+ 22 01 71 71
info@escapetravel.no

Sør Amerika - eventyrlandenes kontinent

Sør Amerika

Sør Amerika - eventyrlandenes kontinent

Sør-Amerika er et kontinent de færreste nordmenn ennå kjenner. Det var eventyrlige gull- og sølvskatter som fikk spanjolene til å kaste seg over Sør-Amerika tidlig på 1500-tallet. Noen av dem kan du fortsatt beundre i verdensdelens museer. Dagens «erobrere» vil finne andre og enda rikere skatter i form av et mer mangfoldig dyre- og planteliv enn i noen annen verdensdel.

Storslått natur og spennende historie
Fra Brasils tropestrender til Patagonias hustrige landskap, fra Andes–fjellenes mektige tinder og vulkaner, dekket av evig is og snø, til frodige plantasjer. Du kan oppleve kontrasten mellom dype regnskoger og nådeløs ørken, mellom flat pampas og gigantiske fossefall. Og etter en lettkledd strandferie i Argentina kan du sette kurs for Sydpol–landet i full vinterutrustning. Naturen har gjort Sør-Amerika til et enormt skattkammer.

Samtidig har verdensdelen en historie om mennesker som går mer enn 10 000 år tilbake. Her kan du bokstavelig talt snuble over funn fra steinalderen og tidlige kulturer både ved kyst og i høyland, og du kan la deg slå nesten i svime av ruinene etter de store pre-columbianske sivilisasjonene. De rike minnene fra kolonitiden vitner om en unik artistisk frodighet og dagens samfunn avspeiler sammensatte kulturer, som urbefolkning, afroamerikanere og europeere er med å bidra til.

Sør-Amerika er også et kontinent med store spenninger: Politiske, etniske, religiøse og kulturelle. Allikevel ligger det et skjær av mystikk, av noe oversanselig over hele verdensdelen. Få andre steder opplever du så sterkt at virkeligheten er mer enn det vi europeere tror. Magien er aldri langt unna i Sør-Amerika.

Vi skreddersyr og lager ditt komplette reiseopplegg til Brasils strender, storbyer og jungel, til Argentinas pampas, vinmarker og tangorytmer, til Chiles naturskjønnhet, til Perus oldtidsskatter og mektige fjellheim, eller til Ecuadors utrolige økologiske mangfold med Galapagos øyene som juvelen i kronen.

Med norsk reiseleder

Oktober
Eventyrlige skatter og store sivilisasjoner går som en rød tråd gjennom Perus historie. Spanjolene plyndret landet grundig på 1500-tallet og raserte alle kulturminner der de kom til. Likevel har Peru nok gull, fortidsminner og pre-colombiansk kunst til å ta pusten fra selv den mest blaserte.
Pris: 28950
Bestill nå
I det sørlige Argentina og Chile ligger Patagonia, som med sin mektige og ville natur tar pusten fra de fleste! Som en del av reisen tilbringer vi 3 netter om bord på M/N Stella Australis. Vi utforsker ville og storslåtte fjorder og landområder kjent for sin hypnotiserende skjønnhet. Kapp Horn, pingviner, isbreer og nasjonalparker er noen av stikkordene som gjør denne reisen til et eventyr!
Pris: 38512
Bestill nå
Februar
Det er få naturopplevelser mer storslåtte enn de chilenske fjordene eller når skipet sakte glir gjennom Magellanstredet og Beaglekanalen. Vi opplever et landskap med glitrende sjøer og fosser, villmark, majestetiske fjell og et rikt utvalg av sjøpattedyr og fugler. Cruiset starter i Valparaiso i Chile og avsluttes i Buenos Aires i Argentina.
Pris: 31950
Bestill nå

Med engelsktalende reiseleder

Rundreise Guatemala og Honduras, med mulighet for forlengelse til Mexico

Wonders of South America, 15 dager - Peru, Argentina & Brazil

Grand Tour of South America, 17 dager - Ecuador, Peru, Chile, Argentina & Brazil

Wonders of Argentina, 9 dager - Buenos Aires, El Calafate & Iguassu

Wonders of Bolivia, 9 dager - La Paz, Lake Titicaca, Uyuni, Colchani, Potosi & Sucre

Wonders of Brazil, 7 dager - Rio de Janeiro, Iguassu Falls & Salvador

Wonders of Chile, 7 dager - Santiago & San Pedro de Atacama

Wonders of Equador,   8 dager - Quito, Otavalo, Cotopaxi, Patate, Alausi, Cuenca & Guayaquil (Valgfri utøkelse til Galapagosøyene)

Wonders of Peru, 12 dager - Lima, Arequipa, Colca Canyon, Puno, Cusco, Sacred Valley & Machu Picchu

 

Kontakt oss