisten.

Reisebetingelser

Prisen inkluderer følgende:

 • Flyreise Oslo-Zanzibar via Addis Abeba tur/retur med Ethiopian Airlines
 • 2 netter på Hotel Tembo, Stone Town med frokost
 • 6 netter på Hotel Casa del Mar, Jambiani med frokost og middag
 • Byrundtur til fots i Stone Town med guide
 • Kryddertur og lunsj
 • Heldagstur Safari Blue med lunsj
 • 2 middager i Stone Town
 • All transport i henhold til programmet
 • Reiseleder hele veien i tillegg til lokal guider på utfluktene

Tilleggskostnader per person: 

 • Reiseforsikring og avbestillingsbeskyttelse
 • Måltider utover det som står nevnt i programmet
 • Drikke til alle måltider betales direkte
 • Driks til sjåfører, lokale guider, restauranter og hotellpersonale
 • Visum til Tanzanzia – per des 18 USD 50,- per person som betales i kontanter ved ankomst Zanzibar flyplass

Forbehold:

Forbehold om endringer i flyskatter og valutakurser eller andre forhold utenfor vår kontroll. Prisen er beregnet på minimum 14 deltagere i gruppen pluss reiseleder.

Praktiske tips:

Det anbefales å ha med badesko pga kråkeboller. Gulfebervaksine og malariatabletter (Malarone) er nødvendig.

Reiseleder

Reiseleder Kari Iversen

Kari er et ekte reiselivsmenneske med lang fartstid innen reiseliv. Hun har hatt mange forskjellige jobber både innen charter, reisebyrå, turproduksjon og med reiselederjobber til mange deler av verden. Hun er idag pensjonert, men fortsetter stadig å reise med grupper til mange steder i verden – Thailand, Vietnam, Kambodsja, Marokko. Hjertebarnet, om man kan kalle det det, er nok Afrika .Og det har blitt mange safarier etterhvert til mange land i Afrika – Kenya, Tanzania, Sør-Afrika, Botswana, Namibia, Zimbabwe. Støttemedlem i World Wildlife og med et sterkt angasjement for truede dyrearter, og Afrikas dyreliv spesielt.

Noe spesielt er det kanskje å ha hus på Zanzibar. Hun eier ikke lenger huset på stranden i Jambiani, men kan se tilbake på et eventyr som startet med kjøp av en palmeskog med 30 kokospalmer og 40 meter strandlinje til Det indiske hav! Hun fartet frem og tilbake til Zanzibar i mer enn 6 år, bygde hus, plantet bananer og papaya og gjorde seg kjent med folket og med den frodige og vakre øya – øya der peppern gror.