10 gode grunner til å reise til Thailand

line-180x180
Av Line Støber Taraldsen / line@escape.no

THAILAND ER FANTASTISK. HER FINNER DU 10 GODE GRUNNER TIL Å REISE HIT!

Koh Lanta

Koh Lanta – utenfor Krabi – kan by på mange små, fine strender, jungelvandringer, tuk tuk-rundtur, matsmaking og spennende restauranter på påler i Lanta Old Town og shopping i øyhovedstaden Saladan. De mest berømte strendene er Long Beach, Klong Dao, Klong Khong og Klong Nin. Klong Nin er laidback og appelerer til deg som vil kjenne litt på backpackerfølelsen. Strendene nærmere Saladan er langgrunne, barnevennlige og har flotte resorter rett på stranden.
Kombiner gjerne med Krabi, Phi Phi, Koh Yao Noi, Koh Racha og Phuket. Det går båt i mellom disse øyene flere ganger om dagen.

Koh Phi Phi

Koh Phi Phi ligger mellom Krabi og Phuket. Phi Phi består av flere øyer, Phi Phi Don er den mest kjente. Her finner du et yrende natteliv i bargaten Ao Ton Sai. Rundt Phi Phi-øyene finner du noen av Thailands beste dykkersteder. Gode vandringsmuligheter, flotte strender, shopping og båtutflukter. Reis også ut til Phi Phi Leh, den ubebodde naboøya hvor filmen The Beach med Leonardo de Caprio ble spilt inn. Kombiner gjerne med Koh Lanta, Krabi, Koh Yao Noi, Koh Racha og Phuket.

Koh Yao Noi

Koh Yao Noi er en rolig og lite kjent øy i Phang Nga-bukten. Her finner du fine, bortgjemte strender og gode muligheter til snorkling. Ta en sykkel- eller biltur rundt øya, og opplev tropisk jungel og små fiskelandsbyer. Du kan velge å bo på lekre Six Senses Resort eller enklere alternativ. Kombiner gjerne med Koh Lanta, Krabi, Koh Phi Phi, Koh Racha og Phuket.

Koh Racha

Koh Racha er en herlig øy som få turister vet om. Øya ligger utenfor sørøstkysten av Phuket og du kan enkelt ta en båt ut. Øyene Koh Racha Yai og Koh Racha Noi har flotte hvite strender og krystallklart vann. Fine dykkermuligheter. Kombiner gjerne med Koh Lanta, Krabi, Koh Phi Phi, Koh Yao Noi og Phuket.

Similanøyene

Similanøyene er et av de mest kjente dykkerstedene i Thailand. Her kan du ikke overnatte, men du kan bo på en båt over flere dager eller ta dagsturer ut for å se det fantastiske livet under vann. Kombiner gjerne med Khao Lak og Phuket, eller hva med en natt eller to i regnskogen Khao Sok?

Koh Tarutao

Koh Tarutao er en ukjent perle for de fleste. Øya ligger like ved grensen til Malaysia, og har nesten ingen turister og få fastboende. Koh Tarutao kan by på nydelige sandstrender og en frodig regnskog med elver, yrende fugleliv og apekatter. Den amerikanske Robinson-ekspedisjonen ble spilt inn på stranden Ao Rusi på øya. Fergeleiet Pak Bara på fastlandet er avgangsstedet for båter til Tarutao.

Koh Tao

Koh Tao når du lettest med båt fra Koh Samui via Koh Phangan. Her er det ikke så mange turister og du opplever en laid back stemning. Du bor best i bungalower bygget på påler ved vannkanten med jungelen og dens dyreliv tett innpå. Øya har blitt viden kjent blant dykkere, ikke minst for sine gunstige priser på både opphold og dykkersertifikat, men også for et utrolig bra undervannsliv. Her kommer du tett innpå skillpadder, farkerike fisker, korallrev og kanskje en hvalhai. Kombiner gjerne med Koh Phangan og Koh Samui.

Koh Phangan

Koh Phangan er en herlig øy utenfor Koh Samui med båtforbindelse flere ganger om dagen. Koh Phangan er kanskje mest kjent for sine Full Moon parties, men har faktisk fantastiske små strender og landsbyer. Prøv Thong Nai Pan-bukten med sine flotte resorter bygget inn i jungelen, eller Bottle Beach med sitt enklere og mer hippie-aktige preg. Koh Phangan har også en flott og kupert natur, som du kan oppleve med jeep eller på elefantryggen. Kanskje legger du inn et stopp i «hovedstaden» Thongsala. Kombiner gjerne med Koh Samui og Koh Tao.

Koh Chang

Koh Chang består av en mengde øyer og ligger nær Kambodsja. Hovedøya byr på vakre sandstrender, frodig jungel og fantastiske dykkermuligheter. Velg gjerne en bungalow på påler for å få maksimalt ut av stemningen på øya. Om du vil bo sentralt, så velger du et hotell på en av de mest kjente strendene Klong Phrao og White Sand Beach. Naboøyene er lite besøkt av turister, så unn deg gjerne noen båtturer og opplev de fantastiske hvite sandstrendene. Et tips er Koh Kood. Du kommer deg enklest til Koh Chang med fly til Trat og buss eller taxi derfra. Kombiner gjerne med Bangkok.

Koh Mook Thailand

Koh Mook

En fantastisk øy helt uten biltrafikk. Hit kommer du med båt fra Koh Lanta eller Ao Nang. Solnedgangsstranden ligger like ved Emerald Cave – en grotte du kan padle eller svømme inn i. Innerst åpner det seg en nydelig sandstrand, godt gjemt fra omverdenen. Det sies at sjørøvere hadde sitt gjemmested her. På motsatt side av øya (ca 15 minutters gange gjennom jungelen) finner du Sivalai Beach Resort, nydelig ute på tuppen av en kritthvit melis-sandstrand. På dine vandringer på øya kan du stikke innom lokalbefolkningen og spise god mat på små, lokale steder. Koh Mook anbefales!

Koh Mook Thailand

Dette er kun en liten smak av hva vi kan hjelpe deg med! Kontakt oss, så skreddersyr vi din drømmereise til Asia og Thailand!

Se herlige bilder fra Thailand: