+ 24 14 94 00
info@escape.no

Sør Amerika - eventyrlandenes kontinent

Sør Amerika

Sør Amerika - eventyrlandenes kontinent

Sør-Amerika er et kontinent de færreste nordmenn ennå kjenner. Det var eventyrlige gull- og sølvskatter som fikk spanjolene til å kaste seg over Sør-Amerika tidlig på 1500-tallet. Noen av dem kan du fortsatt beundre i verdensdelens museer. Dagens «erobrere» vil finne andre og enda rikere skatter i form av et mer mangfoldig dyre- og planteliv enn i noen annen verdensdel.

Storslått natur og spennende historie
Fra Brasils tropestrender til Patagonias hustrige landskap, fra Andes–fjellenes mektige tinder og vulkaner, dekket av evig is og snø, til frodige plantasjer. Du kan oppleve kontrasten mellom dype regnskoger og nådeløs ørken, mellom flat pampas og gigantiske fossefall. Og etter en lettkledd strandferie i Argentina kan du sette kurs for Sydpol–landet i full vinterutrustning. Naturen har gjort Sør-Amerika til et enormt skattkammer.

Samtidig har verdensdelen en historie om mennesker som går mer enn 10 000 år tilbake. Her kan du bokstavelig talt snuble over funn fra steinalderen og tidlige kulturer både ved kyst og i høyland, og du kan la deg slå nesten i svime av ruinene etter de store pre-columbianske sivilisasjonene. De rike minnene fra kolonitiden vitner om en unik artistisk frodighet og dagens samfunn avspeiler sammensatte kulturer, som urbefolkning, afroamerikanere og europeere er med å bidra til.

Sør-Amerika er også et kontinent med store spenninger: Politiske, etniske, religiøse og kulturelle. Allikevel ligger det et skjær av mystikk, av noe oversanselig over hele verdensdelen. Få andre steder opplever du så sterkt at virkeligheten er mer enn det vi europeere tror. Magien er aldri langt unna i Sør-Amerika.

Vi skreddersyr og lager ditt komplette reiseopplegg til Brasils strender, storbyer og jungel, til Argentinas pampas, vinmarker og tangorytmer, til Chiles naturskjønnhet, til Perus oldtidsskatter og mektige fjellheim, eller til Ecuadors utrolige økologiske mangfold med Galapagos øyene som juvelen i kronen.

Med norsk reiseleder

Oktober
Ecuador er det minste av Andeslandene, likevel byr en reise innenfor dette landets grenser på nesten alt hva du kan oppleve i Sør-Amerika: Evig snø, tett jungel, frodige plantasjer, moderne storbyer og avskjermede små samfunn. For å oppleve mest mulig på Galapagos seiler vi mellom øyene om natten og har hele dagen til disposisjon på land.
November
En innholdsrik reise til fire spennende land i hjertet av Sør-Amerika. I Peru og Bolivia får du oppleve fantastiske fortidsminner og samfunn som knapt har endret seg siden Columbus tid. Stikkord for Chile og Argentina er pulserende storbyliv, forførende tangotoner og de mektige Andesfjellene.
Januar
Det er få naturopplevelser mer storslåtte enn de chilenske fjordene eller når skipet sakte glir gjennom Magellanstredet og Beaglekanalen. Vi opplever et landskap med glitrende sjøer og fosser, villmark, majestetiske fjell og et rikt utvalg av sjøpattedyr og fugler. Cruiset starter i Buenos Aires i Argentina og avsluttes i Valparaiso i Chile .
Pris: 31950
Bestill nå
Februar
Det er få naturopplevelser mer storslåtte enn de chilenske fjordene eller når skipet sakte glir gjennom Magellanstredet og Beaglekanalen. Vi opplever et landskap med glitrende sjøer og fosser, villmark, majestetiske fjell og et rikt utvalg av sjøpattedyr og fugler. Cruiset starter i Valparaiso i Chile og avsluttes i Buenos Aires i Argentina.
Pris: 31950
Bestill nå
Kun få plasser
Mars
Bli med på cruise fra Buenos Aires over til Savona i Middelhavet. I tillegg til fargerike Buenos Aires får du oppleve velkjente brasilianske byer, Santa Cruz på Tenerife, Malaga på den spanske Solkysten og den travle franske havnebyen Marseille før MS Costa Pacifica legger til kai i Savona på den italienske Rivieraen.
Pris: 21245
Bestill nå

Med engelsktalende reiseleder

Rundreise Guatemala og Honduras, med mulighet for forlengelse til Mexico

Wonders of South America, 15 dager - Peru, Argentina & Brazil

Grand Tour of South America, 17 dager - Ecuador, Peru, Chile, Argentina & Brazil

Wonders of Argentina, 9 dager - Buenos Aires, El Calafate & Iguassu

Wonders of Bolivia, 9 dager - La Paz, Lake Titicaca, Uyuni, Colchani, Potosi & Sucre

Wonders of Brazil, 7 dager - Rio de Janeiro, Iguassu Falls & Salvador

Wonders of Chile, 7 dager - Santiago & San Pedro de Atacama

Wonders of Equador,   8 dager - Quito, Otavalo, Cotopaxi, Patate, Alausi, Cuenca & Guayaquil (Valgfri utøkelse til Galapagosøyene)

Wonders of Peru, 12 dager - Lima, Arequipa, Colca Canyon, Puno, Cusco, Sacred Valley & Machu Picchu

 

Kontakt oss